Para pak ditësh unë kam bërë këtë postim:
Një i njohuri im është në Spanjë,ka letrat spanjolle,dhe - në saje të një dokumenti spanjoll lirshëm mund të shetis evropën,dhe,po kështu lirshëm vije në Kosovë.Para një viti është martuar në KOSOVË,dhe martesën e tij edhe ligjërisht e ka kurorëzuar.Mirëpo,problemi është se GRUAN E TIJ NUK PO MUND TA MARR NË sPANJË SHKAKU I PASAPORTËS,ose më mirë thënë shkaku se Spanja nuk e njeh Kosovën.Si bëhet kësaj,di kush të thotë/A ka mënyrë që ky djalë të mund ta marrë gruan e tij në Spanjë?
Si reagim ndaj postimit tim,në privat më ka arritur teksti i mëposhtëm në spanjish.Paraprakisht falënderoj ata që do të ma përkthejnë këtë tekst,qoftë edhe në privat.Falënderim dhe përshëndetje të veqant përcjell për Joan.
Ja teksti në spanjisht:
Traer esposa a España
--------------------------------------------------------------------------------
Hola veletini:
Si el traductor no me falla, preguntas por la posibilidad de traer la esposa de una persona a España.
Si el marido reside legalmente en España no hace falta nada, sólo pedir "reagrupamiento familiar". No importa la nacionalidad de la esposa o si el país está o no reconocido, tendrá todos los servicios sociales igual que un español.
No sé si exactamente preguntas eso.
Saludos
Joan.
Krijoni Kontakt