Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

10 cigare në ditë, sa të dëmshme janë ?

Jam duhan pirës i rregullt prej 20 vjetësh. Nuk kam reshtur asnjëherë duke pirë duhan. Kurrë nuk i kam kaluar 20 cigaret në ditë (një paketë) Nga më të butat dmth me % nicotine, katrani etj nga më minimalet ( philip moris white 0.1) . Ka 1 vit që e kam reduktuar pirjen e cigares nga 20 të tilla ç'do ditë , në 10 cigare. Doja të dija , reduktimi i pirjes së duhanit mundë të ulë dëmin në shëndetin e duhanpirsit ?? ...dhe gradualisht , a çon drejt lënjes përfundimtare në një perjudhë të afërt ? Faleminderit !!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Për: 10 cigare në ditë, sa të dëmshme janë ?

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Doja të dija , reduktimi i pirjes së duhanit mundë të ulë dëmin në shëndetin e duhanpirsit ??
    po.

...dhe gradualisht , a çon drejt lënjes përfundimtare në një perjudhë të afërt ? Faleminderit !!
    varet...

mire eshte te mos e pish fare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

nese do ta braktisesh cigaren duhet te besh vetem nje gje ;

mos diskuto per cigaren;

para nje muaji e lashe cigaret dhe qe atere as nuk i mendoj e as nuk i dua fare , madje kur nuhas tym duhani prej dikujt qe tymos afer meje ndihem keq dhe largohem ;

paguaja 150 euro ne muaj qe te semuresha ,te mbysja veten ;

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119

lereni fare more, ska asgje, ja e lashe une u bera dy vjet ca me gjeti. vetem sport dhe sex daku, vetem sport dhe sex dhe agapi sa me shume
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Tema eshte : 10 cigare në ditë, sa të dëmshme janë ? e te gjithe kane shkruar lere fare duhanin.....
    E para duhani i paster ben mire per zgjerimin e venave dhe per pasoje edhe zemren. Po te kesh zemren mire je ne regull. E dyta po te pish ne sasi te vogla si p.sh 10 nuk ben ndonje gje te madhe. gjyshi im e pinte me llulle dhe rrojti ne ato kohera 80 e kusur vjec e beri 6 djem. Pastaj nese do ta lesh eshte veshtire se e ke krijuar vesin tashme dhe nje here ne gjashte muaj te nxehet truri per nje cike nikotine gje qe eshte e pashmangshme. E vetmja menyre eshte te mos shoqerohesh ne asnje menyre me duhanxhinje se te iken kaptina, edhe po te besh fiskulture. Une vete e lashe ne kete menyre. Ne momentin qe e ndizja nje shok ma hiqte dhe e copetonte para syve te mi, gjithnje ky avaz derisa "me la".
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Kam dëgjuar shpesh se është njëlloj si pive 5 apo 10 cigare, si pive 2 apo më shumë paketa, prandaj edhe pyes !! Sa e dëmshme mund të jetë pirja e 10 cigareve në ditë ? E theksoj se pi cigare philip morris white 0.1 nicotin 0.2 catran, që janë cigaret më të buta në treg. Besoj që edhe kjo ndikon duke e krahasuar më dëmin që mund të shkaktojë psh një Marlboro me % 11 nicotin, 09 catran etj

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Kam dëgjuar shpesh se është njëlloj si pive 5 apo 10 cigare, si pive 2 apo më shumë paketa, prandaj edhe pyes !! Sa e dëmshme mund të jetë pirja e 10 cigareve në ditë ? E theksoj se pi cigare philip morris white 0.1 nicotin 0.2 catran, që janë cigaret më të buta në treg. Besoj që edhe kjo ndikon duke e krahasuar më dëmin që mund të shkaktojë psh një Marlboro me % 11 nicotin, 09 catran etj
    insiston akoma? po rezistove edhe 20 vjet mbase mjekesia do arrije te beje cudira deri atehere dhe do pish edhe me shume......
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

po ti kerkon te te thone cila eshte masa e lejueshme deri sa nuk te ben dem? nese kerkon kete, mos prit ndonje pergjigje se nuk ekziston. pastaj si mund ta matesh demin duke folur keshtu ne pergjithesi? varet nga organizmi i gjithsecilit. ty ndoshta mund te te mos beje aq dem sa mund t'i beje nje tjetri p.sh.

sigurisht qe te pish 5 cigare e te pish 20 cigare nuk eshte e njejta gje. sasia e dyte eshte me e demshme, teorikisht ama.

Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Më duket se nuk e kuptuat, ose nuk u shpreha unë si duhet në postimin e dytë ! Doja të thoja se sa e dëmshme në kuptimin se çfar dëmi mund të shkaktojnë 10 cigare në ditë ?! Se që janë te dëmshme e kuptova, e kuptova edhe që janë më pak të dëmshme se pirja e 1 pakete apo më shumë. Ju falenderoj që po ndani me mua diturin tuaj mbi shëndetin

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

demi qe mund te shkaktojne ndryshon nga organizmi ne organizem.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •