Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 96
    viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga besart
    Si e kupton ti fjalen proshqiptarë?
    Mos ke dashur te thuash antishqiptarë?

Une nuk po e kuptoj!
    vertet jaka fut kot
    sereno

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga SuNRiSeR
    Po kerkoja sot ne net pa ndonje qellim, me shume per te kaluar kohen dhe rastesisht qellova tek www.kosovo.com, faqja zyrtare e Dioqezes ortodokse serbe te Prizrenit. Kjo faqe qe deklarohet si faqe e kishes ortodoxe serbe ka vetem nje link te vetem me ermin "Church" qe pershkruan dicka rreth aktivitetit fetar dhe cdo gje tjeter i ishte dedikuar "historise" se Kosoves dhe sesi shqipetaret zbriten nga malet e Shqiperise ne fushat e Kosoves Serbe ne shekullin e 18-te dhe 19-te, dhe pasi filluan te "shtoheshin" ne menyre te pabesueshme filluan te persekutonin serbet "autoktone" te ketyre trojeve qe u deryruan te iknin nga Kosova dhe ua lane "token e tyre" shqiptareve.

Kjo duket si perralle, por fakti eshte qe serbet kane vene ne pune nje batalion te tere me "historiane", "sociologe" e "akademike" nga te gjitha fushat e mundshme, per te vertetuar qe Kosova eshte toke serbe dhe shqiptaret po persekutojne serbet ashtu sic kane bere gjate gjithe historise qe kur zbriten nga mali i Shqiperise ne fushen e Serbise. Ka ne site studime nga me te ndryshmet qe merren vetem me tema te tilla si:
    To Understand Serbs - look at their art in Kosovo,
    The Migration of Serbs and Montenegrins from Kosovo and Metohija,
    Persecution of the Church by the Albanian Extremists in the Past, etj si keto.

Pasi lexova aq sa me lejuan nervat, bera nje kerkim per ndonje site qe trajton historine e kosoves duke mbrojtur pikpamjen shqiptare. E dini kush ishte gjeja qe me beri me shume pershtypje?! Nuk gjeta asgje specifike per kete teme ne shqip. Cfare bejne historianet nga Shqiperia dhe Kosova? NUk dua te ofendoj asnje dhe as te mohoj perpjekjet qe mund te beje dikush, por ne pergjithesi krahasuar me fushaten "Kosova - Toke e lashte serbe" historianet tane nuk kane bere asgje dhe vazhdojne te mos bejne asgje. Serbet po krijojne dhe po imagjinojne faktet per te mbrojtur tezen e tyre ndersa ne i kemi faktet ne duar dhe po i keme te kalben e te muken neper biblioteka e neper arkiva.

Per mendimin tim kjo situate nuk duhet te mbetet keshtu, sepse megjithese false, ideologjia serbe ka filluar te ndjehet ne Evrope dhe shume historiane Europiane po interesohen dhe po publikojne studime mbi Kosoven dhe historine e saj duke u manipuluar nga serbet qe iu servirin vetem provat qe ju interesojne. Dhe ne rast se ata qe duhet te jene te paret qe duhet te diskreditojne tezat pro-serbe ne vazhdojne te flene, situatat kur shoket evropianet na thone "shqiptarat kane ardhur ne kosove pas serbeve" do behen me te shpeshta.

Pershendetje, SS.
    Kush rron duke shpresuar vdes duke dhjere
    cacare= me dhjere
    rregullo firmen njehere pastaj diskuto
    sereno

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Me sa di un ASD-ja me duket dha dikur nje version turqisht te kesaj fjale qe qe identike, po nuk me mbahet mend se si qysh tek.
    Nuk ma merr mendja te jete Serbe si fjale sic e shpjeguan dhe andeja siper... madje dikush dha dhe fjalet Zogu i Zi, dhe se si perkthehen.
    Thuhet nuk me kujtohet, jo nuk me mbahet ment,or tej
    sereno

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga dp17ego
    Thuhet nuk me kujtohet, jo nuk me mbahet ment,or tej
    Ose nuk e mbaj mend

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Ose nuk e mbaj mend
    Pikerisht ,po Cyclos i djeg ta korigjosh
    sereno

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga ~Geri~
    Nuk e di une se cfare di ti porse Kosis nuk eshte fjale serbe por fjale shqiptare prandaj ajo quhet Fusha qe Kositet kurse Jaku qe thua ti nuk kam ndonje informacion per te porse ngaqe ne Gjakove eshte bere nje lufte dhe ia kane vendosur emrin keshtu.

Mos e bejme dhe per kosoven sic e kane bere qarqet antishqiptare per shqiperine se paskemi prejardhjen nga BRSS

http://www.zerbaijan.com/albania/caucasian-albania.html
    NJ SQARIMund te thoni ju se esht fjal shqipe Kosis,po, dhe gjindet ne fjalorin ton(nese e ke vrejt ne kemi ne fjalor dhe shum fjali qe perdoren ne gjuhen shqipe qdo dit ama jan fjali e shprehje te huaja) ama esht fjali e huazuar nga gjuha serbe qe esht ngulit ne gjuhen ton qysh prej kohesh,ne kemi fjali tjeter per kosit,Korrje qe esht tamam shqipe.
    Ndersa ne gjuhen serbe nuk ka fjali tjeter qe sqaron korrjen(apo kositjen si thua ti)perpos Kositi ,apo per korrtarin-Kosac,e them me plot bindje pasi e njoh shum mir(exellent)gjuhen serbe,.Dhe askund ne asnje studim nuk kam has ne at lloj sqarimi qe jap ti per emrin Kosov perpos atyre qe i thash ne postimin e mesiperm(per fushmjellmash).
    Shiqo nuk dua ketu te te tregohem kinse i menqur dhe po di diq,ama un vetem po i percjelli ato qe kam lexuar,se dhe mua nuk me pelqen fare qe ka nje emer me kuptim te huaj.
    Nderesa ne lidhje me emrin e Gjakoves,ik e pyet kend te takosh ne gjakov te tregon te njejten storje qe te thash,ama do mundohem ta e gjej dhe ne cilin liber e kam lexuar dhe do ta e percjell ketu.

Me te mira bela.
    Duajeni njëri tjetrin.

Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Edhe nje gje at qe thua ne lidhje me os ta e bejm edhe me kosoven siq e kan ber qarqet antishqiptare me shqiprin se paskemi prejardhje nga BRSS.ato supozime te atyre pseudoshkenctaresh ka koh qe jan hudh posht nga studiues te mirfillt dhe mos e ke merak se skemi te bejm fare me kaukazin ne .
    Duajeni njëri tjetrin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-10-2005
    Postime
    85
    po me vjen mire qe po flisni per kete gje, por per fat te keq disa nga ju akoma nuk keni lexuar historine e vertete dhe ate te kamufluar te armiqve tane. propaganda greko-sllave e ka bere punen e vet me kohe dhe per fat te keq ne akoma nuk kunderveprojme kunder saj, po rrijme duarkryq dhe zihemi per gjera te kota. kosova, zagoria, velipoja, corovoda, hoshteva etj etj etj dhe vende te tjera ne shqiperi dhe kudo ne trojet arbnore ose arvnore ose arberore( qe vjen nga fjala ar-ben=arber=arberesh) jane fjale te emervena nga feja ortodokse. akoma nuk po zeni mend qe e vetmja vuajtje e jona eshte se nje pjese e mire e popullates sone ka bashkevepruar me fene myslimane, dhe per kete arsye ne po vuajme akoma, asgje tjeter. popujt kristiane, sidomos greket se sllavet jane thjesht te ardhur qe duan dhe vuajne nga nje krize identiteti, qe na rrethojne na kane pare neve dhe na shohin si rrezik te fese se tyre per arsye te lidhjeve tona me fene myslimane, asnje gje tjeter. shihni pak camet ne greqi, pas luftes kush ishte ortodoks ndejti, ai mysliman u debua me force etj etj etj detyra jone eshte qe te marri pavaresine kosova dhe me kalimin e kohes te quhet me nje emer me arbnor dhe keshtu me rradhe dhe emart e tjere sllave te nderrohen ne ato shqiptare edhe pse e veshtire per brezin tone por femijet tane do t'i gezojne dhe dote krenohen, nuk kane qene budallenj grekerit dhe sllavet qe e kane bere dhe e bejne kete pune, pale se bota do te na njohe gjithmone me kosove ose albania, ne vend te dardania dhe shqiperia dhe prijesit tane si skender ose alekssander, dhe jo si gjergj dhe lekanus= emri i perdorur i aleksander te madh ne latinisht qe ne shqip eshte leke

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-10-2005
    Postime
    85
    lexoni dhe mesoni dicka me interesante http://www.kohajone.com/lexo.php?id=41334

Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Pajtohem dhe un se keto emertime duhet ndruar,duhet zavendesuar me era shqip,por ne pas luftes e bem ndrimin e tyre gati ne ter kosov i emertum me emra shqip,por tashi e shoh se me vendosjen e pllakave te emrave te rugve u vun edhe ato te emervendeve,fshatrave e qyteteve ku prap u shenuan ne trajta te vjetra(perveq disa sosh)mar shembull disa ketu ne rethin te Pejes si Novosella kupas lufte e ndruan ne Alba tashi prap e kan shenuar si Novo sela ne shqip ndersa ne serbisht Novosello pra e kthyen prap emrin e vjeter sllav.pastaj Vitomerica pas lufte e emruar Arbnesh(u emrua ne kete menyr pasi aty jeton nje komunitet "boshnjak" qe jan me prejardhje shqiptare po qe u sllavizuan e humben gjuhen shqipe) prap iu kthye Vitomeric,pastaj BRZHENIKU ku sod eshte lagje e pejes Iu vu emri Dardani dhe u nda ne 3 pjes Dardania 1-2 dhe 3,prap para ca dite pash qe ishte vu pllaka me emrin e vjeter Bërzhenik..etj pra keto emra i kthyen prap me nje regullore te unmikut(i cili nuk po i njeh ato emertime)e mos te flasim per emertimet e rugve qe kan bere pa pik lidhje dhe duke i perkthyer ne gjuhen serbe ne menyr bukvale,un askund ne bot nuk kam degjuar se perkthehen emrat e rugve veq ketu,emri shkruhet origjinal qdoku veqse perkthehet parafjala qe tregon dedikimin e atij emri si psh Rruga-Ulica- Street apo Fshati-Selo-Vilage Se emrat nuk perkthehen si P.Sh disa qe kam has Rrugaotrat Qiriazi-Ulica:"Sestre Qiriazi" Pastaj Rrugauvendi Lezhës-Ulica: "Skupstina Leze",nuk po futem shum ne detaje se po dal jash temes(veq kam dal mjaft)ama me kto pushtetar qe kemi(komunist jan ende ne mendje) nuk ndrohen kto emra e as qe regullohet ndogje,po ama ishalla gjeneratat e reja i bejn ndrimet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bela70 : 11-10-2005 më 08:02
    Duajeni njëri tjetrin.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  3. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  4. Vahabistët në Kosovë
    Nga Traboini në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 04-06-2012, 17:43
  5. Albin Kurti: "Të gjithëve na mungojnë"
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 25-01-2006, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •