Postuar mė parė nga
Studentt
Problemi juaj eshte se ngaterroni "vlerat e besimit" me lidhjet "gjakore". Besimi te Zoti nuk ka lidhje fare se je i lidhur me trashgimi me profetin Muhamed (paqja qofte mbi te).
Ca persona thojne se jane nga trashgimia e profetit (paqja qofte mbi te) dhe per ate nuk i nevojitet te kryejne namazin apo absurdite te tilla.
Shko lexo Kur'anin dhe lexo per djalin e Nuhut dhe do tregohet se Zoti ne fakt nuk te vlereson se nga ke lindur se Ai e caktoi se nga do lindje, nuk eshte merita jote qe zgjodhe mamane dhe babane para se te lindje.
Surah Hud (11)
42. Ajo lundron me ta nėpėr valė si, e Nuhu e thirri djjalin e vet, qė ishtė nė njė vend tė ndarė: O djali im, hip nashkė me ne, e mos u bė me mohuesit!
43. Ai (djali) tha: Unė do tė ngjitėm nė njė kodėr qė do tė mė mbrojė nga uji (vėrshimi)! Tha: nuk ka sot mbrojtės prej dėnimit tė All-llahut, pos atė qė Ai e ka mėshiruar! Vala hyri mes tyre tė dyve, e ai (djali u mbyt nė ujė.
44. E iu pat thėnė: Oj tokė, pėrbije ujin tėnd, dhe o qiell, ndėrpreje (shiun), uji u tėrhoq, urdhėri u zbatua dhe ajo (anija) undal nė (kodrėn) Xhudij, e u tha: I shkatėrruar qoftė populli mizor!
45. Nuhu e luti Zotin e vet, duke thėnė: O, Zoti im, djali im ėshtė i familjes sime, e premtimi Yt ėshtė isaktė, ndėrsa Ti je mė idrejti i tė drejtėve!
46. (Zoti) Tha: O Nuh, ai (djali) nuk ishte nga familja jote (pėr tė cilėn tė premtova se do ti shpėtojė), ai ishte punėkeq, e ti mos mė kėrko Mua atė qė nuk e di, Unė tė kėshilloj qė tė mos bėhesh nga injorantėt!
47. (Nuhu) Tha: Zoti im, unė mbėshtetem nė mbrojtjen Tėnde qė tė (mos) kėrkoj prej Teje atė pėr ēka nuk kam njohuri, e nė qoftė se nuk mė fal mua dhe nuk mė mėshiron Ti, do tė jam i humbur!
Aliu (Zoti qofte i kenaqur me te) ka qene nje nga udhehesit e drejte pas Ebu Bekrit, Umarit dhe Uthmanit.
Lidhja gjakore nuk eshte "lidhje magjike" qe te ngreje dike me larte se tjetri se atehere kjo "lidhja magjike" paska falimentuar me djalin e Nuhut (paqja qofte me te).
Profeti Muhamed (paqja qofte me te) ka qene edhe familjar dhe na jep rolin se si nje person qe do familjen duhet te veproje, por kjo nuk do thote se i ngre te tjeret ne nivel me te larte per shkak te kesaj, pervec nepermjet merites se tyre.
Mos ngaterroni gjera komplet te ndryshme!
Krijoni Kontakt