Close
Faqja 4 prej 27 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 268
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Shqipëria është një ëndërr e paarrirë. Nuk ka si vendi yt. Jo më kot i kënduan dhe i thurrën vargje të parët tanë.

Kur i lexonim krijimet e tyre plot mall për Shqipërinë, të them të drejtën nuk i kuptoja, por kur provuam mërgimin atëhere e kutpova se çdo të thotë të kesh mall e zjarr për vendin tënd.

Nuk e di se kur do të kthehem, megjithëse zemra më djeg nga malli për të. E dua Shqipërinë ashtu siç është, me të mirat dhe me të këqijat e saj sepse ai është vendi im.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    kato mendimet jo pozitive po na mbysin dit e nat jo vetem ty sis !!
    por mendohem ndonjeher mos ti kthej syte me mbrapa po te shoh perpara !!
    dhe kthimi nuk eshte i lehte po te shohim cfar eshte shkruar dhe per ne qe jemi jashte shtetit !!! koha do e tregoi

gjith te mirat sis
    alnosa cdo emigrant do te kthet sidomos ata q ekan vite ne mergim sa flasim ne per shqiperin nuk flasin as ata ne shqiperi se nuk e duan sa e duam ne edhe ne jemi ata qe themi shqiperia kshu shqiperia ashtu

po te jap nje shembull ktu shumica kan bler shpi makina kan krijuar nje jet
    ku femia e tyre vete ne shkoll
    neve jemi vet tani edhe kur vemi ne shqiperi ndihemi si emigrant edhe mezi presim te vim prap ktu pse vall kjo ndodh e ke pyet veten

un nuk mendoj se do kthehem tani per tani ne shqiperi daten e kthimit per gjithmon se di ndoshta kur/?
    por nje gje di qe cdo dit cdo moment mendjen e kemi anej
    Partizoni

lydia18
    Anëtarësuar
    31-01-2007
    Vendndodhja
    ATHINE
    Postime
    4
    Si Teme Eshte Shume Interesante, Por Per Te Marre Vendimin Per Tu Kthyer Ne Shqiperi Eshte Shume E Veshtire.edhe Te Duash Te Kthehesh....ku Do Te Vesh?nuk Eshte Veshtiresia Vetem Tek Puna Apo Tek Shtepia.femijet Qe Kane Lindur E Rritur Ne Vende Te Huaja Ndihen Me Te Huaj Se Te Huajt Ne Shqiperi.gjuhe Te Ndryshme,mentalitete Te Ndryshme.po Te Bashkohen Te Gjithe Bashke Do Te Behemi (turli)te Gjithe.une Besoj Se Shteti Shqipetar Nuk Ben Azgje Per Kthimin E Emigrandeve...se Shqiperia Nga Emigrandet Po Ndertohet.u Leverdis Politikaneve Shqipetare Mos Te Merren Fare Me Jashte-atdhetaret...........

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Citim Postuar më parë nga selina_21
    Everything is true.......Shume Bukur e ka Shkru...
    Por aman nje gje nuk eshte e vertete qe nje dite do kthena ne Shqiperi...
    Eshte shume e veshtire te pakten per ne qe erdhem ne nje moshe teper-teper te vogel te kthehena ne Shqiperi...Filluam nje jete shume ndryshe ne USA / na pelqen shume jasht mase ..dhe e kemi shume te veshtire ta leme kete vend...qe kemi pothuajse shume kujtime te bukura..eh cte kujtosh Shqiperine..kur kisha frik me shku te Takoja Dajen/Tezen apo Gjyshen time.....Nuk mundem te kthehem me.........................JooooooooooooooooooooO

Mos e merni per ters nuk e thom se nuk e dua Shqiperine...gjithmone e kujtoi & derdh Pika Lot...me ka marre malli shume ta shof...Por kam shume frik me shku te jetoi...
    Nje muaj ndenja Vitin e kalume & te thuash te verteten..mezi prisja Sec..min..oren ...diten e kthimit perseri ne Amerik.

Albania always is going to be in our heart...Always...no matter where we're going..always...we think of youuuuuuu...

Ju pershendes te gjitheve me kengen.

~~~ Une e Dua Shqiperine ~~~

http://muzika.albasoul.com/album.php?&id=28
    Kot fare ja ke fut tani!

Pse moj cfare eshte shqiperia ferr? Qe na e thua me aq frike dhe aq ndrojtje...
    Te rrofshin fjalet "e dua shqiperi", se po ta doje megjithmend sdo i thoje keto llafe...

Te kthehesh ne Shqiperi eshte shume e veshtire,por ama sado qe e veshtire te jete besoj se do i beni balle. Kur i bet balle amerikes ku vajtet dhe e niset nga 0, sdo i beni balle shqiperise?
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga KOKASHTA
    Kot fare ja ke fut tani!

Pse moj cfare eshte shqiperia ferr? Qe na e thua me aq frike dhe aq ndrojtje...
    Te rrofshin fjalet "e dua shqiperi", se po ta doje megjithmend sdo i thoje keto llafe...

Te kthehesh ne Shqiperi eshte shume e veshtire,por ama sado qe e veshtire te jete besoj se do i beni balle. Kur i bet balle amerikes ku vajtet dhe e niset nga 0, sdo i beni balle shqiperise?
    ESHTE E VERTET S'KAM C'TE SHTOI TJETER .
    te drejte erdhem ne nje vend te huaj dhe ja dolem mbane jo ne vendin tone qe e njohim shume me mire ,po duhet te kesh tru qe te kthehesh asgje tjeter ,se po i pate keto tru dhe ti vesh ne punim dhe ne shqiperi e arrin te behesh mire ..
    eshte e veshtir nuk diskutohet ,po ne u mesuam pak ndryshe dhe si na duket kthimi tani ......

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    ESHTE E VERTET S'KAM C'TE SHTOI TJETER .
    te drejte erdhem ne nje vend te huaj dhe ja dolem mbane jo ne vendin tone qe e njohim shume me mire ,po duhet te kesh tru qe te kthehesh asgje tjeter ,se po i pate keto tru dhe ti vesh ne punim dhe ne shqiperi e arrin te behesh mire ..
    eshte e veshtir nuk diskutohet ,po ne u mesuam pak ndryshe dhe si na duket kthimi tani ......
    E pra,po bej cudi me ata qe thone eshte shume shume shume shume shume e veshtire te kthehesh ne shqiperi! Pse valle na qenka kaq shume e veshtire te ngresh nje biznes apo te punosh ne vendin tend?
    Politika dhe korrupsioni ska te beje shume nese je njeri i zoti dhe i zgjuar...

Hajt gjith te mirat dhe uroj qe te ktheheni ne shqiperi. Ne mos ju, te pakten femijet tuaj se shqiperia tek brezi i ri i ka shpresat
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Ne shqiperi do kthehem kur merkata e punes se shtetit shqiptar te jete ne gjendje te me ofroje pune....deri atehere nuk mendoj se do kthehem pasi nuk dua te shtoj numrin e te papuneve ne shqiperi...
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Citim Postuar më parë nga xhuliana
    Ne shqiperi do kthehem kur merkata e punes se shtetit shqiptar te jete ne gjendje te me ofroje pune....deri atehere nuk mendoj se do kthehem pasi nuk dua te shtoj numrin e te papuneve ne shqiperi...
    lol. Ta meshtes mendimin..
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Postime
    112
    Kush nga ata shqiptar qe stundjone apo punojne jashte shtetit shqiptar do kthehet ne shqiperi ??
    Mos fol me kopetenca se deri tani qe po flas jane te pakten 20 studenta qe kane qene ne usa, itali, france, bulgari qe jane kthyer ne shqiperi dhe sduan tia dine me per ate shtet ku ishin.Nje nga keta do jem dhe une qe per disa muaj do kthehem per gjithmone.Une jo vetem bera shkollen ketu por krijova dhe familjen ketu dhe qe te gjithe ne mezi presim te ikim.
    Qe keshtu here tjeter fol per veten jo ne pergjithsi se ska vend me te pershtatshem per te krijuar nje jete te lumtur e me dinjtet sesa shqiperia per shqiptaret.
    Me mendje e shpirt ne Vlore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Postime
    112
    Citim Postuar më parë nga Ervisa
    Aman si te kthehen studentat ne shqiperi kur kan harxhuar gjithato lek per tu arsimuar. Nese flas per veten time mua do me duhen vite e vite te bej leket e harxhuara per shkollen e jo me te ve lek me rrogat qe jan ne shqiperi...eshte keq por ky ash realiteti
    Ervisa qe te jemi tamam realist eshte se ai qe pati mundesine te paguaj shkollen e femijes jashte vendit se ka problem kthimin ne shqiperi se ato leke jane investim ne formimin tend ne kete rast sbesoj se keto leke ti kane dhen huaj.
    Me mendje e shpirt ne Vlore.

Faqja 4 prej 27 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •