Close
Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 268
    i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    ne radhe te pare duhet te rregullohet mjeksia se te grijne doktoret nga paret ne shqiperi dhe ilacet jane shume te shtrenjta dhe te skaduara, pastaj punesimi, infrastruktura dhe korrupsioni, atehere ka mundesi edhe kthehem, por prap eshte pak e veshtire se ne tani jemi mesuar me kete jeten ketej dhe po te kthehemi do te na duhet ta nisim nga e para

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    turist në Shqipëri .....I wish to be Eagles, the country went to the country when to be alone, to sit - in your arm My mother Albania, in my heart have to be the only You.
    Postime
    148
    un u ktheva ne shqipri,
    dhe do iki prap.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 03-11-2009 më 16:26

shqipoWA Maska e ELAA
    Anëtarësuar
    29-05-2005
    Vendndodhja
    Seattle, WA
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga KOKASHTA Lexo Postimin
    Kot fare ja ke fut tani!

Pse moj cfare eshte shqiperia ferr? Qe na e thua me aq frike dhe aq ndrojtje...
    Te rrofshin fjalet "e dua shqiperi", se po ta doje megjithmend sdo i thoje keto llafe...

Te kthehesh ne Shqiperi eshte shume e veshtire,por ama sado qe e veshtire te jete besoj se do i beni balle. Kur i bet balle amerikes ku vajtet dhe e niset nga 0, sdo i beni balle shqiperise?
    Une po ngordh te kthehem ne Shqiperi dhe e kam vizituar shpesh gjate ketyre viteve te fundit. Jam ne nje dileme shume te madhe kur shikoj qe ka ardhur koha te ndaj mendjen me familjen, o te blejme shtepi ketu ne Amerike dhe ta fleme mendjen, o te kthehemi ne Shqiperi dhe ta fillojme prape nga e para. Patjeter, qe eksperienca e punes ketu dhe shkolla do te na hyje ne pune po te kthehemi ne Shqiperi. Megjithate shoqeria qe kam ne Shqiperi ngulmon te mos kthehem dhe me rikujtojne situaten me dritat, ujin, shendetsine, etj. Mbi te gjitha me flasin per korrupsionin dhe nepotizmin qe ka hyre thelle ne te gjitha relatat e punes; sistemit gjygjtar; policise; etj. Me pak fjale, thone qe nese do te kishin mundesi te jetonin jashte Shqiperise, do te vinin me vrap, e per momentin vetem Zoti i ka pare.
    Ceshtja eshte, ja e gjeta nje pune te mire ne Shqiperi dhe u ktheva. Kush me garanton se do te kem mundesi te ngjis shkallet ne baze te merites? Kush me garanton qe s'do te perballem me situaten qe nese s'i bej furca nje partie, kur partia tjeter te vije ne pushtet s'me heq nga puna dhe shefi i ri vendos kusheririn e vet ne vendin tim?
    Amerika me dha nje mesim te mire per fillimin nga zeroja, por ama vit, pas viti, shkallet u ngjiten dhe packa qe nje sistem ideal nuk ekziston, sistemi qe bazohet mbi lirine e individit dhe qe e perkrah personin qe do te perparoje me merite, per mua eshte me i miri.
    Fatkeqesisht, politikanet shqiptare nga te dyja palet, e mbajne vendin peng e pasurohen duke luajtur me monopolin e tyre.
    Ja e zeme se dikush qe do te kthehet nuk do te varet financiarisht nga nje pune ne shtet apo nje maredhenie me punemarres dhe vendos te filloje nje biznes te vogel. Sa garanci ka qe "ligji i vendit dhe Maliqi" do te flasin te njejten gjuhe? Pas gjithe rryshfeteve dhe shpenzimeve te tjera, sa do te perfitosh nga ky biznes dhe a do te jete mjaftueshem per familjen?
    A mund te me tregoje dikush per raste reale se si shqiptare qe jane kthyer ne Shqiperi kane begatuar?

Ngela duke degjuar qe cmimet rriten ne menyre fiktive dhe cdo gje eshte shume e pa-parashikueshme. S'ke si te besh nje plan qe vertet mund ta cosh perpara. - nese ndonjeri nga ju do te komentoje per kete, ju lutem me inkurajoni me fakte.

sinqerisht dua te kthehem ne Shqiperi. Pres per inkurajimin tuaj.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    kur te vendosin grate .....atehere do te kthehen emigrantet ne shqiperi

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    un e kam nda menjen, 100% do kthehem per perhere, maksimumi qe mund te rri eshte edhe dy vjet te tjera, do shkoj do martohem andej dhe nuk do emigroj me, po punove edhe ne shqiperi mund te besh dicka. ato qe thone qe shqiperia eshte ferr, ato jan pabuksa qe nuk e kan mbush barkun me buke kurr sepse nuk jan te zot ta hane jeten ne shqiperi, kurse jashte shtetit shkojn dhe marrin ndihma qe ti mbaj shteti, kshuqe ato duhen lene menjane sepse infektojne njerezit e tjere. Edhe ne emigrim kudo qe te jesh duhet ta qosh kurrizin heret ne mengjes dhe te vish ne darke vone nga puna, te blesh shtepija ne vendet perendimore ja fut vetit nqs nuk i paguan te gjitha leket ne dore, sepse banka te merr perqindjet e interresit perpara dhe do te duhet ta paguash ate shpi per 30 vjet, kshuqe do e ndertosh edhe dy here te tjera gjate ketyre viteve sepse jan shpija kartoni. Njerez mblidheni mendjen dhe punoni fort sa te keni mundesi pastaj kthehuni ne vendlindje se atje te gjen shpirti ngrohtesi, edhe ne shqiperi duhet te punosh qe te hash si ne cdo vend tjeter, ne emigrim humb si njeri po te rrish gjate edhe gjithmone do mendosh per vendlindjen, do ju duket vetja si ne enderr, shqiperia po ndryshon, ka drita ka uje ka cfare te duash, si kudo tjeter, ato qe thone nuk ka uje drita rruge etj, ato kan urrejtje sepse nuk mund te jetojne atje se jane dembela e pa tru. edhe ne mergim po nuk paguve dritat, ti kepusin. ne shqiperi po paguve drita uje, ke 24 ore drita e uje.

Erando.

i/e regjistruar Maska e majla
    Anëtarësuar
    06-11-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    245
    Te them te drejten kjo tema eshte shume prekese.
    Kur do te kthehemi ne Shqiperi??
    Une per vete jam kthyer para 2 muajsh. Dhe jam shume e lumtur qe e kam bere.
    Pas 7 vjetesh me ne fund e bera. Atje ku isha kisha pune e kisha leke por isha gjithmone bosh brenda vetes. Ne shume sebepe familjare mungoja vetem une. Per nje moment nuk njoha time moter . U ndame per se gjalli.Epo jete i thoni kesaj?
    Shqiperia ka veshtiresite e veta si gjithandej,(dhe atje ku jeni dynjane po hani) por ama eshte vendi yt dhe ti e ndjen se aty e ke vendin.
    Nuk kam ndoshta leke sa ma pare, po ama kam gjera te tjera qe askush ne vend te huaj nuk mund te m'i jape.
    Mjafton te shikosh shkelqimin ne syte e prinderve te tu dhe e kupton qe jeta eshte nje dhe duhet jetuar prane njerezve qe do e te duan.
    Keshtu pra mos prisni qe gjerat te ndryshojne vete.Jemi ne ata qe duhet ta bejme
    HAJDE PRA MIREARDHSHI!

ssdwcdcee Maska e SENSUALI_TR
    Anëtarësuar
    01-02-2007
    Vendndodhja
    Ne vendin ku Extremet i kalojne kufijte e imagjinates
    Postime
    277
    Seshte gati vendi tju prese me kushtet mizerabel qe eshte dhe sbesoj te jete ndonjihere gati.

Une jetoj ne Shqiperi por se shpejti do jetoj larg Shqiperise.
    * Jeta është Mundësi, Përfito nga Ajo*

ssdwcdcee Maska e SENSUALI_TR
    Anëtarësuar
    01-02-2007
    Vendndodhja
    Ne vendin ku Extremet i kalojne kufijte e imagjinates
    Postime
    277
    Citim Postuar më parë nga ELAA Lexo Postimin
    Une po ngordh te kthehem ne Shqiperi dhe e kam vizituar shpesh gjate ketyre viteve te fundit. Jam ne nje dileme shume te madhe kur shikoj qe ka ardhur koha te ndaj mendjen me familjen, o te blejme shtepi ketu ne Amerike dhe ta fleme mendjen, o te kthehemi ne Shqiperi dhe ta fillojme prape nga e para. Patjeter, qe eksperienca e punes ketu dhe shkolla do te na hyje ne pune po te kthehemi ne Shqiperi. Megjithate shoqeria qe kam ne Shqiperi ngulmon te mos kthehem dhe me rikujtojne situaten me dritat, ujin, shendetsine, etj. Mbi te gjitha me flasin per korrupsionin dhe nepotizmin qe ka hyre thelle ne te gjitha relatat e punes; sistemit gjygjtar; policise; etj. Me pak fjale, thone qe nese do te kishin mundesi te jetonin jashte Shqiperise, do te vinin me vrap, e per momentin vetem Zoti i ka pare.
    Ceshtja eshte, ja e gjeta nje pune te mire ne Shqiperi dhe u ktheva. Kush me garanton se do te kem mundesi te ngjis shkallet ne baze te merites? Kush me garanton qe s'do te perballem me situaten qe nese s'i bej furca nje partie, kur partia tjeter te vije ne pushtet s'me heq nga puna dhe shefi i ri vendos kusheririn e vet ne vendin tim?
    Amerika me dha nje mesim te mire per fillimin nga zeroja, por ama vit, pas viti, shkallet u ngjiten dhe packa qe nje sistem ideal nuk ekziston, sistemi qe bazohet mbi lirine e individit dhe qe e perkrah personin qe do te perparoje me merite, per mua eshte me i miri.
    Fatkeqesisht, politikanet shqiptare nga te dyja palet, e mbajne vendin peng e pasurohen duke luajtur me monopolin e tyre.
    Ja e zeme se dikush qe do te kthehet nuk do te varet financiarisht nga nje pune ne shtet apo nje maredhenie me punemarres dhe vendos te filloje nje biznes te vogel. Sa garanci ka qe "ligji i vendit dhe Maliqi" do te flasin te njejten gjuhe? Pas gjithe rryshfeteve dhe shpenzimeve te tjera, sa do te perfitosh nga ky biznes dhe a do te jete mjaftueshem per familjen?
    A mund te me tregoje dikush per raste reale se si shqiptare qe jane kthyer ne Shqiperi kane begatuar?

Ngela duke degjuar qe cmimet rriten ne menyre fiktive dhe cdo gje eshte shume e pa-parashikueshme. S'ke si te besh nje plan qe vertet mund ta cosh perpara. - nese ndonjeri nga ju do te komentoje per kete, ju lutem me inkurajoni me fakte.

sinqerisht dua te kthehem ne Shqiperi. Pres per inkurajimin tuaj.

Ke te drejte ste garanton njeri, dhe ska per te te garantuar njeri dhe nqs do vish te punosh duhet te kesh patjeter nje MIK dhe ti japesh LEKE qe te zesh nje pozicion te mire ne ate cka do, per mua me mire te vish me pushime sesa te jetosh sepse po behet cdo dite e me keq...
    * Jeta është Mundësi, Përfito nga Ajo*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Një gjë është e sigurtë për mua: si Shqipëria, ashtu edhe vendet perëndimore, do të vijnë vazhdimisht duke u bërë më keq.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    un e kam nda menjen, 100% do kthehem per perhere, maksimumi qe mund te rri eshte edhe dy vjet te tjera, do shkoj do martohem andej dhe nuk do emigroj me, po punove edhe ne shqiperi mund te besh dicka. ato qe thone qe shqiperia eshte ferr, ato jan pabuksa qe nuk e kan mbush barkun me buke kurr sepse nuk jan te zot ta hane jeten ne shqiperi, kurse jashte shtetit shkojn dhe marrin ndihma qe ti mbaj shteti, kshuqe ato duhen lene menjane sepse infektojne njerezit e tjere. Edhe ne emigrim kudo qe te jesh duhet ta qosh kurrizin heret ne mengjes dhe te vish ne darke vone nga puna, te blesh shtepija ne vendet perendimore ja fut vetit nqs nuk i paguan te gjitha leket ne dore, sepse banka te merr perqindjet e interresit perpara dhe do te duhet ta paguash ate shpi per 30 vjet, kshuqe do e ndertosh edhe dy here te tjera gjate ketyre viteve sepse jan shpija kartoni. Njerez mblidheni mendjen dhe punoni fort sa te keni mundesi pastaj kthehuni ne vendlindje se atje te gjen shpirti ngrohtesi, edhe ne shqiperi duhet te punosh qe te hash si ne cdo vend tjeter, ne emigrim humb si njeri po te rrish gjate edhe gjithmone do mendosh per vendlindjen, do ju duket vetja si ne enderr, shqiperia po ndryshon, ka drita ka uje ka cfare te duash, si kudo tjeter, ato qe thone nuk ka uje drita rruge etj, ato kan urrejtje sepse nuk mund te jetojne atje se jane dembela e pa tru. edhe ne mergim po nuk paguve dritat, ti kepusin. ne shqiperi po paguve drita uje, ke 24 ore drita e uje.

Erando.
    Qe kur na qeke bo moralist ti???
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Faqja 22 prej 27 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •