O Tani themi te njejten gje edhe prape nuk merremi vesh! Eshte pikerisht ajo qe thua ti, ne kushtetute shteti grek eshte shtet laik por nga ndikimi qe ka kisha ne jeten politiko-shoqerore te vendit nuk mund te konsiderohet si i tille. Po te kesh lexuar postimet qe kam bere me perpara do te shikosh se e kam permendur problemin e taftotitave. Sot kur po shikoja lajmet pashe Micotaqisin qe u shpreh per ndarje te kishes nga shteti. Dmth nuk jane ndare. Ne nje postim me pare edhe une kam shprehur te njejtin mendim me ty se ndarja e tyre do te kishte nje kosto te rende politike. Besoj ama se mundesite e ndarjes jane nqs inciativen e merr Xristodulos duke rinovuar sinodin e kishes dhe duke ndaluar njerezit e kishes te merren me situaten politike dhe te kene lidhje me politikanet.
Mendoj dhe dua te besoj se ndarja do te ndodhe nqs iniciativen e merr kisha dhe jo politika sepse mendoj se morali ka me shume peshe ne njerezit qe ne parim ia kane kushtuar jeten zotit sesa politikaneve qe nuk kane moral. Ketu do te tregoje Xristodhuli nese ia vlen te qendroje dhe te jete Kryepiskop apo te jape doreheqjen.
Ti Cyclotomic ia ke futur kot per kete punen e piramidave. Une i them gjerat ashtu si i mendoj dhe te them se ajo puna e Gage duhet pare po kjo tani me piramidat eshte perralle me mbret. Mos i fut te gjitha temat ne nje thes, jemi 3 vete qe jetojme ne Greqi dhe diskutojme ne kete teme, kemi mendime pak a shume te njejta vini ju te jashtmit edhe na diskutoni per situaten dhe realitetin te cilin e jetojme per dite. Sesa objektiv je ti ne kete teme po ta le ta gjykosh vete.
Krijoni Kontakt