Kam qejf ti pergjigjem R2T.
1. Ne fillim duhet te kemi ligje dhe pastaj te kerkojme zbatimin e tyre.Pse kemi akoma fabrika ne Shqiperi qe prodhojne?Ah po flasim per punishte primitive.
Sa per ryfshete e kemi vete fajin se edhe ne qe vijme nga jashte gjasme,e kemi si per zakon me i dhon nji 5 € per mos me ndejt nje gjysem ore ne port duke prit.
2. Kujt me ja ul taksat,a po sheh qe po zihen me grushta me ardh ne Shqiperi per investime?I kishim perpara 97' italianet qe po vinin me vrull,por i hodhem serish ne det.
Me ja rrit taksen punetorit qe merr 150 € ne muaj?Pse ti si shtet zotrote po ja fal dritat,ujin,telefonin dhe buken e gojes?Jo plako se ato leke nuk mjaftojne as per te arritur ne fund te muajit.
3. Ketu jam dakord,po vetem me nje kusht.Qe une qe do paguaj autostraden dua sherbim dhe jo korsi preferenciale per kuaj e lope.Te marri persiper kompania ndertuese objektin dhe ta shfrytezoje per kohen qe do vendoset.Kjo eshte nje menyre per te filluar te menaxhosh vendin.Nuk mbaron punen brenda afatit te percaktuar?Fillon e paguan nga xhepi i kompanise gjobat ditore per çdo dite vonese.
3. Ta lejme per nje moment ushtrine dhe avionat se nuk kemi as nafte per furgonat e policise.
Mbi te tjerat jam dakord por duket sikur flasim pa pasur parasysh situacionin aktual te vendit tone.
xeni
Ne fakt edhe une po flisja per kontributin ndaj komunitetit,por jo ne kontest paraje.
Dihet qe askush nuk e ka kete mundesi.E vetmja gje qe kane shqiptaret ne dore eshte te mos demtohet ajo pak qe ekziston.Por edhe kjo relativisht.
Une kembengul me individin sepse eshte menyra e vetme per te arritur mireqenien e shoqerise.
Kur nje person arrin nje fare mireqenie ateher sigurisht do te filloje hapat e pare ne evolucionin drejt civilizimit te asaj qe ti quan komunitet.Sepse ne jetojme akoma ne primitivitet shoqeror,ku rregullat duken paradokse.
Si ai qe tallet kur te sheh ty qe si i mete te digjen kembet nen reren perveluese te korrikut,sepse ben 50 metra per te hedhur ne kosh mbeturinat.
Dikush tallet,po ama dikush tjeter ndoshta do marri shembull.Jo se po ben ndonje gje te madhe,eshte thjesht edukate.
Dhe padiskutim shoqeria ku jeton,te shtyn ne nje sjellje humane ndaj tjetrit.Por duhet kohe sepse eshte histori qe perseritet,ashtu si ka ndodhur ne gjithe boten.
Koha dhe nderrimi i mentalitetit jane te vetmet mjete per te arritur ne shoqerine civile.
Krijoni Kontakt