Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet në Bllog
    22

Haradinaj bisedon me serbët e Kosovës për qeverinë

Kreu i Qeverisë së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka filluar bisedimet me përfaqësuesit serbë, në një përpjekje për t'i dhënë fund bojkotit që ata po u bëjnë institucioneve të Kosovës.

Burime të mirë informuara thonë se qeveria e Kosovës do të presë deri në fund të këtij muaj, dhe pastaj vendet e rezervuara për pakicën serbe në qeveri, do t'ia ofrojë atij që është i gatshëm t'i marrë, pavarësisht nga madhësia e partisë politike.

Gati dy muaj që nga krijimi i qeverisë së re, përfaqësuesit e pakicës serbe në Kosovë, ende nuk e kanë dhënë përgjigjen përfundimtare rreth pjesëmarrjes së tyre në institucionet e përkohëshme të pushtetit në Kosovë.

Zoti Haradinaj ka takuar të hënën udhëheqësin e Lëvizjes Qytetare "Serbia", Sllavisha Petkoviq. Nuk ka njoftime nëse në këtë takim ka patur ndonjë ofertë nga ana e kryeministrit për këtë subjekt politik.

Zoti Petkoviq tha se ky ka qenë vetëm një takim njohjeje.
    Që partia ime të jetë pjesë e qeverisë së Kosovës, fillimisht duhet që dikush ta bëjë një ofertë të tillë.

Sllavisha Petkoviq, Lëvizja Qytetare "Serbia"

Partia më e madhe serbe, Lëvizja për Kosovën dhe Metohinë e drejtuar nga Oliver Ivanoviq, që ka tetë deputetë në kuvend, thotë se tani për tani nuk është e gatshme të marrë pjesë në qeveri pa dritën e gjelbër nga Beogradi.

Lista Qytetare "Serbia", që ka dy deputetë në kuvendin kosovar, ka deklaruar së është krejtësisht i pavarur rreth vendimit të tij për të marrë pjesë ose jo në qeveri.

"Unë nuk jam i penguar nga ana e Beogradit për të marrë pjesë më qeveri, mirëpo që partia ime të jetë pjesë e qeverisë së Kosovës, fillimisht duhet që dikush ta bëjë një ofertë të tillë," tha zoti Petkoviq.

"Derisa (Vojisllav) Koshtunica të jetë kryeministër, mendoj se qëndrimi i Beogradit për ketë çështje nuk do të ndryshojë, të paktën jo derisa Ramush Haradinaj të jetë kryetar i qeverisë," tha ai duke shtuar se grupimi i tij do të vendosë në varësi të "ofertës që do të më bëhet".

Sipas ndarjes së ministrive, dy prej tyre janë lënë për pakicën serbe, Ministria për Kthimin dhe Ministria e Bujqësisë.

Qeveria dhe UNMIK-u kanë deklaruar se bojkoti i serbëve për të marrë pjesë në institucionet e Kosovës nuk do të mund ta bllokojë procesin.

Një burim i afërt me qeverinë i ka thënë BBC-së, se përfaqësuesit e partisë së zotit Ivanoviq, do të priten deri në fund të këtij muaj dhe nëse deri atëherë nuk do të kenë përgjigje, është e mundur që vendet e rezervuara për pakicën serbe, qeveria t'ia ofrojë partisë së dytë serbe, të zotit Petkoviq.

Sidoqoftë gjërat do të duken shumë më të qarta, pas takimit ndërmjet shefit të UNMIK-ut, Soren Jesen Petersen, dhe kryeministrit serb Koshtunica, i planifikuar të mbahet të henën e ardhshme.

Thuhet se njëra prej çështjeve që do të diskutohen në këtë takim është edhe mundësia që Beogradi ta ndryshojë qëndrim rreth pjesëmarrjes së serbëve në qeveri, ndërkohë që ky i fundit ka paralajmëruar se kjo do të varet nga qëndrimi që do të ketë UNMIK-u rreth planit serb për decentralizimin.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Petkoviq, ministër për kthime në qeverinë e Kosovës Kosovë

“Kryeministri, Ramush Haradinaj më ka ofruar sot postin udhëheqës në ministrinë e kthimit në Qeveri të Kosovës dhe unë kam pranuar, ndërkaq zyrtarizimi i postit tim do të bëhet të mërkurën”, ka deklaruar Sllavisha Petkoviq për agjencinë informative serbe BETA.

Deputetit i Listës Qytetare “Srbija” në Kuvendin e Kosovës, Sllavisha Petkoviq ka pranuar sot ofertën e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradianj për të udhëhequr me ministrinë e Kthimit në Qeverinë e Kosovës. “Kryeministri, Ramush Haradinaj më ka ofruar sot postin udhëheqës në ministrinë e kthimit në Qeveri të Kosovës dhe unë kam pranuar, ndërkaq zyrtarizimi i postit tim do të bëhet të mërkurën”, ka deklaruar Sllavisha Petkoviq për agjencinë informative serbe BETA.

RTK 24/01/2005 13:00:12
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Bukur fort, por te mos harrojme se nuk kane ndonje vlere kushedi keta serbet po te marrim parasysh se 99% e serbeve bojkotuan zgjedhjet. Ky ishte nje mesazh i qarte i serbeve, kundra pavaraseise se Kosoves. Kombet e Bashkuara pergezuan pjesemarresit, i njohen dhe zgjedhjet por jane te vetedijshem per qendrimin e serbeve.

Mirembetshi
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga SuiGeneris
    Bukur fort, por te mos harrojme se nuk kane ndonje vlere kushedi keta serbet po te marrim parasysh se 99% e serbeve bojkotuan zgjedhjet. Ky ishte nje mesazh i qarte i serbeve, kundra pavaraseise se Kosoves. Kombet e Bashkuara pergezuan pjesemarresit, i njohen dhe zgjedhjet por jane te vetedijshem per qendrimin e serbeve.

Mirembetshi
    Sipas gjasave Kosova po shkon drejt pavarsise......

Serbet jane kunder kjo dihet por po paten deshire USA dhe BE nuk i pyet askush serbet pasi jane nje pakice ne Kosove....

Serbet e Bosnjes-Hercegovines perbejne 50% te popullsise dhe kur erdhi puna mbeten nen shtetin Boshnjak e jo nen Serbine......

Kosova sot me realitetin e tanishem ka rreth 90% shqiptare kshu qe keta kane te drejten te vetevendosin per fatin e vendit te tyre......

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Sheholli: Rezultatet e Ministrisë për Kthim janë shumë evidente

Pesëmbëdhjetë familjarë të komunitetit serb të kthyer ditë më parë nga Serbia për të jetuar në Prishtinë, janë punësuar dhe me ndihmën e fqinjëve shqiptarë po adaptohen në realitetin e ri në Kosovë, tha sot shefi i shërbimit për infomim i Ministrisë për Kthim dhe Komunitete, Fatmir Sheholli.

Ai tha se shumica e familjeve të kthyera në Prishtinë, kanë jetuar si refugjatë në Beograd dhe dhe në Nish, ndërsa në Kosovë ata janë pritur mirë nga fqinjtë e tyre shqiptarë. “Prej momentit kur Sllavisha Petkoviq është emëruar në postin e ministrit për Kthim dhe Komunitete në Qeverinë e Kosovës në një periudhë shumë të shkurtër rezultatet e kësaj ministrie janë shumë evidente”, tha Sheholli, duke shtuar se të pesëmbëdhjetë kryefamiljarët e të kthyerve janë punësuar në Kosovë.

RTK

16/02/2005 )
    ---------------------
    Per fatmir shehollin nuk kam nevoj te spjegoi se kushe ishte dhe kushe eshte sepse populli Shqiptar i Kosoves enjef fort mier ket puntor te sherbimin serb te udb-es.
    Dhe shifeni se kush eshte i punsuem ne ket ministri dhe ku mendoin disa qe ky shqipfoles punon per te mieren e Shqiptarve.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •