Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Student
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35

Java - Instalimi i pėrpiluesit (compiler)

Hello,
    Kam nje problem me Java, mbase me ndihmoni. Nuk kam per te shkruar ndonje program po dua pak ndihme teknike. Downlodova nga www.sun.com nje compiler per Java. E instalova por ka aq shume foldera saqe nuk e kam idene ku mund te jete vete compileri. Ka edhe shume programe te tjera qe jane per te hapur applets etj. Por nuk jam i interesuar ne ato. Nese dikush ia ka idene, hidhni ndonje mendim.
    Thanx

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Nėse ke instaluar JDK, pėrpiluesi quhet javac.exe dhe ėshtė nė dosjen C:\Program Files\Java\jdk1.5.0\bin

Pėr tė pėrpiluar njė skedar, shko tek start > run > cmd dhe pėrdor komandėn:
    javac programi_im.java

Nėse nuk ka gabime, pėrpiluesi do krijojė skedarin programi_im.class.

Pėr tė ekzekutuar programin, shkruaj komandėn:
    java programi_im

Nėse do njė pėrpilues tė thjeshtė, pa nevojėn pėr tė shtypur komanda, merr JCreator Lite.
    Edi

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    pershendetje forumit te informatikes!

Per Nocturnal:
    ajo qe duhet te shkarkosh dhe instalosh nga www.sun.com eshte j2sdk.1.4.2 (JAVA 2 SOFTWARE DEVELOPMENT KIT)
    ne kete lidhje http://java.sun.com/j2se/1.4.2/install.html mund te gjesh ndihme mbi instalimin dhe ndihme per problemet qe mund te hasen gjate tij.
    ketu http://java.sun.com/j2se/1.4.2/download.html ke dokumentimin per JAVA-n, edhe ky me version te instalueshem ne kompjuterin tend.
    zakonisht pas instalimit JSDK funskionon pa probleme. ndonjere per komandat qe ka shkruar EDI me siper javac dhe java...duhet ti fusesh si variabla ne PATH. pasi instalon JSDK, shko ne Start->Run->cmd dhe shtyp ne cilendo direktori thjesht keto komanda: java ose javac....te cilat do paraqesin shpjegimet perkatese.

file-t pergjegjese per keto 2 komanda jane ne (pas nje instalimi default) ne C:\j2sdk1.4.2\bin\javac.exe(java.exe).

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

Student
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35
    Shume faleminderit te dyve. E zgjidha problemin!

Instalimi i pėrpiluesit (compiler) tė Java

Pershendetje

Jam fillestar ne java dhe kam deshir me msu me punu me java por kam njė problem kam instaluruar JCreator j2re1.4.2 por kur po ja japi codin edhe po du me kompajllu po ma qet ket gabim ...

--------------------Configuration: hajdini - - --------------------
    Error : Invalid path, \bin\javac.exe -classpath "C:\Programme\Xinox Software\JCreatorV3LE\MyProjects\hajdini\classes" -d C:\Programme\Xinox" "Software\JCreatorV3LE\MyProjects\hajdini\classes @src_hajdini.txt"

Process completed.

a e kam instalur keq apo ku eshte problemi nese keni mundesin me ma spjegurar se si muj me zgjedh ket problem flm...

ciao..

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Java 2 Run-time Edition (J2RE) tė lejon vetėm tė pėdorėsh/ekzekutosh programet nė Java, ndėrsa pėr t'i ndėrtuar ato, tė duhet Java 2 Standard Edition (J2SE).

Versioni i vjetėr ėshtė 1.4.2 ndėrsa versioni i ri ėshtė 5.0. Tė rekomandoj tė pėrdorėsh versionin e ri. Nqs instalon versionin e ri, hiqe j2re 1.4.2 qė tė mos kesh konflikte.

Shkarkoi kėtu:
    J2SE 1.4.2 - Kliko "Download Windows J2SE SDK"
    J2SE 5.0 - Kliko "Download JDK for Windows"

Pas instalimit tė J2SE, hap JCreator, dhe nga menuja kryesore zgjidh configure > options. Nė krahun e majtė zgjidh "JDK Profiles", shtyp butonin "new" dhe gjej dosjen ku instalove JDK (zakonisht tek C:\program files\java\jdk 1.x.x\ )

Tani programi duhet tė pėrpilohet pa problem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 08-02-2005 mė 13:08
    Edi

edspace shumė shumė flm....

Student
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35
    Cuna, merrni Eclipse dhe do me falenderoni.

Tema tė Ngjashme

1. Instalimi i Windowsit XP nga Flash disku.
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 25-03-2011, 17:56
  2. configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
    Nga Nice_Boy nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 03-12-2006, 20:46
  3. Instalimi i programeve nga Cd
    Nga rachi nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-11-2004, 06:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •