Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 96
    Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Po kerkoja sot ne net pa ndonje qellim, me shume per te kaluar kohen dhe rastesisht qellova tek www.kosovo.com, faqja zyrtare e Dioqezes ortodokse serbe te Prizrenit. Kjo faqe qe deklarohet si faqe e kishes ortodoxe serbe ka vetem nje link te vetem me ermin "Church" qe pershkruan dicka rreth aktivitetit fetar dhe cdo gje tjeter i ishte dedikuar "historise" se Kosoves dhe sesi shqipetaret zbriten nga malet e Shqiperise ne fushat e Kosoves Serbe ne shekullin e 18-te dhe 19-te, dhe pasi filluan te "shtoheshin" ne menyre te pabesueshme filluan te persekutonin serbet "autoktone" te ketyre trojeve qe u deryruan te iknin nga Kosova dhe ua lane "token e tyre" shqiptareve.

Kjo duket si perralle, por fakti eshte qe serbet kane vene ne pune nje batalion te tere me "historiane", "sociologe" e "akademike" nga te gjitha fushat e mundshme, per te vertetuar qe Kosova eshte toke serbe dhe shqiptaret po persekutojne serbet ashtu sic kane bere gjate gjithe historise qe kur zbriten nga mali i Shqiperise ne fushen e Serbise. Ka ne site studime nga me te ndryshmet qe merren vetem me tema te tilla si:
    To Understand Serbs - look at their art in Kosovo,
    The Migration of Serbs and Montenegrins from Kosovo and Metohija,
    Persecution of the Church by the Albanian Extremists in the Past, etj si keto.

Pasi lexova aq sa me lejuan nervat, bera nje kerkim per ndonje site qe trajton historine e kosoves duke mbrojtur pikpamjen shqiptare. E dini kush ishte gjeja qe me beri me shume pershtypje?! Nuk gjeta asgje specifike per kete teme ne shqip. Cfare bejne historianet nga Shqiperia dhe Kosova? NUk dua te ofendoj asnje dhe as te mohoj perpjekjet qe mund te beje dikush, por ne pergjithesi krahasuar me fushaten "Kosova - Toke e lashte serbe" historianet tane nuk kane bere asgje dhe vazhdojne te mos bejne asgje. Serbet po krijojne dhe po imagjinojne faktet per te mbrojtur tezen e tyre ndersa ne i kemi faktet ne duar dhe po i keme te kalben e te muken neper biblioteka e neper arkiva.

Per mendimin tim kjo situate nuk duhet te mbetet keshtu, sepse megjithese false, ideologjia serbe ka filluar te ndjehet ne Evrope dhe shume historiane Europiane po interesohen dhe po publikojne studime mbi Kosoven dhe historine e saj duke u manipuluar nga serbet qe iu servirin vetem provat qe ju interesojne. Dhe ne rast se ata qe duhet te jene te paret qe duhet te diskreditojne tezat pro-serbe ne vazhdojne te flene, situatat kur shoket evropianet na thone "shqiptarat kane ardhur ne kosove pas serbeve" do behen me te shpeshta.

Pershendetje, SS.

p.n.a.p.m.q.g.q.n.t.v.
    Anëtarësuar
    03-06-2005
    Vendndodhja
    Berat-Tirane-Milano
    Postime
    179

Question Pak me vonese por e vertete

Kosovo (kosove) vjen nga gjuha Serbo-Kroate dhe do te thote "Kush jane keta"

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar më parë nga m.g.q.n.t.v.
    Shko meso shqip se ne serbisht nuk tingellon mire ajo qe the.

Kosove eshte fjale turke qe perkthehet Kos-ove = Fusha e Gjakut.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Ty cuni i vogel te paskan infiltru propaganda serbe, dhe kjo qe tha nuk eshte e vertete ndryshe pretendojne serbet, lexoji postimet me poshte dhe e kupton termin Kosove

Shume gabim je

Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Kosove eshte emertimi serb (sllav) i Kosoves, nuk eshte aspak fjale shqipe. Krahina e Kosovës eshte njohur ne mesjete nga shqiptaret si Dardania dhe banoret e Dardanise si Dardane. Gjate konflitit ne Kosove ne 1999, kur mediat boterore ishin fokusuar mbi konfliktin dhe opinioni boteror donte te mesonte shkaqet e konfliktit dhe pretendimet e te dy paleve, doli ne skene edhe emertimi i krahines si Kosove. Dallimi i veter qe pala shqiptare mund te bente ishte shqiptimi ndryshe, nga Kosovo (ne anglisht) ne Kosova shqip.

Presidenti Rugova ka ndermarre disa hapa per pergatitjen e terrenit qe me shpalljen dhe njohjen e pavaresise se Kosoves, Kosova te ndryshoje emer ne Dardani, emrin e saj te origjines, ashtu sic mban edhe flamurin origjinal te Kastrioteve.

Albo
    Kosova nuk eshte emer Sllav por eshte emer gjysem Shqiptar dhe gjysem Turk.

Kosove=Kos-Ove
    "Ove" ne turqisht do te thote Fushe kurse "Kos" do te thote Kosis ne shqip.Pra kuptimi e ka Fusha qe Kositet.Po keshtu dhe Kuptimi i fjales Gjakove=Fusha e Gjakut, po keshtu fjala Tet-ove=Qe do te thote Tete fushat.

Prandaj o bura mesoni mire historine shqiptare nga shqiptaret sesa ta mesoni nga serbet.

Ps postimi im i meparshem te fshihet nga moderatoret sepse e kam ngatarruar perkthimin e fjales Kosove dhe qytetin Gjakove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ~Geri~ : 23-09-2005 më 05:50

Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Po keshtu vlen te theksohet se propganda serbe nuk duhet te ze rrenje ne emertimet e trojeve shqiptare.

Dardania emri i lashte i Kosoves e ka marre kete emer nga fjala shqiptare Dardhe-Dardha fusha ne te cilen rriteshin shume dardhat.Kjo me eshte thene nga nje profesor Historie.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Me sa di une emertimet qe fillojne me "Kos" jane karakteristike sllave dhe shtrihen gjeografikisht qe nga Ballkani deri ne Poloni e Rusi.

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    GERI-emri KOSOV fatkeqsisht nuk ka te bej me shqipe fare,si shum emravendesh toponime, oronime etj qe serbet i kan ndruar e i kan perkthyer e pershtatur ne gjuh te vet,ashtu edhe emri Kosov edht serbo-turk,kam lexuar se kos-kositi(fjala kosit esht fjal serbe jo shqipe)ne serbnisht dhe ovo-fush ,ne turqisht,ama ka dhe nje verzion se nje lloj shpendi qe ritet ketu ne serbisht i thon kosa(mduket mjellmes)pra vend mjellmash-fusha e mjellmave.
    Ndersa sa per emrin Gjakov nuk ka lidhje fare me Gjak si thua fush e gjakut,por nga nje person qe posedonte me ato toka(fusha) e qe kishte emrin JAK dhe nga ai mori emrin Jakov(pra fusha e jakut) e qe me von u shendrua ne Gjakov.ndersa per Tetoven nuk di fare se si ka mar emrin.nuk kam has askund ne ndonje studim.

me te mira bela.
    Duajeni njëri tjetrin.

Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Nuk e di une se cfare di ti porse Kosis nuk eshte fjale serbe por fjale shqiptare prandaj ajo quhet Fusha qe Kositet kurse Jaku qe thua ti nuk kam ndonje informacion per te porse ngaqe ne Gjakove eshte bere nje lufte dhe ia kane vendosur emrin keshtu.

Mos e bejme dhe per kosoven sic e kane bere qarqet antishqiptare per shqiperine se paskemi prejardhjen nga BRSS

http://www.zerbaijan.com/albania/caucasian-albania.html

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  3. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  4. Vahabistët në Kosovë
    Nga Traboini në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 04-06-2012, 17:43
  5. Albin Kurti: "Të gjithëve na mungojnë"
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 25-01-2006, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •