Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Qëllimi i jetës?

Ne radhë te parë iu drejtohem fetarëve, po them fetrëve se për mue ka dallim fjala fetrë nga a jao besimtarë(secili beson në dicka, jo të gjithë në fe).
    Tashti ju flisni se si besoni në Bibel ose Kuran , dhe mundoheni të na përshkruani se çka mësojnë këto libra. Këtu do të përmend pasurinë, atë materiale për të cilën këto libra thonë që nuk na duhet! Poashtu kjo jetë është një fazë kalimtare, e shkurtër, kurse jeta pas vdekjes ajo e pasosura na pret “atje”.
    Atëhere , pse brengoseni për pasurinë? Pse lufohet për naftë, pasuri të tjera, teritore e kështu me radhe?
    Pse shkoni në vende tjera te botës(shpeshherë perendimore) për tu pasuruar?
    Nuk e kuptoj qëllimin e jetës suaj? Ju, a besoni në ato të cilatt thoni , ne ato që shkruan ne këto libra a veçse jeni të mbushur me urrejtëje?
    Nëse besoni në ate që thoni, atëherë a është mire të veproni kështu?
    Cili është qëllimi i jetës suajë(në këtë botë)?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e viksi
    Anëtarësuar
    21-01-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA (USA)
    Postime
    33
    Kisha rekomandu te cekish se kerkon mendime jo citime (keshtu me duket) se shumica e pergjigjeve do te jene citime jo-origjinale prej ketyre librave qe i permend. Kjo eshte deshmi se e vetmja arsye se besojne eshte se i frikohen te vertetes dhe shpresojne se mesimi permendesh i fjaleve te atyre librave fetare do t'u siguroje jete pas jetes.

p.s. pyetja eshte me vend, por dyshoj se do te gjesh pergjigje te mira te mendimit te kundert

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    teme shum e bukur. mendoj se fetaret nuk do japin nonje pergjigje te zotme ose te sakte. mund te shfajsojne veten, kte do ta bejne nqs pergjiogjen.

disa fetare mund ta kene intrepretuar keq biblen ose karanin, ndoshta.

ndoshta allahu e ka braktisur shqipnin dhe ka kerkuar nje jete me te mir dhe fetaret e ndjekin
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

i/e regjistruar Maska e viksi
    Anëtarësuar
    21-01-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA (USA)
    Postime
    33
    Hehe... interesant, sa me e zhvilluar mendja njerezore, aq me e vogel prezenca e zotit... si duket qenkemi te afte per t'a kontrolluar jeten tone... s'ka me profete as mrekulli... vetem ndeshkime te kohepaskoheshme (p.sh. tsunami...)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Une mora nje shembull tipik(pasurine) dhe qendrimin e "fetarëve" ndaj saj.
    Kësi shembujsh mund të gjejmë sa të duamë.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Qëllimi i jetës... hmmm... po sikur të thoshim që jeta është krejt e paqëllimtë ? Ajo është e kapur ngushtë siç në darë midis lindjes dhe vdekjes. Mirëpo, ç'janë këto të dyja ? Lindja është çasti ku ne jemi të hedhur në këtë botë. Dhe ne jemi të hedhur kështu për të marrë përsipër vetëm e vetëm një gjë : vazhdimësinë tonë. Por kjo vazhdimësi nuk mund të quhet qëllim sepse ajo n'a është e imponuar nga fakti i ekzistencës sonë. Të gjitha "qëllimet" që ne i japim vetes janë vetëm dredhira tonat për të fshehur mos-pasjen e qëllimit.

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    Citim Postuar më parë nga Highlander
    Qëllimi i jetës... hmmm... po sikur të thoshim që jeta është krejt e paqëllimtë ? Ajo është e kapur ngushtë siç në darë midis lindjes dhe vdekjes. Mirëpo, ç'janë këto të dyja ? Lindja është çasti ku ne jemi të hedhur në këtë botë. Dhe ne jemi të hedhur kështu për të marrë përsipër vetëm e vetëm një gjë : vazhdimësinë tonë. Por kjo vazhdimësi nuk mund të quhet qëllim sepse ajo n'a është e imponuar nga fakti i ekzistencës sonë. Të gjitha "qëllimet" që ne i japim vetes janë vetëm dredhira tonat për të fshehur mos-pasjen e qëllimit.
    pse kshu mendojne muslimanet ?
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga good devil
    pse kshu mendojne muslimanet ?

Wow, nuk kam parë postim më kot... Ç'lidhje ka kjo ? Nejse, mendje-mendje kjo dynja... Zoti n'a ruajtë...

Përshëndetje për temën.
    Qëllimi i jetës për ata që e kanë.Sepse jo të gjithë kanë një qëllim për jetën.Pastaj të kesh qëllim për me jetu nuk do të thotë të jesh fetar por do të thotë të kuptosh pse ndodhesh në këtë botë dhe të kesh një qëllim për jetën.
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 17-01-2007 më 17:49
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Highlander

Postimi me i llogjikshem dhe me i paster, qe jep komplet thelbin e temes.. Gjithsesi une mendoj se jeta eshte nje nga forcat e verbera te natyres. Une nuk e njoh zotin ngaqe mbase nuk arrij ta perceptoj, por nuk besoj qe t'i kete vene jetes sone ato qellime qe thone librat.

Highlander.. je fantastik!

(p.s. here tjeter mos shkruaj ne menyre kaq te qarte, se i nxore pa qellime besimtaret e gjore. te pakten jepi nje tokesor)
    Prektora

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Postimi me i llogjikshem dhe me i paster, qe jep komplet thelbin e temes.. Gjithsesi une mendoj se jeta eshte nje nga forcat e verbera te natyres. Une nuk e njoh zotin ngaqe mbase nuk arrij ta perceptoj, por nuk besoj qe t'i kete vene jetes sone ato qellime qe thone librat.

Highlander.. je fantastik!

(p.s. here tjeter mos shkruaj ne menyre kaq te qarte, se i nxore pa qellime besimtaret e gjore. te pakten jepi nje tokesor)
    Cilat libra i ke lexuar?

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  2. Qellimi i jetes
    Nga skerdi në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-06-2008, 15:45
  3. Qellimi i perjetshem i Zotit per njeriun
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 07:17
  4. Qëllimi dhe kuptimi i fesë - besimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. QELLIMI final i jetes.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 00:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •