Close
Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 268
    =ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    do kthehesha qe neser po rethanat ma lejonin ...
    do matur mire para se te kthehemi perfundimishte se emigrimi nuk behet 2 here

BeRaCi_Me_GjYsEm_PaPuCe Maska e ^_BIM_BUM_BAM_^
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Vendndodhja
    Auckland, New Zealand
    Postime
    1,560
    Degjojeni Dhe Do E Kuptoni Vet Pse Do Kthemi Ne Shqiperi
    Ajde ketu moj....mua nuk me iken dhia ne maje te malit...do me ikesh ti ne buze te trotuarit

Kam 6 dite qe jam kthyer ne Shqiperi. Nuk me pelqen fare . Balte, fytyra njerezish te egersuar, provinciale dhe varferi kudo, mungese totale e perspektives per te ardhmen. Thjesht eshte nje rremuje e madhe qe se merr vesh njeri se ku po shkon si vend. Rremuje ne rruge, trafik makinash qe ecin pa orientim, rremuje mediatike, lufte e vjeter politikanesh tashme te skaduar, te nje epoke te shkuar. Eshte nje ndryshim 180 gradesh me boten e re prej se ciles jetoj prej vitesh pertej oqeanit. Nuk ka pika lidhese gjekundi midis ketyre dy realiteteve. Ose te pakten ka disa tentativa per te adoptuar dicka nga bota perendimore, por qe ngelen me teper ne nivelin e nje kopjimi plot gabime. Kaq per tani pasi jam ende ne fazen e nje studimi te pergjithshem dhe jam i sigurte qe do te gjej elemente te tjera pershkruese te ketij realiteti zhgenjyes.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Balte, fytyra njerezish te egersuar, provinciale dhe varferi kudo, mungese totale e perspektives per te ardhmen.
    Uroj te jesh ne Tirane!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Kam 6 dite qe jam kthyer ne Shqiperi. Nuk me pelqen fare . Balte, fytyra njerezish te egersuar, provinciale dhe varferi kudo, mungese totale e perspektives per te ardhmen. Thjesht eshte nje rremuje e madhe qe se merr vesh njeri se ku po shkon si vend. Rremuje ne rruge, trafik makinash qe ecin pa orientim, rremuje mediatike, lufte e vjeter politikanesh tashme te skaduar, te nje epoke te shkuar. Eshte nje ndryshim 180 gradesh me boten e re prej se ciles jetoj prej vitesh pertej oqeanit. Nuk ka pika lidhese gjekundi midis ketyre dy realiteteve. Ose te pakten ka disa tentativa per te adoptuar dicka nga bota perendimore, por qe ngelen me teper ne nivelin e nje kopjimi plot gabime. Kaq per tani pasi jam ende ne fazen e nje studimi te pergjithshem dhe jam i sigurte qe do te gjej elemente te tjera pershkruese te ketij realiteti zhgenjyes.
    e po shume von more i kuptove pse sa kishe pa shkuar ne shqiperi ti..se nuk po na thua ndonji gje te re i shikoj vit per vit kur shkoj ne shqiperi keto gjera qe ke shkruajtur....

ja kalofsh mire ne shqiperi.......
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    TE UROJ PUSHIME TE MBARA
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    S'kam dy jave qe jam kthyer ,dhe mua me vjen shume keq qe eshte ashtu siç e pershkruan ti ,njerez te rrudhosur ,duken dhe me te medhenj se ç'jane, plus mentalitetin e menyres se jetuarit ,vazhdojne me dy morale ,me ate qe jane ne te vertete ,dhe me ate qe duhen te jene per shoqerine .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    si mendoje se do gjeje parajsen ,normale qe ka vuajtije dhe stres dhe shume papunesi ... eshte nje shqiperi ne faze zhvillimi
    do pershtatur mendoj se dhe ku kishe emigruar nuk te kane pritur me krahe hapur dhe per tu pershtatur atij vendi ke kaluar disa faza ....ndaj mos hithe poshte vendin tende por mundohu ta permirsosh me kontributin tende ose rikthehu atje ku ishe dhe mos e kthe me koken mbrapa............

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Eshte nje ndryshim 180 gradesh me boten e re prej se ciles jetoj prej vitesh pertej oqeanit. Nuk ka pika lidhese gjekundi midis ketyre dy realiteteve.
    Kjo bote pertej oqeani sa vite ju eshte dashe qe te kthehet ne realitet te bukur.
    Zhvillimi do edhe ajo kohen e saj.

Por mbi te gjitha eshte vendi yt.
    Aty kemi lind, aty kemi kaluar femijerin, nuk harrohet kollaje.

ndaj mos hithe poshte vendin tende por mundohu ta permirsosh me kontributin tende ose rikthehu atje ku ishe dhe mos e kthe me koken mbrapa............
    bashkohem ketij mendimi.

NQS nuk je e i gatshem te kontribosh .............

nuk do kthehem ne shqiperi,por jo se e perbuz ate vend, ku kam lindur
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Cool

Absolutisht nuk po perbuz vendin tim. Jam kthyer ne qytetin tim te lindjes, Tirane. Kisha rreth 3 vjet pa ardhur. Mendoja se do gjeja rregullim, por gjeta kaos. Shpresoja se do gjeja pasterti, por gjeta balten. Uroja se do gjeja njerez te veshur mire, ne pergjithesi, dhe fytyra jo te ndrojtura, por gjeta shume njerez te veshur me rroba te vjetra, bardhe e zi, te pa rruar, me fytyra te ngrysura qe te ngulin syte. Sigurisht qe ka dhe zona ne te cilet sheh dicka me pozitive, por ka kaq shume varferi ne teresi.
    Qendra e Tiranes per faqe te zeze, rruga e Lanes anash Piramides te gumezhin veshi per nje gjatesi mbi 150 m nga thirrjet "Hajde Elbasani". Uje dhe balte ne cdo rruge, gropa, puseta gjysem te hapura, semafore qe s'punojne, makina qe rendin kaq prane njera tjetres dhe kalimtare qe nxitojne te kalojne ne keto rruge te hatashme, buri te zhurmshme, grupe te 20-30 vjecaresh qe rrine bashke "kope", qene rrugace, gjel qe kendon ne 5 te mengjesit gati ne qender te Tiranes, plehra kudo.
    Debate (sherre) politikanesh/gazetaresh ne gati cdo kanal televiziv, Big Brothers Show, Telenovela, biseda te shpeshta per koleg punesh qe bejne te pamunduren per tu nxire jeten kolegut te tyre, tradheti bashkeshortoresh dhe divorce dhe sikur te mos mjaftonin te gjitha keto, nje kohe e vranet qe vetem leshon shi dhe ka nxire qiellin e kryeqytetit.

Ne fund fare, banderola dhe efekte dritash neper pallatet e institucioneve shteterore me "Shqiperia ne NATO". Urime
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •