Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 94
    i/e regjistruar Maska e etan
    Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Kamerun - AFRIKA QENDRORE
    Postime
    91
    Ti banished a mund te me thuash qe si ka mundesi qe sa here ka nje mocion per Izraelin ne Keshillin e Sigurimit ne OKB Amerikanet perdorin veton e tyre ....madje dhe kur shumia e asamblese voton pro....te gjithe te jene "terroiste islamiste ".Sa per Palestinen une ku mundem ti ndihmoj do i nndihmoj se deri tani nuk e harroj vrasjen e atij djalit te vogel perpara te atit.Pastaj ku mund ta kuptosh dot ti se c eshte vuajtaja qe aty ku je ......(imagjinoj pak a shume qe duhesh te jesh ne Amerike ,,,une perkunderazi jam ne Afrike )....dhe kur je shtypur ,kur te gjitha te drejta te jane hequr ,ku vellai te eshte vrare ose i burgosur (me mijera rrine ne burg pa gjyq ) kur shtepine ta kane shkaterruar ,,,,a ja vlen te jetosh apo duhet te luftosh ,,,,dhe ne qofte se lufton kundra nje shtet terroist si Izraeli atehere nuk shoh nje menyre tjeter vec kamikazeve .Per mua Izraeli i krijon vete kamikazet e tij.Kur ti thua turp ,,,,mua s ka se si te me vije turp nga ty ,,,,qesh me ty sepse une jetoj me dhimbjen e Afrikes i ndihmoj aty ku ti dhe Amerika jote (e ndertuar kjo e fundit nga gjaku i mijerave sklleverve ) i ka braktisur .Ti s mund ta dish se c eshte Paludisme ,,,s ka se si sepse medja jote eshte bere fe dhe drejtesi ...sa mire te rrish ulur dhe te flasesh !!!
    Turp me ju Banished ,,,,qe vini ketu (Kamerun para dy javesh ) dhe beni teste te VIH me njerzit dhe pastaj i braktisni ...turp me ju qe edhe ilacet per tu sheruar nga Plaudismi(them se ti as qe e ke idene se sa veta vdesin ne dite nga kjo semundje )i shisni shtrenjte ,,,,turp per ju dhe vendet e "demokracise " qe keni krijuar kaq padrejtesi ne kete bote ......
    Ceshtjet e Zotit le ti zgjedhi Zoti

Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Postime
    91
    Sa skllever vdiqen rrugeve per te ndertuar Ameriken ku je ti dhe Evropen sot .....?Sigurisht qe ti se di sepse flet per te drejta e njeriut more banished ....ndoshta ne i biem fyellit ne nje vrime kurse ai feylli tend nuk paska vrima vare .....shko njehere atje ku eshte vuajtja dhe hapi syte..s eshte asnjehere vone.
    Ceshtjet e Zotit le ti zgjedhi Zoti.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga etan
    Turp me ju Banished ,,,,qe vini ketu (Kamerun para dy javesh ) dhe beni teste te VIH me njerzit dhe pastaj i braktisni ...turp me ju qe edhe ilacet per tu sheruar nga Plaudismi(them se ti as qe e ke idene se sa veta vdesin ne dite nga kjo semundje )i shisni shtrenjte ,,,,turp per ju dhe vendet e "demokracise " qe keni krijuar kaq padrejtesi ne kete bote ......
    Keni shume te drejte!
    Te me vije turp qe po i shes ilaçet aq shtrenjte!
    Te me vije turp qe kam krijuar padrejtesi ne kete bote!
    Te me vije turp, mua dhe gjithe botes qe nuk shkojme ne Afrike!
    Te me vije turp per skllaverine dhe sklleverit qe rrembeva nga Afrika per te ndertuar Ameriken time te shtrenjte.
    Me se pari, te me vije turp qe po jetoj ne Amerike!
    Falemnderit vella...

PS: Urime dhe pergezime per misionin dhe punen qe po kryeni.
    çiltersisht, nga zemra!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Postime
    91
    FLM urime dhe ju dhe venci sa me shume demokraci ne bote ashtu sic e keni vene dhe po e vini ne afrike

Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Postime
    91
    Kuptohet me sa me shume viktime me te mundshme ....nejse sic e keni zakon ju vende e zhvilluar de

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Banished........ muaaaaaaaa back babes!

Izraeli nuk ka bere autokritike kurre, perkundrazi. Ato qe tha etan jane te verteta, US vazhdon te perdore veton kur vjen puna per Izraelin, ose ndonjehere tregohet e mire dhe absenton.
    Megjithate, nuk jam dakort ne asnje menyre me perdorimin e femijeve si kamikaze, dhe vrasjen e njerezve te pafajshme.
    Gjithashtu eshte e vertete, se Qeverite/diktaturat arabe perdorin konfliktin palestinez si nje vegel per te larguar vemendjen e popullesise se tyre nga problemet e brendshme. Prandaj duhet qe ajo ceshtje te zgjidhet sa me shpejt, sidomos me perkrahjen e US, EU, Rusi etj, qe ato diktatura te kene nje karte me pak per te lozur.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Lioness, une nuk e di se çfare mund te quani juve autokritike.
    Nese autokritike eshte kur çdo president dhe kryeminister, si dhe çdo mandat parlamentar duhet te kerkoje falje publike, atehere Izraeli nuk ka bere kurre autokritike! Itzchak Rabin, ka bere autokritike, ai ka permendur aktet terroriste izraelite, dhe jo vetem kaq, por i ka vene perballe me sulmet palestineze. Une e kam degjuar vete; po, te perkthyer nga spikeri i televizionit qe po shihja. Ka gjithe ato shoqata izraelite qe merren me ate pune. Jane izraelitet qe dalin ne shesh kunder qeverive te tyre per te protestuar kunder dhunes se makines ushtarake te vete shtetit te tyre. Kurre palestinezet nuk kane bere nje gje te tille!
    Nejse, une nuk dua te krahasoj dy popuj ketu. Por, duket mire, qe krahas konfliktit fetar, ka dhe nje konflikt qyteterimesh aty. Sigurisht qe Amerika eshte me afer me njerin sesa me tjetrin.
    Tani, thene ndryshe zemra, ose nje perkufizim tjeter i demokracise:
    DEMOKRACIA ESHTE DIKTATURE NDAJ EKSTREMIZMIT DHE SKLLAVERIMIT TE INDIVIDIT. Pra, Amerika eshte diktature qe çke me te! Megjithate, une jam i leshte, dhe e them vete i pari: U BEFSHIM SA GJYSMA E AMERIKES!!! Eshte e vertete qe Amerika shpesh here ve veton, pra voton ne favor te Izraelit. Por, edhe ne favor te Kosoves votoi pro, nderkohe qe te gjithe anetaret e keshillit te sigurimit ishin kunder. Sigurisht, edhe tani do te thoni qe gabim beri. Asnje shtet nuk eshte produktiv dhe realist sa Amerika. Te themi te verteten. Serbi masakronte kosovaret, dhe Franca vazhdonte te votonte kunder Kosovareve, me pretekstin e njohur qe "serbet jane vellezerit tane"(te francezeve)!!! Ata ecin endè me miqesite dhe dashuriçkat e para dy shekujve!
    Asnje shtet tjeter nuk mund te krahasohet me Ameriken. Me gjithe te keqiat qe mund te kete Amerika, te mirat e saj i kalojne te mirat e gjithe botes se "qyteteruar" te marre bashke! Amerika eshte e vetmja force joklanore ne bote. Te gjithe shtetet e tjera jane te mbledhur neper klane e "vellazeri", si ajo e Frances me Serbine. Dhe dihet sa vlere ka jeta e njeriut per sisteme te tilla. Por dhe ju, mos e teproni, mos prisni qe Amerika te jete parajsa mbi toke, perndryshe ne i takojme te jemi ferri(apo purgatori?)...
    E kam thene dhe po e them perseri: Amerika per fuqine qe ka ne dore, e ka te ligjeruar nga vete natyra qe te beje ligjin; siç e kane bere egjiptianet para saj, babilonasit, perset, kaldenjte, Aleksandri, Roma, arabet, mongolet, osmanllinjte, spanjollet, francezet, portugezet, gjermanet, bolsheviket, etj etj, - para saj. Kurre Amerika, edhe pse ka zene vendin e ketyre perandorive te meparshme, kurre nuk ka bere aq keq sa kane bere ato. Madje po i sherben njerezimit me se miri. Te gjithe e dime qe e mira s'ka fund, por edhe e keqja, shpirti. Prandaj te mos e teprojme, se ate pushtet qe ka ne dore, mund edhe ta perdore per te bere keq. Por, ja, do Zoti, dhe te vetmit qe ankohen ndaj Amerikes jane lakmiqaret, tinzaret, injorantet dhe ata qe nuk e kane shijuar kurre lirine ne jeten e tyre.
    Une nuk jam dhe aq filoamerikan sa mund te mendoni ju. Por, edhe pse jam rritur si komunist i kuq, me urrejtje ndaj imperializmit anglo-amerikan dhe ndaj "vegles" se tyre ne lindjen e mesme, Izraelit, perseri jam ne gjendje te dalloj te miren nga e keqja, te drejten nga e padrejta, - te pakten me aq sa me mesojne standartet njerezore, te shoqerise, dhe zemres sime. Une kam per vete shume gjera qe me vjen inat me Ameriken... po pse te prish zemren kot? A nuk na ndihmoi ne diten e mjerimit? Po, po nuk na e kishte per borxh! Dmth, qe egzistoka njefare drejtesie ketu.(pse, vetem kur na intereson neve? -turp, jo!)
    Jam dakord, Amerika mbaka anen e Izraelit. Por, nese arabet e dine kete, dhe qenkan kaq solidare me njeri tjetrin, pse nuk ndihmojne njeri-tjetrin por perseri lehin ne drejtim te Amerikes? A kujtoni ju se u prish puna atyre per 4 miljon palestineze morracake? Hiç fare nuk duan t'ja dine per palestinezet, dhe po te ishte ne doren e botes arabe, palestinezet do kishin vdekur me kohe! Ata thjesht po perdorin çeshtjen e palestinezeve te shkrete vetem e vetem per te sulmuar Izraelin. Gjithe qellimi i tyre eshte asgjesimi i Izraelit, dhe nuk ka tjeter. Perndryshe, te pakten nga uria nuk do vuanin palestinezet sot.
    (çmimi eshte teper i larte per te bere prova te tilla, qe te shohim se a kane te drejte ata "te tjeret"...me mire te mos rrezikohet kot, jeta e palestinezeve dhe e ardhmja e tyre nuk jane llotari piratesh, dhe nuk mund te vendosim ne, nese jane mall per t'u shitur palestinezet)
    Mire Izraeli qenka armik i keq, po palestinezet pse te vuajne? çfare kane bere arabet ne kete drejtim? Asgje, vetem kercasin dhembet nga inati, bejne "dashuri grupi" dhe ngrene dolli kunder nje Izraeli mikroskopik ne mes te oqeanit arab. Ky Izrael qe ua ka thyer turinjte ne çdo moment, dhe gjithmone ka per te qene i afte ta beje... Por, ketu jane dhe palestinezet ne mes... Dhe mua me duket se e vetmja reklame dhe "ze" qe u mbeti ketyre mbeturinave te khalifateve gjakatare mesjetare, eshte Palestina, - nje grusht njerezish te shtypur nga te gjitha drejtimet. Sheh rrushi rrushin e piqet,-thote populli. Po palestinezet, ke te shohin? Rrushi i vetem ne ate zone jane diktaturat dhe rregjimet teokratiko-ekstremiste mesjetare. (jane rrush, se jane arabe, si palestinezet, pra, i njejti popull; izraeli i takon te jete psh qershi... ) Atehere, si te "piqen" palestinezet? Te behen shtet nje dite dhe te perfundojne si Siria, Iraku i Saddamit, apo Irani i kaposheve "teo"kratike? Qe t'i luten Izraelit pastaj t'i pushtoje perseri? A eshte Libani i lire? Nuk ka kembe izraeliti aty... Madje 14 000 trupa Siriane. A nuk eshte per faqe te zeze Libani i shkrete? Izraeli kishte 40 vjet qe duronte Arafatin, po, e deboi, por nuk e vrau, edhe pse Arafati ishte ai qe ishte dhe kishte marre pjese ne luften e 8 diteve, madje ishte nje nga nismetaret! Ndersa Siria nuk ngurron te thithe gjakun e Libanezeve perdite! U vret dhe perfaqesuesat e zgjedhur me ato pak vota te lira qe mbeten ne qarkullim nga hezbollenjte rrugeçer e mizore.

Palestinezet te marrin distancat nga terrorizmi qe u mesojne profesoret e derguar nga Teherani, Damasku, Sa'ana, Riadi, etj, etj... Palestinezet te kuptojne se jane pak, shume pak, dhe çdo jete e tyre eshte teper e vlefshme per te qene objekt eksperimenti i terrorizmit arabo-islamik ne lindjen e mesme. Jeta e nje njeriu eshte çmim i egzagjeruar per çfaredolloj gjeje. Palestinezet duhet te kuptojne se jane guriçka e vetme e mbetur ne doren e khalifateve arabe kunder Izraelit.
    çfare loje e shpifur! ME VJEN PER TE VJELLE!

ZOTI U DHENTE PAQE ATYRE SHPIRTERAVE...

Ps: Lionesskeeee....
    !!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Postime
    91
    Shume e thjeshte le te krijohet nje komision nderkombetare dhe te kontrolloj te gjitha shtete me rradhe ....kuptohet duket filluar nga Amerika,Irani etj.etj kush i ka le te vihet ne embargo ose dicka tjeter them se rruge te tjera vec luftes nuk mungojne....shume here me pak te shtrenjta se sa lufta.Perse gjithe kjo mosperfillje e Amerikes ndaj OKB? .Me thuaj ti banished kush i ha ato gjepura sot dhe te pranoje inspektimin e vendit te vete ...ti e pe ne Irak de qe Pauel na nxori e na nxori lloj lloj armesh,bakterollogjike atomike e ku ta di une edhe pse komisioni i OKB me Hansin ne krye thane te verteten.Si thua ti banished e pyeti sadopak OKB -ne Amerika ?Cilat ishin arsyet e verteta qe e sulmuan Irakun ...?E di ti qe jankite perdoren bomba te ndaluar ne Irak ?Sadami ishte dhe mbetet diktator ....a mos valle vendet perndimore nuk e dini kete gje me perpara ? Jam shume dakort qe keto vende te mos kene arme atomike por jo vetem kaq qe te gjithe s duhet te kene -keshtu mund te jete nje bote me paqesore .Le te jemi te gjithe te barabarte perpara ligjit nderkombetar dhe gjithcka them se do eci ....
    Bye
    Ceshtjet e Zotit le ti zgjedhi Zoti

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Mire Etano... si te doni juve!
    Ata jankite e urryer, nuk e pyeten OKB-ne edhe kur sulmuan Servine! Aty ju leverdisi juve, na ngrohu zemren ne te tjereve, dhe prandaj edhe s'po e permendim ketu!
    Kur te filloni te jeni te ndershem, e te kritikoni Ameriken per çfare ka bere keq me te vertete, atehere do fillojme e te flasim pa doreza.
    Vella i dashur; shtepia ime ne Tirane ishte dhe mbetet shkelqyer, edhe pa nderhyrjen e jankive te urryer ne Kosove.
    Ma ngrohu shpirtin Wilson-i, ma ngrohu shpirtin Blair-i, ma ngrohu Clinton-i, dhe sa te jete jeta do t'i mbeshtes! Dhe nuk eshte vetem per kete gje, por per te gjitha gjerat e tjera dhe te drejtat qe qyteterimi amerikan perfaqeson.
    Beni pallavra sa te doni ju te tjeret. Njerez me brenga keni per te mbetur gjithe jeten.
    Me sa tru me permendni OKB-ne ju?
    A nuk eshte Qofi Annan afrikan?
    çfare ka bere per njerezit e tij? A nuk u akuzua ky horr per korrupsion? Ky dhe biri i tij! Apo i ngrohet xhepi ketij fare diplomati me rrogat qe vete Amerika u paguan... Pse t'i pyese Amerika keta çakej? Apo t'i marre doren Frances e Rusise e Kines? Jua permenda se çfare i kane bere botes keto shtete. Dhe per mua, kane per te mbetur gjithmone shtete kopile, bastarde, dhe te pavlefshme per te dhene mendim! Troç muhabeti.
    Kur Rusia t'u jape lirine popujve qe vazhdon te shtype si ne erresiren cariste, çeçeneve, ingusheteve, dagestaneve etj etj etj .. atehere le te merret si pale ne bisedim per lirite e kombeve te tjera!
    Kur Franca t'i jape lirine popullit te lashte bask dhe atij kors, atehere le te flase per lirite e kombeve... te riparoje pak edhe katastrofat njerezore qe ka shkaktuar ne mbare Afriken, atehere le ta hape sqepin.
    Kur Kina t'i jape lirine Tibetit dhe gjithe popujve qe i shtyp perdite me dhune dhe gjak, atehere le te hape gryken ne keshillin e sigurimit!
    Mos me permendni keshtu gjerash qesharake, e mos i fusni keto plehra ne nje thes me Ameriken.
    Nuk jane te pakta rruget alternative perpos luftes. Por ju po na e beni Ameriken si shtet shurdhmemecesh... Ka diplomacine numer njeshe sot ne bote, flijeni mendjen! Boll here e ka paralajmeruar Iranin e "tmerrshem", kete qen te terbuar qe as proteza nuk ka...
    Kunder kujt duhet te mbrohet me bombe atomike ky Iran? Kunder kujt more vella?
    A nuk ka ne dore Izraeli ta beje shoshe qe me sulmin e pare?
    A nuk ka Amerika aq fuqi sa ta zhduke fare nga faqja e dheut? E kur i paskan shpallur lufte ndonjehere? A nuk eshte Irani financuesi kryesor i terrorizmit ne bote? E kur e paskan ndershkuar ndonjehere me ane te luftes? Asnjehere! E pse na u dashka te mbrohet Irani tani? Dmth qe e di se e ka mbushur kupen, dhe po lot me zjarrin. E ju po me quani Ameriken si te pandershme?
    Ky eshte turp, dhe tregon mendjengushtesi.
    Po mire, more, na i permend armet e palejueshme te Amerikes ne Irak!
    Dakord, se jusa vini nga Iraku, por pse nuk permendni armet e palejueshme qe perdoren kunder vellezerve tuaj serbe? Ato me uran te varferuar, qe dhe vete jankite e urryer po i vuajne pasojat sot? Apo aty luftohej per shtepine tuaj, qe ju dhe shoket tuaj s'keni pasur kurajo me e mbrojtur?
    T'ju vije turp... hipokrite...
    Doni te barazoni "fuqine" tuaj me ate te Amerikes? Doni te merrni vendimet me te njejten te drejte me te? Te kete njesoj vlere vota e ajatollaheve me voten Amerikane!!!(Amerika ka te pakten 200 vjet pervoje ne demokraci,asnje nga shtetet qe u dilni ne krah juve nuk kane pervojera te tilla, PIKE!) Te kete njesoj peshe vota e terroristeve me voten e lirise dhe demokracise! E ku doni te na shpini more? Ata pa pasur kete vote e po lehin gjithandej, dhe u degjohet zeri ne gjithe boten per te paberat e tyre!
    Behuni shtete demokratike njehere, jo si Amerika, por afersisht me te, pastaj do e shihni se nuk do e keni fare problem punen e votes... Rregulloni popujt tuaj, jepini liri atyre, boll me shtypjen mesjetare dhe mizorite!
    Apo kur s'ju ecen mbare juve, e paska fajin Amerika! Ky shtet jankishe te urryer!!! Pfffft... Dokrra, gjepura, pallavra!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anëtarësuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Sa keq qe ca shtete budallenj qe nuk e dine te miren po pergatisin bumje me atom dhe Luften asimetrike per te ...........shpetuar nga "demokracia amerikane"!
    Basket ne France?

Ndoshta dhe Spanja ka problemin Sard (Sardenja)!

Rrofte Amerika ky fanar ndricues i demokracise boterore!
    Demokracia amerikane Demokraci e vertete!
    Pentagoni eshte maja e shpates se Demokracise Amerikane!
    Poshte bota!

Shalom!
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolívar

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •