Close
Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 268
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar më parë nga vlonjatja_usa
    Mos fol me kopetenca se deri tani qe po flas jane te pakten 20 studenta qe kane qene ne usa, itali, france, bulgari qe jane kthyer ne shqiperi dhe sduan tia dine me per ate shtet ku ishin.Nje nga keta do jem dhe une qe per disa muaj do kthehem per gjithmone.Une jo vetem bera shkollen ketu por krijova dhe familjen ketu dhe qe te gjithe ne mezi presim te ikim.
    Qe keshtu here tjeter fol per veten jo ne pergjithsi se ska vend me te pershtatshem per te krijuar nje jete te lumtur e me dinjtet sesa shqiperia per shqiptaret.
    Ma merr mendja se vetem vlonjatet mund te flasin keshtu per Shqiperine.
    Nuk eshte çudi. Vlora eshte nje perle qe te terheq vazhdimisht me fuqine e saj. Edhe une jam nga Vlora dhe vete atje 2-3 here ne vit.
    Eshte e vertete se gjithkush e ka krijuar jetesen e tij atje ku jeton, qofte ne Amerike, qofte ketu ne Austri ku une jetoj, qofte edhe ne piken me te larget te globit. Kudo mund te gjesh shqiptare.
    Nje gje dua te theksoj: Ketu i kam te gjitha dhe me mungojne te gjitha.

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu
    ishalla kthehen disa student qe jan jasht shqiperis me shkoll qe shumica nuk e besoj se do kthehet
    Po nuk u ktheve ti edhe une me ke do na benet Shqiiperia mo djali? Pastaj pse thua ishalla kthehen disa student, Po ti pse nuk kthehesh apo ke zen rehat zotrrote? Shqiperia nuk behet me duke pritur nga te tjer, por duke u ndergjegjsuar dhe c`do njeri nga ne te japi kontributin e tyre , gjithmone nese e ndjejne veten Shqiptar. E keqa me ne eshte se ne vetem dime te kritikojme te tjerat i lem nen hije. Ato qe jane ne Shqiperi nuk po vdesin. Ka edhe atje kompani private te huaja ku dikush fare mire mund te filloj nje pune me 1.000 Euro ne muaj ne mos me shume.

Mendoj se cdo njeri prejnesh qe jemi jashte "Kemi zene rehat" ketu ku jemi edhe nuk duam te lodhemi larte e poshte , te fillojme nga A-ja sic filluam dikur kur levizem ne shtetet aktuale. Shqiperia nuk behet "kurre" po nuk u ndergjejgjesuan njerzit ne vende pune, po ashtu nuk behet me ato qe jane atje sepse shumica e mbyte ate pakice qe jan te ndergjegjshem.

Ai ose Ajo qe do, e gjen vendin e punes edhe atje ju garantoj di 3 raste, ku kushurinje kane shkuar ne Shqiperi edhe kane filluar pune me nga 1.500 Euro ne muaj pasi kishin mbaruar studimet. Kushtet krijohen edhe atje per ato qe dine dhe kane ditur, por rrini mire aty ku jeni.. mos e levizni prapanicen se ju ftohet..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pyes_Lotin : 31-08-2007 më 04:16
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Je shume i pjekur per nje 20 vjecar ti Pyes_Lotin.

i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar më parë nga YLLI MUCA Lexo Postimin
    UNE DO KTHEHEM NE SHQIPRI VETEM KUR TE NA VIJNE DRITAT, SE LAM KOKRREN E NOMIT

CFAR ME BO NE SHQIPRI ATJE SKA ASGJO! ME KUPTIMIN SKA TE ARDHME

LooooooooooooooL
    Erdhen dritat........

i/e regjistruar Maska e Gothicus
    Anëtarësuar
    04-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    56
    Kur do te kthehemi ne Shqiperi?!

Asnjehere.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga Pyes_Lotin Lexo Postimin
    Po nuk u ktheve ti edhe une me ke do na benet Shqiiperia mo djali? Pastaj pse thua ishalla kthehen disa student, Po ti pse nuk kthehesh apo ke zen rehat zotrrote? Shqiperia nuk behet me duke pritur nga te tjer, por duke u ndergjegjsuar dhe c`do njeri nga ne te japi kontributin e tyre , gjithmone nese e ndjejne veten Shqiptar. E keqa me ne eshte se ne vetem dime te kritikojme te tjerat i lem nen hije. Ato qe jane ne Shqiperi nuk po vdesin. Ka edhe atje kompani private te huaja ku dikush fare mire mund te filloj nje pune me 1.000 Euro ne muaj ne mos me shume.

Mendoj se cdo njeri prejnesh qe jemi jashte "Kemi zene rehat" ketu ku jemi edhe nuk duam te lodhemi larte e poshte , te fillojme nga A-ja sic filluam dikur kur levizem ne shtetet aktuale. Shqiperia nuk behet "kurre" po nuk u ndergjejgjesuan njerzit ne vende pune, po ashtu nuk behet me ato qe jane atje sepse shumica e mbyte ate pakice qe jan te ndergjegjshem.

Ai ose Ajo qe do, e gjen vendin e punes edhe atje ju garantoj di 3 raste, ku kushurinje kane shkuar ne Shqiperi edhe kane filluar pune me nga 1.500 Euro ne muaj pasi kishin mbaruar studimet. Kushtet krijohen edhe atje per ato qe dine dhe kane ditur, por rrini mire aty ku jeni.. mos e levizni prapanicen se ju ftohet..

Mendoj se cdo njeri prej nesh qe jemi jashte kemi zen nje shoqeri nje jet " ketu ku jemi edhe nuk duam te fillojme nga e para
    vertet thua ka njerz qe kan vajt edhe kan filluar pun me zanatin qe kan mbaruar
    po shum njerz qe njo me kan thene te tjera fjal
    po te bej nje pyetje si e imagjinon ti nje njeri qe ka krijuar nje familje ne emigrim
    ku i ka te gjitha si mungon gje femis ti si mungon as arsimi as buka
    po ne fund fund te fundit ka drita uj 24/7
    a e di sa qesharake ishte kur vajta ne shqiperi per here te fundit
    kisha vajt nga gjyshia edhe kur me tha qe shpejt se sdo kemi me uj shko lahu tani po me vinte per te qesh thash kesaj i thon ti thosh vetes bammmmmmmmmmm
    ta zem nga policia sa te ndalojn nuk thon dekumentat por zgjasin doren ke ndonje lek sidomos ne rugen fier vlor edhe kur ika per ne tiron
    kur vete per te nxhjer nje pashaport edhe te sillen sikur je qen jo njeri
    kur kerkon te drejten tende edhe te tallen me ty [tani nese i fut nja 100 euro ne xhep je njeriu me i mir per ata ]
    pra kthej pergjigje ketyre pyetje qe bera edhe me thj si mund te kthesh ne vendin tende per te bere dicka atije
    se harova nese i vete kundra te kan heq qafe [ketu behet fjal edhe per jeten tende ]
    pra me kthe pergjigje
    respekte mario
    Partizoni

Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    Mendoj se cdo njeri prej nesh qe jemi jashte kemi zen nje shoqeri nje jet " ketu ku jemi edhe nuk duam te fillojme nga e para
    vertet thua ka njerz qe kan vajt edhe kan filluar pun me zanatin qe kan mbaruar
    po shum njerz qe njo me kan thene te tjera fjal
    po te bej nje pyetje si e imagjinon ti nje njeri qe ka krijuar nje familje ne emigrim
    ku i ka te gjitha si mungon gje femis ti si mungon as arsimi as buka
    po ne fund fund te fundit ka drita uj 24/7
    a e di sa qesharake ishte kur vajta ne shqiperi per here te fundit
    kisha vajt nga gjyshia edhe kur me tha qe shpejt se sdo kemi me uj shko lahu tani po me vinte per te qesh thash kesaj i thon ti thosh vetes bammmmmmmmmmm
    ta zem nga policia sa te ndalojn nuk thon dekumentat por zgjasin doren ke ndonje lek sidomos ne rugen fier vlor edhe kur ika per ne tiron
    kur vete per te nxhjer nje pashaport edhe te sillen sikur je qen jo njeri
    kur kerkon te drejten tende edhe te tallen me ty [tani nese i fut nja 100 euro ne xhep je njeriu me i mir per ata ]
    pra kthej pergjigje ketyre pyetje qe bera edhe me thj si mund te kthesh ne vendin tende per te bere dicka atije
    se harova nese i vete kundra te kan heq qafe [ketu behet fjal edhe per jeten tende ]
    pra me kthe pergjigje
    respekte mario
    Ne fakt plako une po i referohesha postimit tend te meparshem ku ti ekzaktsisht shprehje deshiren qe "Iishalla kthehen disa student qe jan jasht shqiperis me shkoll qe shumica nuk e besoj se do kthehet"

Edhe une te dhash nje pergjigje ashtu sic mendova dhe llogjikova per momentin, sepse postimi yt i me parshem te jepte pershtypjen e "Ketej me ha e ktej me djeg". Plako si ty edhe une kam vite ne emigrim dhe sa per dijeni e kam shkelur qe 10 vjec token e huaj dhe i di avantazhet e arsimit e te punesimit ketej jashte.
    Dihet qe sa te kalosh kufinjte e Shqiperise standarti jeteses eshte i larte. Cfare po thoja tek postimi im i pare eshte se neve "emigrantet" duhet te jemi te ndergjegjshem per dicka "Kemi zen rehat plako". Rehatlliku eshte plani A pastaj te tjerat varen kjo eshte natyra e njeriut ngado qe te shkosh.

Nuk e di sesa vite ke qe s`ke shkuar ne Shqiperi ti por shume gjera kane ndryshuar atje edhe e di pse? Sepse ke shume studente qe jane kthyer gjithashtu edhe familje.

Polica atje vepron ne ate menyre sepse neve jemi injorante dhe kur nje injorant gjen nje tjeter normale qe do mundohet ta shfrytezoj. Nese nje Polic te ndalon edhe duket qe kerkon lek mos I JEP lek.
    Cfare do te bej do te mbaj aty? Plako shoferat kontrollohen ne Shqiperi sepse nje pjes e mire jane me patenta fallco ose pa patent fare, dhe normale kur nje Polic te ndalon ty dhe ti je ne kundravajte me ligjin atehere eshte e drejta e tij te "pompoj" ty. Fletushken e gjobes ose ta jep ta paguash ose ato lek ja jep atij.

Une isha sivjet ne Shqiperi dhe nga rruga Elbasan - Pogradec me ndaluan 2 here edhe ne vajtje edhe ne kthim pse se isha me targa te huaja, edhe normalisht ishin mesuar ushqeheshin nga kalimtare te huaj. Polici 1 e pa patenten dhe nuk e merrte vesh se cfare ishte. Nga vini? Ku po shkoni? Udhetim te mbar. Ndoshta edhe priste dicka ose ndonje regaim timin per te shfrytezuar rastin.
    Policet tane bejne punen plako. Te ndalon. Nese do mos te vonoj, i jep lek dhe del nga situata. Por ketu qendron problemi se po ti japesh lek mesohet dhe ashtu kerkon dhe tek te tjeret.

Per tu lare plako eshte problem ke gjyshja sepse gjyshja shkret eshte mesuar duke u lare ashtu, po pse nuk ja paskeni krijuar kushtet. Andej nga ne ka uje 24 ore edhe drita gjithashtu. Ai qe do te ja krijoj kushtet vetes ja krijon. Daja im ne Shqiperi jeton vetem ai punon, Cuni i tij ka makine te 2004 eshte edhe student.
    Kushtet i kane krijuar qe uje te kene 24 ore gjithashtu dhe drita. Une nuk po flas per te varferit plako qe jan me ivalida ne shtepi apo qe kane mbaruar nga 8 Klas shkolle. Normale qe ne momentin qe ti je pa shkolle je pre e gjithckaje sepse kjo bote keshtu eshte ndertuar. "Peshku madh ha te voglin". E nese ti je i vogli tough luck.

Sinqerisht duke folur plako problemi yne eshte se duam dhe peshk por e duam dhe te qeruar. Shqiperine e duam gati dhe te shkojme ne te jetojme rehat rehat. Por po se ndertove dicka si mundesh ta kerkosh sipas specifikave te tua? Ne nje problem kemi se themi : Kaloje ti uren po shkele ne ndonje derras te kalbur spo kaloj une... Ndaj sic thash dhe me pare Mario djali. Fillo ndonje pune te mire aty ku je meqe ke mbaruar dhe shkollen dhe beje "Ha merr dhe iken" te pasanike ...
    Lumsi ne per djemt qe jemi...
    Jam JETUS jo TREGUS!.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    e mar nga pyes_lotin
    Nuk e di sesa vite ke qe s`ke shkuar ne Shqiperi ti por shume gjera kane ndryshuar atje edhe e di pse? Sepse ke shume studente qe jane kthyer gjithashtu edhe familje
    kam gati 4 -5 vjet pa vajt por ata qe jan kthyer jan pak

Polica atje vepron ne ate menyre sepse neve jemi injorante dhe kur nje injorant gjen nje tjeter normale qe do mundohet ta shfrytezoj. Nese nje Polic te ndalon edhe duket qe kerkon lek mos I JEP lek.
    Cfare do te bej do te mbaj aty? Plako shoferat kontrollohen ne Shqiperi sepse nje pjes e mire jane me patenta fallco ose pa patent fare, dhe normale kur nje Polic te ndalon ty dhe ti je ne kundravajte me ligjin atehere eshte e drejta e tij te "pompoj" ty. Fletushken e gjobes ose ta jep ta paguash ose ato lek ja jep atij
    me pak fjal per ty jemi ne ata injoranta por un do shtoja nje gje e ke provuar te rish gati 30 minuta ne rug ????

Per tu lare plako eshte problem ke gjyshja sepse gjyshja shkret eshte mesuar duke u lare ashtu, po pse nuk ja paskeni krijuar kushtet. Andej nga ne ka uje 24 ore edhe drita gjithashtu. Ai qe do te ja krijoj kushtet vetes ja krijon. Daja im ne Shqiperi jeton vetem ai punon, Cuni i tij ka makine te 2004 eshte edhe student.
    Kushtet i kane krijuar qe uje te kene 24 ore gjithashtu dhe drita. Une nuk po flas per te varferit plako qe jan me ivalida ne shtepi apo qe kane mbaruar nga 8 Klas shkolle. Normale qe ne momentin qe ti je pa shkolle je pre e gjithckaje sepse kjo bote keshtu eshte ndertuar. "Peshku madh ha te voglin". E nese ti je i vogli tough luck..
    tani ti plako mbase ai daja jot jeten ne ndonje vend tjeter qe se ka emrin shqiperi
    se ska mundesi qe te jet dicka e till kur i tere vendi eshte ne kriz per energjin eletrike ku biznese skan
    sa per gjyshen i ka te tera kushtet biles tani eshte ne usa por edhe ne shqiperi si mungonte gje por kur ska tere vendi do ket ajo ?

Sinqerisht duke folur plako problemi yne eshte se duam dhe peshk por e duam dhe te qeruar. Shqiperine e duam gati dhe te shkojme ne te jetojme rehat rehat. Por po se ndertove dicka si mundesh ta kerkosh sipas specifikave te tua? Ne nje problem kemi se themi : Kaloje ti uren po shkele ne ndonje derras te kalbur spo kaloj une... Ndaj sic thash dhe me pare Mario djali. Fillo ndonje pune te mire aty ku je meqe ke mbaruar dhe shkollen dhe beje "Ha merr dhe iken" te pasanike ...
    Lumsi ne per djemt qe jem
    por tani un nuk e di vlla si mendon ti se cdo njeri ka mendim e ti personal mbi kete ceshtje
    edhe sa per patriota jemi te tere te tere e duam shqiperin
    edhe kur flet si psh peshku madh peshku vogel edhe per ata qe jan te varfer edhe me 8 klas shkoll
    ketu me bere te qesh me te madhe
    kurr te tere e dim qe tere politikanet qe kemi ne shqiperi jan me 8 klas [pervec disave ] plus qe ata qe kan shkollen perkatse kan ngel pa pun se arsya eshte se skan njerz ti ndimojn un nuk e di ku i shikon ti keto gjera
    pastaj ata qe e kan kap veten 90% e tyre e dim kush jam persona qe jan marr me drog me prostitucion me dekumenta fallco etc me pak fjal kriminela edhe ti na flet peshku i madh peshku i vogel
    [edhe shikoje njehere statisiken e shqiperis kush jan ata qe fusin leket ne shqiperi ne cdo vit
    kush tjeter vecse neve qe i dergojm lek njerzve tan

edhe prandaj mendu para se te flasesh peshku i madh peshku i vogel
    se te tere shqiptaret ne nje kandar peshojn qe kan ngel ne shqiperi
    ups se harova ata peshqit e medhenj qe the pak me lart sigurisht do ken nja 4-5 te vdekur ne familje
    respkete njesho
    edhe para se te flasesh mendou mir se me the qe ke shum jasht shtetit
    un per vete kam ik qe ne 1991 atehere isha i vogel so

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga mario_kingu : 07-09-2007 më 16:12 Arsyeja: albania
    Partizoni

Kur do te kthehemi ne Shqiperi?!!!

Ose per pushimet e veres ose per ato te vitit te ri. Per te ardhur e per te ndjetur pergjithmone as qe behet fjale. Te pakten mendimi im ky.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    kam gati 4 -5 vjet pa vajt por ata qe jan kthyer jan pak
    Degjo shokun se ti po refuzon te thishesh ate c`ka po te serviret per te miren tende, megjithate ky eshte i pakti nga problemet madhore qe ti ke, prandaj vllai po te le te qete ne boten tende se per ndryshe do lodheshin dhe keta te shkret lexues po te filloja nga analizat e thella. Ti per mua nje gje bej :- Shko nga vera qe vjen edhe atehere i kthehemi kesaj teme bashke.

Deri atehere mirembetsh..!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •