Pershendetje te gjitheve ne kete forum, separi dua te them se jam i befasuar se ndokush edhe e e ka lexuar ate se qfare kame shkruar une ketu dhe ju jame mirenjohes per te gjitha komentet apo kritikat e juaja, dhe mbase me duhet qe ta tregoj ngjarjen qe nga fillimi dhe do mundohem qe nga ana e ime te jem sa me objektiv dhe ti kjartesoje gjerat aq sa jam ne gjendje, jam anetar i ri i ketije forumi ne pergjithesi dhe shum me endje i percjell shume nga temat qe jane ketu edh pse nuk jame nje person qe shkruaj vet edhe aq por ky rast me shty qe kesaj radhe edhe vet ta beje nje gje te tille, me falni dje qe nuk kame dhe sqarime me te shumta sepse mebesoni ato fjale I kam shkruar plot mllef dhe me lot ne sy, kete qe dua ta shkruaj tani nuk eshte se dua te predikoj ketu nuk eshte se dua ta ofendoj diken personalisht, nuk dua te flas ne favor te kesaj apo asaj feje sepse une jame shqipetar edhe e ndjej veten sis hum shqipetar dhe e konsideroj veten si shqipetare besnik e di se ndoshat e kam tepruar se shkruari por e kam ndare ne disa pjese dhe prap kerkoj falje nese do lodheni duke e lexuar por besomeni gjdo gje sipas mendjes sime se shendosh qe kame shkruar ketu eshte e vertete ...
Pjesa e Pare
...Jam nga Kosova tani kam 26 vjeq, kam te kryer shkollen e mesme te mjeksise por per shkak te kushteve ne Kosove dhe gjendjes se paraluftes, nuk isha ne gjendje qe ta vazhdoj me tutje, keshtuqe fillova si te gjithe Kosovaret qe te punoj diqka ne menyre qe ta mbaje familjen une dhe vellezerit e mije te cilet ishin te gjithe me te rinje se une 16, 13, 10 mireshim me tregetira te vogla dhe ndonje pune qe na vinte per duar ne ate kohe isha Musliman dhe mundoheshim qe edhe ta zbatojme ate qe ka thene perendia ne Kuran keshtuqe me aq sa mundeshim shkonim ne Xhami faleshim namazin dhe zbatonim te gjitha urdherat qe jane dhene ne Kuran por asnjeher nuk e ndier veten aq te lumtur edhepse ket e kam ber per afro 5 vite, kure nuk e kam ndier ate kenaqesin shpirterore ne mua te cilen te gjithe e thonin se pot a besh kete apo ate ALLAHU do te te bekoje apo diq tjeter, asnjehere ne jeten time ne ate kohe nuk kame ndire dashuri nga ajoja qe beja, edhepse I bartja pantollonat e shkurtera , kam pasur mjekerr, ne rruge nuk I shikoja gocat sepse ishte Haram (e ndaluar) kur takohesha me te afermet e mia nuk iu ipja doren, nuk kame pasur marrdhenie me qfaredo goce siq benin shokte e mije sepse kjo nuk ka qene e lejuar para martese edhe pse kishte raste kur mu ata qe na jepnin ligjerata ne lidhje me Islamin I benin punet me te keqija dhe jo mua gjdohere me nevrikoste, dhe me dukej se agje nuk ka te vertet ne ate se qfare thone ata, beja adhurim dhe lutesha nga Kurani ne gjuhen Arabe lexoja ate se qfare me thonin mesuesit e mi musliman, se si burri eshte ai qe e udheheq familjen dhe se femra nuk ka kurrfare te drejte ne Islam se kam te drejte qe ta rrafi e te beje me te qfare dua por, por e tere kjo me ishte gjdohere monotone nuk e kisha ne shpirtin time ate qetesin qe po e kerkoja dhe mundohesha qe te jem shum I strict ne ate qe ka then Muhamedi pejgamberi I Allahut, por prape se prape e tera ishte e kote, keshtuqe erdhi lufta ne kosove ne vitin 1998 separi ne aty iu bashkangjita grupit te Muxhahedineve I lash familjen Nenen Babain 3 vellezrit dhe nje moter e cila tani eshte 9 vjeqe dhe e dua shume, atje nuk benim ndonje lufte e tera ishte se na spjegonin se si Islami duhet ta pushtoj boten se religjionet e tjera jane falso dhe se vetem nje I Muslima ka vlere se jeta per te tjeret eshte Haram (e ndaluar) mesonim per Muhamedin Ebu Bekrin luften ne Uhud e tjera tjera, thuajse ne shqiptaren nuk kishim egzistuar kure dhe nuk kishin ne luftera te famshme she Heronje tane te lavdishem, gjate tere asaj kohe sa qendrova me ta dikund rreth 5 muaj as edhe nje akcion I vetem nuk u nderrmuar nga ana e tyre perderisa Luftetatret e UĒK-ės korrnin fitore neper treva te ndryshme edhepse nuk e kishin Allahun a Muhamedin a Ebu Bekrin apo Arabet e tjere!!! Ne korrik forcat Serbe kane nderrmare nje akcion dhe e kane shpartalluar shtabin ku ishim ne dhe aty e kane zene komandantin dhe zevendes komandantin { Duke Ikur} dhe shpesh e pyes veten per qfare arsye na thonin neve se eshte lavdi te vdesesh per Islam e per Allahun dhe mandej do kesh shpreblim ne Ahiret ku do marresh 72 Hyrija ( Super Bukuroshe te gjenetit te gjtiha te virgjera te cilat edhe pasi ke pasur marrdhenie me te prape do te jen te virgjera ) at qene te paret qe filluan te ikin ???
Krijoni Kontakt