Vavilis, miliona dollarë nga “Vefa” dhe “Cenaj”
A. Metaj
TIRANË- Pak ditë më parë, gazetat greke publikuan skandalin e parave të marra nga shtetasi grek Apostolo Vavilis nga firma VEFA dhe “Cenaj”. Prokuroria e Përgjithshme në Shqipëri ka filluar hetimet mbi skandalin e pastrimit të parave të firmave piramidale shqiptare në Greqi. Pas publikimit të një cikli shkrimesh në gazetën “Apogjevmatini”, ku implikoheshin zyrtarë grekë dhe shqiptarë në pastrimin e parave të VEFA-s dhe “Cenaj”-t në Greqi, organi qendror i akuzës ka filluar verifikimet në lidhje me këtë çështje. Sipas shtypit grek, Vavilis ka marrë nga firma “Vefa” 3.5 milionë dollarë. Përveç 200 mijë dollarëve që ky shtetas ka marrë për të sjellë sisteme sigurie për firmën VEFA, ekziston e dokumentuar dhe një tërheqje prej 4.2 milionë dollarësh. Këto para janë marrë nga Vavilis me emrin e rremë, Apostolo Kavalaras për të blerë tragetin “Aulona”. Kjo blerje ka qenë fiktive, sepse trageti është marrë për 700 mijë dollarë amerikanë. Ky fakt është pohuar dhe nga kryeadministratori i firmave piramidale, Farudin Arapi. Sipas tij, shtetasi grek ka qenë një bashkëpunëtor i bosit të VEFA-s, Vehbi Alimuçës, dhe ka marrë shumë para prej tij. Këto para, më shumë se 3.5 milionë dollarë nga llogaria e VEFA-s, janë nxjerrë jashtë Shqipërisë për të mos u kthyer më kurrë në duart e kreditorëve. Ka qenë shkurti i vitit 1996, kur Apostolo Vavilis ka ardhur në Shqipëri për herë të parë nën petkun e presidentit të një firme të fuqishme greke. Vavilis, sipas shtypit grek, ka hyrë në Shqipëri me një pasaportë me emrin Apostolo Kavalaras. Ai është prezantuar si president i firmës “Elfrone Development LTD” dhe ka qenë i shoqëruar nga sekretari i firmës, Kosta Kostandinidhi. Apostolo Vavilis është një figurë që ka dalë në skenë së fundi, në kuadër të disa skandaleve që kanë përfshirë kishën greke dhe që janë publikuar në mënyrë të njëpasnjëshme nga shtypi grek.
Krijoni Kontakt