Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 122
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Jeta?
    Një dinake e papërmirësueshme që të vjedh lumturinë kur e ke më së afërmi, kur të ndjek në çdo skaj që të të bëj të vuajsh!?
    Mua si duket më zuri dhe nuk më lëshon dot, sepse unë dhe lumturia jemi dy skaje të një litari që nuk bashkohen kurrë!?
    Shumë herë mundohesha që atë litar ta shkurtoj në masën që të mund të prek skajin tjetër, por ai veç sa zgjatej edhe më shumë sikur ikte nga unë?!
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Në jetë ndodh shpesh që të mbjellish lule dhe të mbijnë ferra, ndodhë që lumturinë ta kesh vetëm një hap larg dhe të mos mund ta arrish kurrë, ndodhë që gremina e pafund të pret mu atëherë kur je buzë suksesit, kur vdekja të gjen atëherë kur më së shumti ke jetë në vetvehte, ndodh që një ditë të kësaj jete më nuk jemi, sikur nuk kemi qenë kurrë!!
    Çdo gjëje ia dijmë vlerën vetëm pasi atë gjë e kemi humbur!!
    Prandaj…jetoni çdo ditë, sepse nuk i dihet ditës së re dhe huqeve të jetës….

"..Nothing Else.." Maska e Helena78
    Anëtarësuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Pertej Hijes...
    Postime
    289
    Jeta..??? Shiko por mos prek.....,prek por mos shijo....., shijo por mos gelltit....dhe ndersa ti hidhesh nga nje hap ne tjetrin ajo rreshket si uji neper gishtat e tu te lodhur nga forca e kot per ta mbajtur. Cfare mbetet pas kesaj..????
    Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216

Mbetet personaliteti juaj i gravuar!

Citim Postuar më parë nga Helena78
    Jeta..??? Shiko por mos prek.....,prek por mos shijo....., shijo por mos gelltit....dhe ndersa ti hidhesh nga nje hap ne tjetrin ajo rreshket si uji neper gishtat e tu te lodhur nga forca e kot per ta mbajtur. Cfare mbetet pas kesaj..????
    Helena78,

Të falemiderit për prezencën dhe mendimin tënd në këtë temë!

Ja tani mendimi im:

Çfarë mbetet?
    Mbeten vetëm kujtimet e një kohe të shkuar, vetëm fjalët e bukura dhe veprat e mira, mbeten gjurmët tua të gravuara në çdo zemër që ke njohur, mbetet një emër…dhe përfundimisht mbeten trashëgimtarët për të cilët edhe ia vlenë të jetojmë.

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Largësia e largësisë…
    Si mundet largësia të jetë më e afërt apo më e largët?!
    Qudi ja që unë disi e ndjej se diçka, apo dikush është afër edhe kur është larg dhe është larg edhe kur afrohet. Largësia mud të jetë me milimetra, por aq e largët sa të duket sikur kurrë nuk ka qenë me ty apo para teje!? Por njëkohësisht mund të jetë shumë larg, me mija kilometra, por të të duket se jeni së bashku në një dhomë!?

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Jeta përball vdekjes!?

Sa e shkurtër duket jeta, kur qëndron përball vdekjes dhe kur kacafytet me te, duket sikur tërë jeta janë ca minuta të kaluara me shpejtësi, ca minuta në të cilat kemi pi një gotë të mbushur përplot me helm dhe kemi ikur të helmuar.
    Duket sikur jeta ka zgjatur aq sa zgjat hyrja nga dera dhe dalja nga dritarja, e vet jeta është një dhomë e mbushur me halle dhe derte!? Apo si thotë populli: Kafe dynja (ose jeta zgjat aq sa kohe shpenzon për të pirë një kafe!?)

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Sot, pikërisht sot u binda se vdekja është me e fortë se jeta dhe se në ballafaqimin e tyre të drejtëpërdrejtë vdekja ka primatin.
    Sot, po sot poashtu u binda se njeriu nuk merr asgjë nga kjo botë me vehte, por len gjithëcka, duke filluar nga fjala e ëmbël, veprimi i matur, porosia e menqur, kujtimet e vecanta!
    Po sot u binda që jeta vërtetë është një hiq dhe se kalon aq shpejtë sa nuk e vërejme dot, prandaj sot dua të ju le një porosi: Jetoni sepse jeta është shumë e shkurtër dhe beni mirë që të ju kujtojnë më gjatë, që të ju respektojnë përgjithmonë dhe të ju nderojne edhe pas vdekjes....

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Jeta dhe pafytyrësia e sajë!?

E kam një parandjenjë të quditëshme, një parandjenjë që më njohton për të këqijat që jeta më sjell, por janë gjëra të cilat nuk mund ti ndryshoj dhe aq më keq gjëra që i shoh, i ndjej dhe i pres të më ndodhin dhe as edhe një lëvizje nuk mund ta bëj që të i parandaloj por detyrohem që të iu dorëzohem pa rezistencë. Nuk mund dhe nuk dua të pajtohem me çfarë më ndodhë, por nuk kam as vullnetin më të vogël dhe as gjej në vehten time fuqinë që të iu rezistoj.
    Është e quditëshme, ngjan sikur kur e sheh vdekjen që të vie në përqafim dhe ti hap krahët sikur e pret fëmiun e posalindur që ta marrish në përqafim!
    Jam tërësisht i humbur në rrjedhat e jetës dhe çdo ditë e më shumë bindem në pakuptimësinë e jetës (jetë i thënqin)…

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Jam bindur definitivisht se jeta është së tepërmi e poshtër dhe se mu kjo jetë është ajo që na fundos për së gjalli, kurse në anën tjetër duhet ta jetojmë!?
    Kjo eshtë sikur të shtynë kah gremina, të detyron të biesh në te dhe të len varur në litarin e saj, as të takosh tokën e të bëhesh copë e thërime e as të ngritë në lartësitë e të qenurit njeri. Defintivisht jetë e poshtër…

Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Edhe sot në këtë ditë të re, u zgjova në mëngjes, piva gotën e zakonshme të helmit dhe zbrita posht në rrugën e pakthim që qon drejt fundit, rrugën që nuk lejon prapakthim, por që në çdo hap të jep nga një pikë helmi, në çdo hap të ofron nga një gram vetmi dhe që në çdo hap të ngarkon nga një barrë të re mbi kurrizin tashmë të lodhur.
    Kjo jetë e cila të mbushë me halle, brenga dhe vetmi, kjo jetë që jetë i thënqin, por që ferr është, kjo jetë që duhet ta jetojmë, por që nuk na gëzon, kjo jetë...ah ferr o jetë!!

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni të ktheheni në Shqipëri ?
    Nga Arbushi në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni për lakuriqësinë e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •