Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    ku e gjen kuptimin e jetes nje ateist i cili nuk beson tek asnje Zot dhe qe perballet me faktin qe fundi i tij eshte jo me larg se disa dekada?!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nje heri duhet te lexosh s ekush dhe ne cka beson para se te shprehesh keshtu.
    Nese din te pergjigjesh ne pyetj te meparsheme.... je i mirseardhur.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Ata qe besojne ne Zot e kane nje pergjigje!
    Duke ditur qe kemi nje Krijues, kjo jo vetem qe na jep siguri por edhe indentitet. Te pakten nuk kemi ardhur ne menyre misterioze nga majmuni!
    Po nje ateist, a e ka gjetur kuptimin dhe indentitetin e vet? Kjo eshte pyetja ime!

Citim Postuar më parë nga freethinker
    Ata qe besojne ne Zot e kane nje pergjigje!
    Duke ditur qe kemi nje Krijues, kjo jo vetem qe na jep siguri por edhe indentitet. Te pakten nuk kemi ardhur ne menyre misterioze nga majmuni!
    Po nje ateist, a e ka gjetur kuptimin dhe indentitetin e vet? Kjo eshte pyetja ime!
    Vetëm majmunët kanë ardhur nga majmuni. Ç'do të thuash që ne kemi ardhur nga majmuni dhe çdo të thuash me mënyrë misterioze?

Pra ti thua që fetarët e ndjejnë jetën e tyre aq të pakuptimtë, saqë e mbushim atë me kuptim imagjinar në X, ndërsa ateistët e kanë kuptimin e jetës së tyre dhe nuk kanë nevojë ta mbushin me imagjinatë?

Citim Postuar më parë nga freethinker
    Duke ditur qe kemi nje Krijues
    Kush e di? Fetarët "besojnë"! Po të "dinin", do t'i përkufizonin XYZ-et personale! Po të "dinin" nuk do të quheshin "fetarë" apo "besimtarë", por "dijetarë" e "mendimtarë" e "shkencëtarë"!

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Ka dy teori per te shpjeguar sesi erdhem ne dhe kjo bote ne ekzistence: teoria e evolucionit dhe ajo e krijimit

Teoria e evolucionit le per te deshiruar, sepse nuk ka nje shpjegim te qarte sesi erdhi qenia njerezore ne jete, prandaj iu referova "ne menyre misterioze"

Pastaj feja eshte me e gjere se shkenca, mbasi di ate cfare shkenca di, dhe beson ate cfare shkenca nuk di akoma!!!

Teoria e evolucionit le per te deshiruar, sepse nuk ka nje shpjegim te qarte sesi erdhi qenia njerezore ne jete,
    Nu ka shpjegim të qartë? Ky është opinion subjektiv! Po të mos ishte e qartë nuk do të ishte ngritur në rang teorie, por do të ishte ende një hipotezë!

Pastaj feja eshte me e gjere se shkenca, mbasi di ate cfare shkenca di, dhe beson ate cfare shkenca nuk di akoma!!!
    Feja është vetëzhvlerësuese në realitet si metodë e besimit, kësisoj nuk ka si të jetë më e gjerë se shkenca e cila përdor metodën e logjikës! Kjo diskutohet tek tema "Feja koncept vetëzhvlerësues". Deri më tash shkenca është e vetmja reale.

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Dolem nga tema!

Pra, ku e gjen nje ateist kuptimin e jetes se tij?! Jam kurioz te di sesi perballet nje ateist me problemin e ekzistences! Gjithe ky humanizem i bukur dhe ato gjera qe ia vlejne ne jete (nuk dua te flas per ato gjera qe e bejne jeten te padeshirueshme), thjesht vjen nje cast ne hapesiren kohore dhe cdogje merr fund sikur te mos kishte ekzistuar?!

Atëherë, përgjigja përmbledhëse është se ateistët nuk kanë të njëjtat dëshira e qëllime sepse nuk hyjnë në ndonjë kategorizim ku të tjerët u diktojnë se ç'qëllim duhet të kenë në jetë. Nëse dëshiron të pyesësh personalisht çdo ateist, je i ftuar të hapësh temë të tillë dhe jam i sigurt se përgjigjet do të jenë më se interesante.

Përshëndetje!
    KVS

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    nuk mendoj se nje fetari i diktohet nga te tjeret se cfare qellime duhet te kete ne jete. Nje fetar duhet te kete nje mendje te hapur!

Sa per teme te re, problemi eshte se une sapo jam futur ne kete forum dhe nuk di sesi mund te hap nje teme re.
    Sigurisht do ishte me interes ne qofte se do te kishim nje teme te tille: pra, cfare qellime ka nje ateist ne jete, duke ditur qe perplaset me nje realitet te pashprese (ne afatin e gjate)?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. Qellimi i jetes
    Nga skerdi në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-06-2008, 15:45
  3. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17
  4. Qëllimi dhe kuptimi i fesë - besimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. QELLIMI final i jetes.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 00:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •