E theksoj qe ne fillim, nuk dua te nderhyj njeri ne artikull, e kam fjalen per protestantet ne pergjithesi, sidomos Deshmuesi, i krishteri, per arsyen e thjeshte se marrja me ta eshte nje sorrollatje si kali ne leme.
Ne temat e shumta per te zgjuar gjumashet nga herezia e tyre protestante, une kam sjell nje sere artikujsh (kopje, sic kane qejf ti quajne te papjekurit) per tu treguar atyre se ja cfare mendojne vete ish-protestantet, qe pas shume vitesh protestantizem, me studime e lutje, kuptuan te verteten ne lidhej me Shkrimet, edhe se si perdoret Dhkrimi heretikisht nga antikrishteret "e krishtere"!
Pra une kam sjelle mendimin Kishtar, te atyre te konvertuar, madje figurat te nderuara ish-protestante, ish-pastore-edhe keta protestantucet e forumit deri me tash nuk i pergjigjen dot me nje analize, edhe as nuk reflektojne, pasi kane rene ne kurthin e ashpersise sime, duke mos kuptuar se une qellimisht ndjek kete metode, per te konvertuar te ndershmit ne zemer e jo ata qe presin lajka te jo..por..!
==============================================
Kush erdhi me pare: Kisha apo Testamenti i Ri, nga At. James Bernstein
Si nje jude i konvertuar ne te krishtere nepermjet protestanteve evangjeliste, kam dashur te njohe natyrisht Zotin nepermjet leximit te Shkrimeve. Faktikisht ka qene nepermjet leximit te ungjillit ne "librin e nfaluar" te quajtur Testamenti i Ri, ne moshen 16-vjecare, qe erdha ne piken e besimit ne Jisu Krishtin si Bir i Perendise edhe Mesia yne i premtuar. Ne vitet e mia te para si i krishtere, shume prej edukimit tim religjioz ishte pjese e leximeve te mia private te Bibles. Ne kohen kur vajta ne kolegj, kisha nje Bibel-xhepi qe ishte edhe shoku im i vazhdueshem. Do te fiksoja pjese te preferuara ne memorie, edhe shpesh ia citoja vetes ne kohe tundimesh ose te tjereve, kur perpiqesha ti bindja per Krishtin. Bibla u be per mua-sikunder eshte dhe sot-libri me i rendesishem i printuar. Une mund te them prej zemre sebashku me Shen.Pavlin apostollin, "Se i gjith Shkrimi eshte i frymezuar nga Perendia, edhe eshte nje mesim perfitues, per sprovim, nderqje edhe per mesim te te drejteve." (2Tim 3:16).
Ky eshte lajmi i mire!
Lajmi i keq eshte se une shpesh do te vendosja me veten time per kuptimin e Shkrimeve. Per shembull, u bera kaq entuziast mbi njohjen e Jesuit, si miku im i ngushte edhe personal, saqe mendova se thjesht vetem dija ime per Te ishte gjithshka qe kisha nevoje. Keshtu qe une do te shenoja me
vijon........
Krijoni Kontakt