Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 94
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga darwin
    pa guxo e shkelja nga policia.. a nuk te duket jo fort komode si 'drejtesi'?
    çfare donit te thoni me keto fjale? Nuk ju kuptova...

Keshtu eshte kur merren citimet aty ketu ku t'i doje qejfi ndonjerit...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Cfare ndodh nese nje njeri te vjen dhe te shkel ne pronen tende, pa marre aspak lejen tende.. (sigurisht qe ti rremben telefonin, 911) edhe vijne ca punonjes te ligjit edhe e marrin ate tjetrin (po e quajme 'agresorin')..
    me qarte tani?

Po kur palestinezet U PERZUNE MASIVISHT ME METODA USHTARAKE nga shtepite dhe pronat e tyre, cfare lloj emrii mund t'i vihet ne kete rast? Apo drejtesi e bazuar ne teorine e "Kan'an - toka e premtuar" ne baze te "provave" bibliko-kuranore?
    Prektora

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga darwin
    Po kur palestinezet U PERZUNE MASIVISHT ME METODA USHTARAKE nga shtepite dhe pronat e tyre, cfare lloj emrii mund t'i vihet ne kete rast? Apo drejtesi e bazuar ne teorine e "Kan'an - toka e premtuar" ne baze te "provave" bibliko-kuranore?
    Palestinezet mor shpirt u "perzune" si shperblim per luften qe filluan vete.
    Por kur s'kishin takat(ata ishin aq mendjemedhenj sa te mendonin se to te zhduknin Izraelin duke gjuajtur me uri dhe varferi???), pse e filluan luften? Kunder kujt, kunder getove çifute ne malet e Izraelit ku hante pula strall?
    Deshen lufte, tani le te vuajne pasojat. Nuk ua ka per borxh Izraeli te ndreqe gabimet trashanike te baballareve te tyre, e per me teper ta beje kete mbi gjakun e bijve te vet!
    Nuk iu mbush mendja arabeve ne 48, deshen lufte tjeter, dhe e hengren dhe atehere, madje edhe me keq sesa mund ta imagjinonin. (8 dite!vetem fare ishte dhe pa ndihmen e askujt, e aspak me ndihme amerikane!!!)
    Do te kerkojne lufte tjeter? Edhe kesaj rradhe do ta hane, e nuk do te jene çakenjte e deres satrape mbreterore te nje Sirie qe do t'i bejne izraelitet te mendohen dy here.
    Izraeli eshte i vetmi shtet demokratik ne gjithe lindjen e mesme, doni s'doni juve.
    Pse nuk çohen arabet e te ndihmojne Palestinen? Pse nuk shkojne te ndertojne shkolla e spitale? Pse i lene palestinezet si jetime? Pse notojne ne dollare sheiket e Arabise dhe kalben hammameve dhe haremeve? Mire bejne, por mos ta hapin gojen kur bie fjala tek Palestina, se jetime e kane lene!
    Po Arafati mor shpirt ishte i krimbur ne lek(mbi 4 miljard dollare bankave), e populli i tij vdiste nga uria.
    Te mos harxhonte gruaja e Arafatit 18 miljon dollare ne vit; te mos na mbante rezidenca me nga 17 dhoma ne qender te Parisit; me mire te shkollonte jetimet e Palestines, qe te mos rriten si brez i mbrujtur me urrejtje dhe injorance e te perfundojne pastaj prè e hezbollaheve dhe hammaseve iraniane; se dihet si u perfundon jeta ashtu, kamikaze behen.
    E ju vini e me thoni mua ketu çfare eshte e drejte dhe ku lindkan problemet?
    Ju lutem...

Paqja eshte afer, oreee, dhe do ta shihni vete juve qe populli me i afert qe do t'u gjendet palestinezeve eshte Izraeli vete, kete shume shpejt kane per ta kuptuar palestinezet...po me mesimet e ajatollaheve qe shkaterruan shpirtin e nje populli aq te ngritur sa Irani, nuk shkohet larg!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte gabim te quash dike qe e njeh Ameriken nga ekrani i televizorit apo nga gazetat "anti-amerikan", ai thjeshte eshte i paditur, shkruan per dicka qe nuk e njeh sic duhet. Anti-amerikan jane ata qe punojne, jetojne e mesojne ne Amerike prej vitesh, dhe perseri nuk i japin Amerikes me fjale, ate qe Amerika u ka dhene me bujari.

Per te paret kura e sherrimit eshte nje vizite ne SHBA. Per te dytet nuk ka sherrim pasi ata te keqen e kane ne shpirt.

Albo

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Problemi eshte me pak i thelle nese do ti rendisni me kutia shtetet ku amerika ka vendos baza e pushtimit ose deshiron ti vendose do te behet keshtu.

Shikoni pak ne harte

Izrael-Siri-Irak-Iran-Afganistan

Kush e ka rradhen mbas ketyre?(Arabia Saudite) Meka qendra e Islamit. Amerika deshiron te shpejtoje profecite biblike,,, per shkatarrimin e vetvetes (kujtojne se duke bere luftera do zbresi Mesihu ose mbreti çifut) .

Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 20-02-2005 më 16:42

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Kleviso, a mund te shpjegoheni dhe njehere?
    Une nuk e kuptova fare se ku donit te dilni.
    ç'lidhje kane profecite Biblike me politiken e jashtme Amerikane o vella?
    çfare dini ju per profecite Biblike? Pse mundoheni t'i shpjegoni keto gjera me doktrina fetare? Arabia Saudite o vella eshte aleate e Amerikes ne rajon. Ajo tashme mikpret disa baza ushtarake Amerikane. Megjithate, kurre Amerika nuk ka nderhyre ne punet e brendshme te Arabise dhe as ne politiken e saj te brendshme ose te jashtme.
    Eshte e vertete ajo qe thoni ju: problemi eshte pak me i thelle. Dhe ai behet i pakuptimte kur mundoheni te fshiheni pas "islamit", dhe kur beni sikur nuk kuptoni.
    Vella, me vjen keq, por do t'ua ve ne dukje ketu.
    Duhet te merrni distancat nga terrorizmi. Mos u mundoni kurrsesi te justifikoni terrorizmin, dhe kurre mos u mundoni ta perligjni me luftera te drejta. Keshtu nuk e nderoni aspak fene tuaj, madje e perfshini veten ne te tilla dukuri famekeqe.
    Gjithsesi, do t'ju beja nje pyetje qe do te deshiroja t'i pergjigjeshit me ndergjegje.
    çfare eshte liria per ju? Si e konceptoni ju lirine? A ia keni ndiere ndonjehere shijen, dhe ne cilin vend?
    Falemnderit....
    Me respekt
    UNE JAM TI-TI JE UNE

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Anti-amerikan jane ata qe punojne, jetojne e mesojne ne Amerike prej vitesh, dhe perseri nuk i japin Amerikes me fjale, ate qe Amerika u ka dhene me bujari.

Per te paret kura e sherrimit eshte nje vizite ne SHBA. Per te dytet nuk ka sherrim pasi ata te keqen e kane ne shpirt.

Albo
    Per cfare e ke fjalen ketu ..?
    Kur vjen puna tek lufta , ka shume amerikane qe jane kunder saj , por kjo s'do te thote qe jane anti-amerikane !
    Ti besoj se e ke te ditur qe Amerika nuk ben asnje hap pa pasur leverdine e vet ne radhe te pare ! Keshtu edhe me emigrantet....tregohet bujare me to pasi emigrant means money..!
    Immigration eshte nje industri me vehte !Te aplikosh per nje Employment Autorization 1 here ne vit eshte 180 $ . Sa emigranta jane ne USA qe aplikojne per nje te tille ..? Miliona !
    Thjesht nje shembull i thjeshte , pa permenduar format e tjera dhe klauzolat neper US INS dhe me tej deri tek taksat e IRS !
    Amerika s'te fal gja mor grup , eshte thjesht nji shfrytezim i anasjellte mes emigrantit dhe amerikes !
    Emigranti shfrytezon lehtesirat qe jep ligji amerikan mbi azhornimin ne shoqerine e ktij vendi , ndersa amerika vjel parate nga taksat dhe fee-te .
    Pastaj , fakti qe jeton ne USA , te ben te mos kesh nje opinion tendin ?
    Kush te tha ty qe cdo hap qe merr administrata shteterore eshte i drejte ...?
    Te ishte ashtu s'do kishte kundershtimin e vet aleateve te saj historike !
    Amerika mendon per lufte , shpenzon biliarda dollar ne industrine e luftes duke varferuara ekonomine dhe buxhetin e shtetit !
    Dhe te gjitha keto , per armiq imagjinare qe jane mijera km larg ketij vendi dhe nuk paraqesin rrezik per sovranitetin e USA !
    Ndryshuar për herë të fundit nga AgainstAllOdds : 20-02-2005 më 17:48
    ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Arrow Fund.

Ne pamundesi per me u zgjate me teper dhe me deshiren qe te mos behem i bezdishem do mundohem te shkruj sa me shkurt.

Citim Postuar më parë nga banished
    Gjithsesi, vete e treguat qe jeni antiamerikan, dhe aresyen e dhate vete: Amerika konsiderohet si armik nga vendet islamike.
    Nese do ishim balle per balle, duke pi nje kafe diku , nuk do e kishe kaq te lehte te me vije epitete, per kete te siguroj. E kam thene qe ne fillim (dhe tek tema qe te kam referu) se nuk jam antiamerikan. Ti kete e ben per te fitu terren ne diskutim, duke pase parasysh se Amerika eshte vendi me i fuqishem dhe se nje pjese e mire e diskutuesve ketu mbrojne qorrazi Ameriken, thene ndryshe: adhurojne Ameriken. E them kete sepse nuk gjej ndonje arsye tjeter per kete qendrim tendin. S'besoj qe me anti-amerikan te quash çdo njeri qe kundershton ata qe ferkojne duart kur vriten me qindra mijera njerez te pafajshem.
    Nuk me pelqen aspak kur njerezit shpifin per mu por kesaj rradhe po ta fal. Here tjeter do kisha deshire te mos perdorje epitete per mu, por te flisje per çeshtjen si diçka qe eshte e pavarur prej nesh (ashtu siç eshte ne te vertete). Eshte e pamundur qe ta diktoj nje gje te tille sepse bota virtuale nuk ma jep kete mundesi, por duke mendu se kam te bej me nje njeri qe llogjikon, nuk mendoj se do jete e nevojshme dhe duke e marre si nje kerkese krejt miqesore, do e kesh parasysh here tjeter.

Ne lidhje me Izraelin:

Sa di une per Izraelin eshte diçka qe me perket mua. Une te kam bere nje pyetje dhe ti nuk mi je pergjigje. Nuk me je pergjigje sepse nese do mundoheshe t’i pergjigjeshe asaj pyetje athere do dilte ne shesh “e verteta” e madhe e Izraelit. Kjo e vertete ne shesh eshte por do dilte edhe nje here nga goja jote. Le qe nuk m’i je pergjigj pyetjes por me je drejtu me te njejten pyetje. Ne pergjithesi kjo ehste nje taktike e bukur, por kjo taktike perdoret duke u pergjigje me nje pyetje tjeter.

Megjithate, une po t’i pergjigjem pyetjes. Them se Izraeli duhet te kete kufijte qe i perkasin ideve megalomane te themeluesit te Izraelit: Teodor Herzelit. I din ti kush jane ato kufij? (them se i di). Je i kenaqur besoj nga kjo pergjigje. Kete e them duke pasur parasysh edhe ate qe po thoje ne lidhje me tokat Izraelite, d.m.th. qe meriton trefishin e tokave qe ka. (Ketu mendoj se te eshte bere qejfi). Qe Izraeli eshte shtet i pabaze mendoj se duhet te kuptohet edhe nga fakti se Sionisteve te kahershem u eshte propozuar qe kete shtet ta ndertojne ne Argjentine ose Ruanda.(Kjo duhet te jete, besoj, nje nder gjerat e shumta te atyre qe di ) Pra, eshte bere si me llotari kjo pune... (Llotarine kuptohet qe e ka fitu ai qe "duhej")

Mund te perkrahesh çdo lloj shteti dhe te mbash anen e kujtdo, kjo eshte e drejta jote. Ama fakti qe ti e ndjen te nevojshme te sqarosh se nuk ke asnje rrem hebre tregon se edhe vete e ndjen qe ke kapur ekstremet ne njefare menyre. Pse e ndjen te nevojshme te sqarosh nje gje te tille?

Qendrimin tim anti-izraelit mund ta cilesosh si te duash por une dua te them nje gje:

E njeh njefare Daniel Barenboim? Ky eshte nje çifut Argjentinas me prinder Rus (çifut kuptohet). Eshte shperngulur me gjithe prindrit ne Izrael(1952). Ky njeri kur ka vdekur Edward Saidi (qe duhet ta dish se kush eshte dhe qe eshte nje kristian) ka thene:
    The Palestinians have lost one of the most eloquent defenders of their aspirations. The Israelis have lost an adversary - but a fair and humane one. And I have lost a soul mate.
    qe mund te shqiperohet:
    Palestinezet kane humbur nje prej mbrojtesve me elokuente te aspiratave te tyre. Izraelitet kane humbur nje armik- por nje armik te ndershem dhe human. Dhe une kam humbur nje shok zemre.
    Une nuk do kem shans te jem human sa Edward Saidi por e shoh si detyre njerezore qe te jem aq i njerezishem sa te pranoj te verteten ne lidhje me Izraelin, te pakten aq sa e pranon edhe nje çifut. (pra motivet e mija jane shume te thjeshta; mos i kerko tjeterkund)

A jam une armiku yt? (meqenese diku e permendje edhe kete çeshtje)

Nuk besoj ne armiqesi te njeanshme.

Citim Postuar më parë nga banished
    Paqe te gjitheve, edhe lindjes se mesme, e Sirise, Izraelit, Amerikes, Iranit dhe ne rradhe te pare Shqiperise. (edhe juve Xeni )
    Te lumte goja! Une jam ne paqe. Shpresoj qe ta arrijne edhe ata qe nuk e kane. Vetem se paqen nuk ta dhuron njeri, paqja fitohet.

Mirembetsh! (Me fal qe u zgjata... )

P.S. E njeh ate qe eshte ne foto? Eshte nje njeri shume i rrespektuar, qe shumica e muslimaneve e kujtojne se ka te njejten fe me ta. Por jo, eshte i krishtere... Besoj se e di tashme se per ke e kam fjalen dhe se kujt po ia gjuan ate gure.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 21-02-2005 më 08:44 Arsyeja: Nje sqarim.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Xeni, me vjen shume keq qe i keni marre gjerat ashtu...
    Une jam shpjeguar e stershpjeguar, deri sa dikujt mund t'ja kem sjelle ne maje te hundes.
    Te jesh antiamerikan nuk do te thote te jesh ndonje gje e veçante, ndonje qenie me brire! Eshte cilesi e njerezve te jene anti kesaj, apo anti asaj; vetem kafshet e kane nga instinkti nese luftojne kunder diçkaje.
    Nese une kam gabuar kur ju kam quajtur antiamerikan, kjo eshte sigurisht fale pershtypjeve qe lene shkrimet tuaja. Une nuk ju kam thene qe nuk duhet te jeni ashtu, por duhet te jeni siç them une!!! E perseris, nese jam gabim, ju kerkoj te falur; por, duhet te ndiheni i detyruar te jepni nje shpjegim me te pelqyeshem per ate qe keni dashur te thoni atehere.
    Ju vete i shkruani fjalet tuaja, nuk jua shkruaj as une, as ndonje abrash filoamerikan ketu. Nese juve nuk ju shqeteson pershtypja qe mund te lene fjalet tuaja kur lexohen prej ne te tjereve(psh mua, personalisht) atehere nuk keni pse t'i vini veshin atyre qe mund te shkruaj une...
    Me vjen keq, se kaluat ne disa vleresime qe une prej jush nuk i prisja aspak.
    Nejse... Une perseri jam i mendimit tim, vella. Besoj qe jam me te drejte, perndryshe nuk do kisha shkruar fare. E as nuk kam shkruar kurre ndonjehere per te sulmuar apo provokuar dike, personalisht jo e jo, por aq me pak te provokoj e te acaroj nje grup njerezish. Kam pershtypjen se ketu mund te ballafaqojme mendimet... e kam deshire gjithashtu, qe kur une te mos ofendohem prej qendrimit te ndonjerit, as te tjeret te mos ofendohen prej qendrimit tim.

Une i jam pergjigjur fort mire pyetjes suaj. Kthehuni dhe njehere dhe do ta kuptoni. Edhe ju iu pergjigjet pyetjes sime; dhe nga çfare kuptova, jeni i mendimit qe Izraeli nuk duhet te egzistoje. (edhe Shqiperia iu ofrua Izraelit per te ndertuar shtet... vete lartmadhnia e tij, mbreti Zog i propozoi çurçillit qe te transferonte 50 000 familje çifute ne Shqiperi.) Kjo gje juve ju duket e drejte!!! Nuk i keni lexuar fare krahasimet qe ju dhashe ndermjet arabeve dhe Izraelit. Ose i keni lexuar dhe perseri ju eshte dukur e drejte qe te thoni qe Izraeli nuk duhet te egzistoje aspak... dhe kjo per mua eshte qesharake...
    Shume mire beni qe me nxirrni emra e mbiemra, dhe edhe me mire qe m'i nxirrni me vulat e tyre fetare...(te krishtere!) Por me kete nuk doni te shpjegoni aspak pse muslimanet e lindjes se mesme i urrejne amerikanet e krishtere! Kur bie fjala qe Amerikanet dhe Anglezet jane nismetaret e krijimit te shtetit te Izraelit, urrehen, kur na dalin duke gjuajtur me gure kunder Izraelit, na dalin te vlefshem per deshmitare te Drejte!!!!
    Eshte e kote te nxjerr dhe une emra muslimanesh ketu, e verejtjet e tyre te pafundme qe i bejne botes arabo-muslimane. Juve çdo gje e merrni per sulm personal e ka shume rrezik qe keto gjera ne te vertete t'ju rendojne ne ndergjegjen dhe formimin fetar. Pa me shpjegini paksa ketu; a eshte rastesi qe te gjithe muslimanet praktikante te ketij forumi jane pro Palestine, kunder Amerike dhe si te terbuar kur u permend Izraelin? (nese pretendoni qe feja nuk ka dore ne kete rast) Si nuk u çua nje musliman praktikant qe te thote qe Izraeli ka te drejte? A thua te gjithe ne te tjeret te rrahim ajer ne havà? Si ka mundesi qe te gjithe muslimanet jane te njezerit kur bie fjala per Palestinen? Ky eshte absolutizem dhe eshte teper jonormal.
    Une prandaj po e perseris ketu: E verteta eshte e vertete pavaresisht nga perkatesia fetare e dikujt, apo simpatizimi qe ky dikush mund t'i beje nje çeshtjeje, pale ne konflikt apo popullsie! Dhe nuk do te jene as bindjet dhe parapelqimet e mia e tuajat qe do ta shtremberojne te verteten. Per kete te jeni te bindur, i dashur.
    Se fundmi, po ju postoj ketu poshte, harten e Izraelit etnik; jo siç e pretendojne çifutet, por siç duhet te jete. E nese ju duket e egzagjeruar; kjo eshte pergjigja ime ndaj pyetjes suaj. Izraeli sot nuk ka as nje te treten e kesaj. Emrat me te kuqe i kam shtuar une, per te treguar se ku jane shtetet fqinje sot.
    Gjithe te mirat, dhe uroj qe ta konsideroni kete harte si pergjigje timen, me shume se te plote ndaj pyetjes qe vete ju me shtruat. (Me tregoni ju tani se ku duhet t'i kete dhe pse!, e mos me nxirrni emra njerezish kot, por argumentoni tuajen me ndonje fakt, e jo me 3-4 persona te nxjerre nga nje bote me 6 miljard banore) Falemnderit.

Paqe te gjitheve...edhe armiqve te njeanshem...
    Me respekt Xeno...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga Redi
    Disa nga ju e kane futur dhe Turqine ne valle dhe per cudi, Turqia myslimane nga mbaka anen e Izraelit. Si ka mundesi??
    Nuk besoj se pret pergjigje...

nje pyetje kam per ty dhe ju "Shqiptaret e flakte" qe valvisni dykrenaren ne mes te Amerikes : nese nje dite del kryeministri i Shqiperise antiamerikan dhe shok me Kadafin, do vini te na vrisni dhe ne (duke na cliruar) ?

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •