Leila si nuk qenka e cuditshme ???
ti thua dhe femije 8 vjec ... i kane bere ... ?
8 vjec ke akoma frike nga hija jote .. dhe jo te kesh guximin te vrasesh veten .
Leila si nuk qenka e cuditshme ???
ti thua dhe femije 8 vjec ... i kane bere ... ?
8 vjec ke akoma frike nga hija jote .. dhe jo te kesh guximin te vrasesh veten .
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Postuar më parë nga PINK
lol
Nuk eshte pune guximi, e dashur.
Disa e bejne nga budallalleku. Disa nga nervat.
Por te mos perjashtojme as kalamajte qe shohin salce mbi gju dhe fillojne e ulerijne nga "dhimbja." lol
C'mu kujtua nje rast. Isha duke pikturuar, dhe po perdorja boje te kuqe, te cilen e fshij neper krahe se s'jam hic e kujdesshme. Vajza e nje shokut te familjes mu afrua (6-7 vjec), derdha padashje boje te kuqe mbi kofshen e saj, dhe kur e pa pas 5 minutash, u be histerike. Nuk e kapja dot qe t'ia fshija bojen, se fluturonte.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 14-02-2005 më 15:22
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
11 vjecaret jane me femije sot, s'eshte cudi te vrasin dhe veten.
Pale besimtaret (fondamentalistet), apapapa.....cdo gje pret nga ta!
p.s. ia vlente me u pa ai filmi "Hide and Seek" by the way? lol
Postuar më parë nga Kuqalashja
Ia vleu... po une nuk e pashe. Ma tregoi motra, fjale per fjale, se ajo i mban mend dialoget. Skena e fundit: vajza vizaton veten me 2 koka. Shoqja e motres time s'e kuptoi dhe ia beri si per te shprehur kenaqesi qe heroina gjeti lumturi pas gjithe ketyre peripecive, "Oh, sa mire... paska bere nje shoqe." lol
Artikuj te sigurta te femijeve qe kane vrare veten
12 vjec
http://www.sptimes.com/2003/11/16/Fl...2000__A_.shtml
Duke filluar qe ne 10 vjec
http://www.surgeongeneral.gov/librar...ter3/sec5.html
Suicide
In 1996, the age-specific mortality rate from suicide was 1.6 per 100,000 for 10- to 14-year-olds, 9.5 per 100,000 for 15- to 19-year-olds (i.e., about six times higher than in the younger age group; in this age group, boys are about four times as likely to commit suicide than are girls, while girls are twice as likely to attempt suicide), compared with 13.6 per 100,000 for 20- to 24-year-olds (CDC, 1999).
Femije me te vegjel se 12 vjec
http://journalsip.astm.org/JOURNALS/.../PAGES/590.htm
Femije 5-14 vjec (merck's manual)
http://www.merck.com/mrkshared/mmanu...er274/274e.jsp
The suicide rate for children between ages 5 and 14 continues to be much lower but represents minimum incidence figures because official designation of a death as suicide generally requires proof of intent. Thus, many deaths attributed to accidents (eg, motor vehicle and firearms) are suicides.
http://www.emedicine.com/med/topic3004.htm
Other deaths, especially by family members, are linked to suicide. For example, a young child killed himself because he wanted to “join mommy in heaven.” Family members had told him that after his mother died she was in heaven with God. In his view, his suicide allowed him to be with her again.
9 vjec
http://www.cfac.org/Stories/Stories_...tion_2002.html
The 17-month search for an explanation why a 9-year-old child killed himself in Los Angeles County illustrates the difficulties faced by child ...
Me qe s'e besoni qe nuk eshte aq e lehte te identifikosh nje femije me probleme
http://www.keepkidshealthy.com/welco...h_suicide.html
... Children who are going to commit suicide can be hard to identify, ... remain concerned about the increase in suicide by firearms for all young males. ...
http://www.health24.com/mind/The_bra...1291,26685.asp
Suicide among children and adolescents in South Africa is on the increase and children as young as 10 years old have committed suicide. ...
Ne 1993
http://www.a1b2c3.com/suilodge/figus1.htm
Only six children under the age of 10 committed suicide. ... such as depression or exposure to drugs and alcohol are rare in very young children. ...
Nqs doni dhe me shume, e fundit kjo...
http://www.cih.uib.no/journals/EJHD/...3-page11-2.htm
S'po them qe s'eshte problem i madh e se eshte normale, por se NUK eshte e pamundur. Hapi i pare per te evituar kete situate, eshte te pranosh qe mund te ndodhi, jo te mbyllesh syte e te thuash, e pamundur, ose se e ka vrare dikush tjeter, patjeter. Femijet kane ndjenja, pa cka se neve mund te na duket qesharake se themi, e cfare hallesh paskan keta? Fundja, ata s'dine c'eshte problem i madh e c'eshte problem i vogel. Desha te shtoja qe ne te kaluaren nuk kane mbajtur rekorde te verteta. Shume vdekje ua kane lene "aksidenteve." Kane edhe artikuj per kete, por s'kam nge tani. Thjesht doja te thoja qe nuk eshte fenomen qe sapo ka dale keto kohet e fundit.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Prindërit e Esmeraldës: Vajza s'kishte lidhje me Jehovain
Në shtëpinë e Cenajve fjala e parë që thuhet, është se media nuk e ka pasqyruar si duhet ngjarjen. Na presin shumë mirë, me shpresën e vetme se do t'i tregojmë publikut versionin e tyre për tragjedinë. "Nuk ka pasur asnjë implikim të Dëshmitarëve të Jehovait, nuk ka pasur asnjë sherr familjar, na është vrarë dy herë shpirti nga ato që kemi lexuar e dëgjuar". E vetmja prishje qejfi e supozuar mund të ketë qenë shtyrja e planit për një ekskursion familjar në Llogara..............................
Buuuuuuuu, po tashi ku do ti çoni reagimet, teorite e llahrashme qe na ndertuat.
Nuk jam simpatizant i Deshmitareve te Jehovait (biles ca jane te bezdisshem), por tash, me perjashtim te atyre qe shfaqen mendime te ekuilibruara, ka se i lexova, te gjithe tjeret ta mbyllin gojen e te mos flasin asnje fjale me shume. Mjafton nje lajm dhe te gjithe na dalin profesore, po ne thelb nuk ndryshojne shume nga ato qe i akuzojne per racizem, per paragjykime etj.
Mesim per here tjeter: Mendoni mire para se te flisni e sidomos te arsyetoni me mendjen tuaj......
Pershendetje
Eshte kot t'ja vesh fajin nje feje, apo nje tjetre. Me mire te jesh nuk them Ateist, sepse edhe ajo eshte nje lloj kredoje, por Agnostik.
Une nuk besoj ne asnje fe, sepse fete jane absurde dhe historia ka treguar qe kane sjelle veç vdekje e lufte: shiko sot ne vitet 2000 ç'po vazhdon te ndodhe ne Irak, etj, etj.
Per mendimin tim njeriu eshte i dobet perpara pikepyetjeve te jetes prandaj ka shpikur kete "zoteri" te padukshem me mjeker te bardhe qe jeton siper kokave tona dhe na spiunon ne çdo moment te jetes.
Ke dale nga tema...Behet fjale per nje fatkeqesi dhe njerezit kane diskutu ne lidhje me lidhjen e kesaj fatkeqesi me nje sekt me te cilet vogelushja mund te kishte pase lidhje... Ti vjen ketu e na thu ca gjera te tjera...Postuar më parë nga Anais
A s'me thua se ç'te mire do kishe ti te jesh Agnostik dhe jo Ateist? Kush jane diferencat midis ketyre...?
Edhe ate teorine se fete frekuentohen prej me te dobteve qe e permendin shume s'kane lidhje me realitetin aspak, ne çdo fe ka si njerez te dobet ashtu edhe njerez te forte... Ka njerez te forte, te pasur, etj. qe perulen para Zotit. Pra, teori te tilla s'kan asnje baze ... Jane gjepura.
nejse, se u zgjata shume, se tema nuk eshte kjo...
Po k'te nga e nxorre? Fete ne pergjithesi urdherojne ruajtjen e jeteve, jo vrasjen. Jane njerezit ata qe me egozimin e tyre behen shkak per vrasje...Une nuk besoj ne asnje fe, sepse fete jane absurde dhe historia ka treguar qe kane sjelle veç vdekje e lufte: shiko sot ne vitet 2000 ç'po vazhdon te ndodhe ne Irak, etj, etj.
Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 16-02-2005 më 08:42
E motra: Revistat fetare i mblidhja për shkollën
A u gjetën në shtëpi revistat e Dëshmitarëve të Jehovait? Kjo është pyetja që ne bëjmë menjëherë pasi familjarët deklarojnë se e vërteta është ndryshe. Atëherë na çojnë në dhomën ku flinte Esmeralda 11-vjeçare dhe motra e saj Ela, që ndjek vitin e parë të shkollës së mesme. Fletët e "Kullës së Rojes" janë atje, fletë të shkëputura nga revista e të vendosura brenda një dosjeje që mban mbi kapak emrin e Elës, motrës së madhe. "I mblidhja unë", tregon Ela, "por jo për fenë, më duheshin për shkollën. Mblidhja materiale për lëndën e historisë, foto, informacione për vende historike". Në dosje shohim edhe shumë artikuj të tjerë të koleksionuar, të shkëputur nga libra e revista të ndryshme. Flitet për Bukureshtin, për Viktor Hygonë e për shumë gjëra të tjera. "Alda shkonte ndonjëherë në kishë, por në kishën ortodokse, i pëlqenin ikonat e afresket", vazhdon të rrëfejë e motra. "Por s'kishte asnjë lidhje me Dëshmitarët e Jehovait. Ajo, edhe kur e ndalonin në rrugë njerëz të fesë, nuk ndalej t'i dëgjonte"
Sa me shumje lexoj artikullin e botuar ne “Gazeta Shqiptare” (date 16/02/2005), aq me shume me vjen inat per nivelin e ulet te (dez)informacionit shqiptar dhe aq me shume me vjen te qesh me lexuesit-opinionistet-analistet e nderuar qe shpalosen “ide kaq te vyera dhe orgjinale”.
Albasoul dhe moderatoret do te me lejojne te bej nje pershendetje te vecante nje anetari te nderuar, pilaster i vertete i ketij forumi, enciklopedi e vertete, erudit i jashtezakonshem, mendje e kthjellet, peme diturie qe meriton cmim Nobel ne letersi, por qe ato shovinistet a Akademise Suedeze refuzojne ta njohin si te tille,
artisti i Popullit - Del Monaco.
Po citoj ketu poshte disa nga frazat me te bukura qe menda e tij e larte ka konceptuar:
Bahh, te shkosh ti varesh te gjithe nji nga nji ato deshmimtaret e leshit
……e mrekullueshme, por si mos te permendim pergjigjen e e tij sa inteligjente dhe tronditese, nje anetare te paditur qe kekonte pak drite ne lidhje me origjinen e fese Deshmitaret e Jehovait, keshtu i pergjigjej pas nje meditimi te thelle, te cilit edhe Buda do t’ja kishte zili (gati sa nuk na kaloi ne Nirvana):
Citim
Postuar më parë nga GiSHteZa
di njeri gje se nga ka dale kjo lloj feje e pa kuptimte
Cifutet, cifutet. Kjo eshte dora e cifuteve. Ata s'kane shpikur vetem nje fe. Kane shpikur aq shume dhe do vazhdojne te shpikin, sa qe nje dite do kete nga nje fe per sejcilin.
Del Monaco je nje far i vertete…… vazhdo keshtu
Fajin e kane komplet Deshmitaret e K'Ursves
Hunter, ti je ndonje adhurues i deshmitareve te jehovait , apo thjesht nje mbrojtes i tyre?
Ndersa variantin se mund ta kene vrare prinderit , e kam tmerrsisht te veshtire ta besoj.
NUk e di, kjo ngjarje (vetvrasje nga nje 11 vjecare) nuk eshte se vetem te dhemb.
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Krijoni Kontakt