Jam rritur, si shumica e shqiptareve, ne familje joreligjioze por Zotbesuese, zyrtarisht familja perket ne besimin Islam, tarikatet sufiste bektashi & saadi.
Personalisht, shume gjate, kam besuar se jam ATEIST.
Kam takuar mjaft ateiste te tjere, kam lexuar vepra rreth mos besimit dhe mos ekzistences se zotit.
Sot jam i bindur se nuk ekziston as edhe nje ateist i vetem ne bote.
Cdo njeri, apsolutisht secili, beson ne Zotin - vecse nuk e thate me goje.
Vec mos me thuani se nuk keni menduar per ekzistencen e Zotit, mos me thuani qe skeni ndjere nevojen per tu nenshtruar vullnetit te besimit ne qenien superiore qe e quajme Zot.
Mesa kam njohuri mbi ateizmin, ateist eshte nje njeri qe nuk beson ne Zot sic besojne njerezit e tjere qe ndjekin nje fe te caktuar. Por nuk mund te themi qe ateistet nuk besojne ne asgje (eshte shume absolutist ky perkufizim) sepse ateistet besojne tek mendja, llogjika e ftohte, mendjemprehetesia, nuk jane njerez qe besojne kollaj, kerkojne fakte absolute per t'u bindur....
Politeizmi nuk ka te beje aspak me ateizmin, por sic e thashe ateizem absolut nuk ka, perderisa ata e quajne veten "zot" te mendjes se tyre, pra ne nje fare menyre besojne ne dicka (jo te asgjeja)
Ne kete rast do vlente nje thenie e V.Hygo (per ta bere me te kendshme biseden) Ai thote: "nje besim eshte nje domosdoshmeri per nje njeri. Mjere ai qe beson ne asgje"
Pra besimi i vetem i ateisteve eshte: mendja, llogjika e ftohte...
Ne nje fare menyre une i kuptoj fare mire ateistet, nuk iu ve faj sepse sot ata qe e mbajne veten per njerez te fese, vetem sa e kane deformuar ate, thone "keshtu thote Jezusi e Muhamedi", por nuk sillen si Ata, vetem me fjale jane besimtare, se kur vjen puna te veprat e tyre lene per te deshiruar....
Per kete arsye, personalisht zgjodha te besoj sipas menyres sime, sepse kisha nevoje te besoja ne dicka Supreme, dhe jo vetem qe e besoj por edhe e ndjej brenda meje, por sipas menyres sime.
Nuk kane faj ateistet, sepse mjafton te shohesh se cfare fjalori banal perdorin disa qe e mbajne veten per fetare, per te kuptuar se sa e kane kuptuar fene te cilen e mbrojne sikur te ishin te pikuar nga qielli...
Uroj te kem qene sado pak e kuptueshme ne ate qe tashe...
Besoj se ateistat me kane kuptuar me mire...![]()
Atheism is the Truth
Jam nje ateist nga Kosova . Me pare kam besuar ne zot dhe feja ime ishte Islame , por pasi lexova shume dhe pasi u morra me shkence panderprere , tani jam ateist. Nuk besoj as ne djall , as nuk besoj ne ekzistimin e ''shpirtit'' . Gjithcka perbehet nga materia .
Njeriu nuk ka shpirt . "Njeriu eshte shtaze e uritur qe vepron sipas oreksit te tij" ka thene Nihēe dhe eshte me se e vertete .
Pse besoj ne materie dhe jo ne zot ?
Une besoj ne materie , sepse materien mund ta shoh , por nuk e shoh dot zotin apo shpirtin .
"Zoti nuk e ka krijuar njeriun , por njeriu e ka trilluar zotin " eshte nje thenie e njohur. Njeriu nuk eshte krijuar sikur qe eshte tani , por eshte evoluar me vite deri tani ku jemi. "Natyra nuk ben kercime" eshte thenie Latine . Njeriu dhe gjallesat tjera jane evoluar (ose jan zhdukur) nga seleksioni natyror siq e shpjegon edhe vete Ēarls Darvini . Njeriu do te evulohet edhe me tutje dhe do ti pershtatet mjedisit ku jeton ose do te zhduket fare ese nuk mund te pershtatet me ndryshimet klimatike. Njeriu duhet te besoje ne forma konkrete siq eshte materia dhe jo absurditet siq jane fuqite mbinatyrore , zoti , shpirti , djalli etj.
Pershendetje Grim,
Kur besoje ti ne Zot, a kishe njohuri te fella apo s'kishe far lidhje sikurse me shkencen ? Sepse personat qe citon, nuk ishin shkenctar por filozof ! E si mund te besosh ne filozofi kur ate sun e prek e sun e sheh ? Beson ti ne fjalen ? E ke par ate ? E ke prek ate ?
Kur besoja ne zot kisha njohuri mjaf te mira dhe dija mjaft histori dhe lutje. Por njohurite e mija per shkencen jane mjaft te medha kurse ti me ofendon mjaft duke thene se nuk kam lidhje me shkence . Nga shkenca kam kuptuar nje gje : materia eshte forme konkrete qe shihet dhe preket , kurse nga leximi ka fituar ato thenie qe i citova dhe shum te tjera . Ti thua se personat qe i citoj nuk ishin shkencetar por filozof ? Pajtohem edhe une. Une nuk thashe se ata ishin shkencetar perveq njerit ; Ēarls Darvin . A nuk i studioi ai me vite me rradhe shumicen e specieve ? Megjithate edhe ai ishte gjithashtu edhe filozof i madh. Sa i perket thenieve mund ti besoj sepse ato mund edhe ti provojme .
" Zoti nuk e ka krijuar njeriun , por njeriu e trilloi zotin " , Kur njeriu ishte i eger dhe nuk fliste dhe nuk mendonte a besonte ne zot . Qellimi i tij ishte ta shuante Urine , qellim i cili mbetet kryesor edhe sot. Me kalimin e kohes njeriu mesoi te fliste , mendonte , dhe gjithashtu e mendoi dike qe quhet zot . Pra e mendoi , e imagjinoi ose e trilloj se eksiston dikush qe ka fuqi mbinatyrore .
Nese ti je teist atehere e ke pare zotin ndonjehere ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GrimReaper : 23-03-2011 mė 11:09
Te kerkoj ndjes per keqkuptim ateher, un qe ne shkrimin e par verejta defekte falgrante ! Dhe mir qe po e pranon. Por prap nuk je i kjart, dhe futesh ne rrugica ku realisht s'ka rrugedalje. S'ke prova, dhe besimi yt ne teorin e Karl Darwinit, mbetet i verber pa asnje prove te vetem. Un besoi ne evolucionin, kete e pohon edhe Kur'ani. Evolucioni Egziston ! Por jo ne rastin e teoris se darwinit.
Po ta jap nje shembull, dhe pastaj analizoje si te duash.
Sot ne vitin ;
2011 jan afro 7 miliard banor.
1990 = 5.3 miliard banor.
1960 = 3 miliard banor.
1940 = 2.3 miliard banor.
1900 = 1 miliard banor ! ! ! ! !
Mė tej, te uroj rruge te mbar.
Por para se te nisesh, ti qe ishe matematicient i mir, ndoshta mund te na thuash me ndonje formul matematikore se sikur te kthenim kohen mbrapa keshtu,... si do t'na dilte numri perfundimtar ?
librat e shenjte thojn 2, nje gura dhe nje burre nga filloj e gjithe historia njerzore.
Ndoshta Darwini ka tjera pretendime, nuk e di.
Te pershendes edhe nje her, dhe te kerkoi falje publike per gjykimin e njohurive tua.
Krijoni Kontakt