Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Do te jetonit ne Shqiperi apo jasht saj?

Gjendja e rende ekonomike dhe standardi i ulet i jetes mungesa e prespektives per ne nje te ardhme me te mire per nje jete me te mire , kan provokuar te shumica e popullates deshrien ekstreme qe edhe duke rrezikuar jeten te provojne qe sa me shpejt ti ja mbathin nga kėtu..

Un do ju bej juve nga nje Pyetje.. se
    1) A ju pelqen te jetoni ne Shqiperi.
    2) A ju ka shkuar mendja ndoj her qe te ikni nga Shqiperia dhe te dileni jasht kufirve te Shqiperis qe te punoni ne ndoj vend tjeter
    3) Apo ju pelqen jeta me e mire neper Amerik apo vende tjera te bot-es..

Gjith te mirat.
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    1) Shpresa vdes e fundit, keshtu me shpresa dhe une.
    3) Jeta jashte Shqiperise me pelqen sepse me ka dhene dhe vazhdoje te jape mundesi te shumta.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Patjeter qe Po .... sa me larg Shqiperise !
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    A eshte e nevojshme qe shqiptaret te kene shtet?
    A ka kuptim qe shqiptaret te kene shtet?

Nese PO; - Pse? Nese shumices i duket e aresyeshme qe te largohet prej Shqiperise?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e larguar Maska e selina_21
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    1) A ju pelqen te jetoni ne Shqiperi.===> Jooooo < vetem per pak muaj>

3) Apo ju pelqen jeta me e mire neper Amerik apo vende tjera te bot-es..===>Po me pelqen shumeeeeeee me jetu ne Americ ' nese Shqiperia ndryshonte pse jo'
    Por nuk mendoj se do largohem nje dite nga America... this is my life...

Ps: Hej Toni Kur e Ke Me Ardhur Ne Americ...

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga banished
    A eshte e nevojshme qe shqiptaret te kene shtet?
    A ka kuptim qe shqiptaret te kene shtet?

Nese PO; - Pse? Nese shumices i duket e aresyeshme qe te largohet prej Shqiperise?
    Sic thote firma jote "Zoti flet dhe Shqip", dhe zemrat e Shqiptarve e duan vendin e tyre. Mos te duket se i gjithe populli kerkon te largohet se ka veta qe jane rikthyer, mbase ka ndodhur shume ne familjen time qe mendoj kete. Tezja ime refuzon te vij ne USA dhe pse per nje vizite. E kam Ameriken ketu thote. Apo kushuririt tim qe iu ofrua pune profesori ne Columbian University, dhe ai e refuzoi oferten, per te vazhduar jeten e tij te perditshme ne Shqiperi (dhe pse do merrte prestigj dhe me teper para).

Por dhe per ne qe jetojme larg Shqiperise ngrohtesine me te madhe e ndiejme ne vendlindje. Sapo fola me gjyshen dhe jam e sigurte qe kur familja ime te ulet per te ngrene darken sot do ta kujtojme. Pra ngrohtesine qe ndieva duke folur me te dua ta ruaj sa me shume duke i treguar c'do fjale familjes.
    Rrenjet qe kemi marre nga traditat tona nuk mund te fshihen kurre. Nese nuk do kishte kuptim per Shqiptaret te kene shtet, sic the mesiper,... une do isha e humbur ne vete-vete.

Pse shumices i duket e arsyeshme per tu larguar jashte shtetit?
    Po flas per familjen time. Prinderit e mi fituan llotarine ne 97 dhe donin ta shisnin, sepse asnje pjestare ne fisin tone nuk ishte larguar jashte (pervec dajes dhe djalit te tij qe iken ne Greqi dhe u rikthyen brenda vitit). Por nga rremuja qe u be dhe sepse ne krah te pallatit ku jetonim u vra gabimisht nje vajze 6 vjecare duke luajtur perjashta me femije te tjere duke perfshire motren dhe vellain tim, prinderit vendosen te merrnin rrugen per USA. Nese 97 nuk do kishte ndodhur jam e sigurte qe vetem babai do vinte ne USA per te punuar dhe ne te tjeret do jetonim akoma ne Shqiperi.

Mesiper thashe "Jeta jashte Shqiperise me pelqen sepse me ka dhene dhe vazhdoje te jape mundesi te shumta" Por dhe te jetoja ne Shqiperi kete qe studioj ne USA do ta arrisja. Pse nuk jemi rikthyer? Sepse nuk kemi mundesine te shkatarrojme c'fare kemi arritur me vuajte ketu, per te rifilluar serisht jeten nga e para ne Shqiperi.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sigurisht s0ni, ju kuptoj plotesisht, dhe ju jap plotesisht te drejte.
    Pyetja ime ishte me teper retorike... Duke pare menyren si shkruajne disa... nuk mund te flas ndryshe.
    Por, ju vazhdoni te jeni me e sinqerta dhe personi qe flet me konkretisht ketu(per mendimin tim) - pergezimet e mia edhe per kete.
    Une do t'ju inkurajoja keshtu: E mira juaj eshte e mira e Shqiperise.
    Shqiperia nuk duhet pare si nje kuēeder qe kerkon vetem flijime dhe jete njerezish. Pra, e mira e shqiptareve eshte e mira e Shqiperise. Kur bijte e shqipes te jene rehat, edhe atdheu e ka plotesuar detyrimin e vet. Sot per sot vuan Shqiperia, por nuk do te vazhdoje keshtu perjete.

[Fundi i fundit, themi qe Shqiperia Vuan, sepse qytetaret e saj, bijte e shqipes po vuajne. Shqiperia eshte emri qe virtualisht perdoret per te njehsuar gjithe teresine e shqiptareve. Nese ne Shqiperi nuk do te jetonin shqiptare, por meksikane, sa mundesi do te kishte qe dikush te vazhdonte ta quante ate skute te Ballkanit SHQIPERI?]

Juve(ti), kam besimin se mund t'i jepni Shqiperise edhe aty ku jeni, madje, ka shume mundesi qe te beni me shume qe ne USA sesa duke ndenjur ne Shqiperi.
    Nese Shqiperia do te konsiderohej si nje nene e madhe, e perbashket, edhe shqiptaret do te flisnin ndryshe.

Si gjithmone, ju uroj shume fat e lumturi s0ni.

PS: une per vete kam dobesi te madhe te jetoj ne nje zone te veēante te Shqiperise. Quhet Kolonje, ne jug te Korēes. Shpresoj qe ne nje te ardhme ta realizoj kete enderr.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 08-02-2005 mė 15:29
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Citim Postuar mė parė nga selina_21
    Ps: Hej Toni Kur e Ke Me Ardhur Ne Americ...

Kuptohet kur te thuash ti EJA..

Gjith te mirat.
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Ngado qe te vemi prap ne shqiperi do perfundojme. SIgurisht qe me pelqen se eshte vendi im. njerzit qe kan qef te jetojn ne qytete moderne nuk do i pelqente ne shqiper. Po te kesh qef aventuren dhe jeten pa shum komoditete moderne ne shqiperi eshte shum bukur. Plani eshte qe pas nja 20 vjet puneketu te jetoj ne shqiperi me shum me pelqen nga veriu per natyr te bukur si ne dimer dhe ne vere.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Kur t'i mbush te 60tat (kam dhe 45 akoma, lol), e te marr nje 700 dollaresh ketej si pension, do shkoj e do jetoj mu ne maje te Erindit (fshat ne Labove te Gjirokastres)

600 dollare do ua investoj niperve e mbesave ne Roth Ira-s e me 100 te tjerat do jetoj si e para e vendit ne Erind...apo Hormove? S'e kam vendosur akoma. Ndoshta dhe ne Razem.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  5. Debat mes anti liberalėve dhe liberalėve
    Nga liridashes nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •