ku e gjen kuptimin e jetes nje ateist i cili nuk beson tek asnje Zot dhe qe perballet me faktin qe fundi i tij eshte jo me larg se disa dekada?!
ku e gjen kuptimin e jetes nje ateist i cili nuk beson tek asnje Zot dhe qe perballet me faktin qe fundi i tij eshte jo me larg se disa dekada?!
Nje heri duhet te lexosh s ekush dhe ne cka beson para se te shprehesh keshtu.
Nese din te pergjigjesh ne pyetj te meparsheme.... je i mirseardhur.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Ata qe besojne ne Zot e kane nje pergjigje!
Duke ditur qe kemi nje Krijues, kjo jo vetem qe na jep siguri por edhe indentitet. Te pakten nuk kemi ardhur ne menyre misterioze nga majmuni!
Po nje ateist, a e ka gjetur kuptimin dhe indentitetin e vet? Kjo eshte pyetja ime!
Vetëm majmunët kanë ardhur nga majmuni. Ç'do të thuash që ne kemi ardhur nga majmuni dhe çdo të thuash me mënyrë misterioze?Postuar më parë nga freethinker
Pra ti thua që fetarët e ndjejnë jetën e tyre aq të pakuptimtë, saqë e mbushim atë me kuptim imagjinar në X, ndërsa ateistët e kanë kuptimin e jetës së tyre dhe nuk kanë nevojë ta mbushin me imagjinatë?
Kush e di? Fetarët "besojnë"! Po të "dinin", do t'i përkufizonin XYZ-et personale! Po të "dinin" nuk do të quheshin "fetarë" apo "besimtarë", por "dijetarë" e "mendimtarë" e "shkencëtarë"!Postuar më parë nga freethinker
Ka dy teori per te shpjeguar sesi erdhem ne dhe kjo bote ne ekzistence: teoria e evolucionit dhe ajo e krijimit
Teoria e evolucionit le per te deshiruar, sepse nuk ka nje shpjegim te qarte sesi erdhi qenia njerezore ne jete, prandaj iu referova "ne menyre misterioze"
Pastaj feja eshte me e gjere se shkenca, mbasi di ate cfare shkenca di, dhe beson ate cfare shkenca nuk di akoma!!!
Nu ka shpjegim të qartë? Ky është opinion subjektiv! Po të mos ishte e qartë nuk do të ishte ngritur në rang teorie, por do të ishte ende një hipotezë!Teoria e evolucionit le per te deshiruar, sepse nuk ka nje shpjegim te qarte sesi erdhi qenia njerezore ne jete,
Feja është vetëzhvlerësuese në realitet si metodë e besimit, kësisoj nuk ka si të jetë më e gjerë se shkenca e cila përdor metodën e logjikës! Kjo diskutohet tek tema "Feja koncept vetëzhvlerësues". Deri më tash shkenca është e vetmja reale.Pastaj feja eshte me e gjere se shkenca, mbasi di ate cfare shkenca di, dhe beson ate cfare shkenca nuk di akoma!!!
Dolem nga tema!
Pra, ku e gjen nje ateist kuptimin e jetes se tij?! Jam kurioz te di sesi perballet nje ateist me problemin e ekzistences! Gjithe ky humanizem i bukur dhe ato gjera qe ia vlejne ne jete (nuk dua te flas per ato gjera qe e bejne jeten te padeshirueshme), thjesht vjen nje cast ne hapesiren kohore dhe cdogje merr fund sikur te mos kishte ekzistuar?!
Atëherë, përgjigja përmbledhëse është se ateistët nuk kanë të njëjtat dëshira e qëllime sepse nuk hyjnë në ndonjë kategorizim ku të tjerët u diktojnë se ç'qëllim duhet të kenë në jetë. Nëse dëshiron të pyesësh personalisht çdo ateist, je i ftuar të hapësh temë të tillë dhe jam i sigurt se përgjigjet do të jenë më se interesante.
Përshëndetje!
KVS
nuk mendoj se nje fetari i diktohet nga te tjeret se cfare qellime duhet te kete ne jete. Nje fetar duhet te kete nje mendje te hapur!
Sa per teme te re, problemi eshte se une sapo jam futur ne kete forum dhe nuk di sesi mund te hap nje teme re.
Sigurisht do ishte me interes ne qofte se do te kishim nje teme te tille: pra, cfare qellime ka nje ateist ne jete, duke ditur qe perplaset me nje realitet te pashprese (ne afatin e gjate)?
Krijoni Kontakt