A ka mundesi dikush te me ndihmon duke me tregu se nga rrjedhe fjlaa Kosove, ne disa fjale, origjine e fajles "Kosova"?
ju falemanderit, se i duhet nje kolegit time per disa punime!!
A ka mundesi dikush te me ndihmon duke me tregu se nga rrjedhe fjlaa Kosove, ne disa fjale, origjine e fajles "Kosova"?
ju falemanderit, se i duhet nje kolegit time per disa punime!!
Fjala ''Kosovë'' eshte fjale e gj.shqipe,fjala Kosove ka rrjedhur si rezultat te pozites se saj qe ka.Eshte nje vend i rrafshet si dhe pasiqe ka shume kullosa ka ardhur deri te ky emer.Nderkohe do te jape edhe nje pohim shkensor.
Ka disa injoranta qe e keqperdori fjalen Kosove, gje qe ka ardhur nga gj.serbe.Kjo eshte nje tendence e disa personave qe jan proshqipetar......
Kam pasur rastin te lexoje ne kete forum se fjala Kosove vjen nga gj.serbe, qe do te thote ''Zogu i Zi''.Zogu i Zi ne gj. serbe shqipetohet ne ket3e menyre: ''Crna Ptica'' qe do te thote, gj.serbe ---------gj.shqipe
Crna ---d.m.th.---e,i, Zezë
Ptica---d.m.th.--- Zog
pra,fjala Kosove nuk eshte e ardhur nga serbishtja e qe ka kuptim ''Zogu i Zi''...
Kete mendim zhdukeni para se ti thoni, vetes shqipetare......!!
Ndryshuar për herë të fundit nga Irfan : 10-02-2005 më 14:56
Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli
Por çafre kuptime ka fjala ksova, dhe ne cilin periude u permend hera pare?
Disa njerze thojne se ka origine greke, bizantina?
Kosove eshte emertimi serb (sllav) i Kosoves, nuk eshte aspak fjale shqipe. Krahina e Kosovës eshte njohur ne mesjete nga shqiptaret si Dardania dhe banoret e Dardanise si Dardane. Gjate konflitit ne Kosove ne 1999, kur mediat boterore ishin fokusuar mbi konfliktin dhe opinioni boteror donte te mesonte shkaqet e konfliktit dhe pretendimet e te dy paleve, doli ne skene edhe emertimi i krahines si Kosove. Dallimi i veter qe pala shqiptare mund te bente ishte shqiptimi ndryshe, nga Kosovo (ne anglisht) ne Kosova shqip.
Presidenti Rugova ka ndermarre disa hapa per pergatitjen e terrenit qe me shpalljen dhe njohjen e pavaresise se Kosoves, Kosova te ndryshoje emer ne Dardani, emrin e saj te origjines, ashtu sic mban edhe flamurin origjinal te Kastrioteve.
Albo
A di ku mund te lexoje me shum per kete? Shum me intereson.Postuar më parë nga Albo
ej albo me vjen keq shum por me sa po shihet ti qenkshe proserbPostuar më parë nga Albo
dhe duhesh ta dish fort mir se ne shqiptaret dhe serbet nuk kemi asgje te perbashket
dhe per ate qka the ti se fjala kosov rrjedhe prej fjales serbe nuk osht aspak e vertet
ti the se serbet e ka perdor te paret si KOSOVO por dua ta sqaroj pak me mir pasi qe edhe rritem ne serbi deh i di disa sende me mir se ti
serbet qyteteve shqiptare ia shtojn i prapashtes zanoren O psh:
ne gj.shqipe-PRESHEVë------------a ne gj.serbe-PRESEVO
KOSOVë-------------- KOSOVO
fjala kosov nuk osht e permendur perher te par gjat luftes 1999 ne kosov
dhe per a te qka thua ti se i.rugova don me ia ndrru emrin aspak nuk oshte vertet
mund te them se kjo pyetje nuk e gjen bash mir pergjigjen e vet pasi ne shqiptaret njeher jemi njohur me emrin ILIR- me von si shqiptar
nje periush kemi qen ne vemendjen e per.romake e pastaj jemi shuar sikur mes me pas qen fare
Si e kupton ti fjalen proshqiptarë?Postuar më parë nga Irfan
Mos ke dashur te thuash antishqiptarë?
Une nuk po e kuptoj!
Ndryshuar për herë të fundit nga besart : 12-02-2005 më 08:41
Ligji i aksionit dhe reaksionit është universal. Keni kujdes!
o Rinor, qetsohu, mos u ben nervoz!!
Nuk e kam paraqitur kete teme per mi pa shqpitaret duke u "kacafyt".
kush do qe ka infortmat për fjalen Kosovë (origina, kuptimi, ne cilin periude per here te pare eshte perdoru?), eshte i mir se ardhur!!
flm.
Emri Kosove vetem shqiptar qe nuk eshte. Kjo duket ne mbaresen -ov qe eshte e pranishme ne gjuhet sllave. Mbi 7000 vendbanimi ne vendet sllave fillojne me Koso. Kosove eshte emertimi sllav per Dardanine. Ky term duhet te zevendesohet.
po, antishqipetar(kunder)Postuar më parë nga besart
........
Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli
Krijoni Kontakt