Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Studentt
    Problemi juaj eshte se ngaterroni "vlerat e besimit" me lidhjet "gjakore". Besimi te Zoti nuk ka lidhje fare se je i lidhur me trashgimi me profetin Muhamed (paqja qofte mbi te).

Ca persona thojne se jane nga trashgimia e profetit (paqja qofte mbi te) dhe per ate nuk i nevojitet te kryejne namazin apo absurdite te tilla.

Shko lexo Kur'anin dhe lexo per djalin e Nuhut dhe do tregohet se Zoti ne fakt nuk te vlereson se nga ke lindur se Ai e caktoi se nga do lindje, nuk eshte merita jote qe zgjodhe mamane dhe babane para se te lindje.

Surah Hud (11)

42. Ajo lundron me ta nėpėr valė si, e Nuhu e thirri djjalin e vet, qė ishtė nė njė vend tė ndarė: “O djali im, hip nashkė me ne, e mos u bė me mohuesit!”

43. Ai (djali) tha: “Unė do tė ngjitėm nė njė kodėr qė do tė mė mbrojė nga uji (vėrshimi)!” Tha: nuk ka sot mbrojtės prej dėnimit tė All-llahut, pos atė qė Ai e ka mėshiruar!” Vala hyri mes tyre tė dyve, e ai (djali u mbyt nė ujė.

44. E iu pat thėnė: “Oj tokė, pėrbije ujin tėnd, dhe o qiell, ndėrpreje (shiun), uji u tėrhoq, urdhėri u zbatua dhe ajo (anija) undal nė (kodrėn) Xhudij, e u tha: “I shkatėrruar qoftė populli mizor!”

45. Nuhu e luti Zotin e vet, duke thėnė: “O, Zoti im, djali im ėshtė i familjes sime, e premtimi Yt ėshtė isaktė, ndėrsa Ti je mė idrejti i tė drejtėve!”

46. (Zoti) Tha: “O Nuh, ai (djali) nuk ishte nga familja jote (pėr tė cilėn tė premtova se do t’i shpėtojė), ai ishte punėkeq, e ti mos mė kėrko Mua atė qė nuk e di, Unė tė kėshilloj qė tė mos bėhesh nga injorantėt!”

47. (Nuhu) Tha: “Zoti im, unė mbėshtetem nė mbrojtjen Tėnde qė tė (mos) kėrkoj prej Teje atė pėr ēka nuk kam njohuri, e nė qoftė se nuk mė fal mua dhe nuk mė mėshiron Ti, do tė jam i humbur!”

Aliu (Zoti qofte i kenaqur me te) ka qene nje nga udhehesit e drejte pas Ebu Bekrit, Umarit dhe Uthmanit.

Lidhja gjakore nuk eshte "lidhje magjike" qe te ngreje dike me larte se tjetri se atehere kjo "lidhja magjike" paska falimentuar me djalin e Nuhut (paqja qofte me te).

Profeti Muhamed (paqja qofte me te) ka qene edhe familjar dhe na jep rolin se si nje person qe do familjen duhet te veproje, por kjo nuk do thote se i ngre te tjeret ne nivel me te larte per shkak te kesaj, pervec nepermjet merites se tyre.

Mos ngaterroni gjera komplet te ndryshme!
    Te pershendes studenti .
    Shpresoj te kuptohemi ndermjet vetit.

Jane te verteta ato ajete qe i solle por ne Kuran ka edhe ajete te tjera qe flasin edhe per familjen e Ibrahimit a.s .Poashtu ne Kuran thuhet se nuk bene te marrim disa ajete nga Kurani dhe disa tjera ti mshefim apo ti lejm anash.

Duhet ta dish se Allahu i ka premtuar Ibrahimit a.s se pasardhesit e tij kurr nuk do te zhduken dhe se do te kete shume njerez te medhej dhe te mire nga pasardhesit e tij.

Pse nuk i kundershtoni muawijen dhe jezidin per metodat e tyre te marrjes se pushtetit.Kta ja nisen per ta bere khalifatin mbreteri .Muawija po ka qejf me ja dhane djalit pushtetin edhe ne duhet te pajtohemi menjehere.
    Kush nuk ja pranon ate pushtet vritet dhe persekutohet.

Shiqoni ēfare islami po propagandoni .
    Po keni rezerva tek Imamet e Ehlibejtit qe jane te paster prej mekateve (100% vetem Zoti eshte i paster) dhe nuk i pranoni , kurse kta umajadet po i pranoni menjehere .

Ka shume hadithe edhe tek buhariu se kush eshte Ehlibejti dhe kush merr pjese ne Ehlibejt

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar mė parė nga only truth
    Hajt po ta bej nje pyetje ty .
    Shia do te thote perkrahes i Imam Aliut .
    A thua pekrahesit e Imam Aliut nuk kane pasur asgje te perbashket me islamin ,po edhe ti duhet me qene perkrahes i Imam Aliut.

Sa per shiat e sodit dhe sunnit e sodit ka shume dallime prej atyre ma perpara.
    E ēka ne qofte se ja ngjitni emrat vetit sunni dhe shia apo diēka tjeter.
    A e dini me te vertet se kush jeni dhe ne ēfare pozite jeni.

Po shiat jane rrafidhat (refuzuesit) edhe une jam refuzues ne shume gjera e ēka tash, edhe ti je rrafidh ne shume gjera.;

Ne forumin islam ketu i keni ndoshta qindra tema per albanin ,ibni tejmijen ,wehabin e te tjere kurse as edhe nje teme nuk e keni bere per Familjen ma te ndershme ne bote.Edhe po e quani veten sunni (tradita te pejgamberit).

Hajde tregoni se ēfare paten faj Imamet nga Ehlibejti ,tregoni gabimet e tyre ne qofte se mundeni ,pse nuk merrni mesime nga keta selefa por i zevandsoni me te tjeret selefa albana ,ibni tejmija e ēka jo tjeter.
    Me tregoni a keni bere ndonje teme ketu per Prijsat e te rinjeve ne xhenet ,per Imam Hasanin dhe Imam Hyseinin.

Pse po ju rrok panika si te degjoni ndonje teme per Imam Aliun dhe Ehlibejtin.
    Vetem mos me jep pergjigje se ju i doni aē sa duhet dhe se ju e keni peshoren (kanarin) shume te mire dhe e respektoni eliten islame aē sa duhet.

Se pari shia nuk do te thote perkrahes i Aliut por do te thote thjeshte perkrahes. Eshte perdorur historikisht per ata qe perkrahen Aliun dhe edhe per ata qe adhuruan Aliun si edhe per ata qe adhurojne imamet e tyre. Po ashtu eshte perdorur per ata qe adhurojne varret e Hasanit dhe Husejnit, po ashtu per ata qe besojne se Xhibriili beri gabim dhe ne vend qe t'ia shpallte Kur'anin Aliut ia shpalli Muhamedit. Eshte perdorur per ata qe akuzojne Aishen dhe per ata qe e quajne Abu Bekrin, Umarin, Uthmanin e sahabat e tjere pervec nje pakice te tyre si kufare. Jane ata qe besojne se cdo emir pervec Aliut dhe Mehdit eshte zullumqar dhe qe emirati i tyre eshte i pavlefshem dhe nderrimi i emireve behet vetem me revolucion. Po ashtu edhe ata qe besojne se Mehdi do te sjelle drejtesine perfekte qe as Rrasuli nuk e kishte sjelle. E grupe te tjera mes shiave rrafidhah.

Nuk ka shume ndryshime mes shiave te vjeter dhe te rinj dhe po te lexosh librat e ulemave te shiave do te gjesh ne historine sipas shiave se Aliu kryqezoi dike ngase i tha Aliut: "Ti je zoti yne dhe ti na thua se kur te agjerojme dhe kur te mos agjerojme". Pra shirk benin atehere dhe shirk bejne sot. Ndryshimi eshte vetem ne sasi ngase me pak ishin ata qe benin shirk atehere. Sa per sunite, ata sikurse ishin ne bindjen ndaj Allahut dhe Rrasulit atehere jane edhe sot.

Une refuzoj vetem bestytnite dhe shirkun e shiave apo te tjereve nga ata. Cfare ishte fe per sahabat eshte fe per mua dhe cfare nuk ishte fe per ta nuk eshte fe as per mua.

Po te shohesh temat per Albanin, Ibn Tejmine....etj jane tema per dijetaret islame dhe keto kane vendin e tyre dhe Sahabat kane vendin e tyre. Dihet se sahabat jane te paret dhe askush nuk mund te krahasohet me to. Eshte nga besimi i shiave se imamet e kohes duhen respektuar dhe atyre iu duhet bindur keshtu kritika e juaj ndaj shkrimeve rreth dijetareve eshte kunder metodologjise suaj ngase sipas jush imamit i duhet bindur apsolutisht dhe duhen njohur fjalet e tij/tyre. Prandaj nga pikepamja e shiave ti nuk duhet te kritikosh per kete pike. Une jam dakort qe nuk duhet folur vetem per dijetare dhe une jam nga ata qe me teper deshiroj te perqendrohem ne argumentet dhe ne gjykimin islam se sa ne bemat e dijetareve.

Sa per gabimet e imameve, ju jeni ata qe i referoni gabime Hasanit e Husejnit madje edhe vete Aliut per ate qe sipas jush duhet te kishte luftuar sahabat dhe te merrte pushtetin qe i takonte dhe madje disa nga shiat e quajne ate mekatar dhe madje edhe nga koha e tij ata qe sipas perkufizimit tend ishin shia ngase ishin perkrahes te Aliut e deklaruan Aliun kefer ngase ra dakort per gjykimin e Amr ibn El-Asit dhe Abu Musa el-Asharit. Ne jemi ata qe e duam Aliun dhe Hasanin dhe Husejnin dhe imamet tane si Bukhari, Muslim, Abu Dawud e te gjithe koleksionistet e haditheve i respektojme keta dhe sahabat e Rrasulit pa perjashtim dhe u japim atyre vendin qe u takon pa egzagjeruar. Dashuria per ta nuk duhet te shmange drejtesine dhe as te na verboje dhe te shkelim te drejtat e te tjereve sikurse shiat flasin kunder Aishes vetem pse nuk ishte me Aliun. Po ashtu ne lidhje me sahabat e tjere.

Nuk eshte e vertete qe ne "na rrok paniku" sikurse thua ngase edhe ne i duam ahlul bejtin por ama ahlul bejtin e vertete dhe jo shpifjet dhe trillimet se filan imam apo filan ajetullah eshte prej ahlul bejtit nderkohe qe flet kunder Aishes dhe e mallkon ate apo i quan qafira sahabat qe Rrasuli pergezoi me xhenet e te tjera si keto.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga sunnih
    O Studentt. A nuk e kupton se keta jane aq te guximshem sa qe edhe ndryshojne kuptimin e fjaleve te Allahut e jo me nuk po ndryshokan fjalet e dijetareve. Une per vehte nuk merrem me me rapsodin derisa te rikthehet tek diskutimi qe kam pasur me te dhe qe nuk eshte pergjigjur. Edhe pse e di qe nuk pergjigjet ngase nuk ka lexuar ne medhhabin e tij vecse fletushka dhe jo volume. Hajt naten e mire.
    o injorant!!!
    Kur une qe 15 vjec kam memorizuar "Xhewheretu et-Tewhid" ti ndoshta akoma i thojshe xhamise: "uuu sa kishe e bukur"!!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

pse behesh kaq naiv

Citim Postuar mė parė nga Studentt
    Rapsod,

Varet per ca grupi flet. Disa edhe ne falje kur falen, fillojne e mallkojne.

Ndonese nuk duhet nxituar per tekfir (ta besh kafir) pasi ka ndalese edhe kur njeri ben kufr dhe shirk, nuk duhet gjykuar pasi ai mund te jete qe nuk i ka ardhur argumentit.

Edhe njerezit e librit, krishteret edhe hebrenjte konsiderohen injorante derisa te vije argumenti... Keto jane ato qe ndalojne dike per te quajter te tjeter kafira.

Kufr = hedh dicka, mohon.

Nuk mund te mohosh ate qe s'ka arritur ende si argument.

Keto jane si ka pasur mendimin si El-Albani, ashtu edhe Ibn Abdul Uahabi.

Leri genjeshtrat per sheh Ibn Adul Uahabin.

Pastaj kujdes me etiketimet se mund te hysh ne gjynah duke u tallur (dashur, pa dashur).

Uahab eshte nje nga Emrat dhe Cilesite e Zotit.

Ata qe respektojne shehun as qe nuk e quajne veten ashtu, por e quajne ofendim dhe nuk jane as mukallida (pasues te verber) te Ibn Abd-ul-Uahabit edhe sikur ta kishte gabim.
    Ne rradhe te pare mos ngaterro injorancen e ehli kitabit me kufrin e tyre, sepse injoranca e tyre nuk i justifikon,....nga ana tjeter, cfare kupton ti me "mberritje e argumentit", ajo qe mesohet ne islam nder me thelbesoret eshte se:
    "cdo person pergjegjes (madhor, jo antikapat) e ka per detyre qe ne momentin e pare qe degjon per "shehadetin" (ne cfare do lloj menyrash) te hyje ne fene islame dhe te mos kete luhatje",....nisur nga kjo askush ne boten qe jetojme, pas gjith kesaj teknologjie duke filluar nga radio etj etj deri tek interneti, nuk e di se ekzistojne muslimane dhe se keta muslimane besojne ne nje Zot te vetem dhe tek profeti Muhammed s.a.v.s., keshtu qe askush prej ehli kitabit nuk justifikohet me injorance, por jane kafire.

Kufer nuk do te thote "me hedh dicka a me mohu" por "mbulon" (kuptimi etimologjik)
    Mendimin e Albanit dhe Ibn Abdulwehabit e hedh poshte Imam Tahaviju, i cili ne akijden e tij te cilesuar si akideja e ehli sunnetit thote:
    "Nese nje burre godet femijen e tij me nje goditje te forte dhe nje tjeter i thote: pse e godet keshtu a nuk je musliman?, tha: Jo! qellimish (pa i shpetuar goja) KEFER (ben kufer)"
    Ketu Imam Tahaviju tregon qarte se nje njeri mund te bej kufer edhe pse eshte i zemeruar dhe zemerimi nuk eshte justifikim, po keshtu nuk permend ardhjen e argumentit qe muslimani nuk ka te drejte te cilesoje veten dhe as muslimanin tjeter pa pasur argument te forte si kafir.

Genjeshtrat per Ibn Abdulwehabin nuk i kam shpikur une, nese ti i quan genjeshtra je naiv, sepse ato fjale te Ibn Abdulwehabit botohen edhe sot nga klanet vehabiste ne bote, merri lexoji.

Nuk ka per cfare te kemi kujdes, per emertimin VEHABI a VEHABIZEM, kjo lloj propagande e juaja eshte bere bajate dhe fshiheni pas emrit te Allahut, mos harro se para VEHABISTEVE kane ekzistuar edhe nje grup tjeter te quajtur KADERIJEH (jo ai sufist) te cilet thonin se kaderi krijohet. Kjo menyre e te emertuarit i shkon per shtat gjuhes arabe pasi qe quhet Ism Alem nga shume perdorimi per te identifikuar X-in apo Y-nin.

Me ideologjine e jo taklidit ju edhe Ibn Tejmijen e keni bere bidatci pasi qe ky i fundit ka folur fjale te mira per Mevludin qe kendohet per ditelindjen e Profetit.

ps/ Shihi gjerat pak me me tru, shabllonizmi ka marr fund qe kur u shpik rrota.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga rapsod : 25-01-2007 mė 22:20
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Se pari shia nuk do te thote perkrahes i Aliut por do te thote thjeshte perkrahes. Eshte perdorur historikisht per ata qe perkrahen Aliun dhe edhe per ata qe adhuruan Aliun si edhe per ata qe adhurojne imamet e tyre. Po ashtu eshte perdorur per ata qe adhurojne varret e Hasanit dhe Husejnit, po ashtu per ata qe besojne se Xhibriili beri gabim dhe ne vend qe t'ia shpallte Kur'anin Aliut ia shpalli Muhamedit. Eshte perdorur per ata qe akuzojne Aishen dhe per ata qe e quajne Abu Bekrin, Umarin, Uthmanin e sahabat e tjere pervec nje pakice te tyre si kufare. Jane ata qe besojne se cdo emir pervec Aliut dhe Mehdit eshte zullumqar dhe qe emirati i tyre eshte i pavlefshem dhe nderrimi i emireve behet vetem me revolucion. Po ashtu edhe ata qe besojne se Mehdi do te sjelle drejtesine perfekte qe as Rrasuli nuk e kishte sjelle. E grupe te tjera mes shiave rrafidhah.

Nuk ka shume ndryshime mes shiave te vjeter dhe te rinj dhe po te lexosh librat e ulemave te shiave do te gjesh ne historine sipas shiave se Aliu kryqezoi dike ngase i tha Aliut: "Ti je zoti yne dhe ti na thua se kur te agjerojme dhe kur te mos agjerojme". Pra shirk benin atehere dhe shirk bejne sot. Ndryshimi eshte vetem ne sasi ngase me pak ishin ata qe benin shirk atehere. Sa per sunite, ata sikurse ishin ne bindjen ndaj Allahut dhe Rrasulit atehere jane edhe sot.

Une refuzoj vetem bestytnite dhe shirkun e shiave apo te tjereve nga ata. Cfare ishte fe per sahabat eshte fe per mua dhe cfare nuk ishte fe per ta nuk eshte fe as per mua.

Po te shohesh temat per Albanin, Ibn Tejmine....etj jane tema per dijetaret islame dhe keto kane vendin e tyre dhe Sahabat kane vendin e tyre. Dihet se sahabat jane te paret dhe askush nuk mund te krahasohet me to. Eshte nga besimi i shiave se imamet e kohes duhen respektuar dhe atyre iu duhet bindur keshtu kritika e juaj ndaj shkrimeve rreth dijetareve eshte kunder metodologjise suaj ngase sipas jush imamit i duhet bindur apsolutisht dhe duhen njohur fjalet e tij/tyre. Prandaj nga pikepamja e shiave ti nuk duhet te kritikosh per kete pike. Une jam dakort qe nuk duhet folur vetem per dijetare dhe une jam nga ata qe me teper deshiroj te perqendrohem ne argumentet dhe ne gjykimin islam se sa ne bemat e dijetareve.

Sa per gabimet e imameve, ju jeni ata qe i referoni gabime Hasanit e Husejnit madje edhe vete Aliut per ate qe sipas jush duhet te kishte luftuar sahabat dhe te merrte pushtetin qe i takonte dhe madje disa nga shiat e quajne ate mekatar dhe madje edhe nga koha e tij ata qe sipas perkufizimit tend ishin shia ngase ishin perkrahes te Aliut e deklaruan Aliun kefer ngase ra dakort per gjykimin e Amr ibn El-Asit dhe Abu Musa el-Asharit. Ne jemi ata qe e duam Aliun dhe Hasanin dhe Husejnin dhe imamet tane si Bukhari, Muslim, Abu Dawud e te gjithe koleksionistet e haditheve i respektojme keta dhe sahabat e Rrasulit pa perjashtim dhe u japim atyre vendin qe u takon pa egzagjeruar. Dashuria per ta nuk duhet te shmange drejtesine dhe as te na verboje dhe te shkelim te drejtat e te tjereve sikurse shiat flasin kunder Aishes vetem pse nuk ishte me Aliun. Po ashtu ne lidhje me sahabat e tjere.

Nuk eshte e vertete qe ne "na rrok paniku" sikurse thua ngase edhe ne i duam ahlul bejtin por ama ahlul bejtin e vertete dhe jo shpifjet dhe trillimet se filan imam apo filan ajetullah eshte prej ahlul bejtit nderkohe qe flet kunder Aishes dhe e mallkon ate apo i quan qafira sahabat qe Rrasuli pergezoi me xhenet e te tjera si keto.
    Se pari o injorant ata jane quajtur "shiatu Alij" dhe perdorimi i shpesh i ngeli vetem "shia".
    Se dyti na perkufizo fjalen "Adhurim" sepse une kam njohur dhe njoh shiit dhe nuk shoh ndonje adhurim ne konceptin islam te adhurimit, ajo qe shiitet bejne eshte superioriteti apo perparesia qe i japin Aliut karshi tre Imameve te tjere para tij.
    Pastaj ajo perralla me Xhebrail Eminin ka perfunduar shume shekuj perpara, shiitet gjithashtu ndahen ne shume sekte dhe fraksione dhe ky grup qe pat pretenduar per Xhebrailin jane zhdukur edhe pse "xhumhur" e shiizmit e kundershtojne kete pretendim.
    Deri me sot askush prej shiiteve nuk i cileson tre Halifet kafira, ajo qe thone ata eshte "padrejtesia", ketu ndahen shiitet nga sunnitet, gjithashtu edhe ne pretendimin e imaretit. Nuk eshte e vertete qe shiitet pretendojne se Aliu dhe Mehdiu jane emiret korrekte, te mos harroet se pas Imam Aliut k.w. imaretin e mori ne dore Imam Hasani (pamvaresisht kohes dhe doreheqies), pas shtetit Emevit erdhi shteti Abbasit qe kishin qene prej shiiteve te Aliut k.w.
    Sa per me posht qe shkruan ti Sunnih, ato jane si perrallat e Harun Rashidit,.....
    Ajo qe Sheriati Islam njeh per kundershtaret e Imam Aliut eshte se jane BUGATE (rrebel ndaj imamit) kete e verteton hadithi i Profetit:
    "Mjer Ammari, do ta vrase grupi BUGATE"
    Dhe sa per Bugatet lexo Shafiun ku thote:
    "i mora sanksionet per bugatet nga lufta qe beri Aliu kunder Muawijes",
    Muawijeh per t'i shpetuar thenies se Hadithit i pat thene Aliut:
    "ju e vrate Ammarin sepse e nxoret ne fushbetje"
    Aliu iu kunderpergjigj:
    "Sipas teje edhe Hamzain e vrau Profeti pasi ai ishte qe e nxori ne fushbeteje"
    Sa per Sejjidet Aisheh r.a. ajo eshte penduar per qendrimin e saj ne kampin kundershtar te Aliut, sipas historise islame Aishes i behej "khimari" (shamia para fytyres) qull prej loteve kur kujtonte se kish qene ne kampin kundershtar, sipas haberit te historise ajo pat thene: "Sikur Allahu te mi pat dhene shume djem e ti kisha humbur nuk do te deshperohesha aq sa jam deshperuar per qendrimin tim ne krah te kundert te Aliut"
    Gjithsesi, nuk ka pse te acarohen gjerat kur behet fjale per Ehli Bejtin per te cilin ne ka urdheruar Profeti yne ti duam dhe ti respektojme, ka shume hadithe qe na obligojne kete dashuri per ta.
    Sipas Ehli Sunnetit: Ehli Bejti jane te gjithe ata qe u ndalohet dhenia e zekatit, por kur kemi te bejme me hadithe te vecanta si per imam Hasanin dhe Husejnin apo per Aliun dhe Fatimene ky obligim behet akoma me superior.

ps/ mos harroni se Jezidi qe ai qe dogji Kaben.
    Kur kane pyetur Bejhekijun se cfare mund te thote per Muawijen ai tha: "E cfare mund te them perpos asaj qe ka thene Profeti per te: "Mos ia ngopte Allahu barkun"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700

O ti njeri te meremi vesh pakez .

Po te sqaroj diēka une nuk jam shia sikur ata te iranit apo ndonje vendi tjeter,as nuk jam sunni sikur ata te arabise saudite e disa vendeve tjera

A mundesh me sjell referenca per ato ēfare thua me lart. Se shiat thojne se xhibrili ka gabuar adresen dhe e ka sjell Kuranin gabimisht .

Ti duhet te sjellesh referenca edhe per ate qe po thua se shiat i shohin si gabimtare Imam Aliun ,Imam Hasanin dhe Imam Hyseinin.

Mos harroni se Imam Aliu nuk ka qene i uritur per pushtet si te tjeret ,te gjithe te tjeret kane vrapuar mbas pushtetit i vetmi Imam Aliu e ka refuzuar pushtetin duke ju thene se do ta tradhtojne dhe do ta lene vetem.
    Mbas shume lutjeve qe ja kene bere ka pranuar qe te jete udheheqes i muslimanve.
    Mos harroni te permendni se Ehlibejti ka qene i tradhtuar gati nga te gjithe siē ka ndodhur edhe me Osmanin khalifen e trete.Ne mesin e muslimanve vritet udheheqsi i tyre e lejne me dite te tera pa u varrosur dhe ne fund e vorrosin ne varreza te jahudive.
    Per kete ngjarjen e Osmanit kujt doni tja leni fajin .Po e gjejm nje qifut dhe ja lejm fajin atij se ai i ka bere keto trazira.
    Po ushtrite e muawijes dhe te tjereve ēfare benin atehere ,me siguri jane rrezitur ne plazhe apo kane bere biznis (allesh veresh) apo kane bere ushtrime per te luftuar Familjen e Pejgamberit tone a.s.
    Si mendoni nuk ishte detyre e ēdo muslimani qe te mbroj shtetin e sapoformuar ,a thua ata perkrahesat dhe ata tradicionalistat e forte kur i shihnin udheheqsat e tyre ne lufte nuk ju dukej e mire tju shkonin ne ndihme .
    Si eshte e mundur qe disa nga transmetuesit me te medhej te haditheve nuk i kane ditur hadithet per virtytet dhe drejtesine e Imam Aliut .Te njejtit transmetues te haditheve dhe kinse njerez te afert te Muhamedit a.s nuk e kane ditur se e drejta eshte me Imam Aliun .Une edhe ti po e quajm Imam Aliun prijes i drejte si e kane quajtur ata te tjeret .

Me nje fjale elita muslimane ne ate kohe ka qene e tradhtuar gati nga te gjithe.

Une nuk di se si po e kuptoni ju adhurimi i varreve ,ka edhe sunni qe po i adhurojn varret ne ate kuptimin tend.A nuk i shiqove videot e fundit si mbledheshin "sunnit" tek varri i sadam hyseinit edhe ne faluxha te irakut gjendet varri i ebu hanifes ,e dine ti se si jane munduar kinse ta mbrojne faluxhen wehabistat .Edhe ne nje shtet tjeter arab shkojne sunnit tek varri i Velidit komandant i Ebu Bekrit dhe e puthin varrin dhe ja ruajne edhe kepucet apo sandalet ēfare ka pas.
    Wehabistat shkuan dhe i rrenuan tyrbet e Imamve nga Ehlibejti kurse varrezat e sadamave e te tjereve as qe i prekin .
    Ne forumin "islamik" gezoheshin anetaret "musliman" per keto rrenime me siguri e dine edhe ti kete,mos u mundo tja lejsh fajin amerikanve.

Per sahabat i kam degjuar disa nga shiat se thojne fjale te keqija per ta ,ka disa edhe prej tyre qe i mallkojn disa sahabe .
    Personalisht nuk pajtohem me ta dhe mendoj se e teprojne me kso gjerash ,sikur qe e teprojn dhe bejne budallaki edhe me disa gjera te tjera si p.sh duke e rrah veten e tyre .
    Krejt keto gjera nuk kane te bejne asgje me perkrahjen e Imam Aliut edhe te thash ma lart se shiat e sodit nuk jane ashtu siē kane qene me pare .

Ne qofte se lexon me shume e sheh qendrimin e Imam Aliut kunder Ajshes mbas luftes kur e zejne rob.Imam Aliu ishte ai qe i urdheroi ushtaret e tij qe ta respektojn dhe ta dergojne te sigurt ne shtepine e saj. Imam Aliu ju drejtohet ushtarve te vete duke ju thene se Ajshja ka qene bashkeshortja e Muhamedit a.s dhe se ajo e gezon emrin Nena e besimtarve dhe duhet respektuar si na ka urdheruar Muhamedi a.s .

Me siguri kete thenie me lart nuk jane duke e ndjekur disa "shia"kta po punojne te kunderten e Imamit te tyre.

Shume pak ka pasur shia (perkrahes) dhe shume pak ka pasur sunni (tradicionalist) edhe sot eshte e njejta gje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 25-01-2007 mė 23:50

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

only truth

Citim Postuar mė parė nga only truth
    O ti njeri te meremi vesh pakez .

Po te sqaroj diēka une nuk jam shia sikur ata te iranit apo ndonje vendi tjeter,as nuk jam sunni sikur ata te arabise saudite e disa vendeve tjera

A mundesh me sjell referenca per ato ēfare thua me lart. Se shiat thojne se xhibrili ka gabuar adresen dhe e ka sjell Kuranin gabimisht .

Ti duhet te sjellesh referenca edhe per ate qe po thua se shiat i shohin si gabimtare Imam Aliun ,Imam Hasanin dhe Imam Hyseinin.

Mos harroni se Imam Aliu nuk ka qene i uritur per pushtet si te tjeret ,te gjithe te tjeret kane vrapuar mbas pushtetit i vetmi Imam Aliu e ka refuzuar pushtetin duke ju thene se do ta tradhtojne dhe do ta lene vetem.
    Mbas shume lutjeve qe ja kene bere ka pranuar qe te jete udheheqes i muslimanve.
    Mos harroni te permendni se Ehlibejti ka qene i tradhtuar gati nga te gjithe siē ka ndodhur edhe me Osmanin khalifen e trete.Ne mesin e muslimanve vritet udheheqsi i tyre e lejne me dite te tera pa u varrosur dhe ne fund e vorrosin ne varreza te jahudive.
    Per kete ngjarjen e Osmanit kujt doni tja leni fajin .Po e gjejm nje qifut dhe ja lejm fajin atij se ai i ka bere keto trazira.
    Po ushtrite e muawijes dhe te tjereve ēfare benin atehere ,me siguri jane rrezitur ne plazhe apo kane bere biznis (allesh veresh) apo kane bere ushtrime per te luftuar Familjen e Pejgamberit tone a.s.
    Si mendoni nuk ishte detyre e ēdo muslimani qe te mbroj shtetin e sapoformuar ,a thua ata perkrahesat dhe ata tradicionalistat e forte kur i shihnin udheheqsat e tyre ne lufte nuk ju dukej e mire tju shkonin ne ndihme .
    Si eshte e mundur qe disa nga transmetuesit me te medhej te haditheve nuk i kane ditur hadithet per virtytet dhe drejtesine e Imam Aliut .Te njejtit transmetues te haditheve dhe kinse njerez te afert te Muhamedit a.s nuk e kane ditur se e drejta eshte me Imam Aliun .Une edhe ti po e quajm Imam Aliun prijes i drejte si e kane quajtur ata te tjeret .

Me nje fjale elita muslimane ne ate kohe ka qene e tradhtuar gati nga te gjithe.

Une nuk di se si po e kuptoni ju adhurimi i varreve ,ka edhe sunni qe po i adhurojn varret ne ate kuptimin tend.A nuk i shiqove videot e fundit si mbledheshin "sunnit" tek varri i sadam hyseinit edhe ne faluxha te irakut gjendet varri i ebu hanifes ,e dine ti se si jane munduar kinse ta mbrojne faluxhen wehabistat .Edhe ne nje shtet tjeter arab shkojne sunnit tek varri i Velidit komandant i Ebu Bekrit dhe e puthin varrin dhe ja ruajne edhe kepucet apo sandalet ēfare ka pas.
    Wehabistat shkuan dhe i rrenuan tyrbet e Imamve nga Ehlibejti kurse varrezat e sadamave e te tjereve as qe i prekin .
    Ne forumin "islamik" gezoheshin anetaret "musliman" per keto rrenime me siguri e dine edhe ti kete,mos u mundo tja lejsh fajin amerikanve.

Per sahabat i kam degjuar disa nga shiat se thojne fjale te keqija per ta ,ka disa edhe prej tyre qe i mallkojn disa sahabe .
    Personalisht nuk pajtohem me ta dhe mendoj se e teprojne me kso gjerash ,sikur qe e teprojn dhe bejne budallaki edhe me disa gjera te tjera si p.sh duke e rrah veten e tyre .
    Krejt keto gjera nuk kane te bejne asgje me perkrahjen e Imam Aliut edhe te thash ma lart se shiat e sodit nuk jane ashtu siē kane qene me pare .

Ne qofte se lexon me shume e sheh qendrimin e Imam Aliut kunder Ajshes mbas luftes kur e zejne rob.Imam Aliu ishte ai qe i urdheroi ushtaret e tij qe ta respektojn dhe ta dergojne te sigurt ne shtepine e saj. Imam Aliu ju drejtohet ushtarve te vete duke ju thene se Ajshja ka qene bashkeshortja e Muhamedit a.s dhe se ajo e gezon emrin Nena e besimtarve dhe duhet respektuar si na ka urdheruar Muhamedi a.s .

Me siguri kete thenie me lart nuk jane duke e ndjekur disa "shia"kta po punojne te kunderten e Imamit te tyre.

Shume pak ka pasur shia (perkrahes) dhe shume pak ka pasur sunni (tradicionalist) edhe sot eshte e njejta gje
    Eshte e vertete ajo qe thua se sunnitet shkojne tek varri i Ebu Hanifes apo i dikujt tjeter evlija apo sahabe dhe kjo ka ekzistuar qe ne kohe te hershme si psh. Bilali kur u shtri duke puthur varrin e Profetit,....mire po po te kerkoj nje nder,...mos i fut Vehabijte tek ehli Sunneh sepse per vehabijte eshte adhurim te shkohet tek nje varr, eshte shirk te besh tewessul me Profetin, eshte shirk te therrasesh : Yaaaaaaaa Muhammed,....keta harrojne se thirrja e ushtareve musliman gjithmone ka qene: waa Muhammed!
    keta kane bere kafir Newewijun dhe Ibn Haxherin dy nga koloset e Ehli Sunnes, keta bejne kafir Gazalijun, keta s'duan t'ia dine se ka hadith per cliruesin e Kostandinopojes mire po ky ka qene esh'arit, keta s'duan t'ia dine per Andalusijun, as per Murteda Zubejdin qe ne enciklopedine e tij ne lenden "ehli sunneh" vendos esh'arite dhe maturidite, keta kane vetem Ibn Tejmijeh, Xhewzijeh, Ibn Abdulwehab, Albani e ca te tjere,....sipas tyre kush i kundershton keta s'eshte musliman, sikur me qene Islami 200 vjet sa ka Ibn Abdulwehabi e jo 1400 e ca vjet qe nga koha e shpalljes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-01-2007
    Postime
    37
    O Rapsod,

Kufr thote permbys dicka. Kur punon token, e hedh permbys.

Nejse, ne kuptimin ne islam, hedh poshte dicka, mohoj.

Thote Ibn Kajimi ne Mu-uakki'in (3/53-54) se kur nje person eshte i nxehur (ghedban), atehere ai eshte i perjashtuar nga ceshtjet me qellim dhe me dije (al kasd uel-ilm) eshte sikur perjashtimi i atij qe pi intoksikante dhe i cmenduri.

Thote sheh Ibn Abul-Uahadi se Xhehmijet, ata qe ashurojne varet dhe i luten apo kerkojne ndihme te vdekurve duhet perpara t'i shpjegohet e verteta dhe prej shume prej atyre edhe pleqte nderrojne mendje dhe thone "kjo eshte e verteta", dhe nuk i ka nxjerre ashtu si thua ti.

E ca ndryshimi ka me nje qe thote shehadetin dhe adhuron varret dhe kerkon ndihme nga i vdekuri me nje krishter qe nuk thote shehadetin dhe vepron njesoj.

Ti a llogjikon apo jo.

Thenja e shehadetin pa e kuptuar domethenien eshte e kote.

Ti fillon me radio edhe televizor budalleqe shembuj. Ata qe degjojne shehadetin nuk eshte e thene se e kuptojne ashtu si duhet kuptuar, e si mund te jete rasti kur vete ata qe thone ate adhurojne varret dhe pa u shpjeguar quhen INJORANTE dhe ja kufar.

E njejta gje aplikohet edhe per njerezit e tjere.

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Rapsod meqe sdua ti bej gjerat fshehtazi po te them nese ofendon edhe nje here do perjashtohesh.
    Shpresoj te zesh mend e te debatosh si musliman.

"Ta fyesh muslimanin eshte mekat,kurse ta vrasesh eshte kufer."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga La_Lune : 26-01-2007 mė 07:07

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    E nderuar Moter MOderatore !

Me kujdes me ato perjashtimet se nuk e ka pas me ne ai lol (sa me thy akullin) Shiko pak edhe majtas djathtas keta studat me kompani se edhe ata ofendojne. Edhe e di ti si ofendojne ?

O Studentt. A nuk e kupton se keta jane aq te guximshem sa qe edhe ndryshojne kuptimin e fjaleve te Allahut e jo me nuk po ndryshokan fjalet e dijetareve.
    kshu kshu motra.

Selam & rrespekt
    RIPPR

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Disa hadithe nė burimet e Ehli Sunnet’it
    Nga faruk9 nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 13-04-2010, 20:29
  2. Dyzet Hadithe Nė Njė Hadith....
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 14:06
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Me kerkese te Farukut
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2007, 07:56
  5. 40 hadithe kudsij
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 11:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •