Nuk e njoh mire gjuhen angleze sa ti perktheje faktet e pastaj ti analizoj.E kuptoj se faktet nuk "ke mundėsi" t'i pranosh, prandaj gjen arsye kot.
Jam i flakte ( e vertete ) , por nuk jam shkencetari me i mencur ( sic me quajti njeri me heret ).Kontradiktė. Tė jesh i pasionuar pėrveēse dtth. tė pasosh nė shkencė, ajo po
ngėrthen nė vete edhe se ti jepesh pas saj, pra pasioni (vet e the) pėrfshin mė
tepėr se pasimin. Pasion dtth. kur je tepėr i flaktė pas diēkaje.
Nuk mund ta prekesh por ate dashuri e kupton me tru , pra truri nuk eshte gje materiale ?Jo, shqisat nuk pėrfshihen nė botėn materiale, por atė tė brendshme (spirituale).
A mund "ta prekėsh" me shqisa dashurinė e nėnės ndaj teje!? Jo.
P.S. ta kemi parasysh se cdo materie ( gje materiale ) mund te perceptohet.
Njeriu i perket gjitareve , kurse gjitaret shtazeve .Njeriu ka karakteristika tė pėrbashkėta me ta
por jo ta konsiderosh shtazė a gjitar.
P.S. Gjitar/ė ~ shtaze me gjendrra qumshtore , pra njeriu i ka gjendrat qumshtore dhe biem ne perfundimin e mesiperm.
Prap po tregon se din fare pak per evolucionin . Evolucioni eshte i pamundur te zhvillohet ne nje brez , apo edhe ne 10 breza. Evolucioni eshte proces jashtezakonisht i ngadalshem dhe duhet ta trajtosh si njeri ate lloj majmuni per nje kohe shume te gjate qe ai te fitoj tipare njeriu .Po tė thashė se ka majmunė nė kopshte zoologjike qė ushqehen prej zyrtarėve
dhe mysafirėve qė i vizitojnė - ushqehen mė mirė se njė fėmijė afrikan, pra ndryshim
mjedisi dhe kushtesh. Pse pra nuk evulojnė aspak nė lloj njeriu!? Teori nė letėr.
Fol me argumente dhe fakte, jo me analogji letrare.
Kjo eshte nje ēeshtje qe nuk mund te zgjidhet , por une mendoj se ekzistenca i paraprin esences , sepse "diēka" pa ekzistuar nuk mund ta kete nje esenc apo thelb .Tė dyja janė nė prirje tė njėra-tjetrės.
Ti si thua, koha i paraprinė ekzistencės apo e kundėrta!?
Ta them qė tani, pra si e para. Pak ma qartė, analogji, nuk mund tė thuash
qė njeriu nė kėtė botė ekziston pasi lind (del prej barkut tė nėnės), por qė
kur ėshtė nė tė si pikė uji (spermė). Ekzistenca nuk shkon ndaras prej esencės.
Krijoni Kontakt