Close
Faqja 17 prej 27 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 268
    Rafsha ku mos u vrafsha:D Maska e MENEFREGISTJA
    Anëtarësuar
    23-09-2008
    Vendndodhja
    Ne Itali ne Cuneo
    Postime
    46

Wink

Citim Postuar më parë nga ismail_qemali Lexo Postimin
    Kush nga ata shqiptar qe stundjone apo punojne jashte shtetit shqiptar do kthehet ne shqiperi ?? Asnjeri sa per kete te jeni te sigurt se nuk mund te rrezikoj te ardhem e tij ne nje vend qe ska te ardhme kjo eshte e verteta sado qe ne e duam Shqiperin.Vemi ne vendin tone per pushime dhe na duket sikur eshte parajas shqiperia,, pyesni njher ata qe jetojn aty ,, Pa Drita Pa Uje Pa Pune ,,,
    Lal te pergezoj per postimin dhe jam teper dakorte me ate qe ke then dhe une ashtu e mendoj qe asnjeri ska per tu kthyer E io nn c'i penso ne anch'e nese don babo ime le te kthehet une dhe vellai rrim me mamin ose si i thoni juve me Italjanken
    SALVE A TUTTI BELLI E BRUTTI

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Citim Postuar më parë nga MENEFREGISTJA Lexo Postimin
    Lal te pergezoj per postimin dhe jam teper dakorte me ate qe ke then dhe une ashtu e mendoj qe asnjeri ska per tu kthyer E io nn c'i penso ne anch'e nese don babo ime le te kthehet une dhe vellai rrim me mamin ose si i thoni juve me Italjanken
    Menfregistja nuk eshte ashtu si mendon ti.......them se 90% e shqiptareve duan te kthehen. Nuk e shikon se cfare po ndodh? Cunat shqiptare qe jane ketu kane guximin te krijojne raporte me femra shqiptare si ty (qe s'duan te kthehen). I genjejne me..."te dua, do jemi bashke pergjithmone, etj, etj" dhe kur vjen puna, braktisin te dashurat e tyre Shqiptare ketu ne emigrim sepse kjo s'do te kthehet ne Shqiperi. E te flas per raporte mbi njevjecare, jo 2 apo 3 mujoreshe.
    Jetoj pa kufij

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Ka plot qe duan te kethehen dhe qe jane kethyer deri tani. Ka edhe shume te tjere qe e gjejne veten ne nje situate te ngjashme me mua qe nuk mund te kethehen kurre, pavaresisht nga malli apo dashuria.
    Perse e them kete,
    Kam 8 vjet qe jam larguar nga Shqiperia, kam investuar shume kohe, para, dhe gjithcka tjeter per te shkuar ne shkolle ketu, (U.S).
    Ne keto 8 vjet kam krijuar nje rreth te ngushte miqsh, shokesh, me e rendesishmja kolegesh.
    Nqs do te mendoja per ty kethyer duhet te kisha bere shume gjera ndryshe qe nga fillimi, po te kethehem tani ne Shqiperi duhet te filloj jo nga zero por nga minus infinity* (relative nga konteksti).
    A do te mundet te jetoje dikush aty dhe te paguaje student loans ketu?
    Kam shume per te thene por jam ne pune tani ndoshta me vone.
    Kalofshi mire,
    Ed
    Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
    https://chng.it/LqW9qg4bkD

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    Hic mo pallavra jane,nga 100% Shqipatare qe kani ikur vetem nje 10-20 % mund te kthehet,dmth te kthehet pergjithmone.............pastaj Atdheu im eshte Atje ku eshte mireqenia ime ekonomike,te tjerat jane llafe bosh ose me mire do te shkonte ajo fjale te filmi me Tarenermo Tare germo se qenin e ngordhur do te gjesh.)).
    Ik or ik se ta ruaj une vendin ty...)
    Tung.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Vendndodhja
    prej 5 vjetesh jetoj ne ireland
    Postime
    8
    E pse duhet te kthehem ne Shqiperi?Cfar garancie kemi qe te kthehemi atje?Pa drta,pa uje,ushqimet me lista etj.si keto.Keshtu qe mos genjeni veten se do kthehet njeri.Te kthehsh ne Shqiperi tani eshte si te hidhesh nga kati i 5 i nje pallati.Askush nuk deshiron te shkaterroj te ardhmen e tij por vetem ta ndertoj ate.

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    gjerat jane relative kur gjen veten 100% ne vend te huaj (i doubt that) ste bie ndermend te kthehesh kur endesh udhekryqeve dhe gjerat nuk fuksionojne ashtu sic do athere syte i kthen nga atdheu, Une u uroj atyre qe e kane gjet veten dhe me shume suksese atje ku jane dhe ata qe se kane gjet te marrin nje vendim per tu kthyer sa me shpejt se udhekryqet sjane mire per askend.
    failure is not an option!

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Kur komunistat te mos jene me ne kre te vendit dhe kur te korruptuarit e tanishem te jene duke u dergjur burgjeve.
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

Rafsha ku mos u vrafsha:D Maska e MENEFREGISTJA
    Anëtarësuar
    23-09-2008
    Vendndodhja
    Ne Itali ne Cuneo
    Postime
    46

Talking

Citim Postuar më parë nga showgirl Lexo Postimin
    Menfregistja nuk eshte ashtu si mendon ti.......them se 90% e shqiptareve duan te kthehen. Nuk e shikon se cfare po ndodh? Cunat shqiptare qe jane ketu kane guximin te krijojne raporte me femra shqiptare si ty (qe s'duan te kthehen). I genjejne me..."te dua, do jemi bashke pergjithmone, etj, etj" dhe kur vjen puna, braktisin te dashurat e tyre Shqiptare ketu ne emigrim sepse kjo s'do te kthehet ne Shqiperi. E te flas per raporte mbi njevjecare, jo 2 apo 3 mujoreshe.

Pse nuk kthehen athere :d
    Ore juve vete thoni ne Shqiperi nuk jetohet jan bere njerzit si te shkallum jeta me kote pun nuk ka drita here jan e here sjan keto jan fjalet e Shqiptarve qe jan ketu ne IT dhe nuk jan te mijat ok sa do une vdes pert vendin tim dhe pse jam rrite ketu amon atje per mua eshte lule kur shkoj ne vere
    Do thoni juve pse nuk ktheheshe nuk kthehem sepse ketu kam familjen tim ketu kam te ardhmen time nuk shof te ardhmen ne Shqiperi me vjen keqe por keshtu eshte atje zhdo gje duhet fituar me lek me mik dhe ky eshte realiteti ok dhe e din shum mir te gjithe si juve atje dhe keto qe jan jashte Shqiperis .
    Dhe sa per ate qe the ti mir ja bojne keto pse ne Shqiperi cfare do bojne do vdesin per buk moj goce prandaj nuk shkojne se te ishte ashtu eh vallaj qe tani kisha ik ne Shqiperi por jo sepse ok Shqiperia po rregullohet po sistemohet por amon nga ana rrugore vetem pallatet dhe rruget rregullojn jo gjerat qe nevoiten si puna te shtohet jo te vin ne gurbet e te punojne si skllaver .
    SALVE A TUTTI BELLI E BRUTTI

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Une e shoh pak ndryshe ceshtjen e rikthimit, nuk eshte keshtu e prere me thike " jo nuk kthehet askush/ po duan te kthehen te gjithe". Po t'i hidhni pak nje sy shkaqeve qe i kane detyruar shqipertaret te emigrojne, do ta kuptoni kush mund dhe do te kthehet dhe kush jo. Ata qe kane emigruar qe te rinj aty rreth vitetve '90 por edhe me pas dhe kane tehequr me pas nga Shqiperia familjen( bashkim familjar) nuk mendoj se do te kthehen. Iken per nje jete me te mire, per t'u siguruar femijeve nje te ardhme, kane krijuar pas aq viteve nje te tashme ne vendin ku jetojne. Nje rikthim do te thoshte prape nje ndyshim, nje nisje nga e para, edhe pse ne vendin tend.

Pastaj jane studentet dhe ata qe emigrojne "per te vene ca pare" per te ndihmuar familjet. Te gjithe jetojne me synimin se do te kthehen nje dite. Kete e tregon ama vec koha. Mos harroni qe per ata qe jetojne ne shtete te tilla si Zvicra,Gjermania, Franca, vendet skandinave, USA, Kandaja etj eshte e veshtire te hedhin poshte nje jete aktive dhe pas nje integrimi te suksesshem per nje vend si Shqiperia, ku e marrin me mend se kurre nuk do vleresohen per ate qe jane dhe japin.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e showgirl
    Anëtarësuar
    13-09-2008
    Vendndodhja
    brenda vetes time
    Postime
    169
    Jam dakort me ty Angelina...Per mua ata qe duan te kthehen jane ata qe:
    - o s'kane arritur te ndertojne nje baze ne emigrim (dhe me shume nga pa aftesia sesa nga mungimi i mundesive)
    - ose ata qe para se te nisesishin kishin patur obiektivin te riktheheshin.
    Jetoj pa kufij

Faqja 17 prej 27 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •