ho mre ça boni anej ..????
sju mungo fare tirona??
ho mre ça boni anej ..????
sju mungo fare tirona??
Spanja,,,,,,,,,,,,,,,
Spanja esht vendi i dyt qe me pelqen mes shumti, dot thot pas vendit tim,
Un jetoj ne Gjermani, ama nuk me pelqen assss paaakkkkkk, se esht shum vend i keq, e shum kam deshir me dal ne Spanje atje me jetu, ju pershedes te gjith forumistave qe jan ne Spanje
/me Mos vdeksha pa mos shku ne Spanj ne Katalunja ta shoh Barcelonan time endren time![]()
#VamosArgentina
Hola te ghithve!!!
Mataleo nga e more vesh qe qekemi nga i njejti rreth?
Akoma se mora vesh se me ça merresh atje ne Madrid qe je i detyrum me fol Anglisht?
Para ca vitesh mu dha mundesia me shku me punu (dhe jetu) ne Madrid por nuk ptanova....mire apo keq de te thuash ti? E di qe shum njerez kan deshire te madhe me shku me jetu ne Spanje por prap nuk jam bo pishman. Me mire ktu ku jam.....per momentin.
Xixa ti punoke me "Teknicakas de tradukccion" por me te thene te drejten une gjysmen e mesazhit tat e mora vesh, ............ndersa gjysmen tjeter me mire te ma perkthesh.
Perdor disa shprehje sikur e ke msu shqipen duke lexu Saimin dhe Namiun.....dy nga themeluesit e gjuhes shqipe.
Sa per xixellonjat po deshe ti çoj me TNT traco por vetem se duhet te kesh durim deri nga mesi i veres.
Po ç'ne nga 50 vjet ne Madrid ti?..ça, qeke pensioniste?
ASKA_PEJA atje ne gjermani me duket se edhe ne vere dilni ne xhiro me çader .....eshte e vertet?
Hasta pronto a todos!!!
"...coloriamo la vita per non sprofondare nel buio"
LoZar, te falenderoj per mesazh...por vetem deshta te them se sa per gjuh mos ma mbaj dertin fort, sepse as vet nuk brengosem fare...
Njof shuuuum Shqiptar qe nuk dijn fare te bisedojn ne shqip por, jan shuuuuum te edukushem dhe te sjellshem. Keshtu qe dija e gjuhes shqipe perfekte, nuk ti jep ato ma te duhurat,me vjen mir qe sado pak e din ti mir, por simbas mendimit tim as ty nuk po te shkojka shum mir...
Po si ta kisha ditur prej cilit rreth te Shqiperis je nuk ta kisha kthyer pergjigjejen fare, sepse me ju, ne te Kosoves veshtir kuptohemi![]()
...e sa per
-Tecnikas de Traduccion- jam duke studijuar Spanjollisht dhe ne gjuhen tjeter e jo Shqiptare, sepse ne Shqip nuk eshte e mundur... gjuha jon ka vler vetem ne vendin ton, ne shtetet e tjera nuk ka kurfar vlere, keshtu qe ketu jam me nji nenshtetsi te tjeter. Dhe sa i perket dhurates se xixellonjave, harro ket...
Pershendetje per te gjith, sidomos per No-Name, asca-peja dhe per bispensiero
.
"Dashuria e vertetë dhe e sinqertë nuk shuhët kurrë"
[COLOR="Black"]Nuk desha te hy ne temen e spanjolleve se jam alergjik nga spanjollkat,por desha dhe une te japi mendimin tim por si gjuha e memes nuk ka kerkundi sepse ajo gjuhe na beni krenar per gjthçka edhe pse degjova se ne spanje apo ne fund te botes nuk flitet gjuha shqipe nuk ka rrendesi sa flitet por nuk duhet haruar gjuha edhe nese duam te behemi"alla amerikano" si thuajne italianet sepse kjo gjuhe e dashur me ka mesuar edhe shume gjuhe te huaj, nese nuk e din gjuhen e memes nuk din edhe ta perkthejsh une jam dibran nga dibra e madhe edhe ne kemi dijalektin tone qe nuk mund te na kuptoje jo nga kosova por edhe nga shqiperia por kur bien fjala, ose ne media ose ne letra duhet shkruar shqip dhe duhet komunikuar ne shqipen letrare sa do pak duhet lodhur truri.LOZAR nuk e di nese e ke bere si provokim per SAMIUN dhe NAIMIN nese ke menduar ndoshta do ti korigjon sinjorita xixa,SAMIMIN NAMIUN por ndoshta ajo eshte studente dhe i ka rruajtur per pastaj ti tregon se kush jane me ka menduar per ndonji kengetare po nejse se ju çava karadaken./COLOR]
...po ku te kam ty,... me ty nuk ka kurfar problemi te kuptohemi, te kam shok me edukim me nji nivel te lart, perqafime per ty, dhe te deshiroj shummmmm te mira ne jet
![]()
Pershendetje te gjithe pjesmarrsve ne forume e veqanerisht shqiptarvene spanje.
Une kame pak kohe qe kame ardhur ne spanje e deri tani nuk kame takuar asnje shqiptar, kerkova ndonje web faqe te shqiptarve ne spanje po pa sukses, ne kete forum mendova se do te takoje me shume shqiptar, po ketu nuk po dalloje 3a4 vetenga madridi.... a eshte e mundshme kur une gjdo jave ndigjoje ne lajme se eshte kapur nje grup i hajnav shqipar...ndoshta ketu ne spanje paska shume pak te hajrit.
Per fund, qellimi im ishte vetem qe te takoje e te bisedoje me ndonje bashkpatriot te hajrit e asgje me shume.
tungi nga CANTABRIA
Pershendetje Te GJithve.Ca thot Spanja mire ?
Feel the pump √
....eshte e vertet per hajna...per fat te keq i kan nxanur 16 Shqiptar, qe kan vjedhur neper shpija ne Spanjen e ter...nuk e besoni se sa turp me ka ardhur kur e kam ndegjuar ket ne lajme, por per fat te mir ketu ne Spanje jam me nenshtetsi jo Shqiptare dhe shumica nuk e dijn qe kan qen Bashkadhetaret e mi...o Zot po disa siq po shifet po na e marrin fetyren ne ter botPostuar më parë nga J. London
...e ke te drejt ne Spanje ka pak por pak te hajrit, por ashtu e ke ne qdo vend, gjithmon del ndonje i marr te na merr ftyren
![]()
...Pershendetje dhe kalofesh mir...sidomos pershendetje bukuroshit Dj_Gabriel.![]()
Krijoni Kontakt