arkitektura...shqipe...hmmm...se kam iden fare c'mund te them per te....hera fundit qe kam qen ishte 8 vjet perpara...ndoshta mbasi te shkoj kete ver, do te kem me shum opinione..se gjerat ndryshojn.
arkitektura...shqipe...hmmm...se kam iden fare c'mund te them per te....hera fundit qe kam qen ishte 8 vjet perpara...ndoshta mbasi te shkoj kete ver, do te kem me shum opinione..se gjerat ndryshojn.
Shpresoj se do te beshe qef!
It's the end of the world as we know it and I feel fine.
flm.....ishalla thuj!!!
Ma kenaqet shpirtin!
Me respekt
rtp-ja
ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"
Paj te sugjeroj te flasesh per aq sa mban mend ti!Postuar më parë nga Fiona
Si dhe cka mendon per ato objekte qe i ke ne kujtime apo ndoshta edhe ne ndonje fotografi!
Me pelqen ta ndegjoj mendimin tuej o vellezer e motra!
Pse ngurroni te flisni?!
Trashegimia arkitektonike e qyteteve shqiptare perben vlera te pazevendesueshme kulturore-historike.
Banesat popullore te qyteteve te kohes pasqyrojne nje larmi ne tipologjine e tyre.
Si kriter baze per klasifikimin e tyre ka sherbyer natyrisht kompozimi planimetriko-vellimor.
Banesat ne vendin tone ndertoheshin pergjithesisht te mbyllura ose te hapura me 1 ose 2 kate.
Porta perbente nje element me rendesi ne teresine banesave.
Ajo ndertohej me permasa te medha dhe trajtohej me perkujdesje ashtu si ne te gjitha qytetet shqiptare.
Ne shumicen e rasteve banesat ndertoheshin ne troje me siperfaqe te konsiderueshme te rrethuar me mure duke formuar keshtu oborrin e vecante.
Oborri i rrethuar me mure eshte karakteristike per shume qytete te vendit tone.
Nje pjese e banesave realizohej me skeme simetrike ne planimetri e po me te njejten skeme simetrike u trajtonte edhe pamja e jashtme e tyre.
Keto pergjithesisht ishin banesa kompakte te mbyllura qe i ekspozoheshin rruges kryesore.
Per mrekulli o Josti!
Me vie mire qe e ringjalle nje teme interesante dhe me shume rendesi ,si kjo!
Te fala
rtp-ja
Nje pyetje lidhur me temen:
Din kush te me thote nga ju
cilat ishin ngjyrat me te preferuara te shqiptareve qe dekoronin banimin ne trojet tona?
Kendej nga Kosova gjithhere kjane preferuar ngjyrat:
Bardhe ,ngjyra gjelber dhe e kaltert e lehte !
Sa here jame ne Kosove vizitoj objekte te ndryshem.
Personalishte me pelqen Biblioteka ne Prishtine, e di qe eshte pakes cliche por eshte koncept i forte!!! Per monumente me vjen keq qe ne fort fort nuk i japim randesi!
Ne Maqedoni preferohet ngjyra e kaltert e çelur, e verdhe nganjehere, ne kohe te fundit e kafeja e erët ka bere nje revolucion por edhe kafeja e çelur eshte e pranishme.Postuar më parë nga RTP
Sa per kureshjte. Ndertesat me te mira ne Shkup dhe Tetove jane te lyera me ngjyre kafe te çelur, koicidence kjo apo ngjajshmeri shijesh...
My silence doesn't mean I am gone!
Krijoni Kontakt