ka lexuar kuranin.Postuar më parë nga fjollat
ka lexuar kuranin.Postuar më parë nga fjollat
Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.
Higlander
Illyria pyet
Cili është qëllimi i jetës suajë(në këtë botë)?
jo i jetës n'përgjithsi, kshu që je jasht lal, jo shum jasht, po jasht se
kurse un si besimtar i zotit tim personal gjmoj pasurin dhe gjith ato gjojnat aty nolt.
kshu që s'kam pse me u justifiku. qëllimi jetës time osh me i shërby zotit tim personal ne planeve t'atij. ai m'ka dhon mu nji libër ku ka shkrujt gjith planet e veta. zoti im ka kriju tokën dhe universin, t'gjith kta të tjerët jan rrenacakë. un jam profeti i parë i riinkarnum deri tashi 34.678 herë. zoti im personal s'mund t'quhet me emër.
nqs e do njeri librin "Anamorph" t'zotit tim personal mund t'lidhet me mu dhe ia jap falas fare
ne jemi shum - vepro tashi - përhape dashurinë e zotit tim personal në botë
Anamorph 265:1 - Dhe ju i thoni atyre që nuk besojnë se dita do të mbërrijë kur të pabesët Ai do i gjykojë në lumenjtë e zjarrtë të dhimbjes së përhershme!
Shume teme interesante iliria e para.Postuar më parë nga iliria e para
Te kerkoj falje para kohe nese pergjigja ime nuk i pershtatet asaj qe ke patur ndermend, por gjithsesi po shpreh ate qe mendoj.
Se pari, une se quaj dot veten fetare pasi nuk kam lexuar as kuran as edhe bibel. Megjithate, jam besimtare. Besoj ne nje Zot. Duke e patur k'te parasysh, te vleresoj per k'te teme sepse jam kurioze te dij se cfare mund te na mesojne vertete ata qe i kane lexuar k'to "vepra".
Arsyeja kryesore perse me terhoqi kjo teme, ama, eshte kur permende pasurine materiale. (Ne fakt, mendoj se nje teme ne lidhje me k'te mund te hapej fare lehte edhe te temat shoqerore, por kjo ska shume rendesi...)
Doja te thoja kete:
Njeriu qe leviz nga atdheu dhe shkon diku tjeter larg, nuk eshte e then te kerkoj vetem pasuri materiale, sigurisht ka dhe nga ata qe duan vetem te bejn flori, por jo te gjithe.
Njeriu mund te levizi nga atdheu thjesht per Liri, ashtu si kane levizur dije dhe levizin edhe sot. Dhe, pikerisht sepse kjo jete eshte e shkurter (ashtu si that dhe ju), prandaj dhe duhet shfrytezuar aq sa e kemi mundesine. Shfrytezimi ne kuptimin e mire te fjales. Besoj e keni degjuar ate shprehjen: Zoti nuk te ndihmon nese ti nuk e ndihmon veten.
Pa u zgjatur me shume, vetem po them se une i besoj ato qe shkruaj dhe une besoj ne Zot. Dhe jeten time e jetoj sipas atyre qe besoj.
Ju uroj gjithe te mirat. Edhe nje here urime per hapjen e k'saj teme.
Ndryshuar për herë të fundit nga Veshtrusja : 22-02-2005 më 10:28
Ne te vertete kjo pyetje ishte me shume per ata persona qe bazohen ne ato libra dhe ter kohen flasin per to.
Per kete e ceka ate pasuri dhe dhe ne ate kontekst doja te diskuohej.
Psh. shume nga keta e shajne perendimin, por aty jetojne. as nuk shkojne ne Rusi qe eshte e krishtere e as ne Pakistan ose Iran...... etj qe jane muslimane.
Besoj se kjo mjafton, mos ta zgjas .
Sigurisht se te gjithe jane te mirseardhur me mendimet e veta.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
E kam lexu Kur'anin dhe pjeserisht Biblen. Ti a mund te na sjellesh diçka nga keta libra ku u urdherohet besimtareve qe te mos punojne per kete bote?Tashti ju flisni se si besoni në Bibel ose Kuran , dhe mundoheni të na përshkruani se çka mësojnë këto libra.
Une, si musliman, do te doja te dija te pakten nga Kur'ani ku e ke lexu. Une ne pergjithesi jam lexues i vemendshem dhe besoj qe s'do jete thjesht pakujdesi.
Jam ne pritje, Iliria e Para. Ne menyre qe te diskutojme me konkretisht.
Pershendetje!
Pyetja eshte disi e manget.Fete nuk jane pro varferise dhe mjerimit.Nuk jane pro kequshqyerjes dhe veshjes keq.Asketizmi qendron diku tjeter.Te jesh asket ne kete bote do te thote qe te punosh mbrenda mundesive qe ke dhe per rezultatin qe do te marresh te falenderosh Perendine.Ose te kesh me shume besim tek forca e Perendise sesa tek ajo qe ke ne dore.Ose ose edhe lugen me ushqim qe afron tek goja ta shikosh si nje mundesi qe ta krijoje perendia duke te dhene deshiren dhe nevojen per te ngrene dhe sistemin nervor dhe muskujt qe ta cosh lugen atje.Fete jane pro te mires se perbashket.E mira e perbashket arrihet kur egoizmi te shkrihet dhe te mbizoteroje sakrifica.Tani ne bote nuk ka asnje sistem pervec feve qe mund ta siguroje te miren e perbashket.Por edhe fete kane pasur zonat e tyre te influences.Ku ka sheriat islam nuk ka shume te mira per te krishteret.Nese do kishte perandori te krishtere nuk do ishin mire muslimanet.Por te pakten egziston nje tolerance ndryshe nga ajo e kapitalizmit apo komunizmit.Nuk po zgjatem me versetet nga Bibla dhe Kur'ani pasi jane te shumta ata qe nxisin per te punuar dhe per te shfrytezuar te mirat e perendise ne toke .Fete ndalojne deshiren dhe ambiciet e cmendura per pasuri por jo modestine dhe punen e ndershme per te perfituar nga kjo jete dhe me arritjet apo deshtimet te kuptosh fuqine e Perendise dhe te falenderosh.
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
dhe nga ata libra qe kane si qellim te "kesaj jete" ate qe u rezervohet ne "jeten tjeter":Postuar më parë nga fjollat
Suretu Nisa:57. ata që besuan dhe bënë vepra të mira, Ne do t’i fusim në Xhennet nën të cilin burojnë lumenj, ku do te jenë përgjithmonë. Aty kanë edhe bashkëshorte të pastra e hije të mrekullueshme.
pak a shume, konkursi "miss world" po ju pret t'ju kete si juri!
por kjo natyrisht qe eshte per meshkujt. per femrat besimtare, nuk thuhet ndonje shperblim
Besoj se ky duhet te jete qellimi i jetes ketu poshte... ne Toke. Apo jo?
Prektora
Izraeli pak a pati Hitlerin dhe holokaustin, i ka ardhur rradha përsëri, kurse sa për dëshirën për të jetuar nën okupim të USA-së, ajo dëshirë jeton në zemrat e atyre që janë brain-washed si ti.Postuar më parë nga iliria e para
vellezer te nderum une kam shum fjal per me fol qellimin e jetes po besoj ne tjera raste dote foli me shum inshallah per qellimin e jetes ,por po e rumbullaksoj se qellimi i jetes Allahu thote ne Kuranin famlarte (NUK I KAM KRIJUAR NJERZIT DHE GJINDET VETEM SE TE ME A DHUROJNE )
Jeto ne kete dynja sikur nje u dhetar dhe kalors.
Ju lutem, Z. Weqkollari, ju lutem shumë të na kurseni mundimin, lodhjen dhe nervat për të lexuar atë çka keni ndërmend të na hidhni këtu. Janë kujtuar të tjerë përpara teje për këtë punë... merrni shembull tek Klevisi, Altini, Orioni edhe tek Fjollat që ngrihen qysh në mëngjes për të na mbushur mendjen që qëllimi i tyre i jetës është për t'iu gjetur një qëllim të tjerëve...
Edhe aty tek 6 kushtet që keni përmendur, keni harruar një të shtatë që thotë kështu : "Nëse juve që ju ka rënë rruga këndej, arrini t'u hidhni një sy këtyre 6 pikave, dijeni mirë se e gjitha kjo është një shaka e bërë për të vënë në gjumë të gjithë ato që tashmë janë duke dremitur... dhe nëse ju bëni pjesë tek ata që nuk dremisin, atëherë vazhdoni ju lutem të qetë dhe mos i trazoni sepse unë nuk mund të bëj pa këto gjumashë... sigurisht, çështje qëllimi..."
Krijoni Kontakt