Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 81
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2004
    Postime
    83
    Citim Postuar mė parė nga besart
    Nėse doni tė ndrroni tekstin qe gjindet poshtė ikonės tek Recycle Bin veproni keshtu:
    Besart shumė e mirė kjo.
    Kishte kohe qe nje shok i imi e kishte bere kete, ju luta te ma tregonte si ta beja por nuk me tregoi me pretekstin se une nuk di, sepse eshet nje procedure e gjate dhe e komplikuar, tani e bera dhe i tregova, me tha ku e mesova.

Falemindeirt shume, ty dhe te gjithe anetarve tjere ne forum qe na japin kaq shume mesim, sidoms Edspace dhe Benseven, jane profesor te vertete.

Open your mind now! Maska e besart
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    480

Ndryshimi i Informatave Regjistruese tė Kompjuterit

Kodi:
    •Klikoni Start | Run  dhe shtypni "regedit" 
    •Shkoni tek: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion  
    •Klikoni me tastin e djathtė mbi RegisteredOwner dhe zgjedhni modify 
    •Shkuani tekstin qe doni jui.
    •Nė tė njejten menyrė veproni edhe me RegisteredOrganization.
    Ligji i aksionit dhe reaksionit ėshtė universal. Keni kujdes!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Era1, me kete qe ke shkruar ne forum dhe na ke udhezuar si t'i largojme shortcutat ke bere nje pune te madhe. Une tmerrohem kur shoh se ne desktop kam shortacata, aq shume me ngacmojne sa qe mund te them se s'kam pasur asnje shortcut ne desktop, te gjitha programet i kam hapur nga menyja start, por tash ti si me tregove kete aq i bukur me eshte bere desktopi sa qe vetem e shiqoj, por kam frike do e mar mesysh kam edhe une nje sy te keq.

PS:
    Ka qene nje teme se si mund te riemerohet Recycle Bin e hapur nga Besarti por te gjithe neforumin: Trajnim & leksione nga ekspertė e kerkova por se gjeta kund, me ndihmon dikush, edi ose beno jeni ketu te me ndihmoni?
    My silence doesn't mean I am gone!

Open your mind now! Maska e besart
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    480
    Davius e ke nė ketė temė postimi numėr 21
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besart : 20-08-2005 mė 17:37
    Ligji i aksionit dhe reaksionit ėshtė universal. Keni kujdes!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Postime
    17
    Leonard ose dikush qeter cili e din...

A ka mundsi kur startohet windowsi ( Welkomen )tekstin me e shkruajt nė shqip ose mos duhet donje program per kėt modifikim..

shnet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    67
    Si te ndryshojme tekstin tek "Start" button poshte ne krahun e majte te monitorit.
    Kjo eshte metode pake e komplikuar. Ne fillim do te duhet te shkarkosh programin Resource Hacker http://www.angusj.com/resourcehacker/ pasi e ke shkarkuar programin :
    -Gjej skedarin explorer.exe qe ndodhet ne c:\Windows , beje copje dhe ndryshoja emrin ne explorer2.exe
    -Tani hap programin Resource Hacker qe shkarkove, dhe lart shko tek File/Open dhe hap explorer.exe , tani do shofesh disa dosje qe hapen ne kollone.
    -Hap String table dhe gjej dosjen Nr37 (Folder #37), ose Dosja #38 nqs. perdor Windows Classic
    -Kliko ne "resource 1033 " dhe gjej fjalen qe thote "START", ky eshte butoni START dhe ndryshoje ne cfare te duash ...psh "Fillo" "Hap" .....
    -Pasi ke mbaruar se ndryshuari tekstin shtyp buttonin "Compile Script" te Resource Hacker
    -Shko tek menuja dhe beje Save As, dhe ruaje me emrin butoniri.exe
    -Mbyll gjithcka dhe "restart" Windowsin dhe kur ta rifillosh fillo te shtypesh butonin "F8" qe te futesh ne "Safe Mode With Command Prompt"
    -Kur te ndizet do te dali nje dritare e zeze dhe shtyp "cd c:\windows" dhe shtyp Enter (pa thonjza)
    -Pastaj shtyp kete " copy c:\windows\butoniri.exe c:\windows\explorer.exe" pa thonjza dhe shtyp Enter
    -Do te pyesi "You want to overwrite existing file ..." shtyp " yes " dhe hit Enter
    -Pas kesaj shtyp "shutdown -r" (pa thonjza) qe ta rifillosh kompjuterin. Tani shiko poshte ne anen e majte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Postime
    17
    shoki me te vertet fantazi un i ndoqa te gjith udhezimet e tua te gjitha hap pas hapi dhe fitova modifikimin e START nė Fillo flm shum njeri nese edhe donje ide tjeter trego flm username
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dobroshti : 27-08-2005 mė 08:04

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    67
    Kjo eshte nje metode per te ndryshimin e asaj logos se windows mu perpara fjales "Start" (ai si tip flamuri). Per kete duhet te ndjekesh pothuajse te njejten rruge qe duhej per ndryshimin e fjales "Start" ne "Fillo". Une kam vendosur nje fotografi te flamurit shqiptar, por ju mund te vendosin cfare fotografie te doni, mjafton qe fotografia te jete ne formatin .bmp dhe te kete permasat 25 me 20 pixels. Kjo fotografi pasi te shkarkohet ne kompjuterin tuaj duhet te vendoset ne dosjen e Windows pra ne C:\Windows.
    Ndiq te njejten rruge si me pare, beji kopje skedarit explorer.exe qe ndodhet ne c:\Windows , kopjoe dhe ndryshoja emrin ne explorer2.exe , se nuk i dihet.
    -Tani hap programin Resource Hacker qe shkarkove, dhe lart shko tek File/Open dhe hap explorer.exe , tani do shofesh disa dosje qe hapen ne kollone.
    -Kliko ne dosjen qe quhet "Bitmap" zakonisht kjo eshte dosja e pare, por mund te gjendet brenda "String Table"
    -Pasi hapet "Bitmap" klikoni ne dosjen #143. Brenda dosjes #143, klikoni mbi skedarin #1033. Djathtas ju do shikoni logon e Windowsit.
    -Tani pasi keni klikuar tek skedari #1033, shkoni lart tek menuja e Resource Hacker aty ku thote "Action " dhe zgjidh "Replace Bitmap". Do te hapet nje dritare dhe kilko ne "Open file with new bitmap".
    -Tani zgjidh "flamuri_shqiptar.bmp" qe kam bashkangjitur, ose nje fotografi tuajen qe keni kthyer ne .bmp (duhet te jete vendosur ne c:\Windows), dhe shtyp Replace
    -Pasi zgjodhe fotografine shtyp buttonin "Compile Script" te Resource Hacker
    -Shko tek menuja dhe beje Save As, dhe ruaje me emrin butoniri.exe
    -Mbyll gjithcka dhe "restart" Windowsin dhe kur ta rifillosh fillo te shtypesh butonin "F8" qe te futesh ne "Safe Mode With Command Prompt"
    -Kur te ndizet do te dali nje dritare e zeze dhe shtyp "cd c:\windows" dhe shtyp Enter (pa thonjza)
    -Pastaj shtyp kete " copy c:\windows\butoniri.exe c:\windows\explorer.exe" pa thonjza dhe shtyp Enter
    -Do te pyesi "You want to overwrite existing file ..." shtyp " yes " dhe hit Enter
    -Pas kesaj shtyp "shutdown -r" (pa thonjza) qe ta rifillosh kompjuterin. Tani shiko poshte ne anen e majte
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Username : 27-08-2005 mė 15:18

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Postime
    17
    flm username sa i pėrket Resource Hacker e njof shum mir se ka disa vite qe e perdori dhe me ket kam perkthyer msn messenger ne mslang.dll te messengerit ne shqip edhe logot e mia ne zavendesim me te messengerit poashtu edhe i kam compile ne exe format ku dhe fillojke instalimi i messengerit gjith cka krejt nė shqip te gjitha dhe thuaj se u be komplet messenger i imi qe ende sot e kesaj dite e kam por esht veresioni 6.2 deshira ime ishte nuk arita dot ta gjej kur startohet windows welcomen ta shėndroj ne "Mir se erdhėt" por kjo nuk u gjet nė c:\windows\explorer.exe
    ju flm
    nėse keni dėshir pėr programin exe qė i paketon filet ne format exe quhet factory e kam full programin per me teper me shkruaj ne pv nėse deshiron. tung nga dobroshti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    67
    Ky modifikim eshte per te rritur shpejtesine e internetit, per ata qe kan broadband
    1.Futu ne kompjuter me Administrator
    2. Shko ne start - run - dhe shtyp "gpedit.msc"
    3. tek dritarja qe hapet kliko ne "local computer policy"
    4. dhe kliko folderin qe thote "administrative templates"
    5. Hap "network branch"
    6. Kliko nje here "QoS Packet Scheduler" dhe do hapen dise skedare ne dritaren e majte
    7. Majtas kliko tek "limit reservable bandwidth"
    8. Tek dritarja e re ku thote "setting" kliko (check mark) tek "enabled"
    9. Aty ku thote "Bandwidth limit %" ndryshoje ne 0
    Kjo hyn ne efekt menjehere, disa kompjutera mund te duhet ti rifillosh

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Windows Vista nė shqip
    Nga PcCrack3r nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •