Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 70
    Citim Postuar më parë nga Zombie
    Dakord me banished dhe Brarin: nuk do ia veshja shoqerise po individit. Hipokritet i gjen kudo.

Se fundmi, do ju thosha ju emigranteve: C'kujtoni se si duhet te jene me ju te huajt, te sinqerte deri ne kocke? Ju sapo keni ardhur, ata ju shohin thjesht si rrezik per t'u vjedhur punen. Ve bast se sapo te vinte ndonje hordhi me emigrante brekegrisur te qyteti juaj shqiptar, do silleshit mire sa per sy e faqe po do t'ia nxinit jeten po te kishte nevoje per ju.

Ke te drejte te jesh dakort me ke te duash, po sme duket se ktu perkrahet individi.

Zombie, ty te njoh disi dhe e di qe i ke lexuar me shpejtesi shkrimet me siguri, dhe kam pershtypjen se asnje me siper nuk thote qe jashte Shqiperie je i perkrahur sinqerisht deri ne kocke, perkundrazi.
    Qe te qendrojme tek pyetja jote me siper.... personalisht nuk kam ardhur si emigrant brekegrisur, dhe kjo i ndryshon gjerat, pra eshte mire te shohim individin dhe jo te pergjithshmen. Dhe si une ka dhe shume e shume shqiptare te tjere, jemi studenta qe anash studimeve, edhe punojme ndershmerisht e njerezit vertete na sillen mire sa per sy e faqe (ndoshta nuk mund te pergjithesoj), por ne ne Shqiperi pse je nga ndonje zone qe s'para pelqehet shume, (qe mos te permend emra qytetesh) s'te shohin dot me sy e s'ta pertojne ofendimin, pra nga njehere s'dine te adaptojne hipokrizine, qe edhe kur dicka s'te pelqen, te dish te ruash disa norma sjelljeje te pakten.
    Keshtu vetem prej ketyre disave, kam pershtypjen se dikush i ardhur ne Tirane, apo diku tjeter mund te ndjehet me keq se dikush i ardhur jashte shtetit.
    Pse duhet te jete keshtu? Fundja jemi te gjithe shqiptare por ama pergjithesojme duke menduar se te gjithe katunaret jane njelloj e se te gjithe malsoret jane maloke(ne sensin negativ).....sepse ne na mungon dicka tjeter, kultura ne pergjithesi e takti ne vecanti.

Qe ti jap fund kesaj bisede, sec ben perendimi e si sillet, sme intereson, fundja po i pij lengun vendit ku jam qe te kthehem me dicka me teper ne Shqiperi ne te ardhmen, por mua me intereson me shume sec bejme ne si shqiptare per te ecur para, e me sa kam vene re, kam pershtypjen qe bejme shume pak, mqs gjithcka duhet nisur pike se pari nga edukata personale e jona ....e pastaj te tjerat me radhe.

kshu kshu, Zombie vertete te pelqyen te sharat qe jane bere me siper?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julie : 07-03-2006 më 15:28
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar më parë nga Julie
    Ke te drejte te jesh dakort me ke te duash, po sme duket se ktu perkrahet individi.

Zombie, ty te njoh disi dhe e di qe i ke lexuar me shpejtesi shkrimet me siguri, dhe kam pershtypjen se asnje me siper nuk thote qe jashte Shqiperie je i perkrahur sinqerisht deri ne kocke, perkundrazi.
    Qe te qendrojme tek pyetja jote me siper.... personalisht nuk kam ardhur si emigrant brekegrisur, dhe kjo i ndryshon gjerat, pra eshte mire te shohim individin dhe jo te pergjithshmen. Dhe si une ka dhe shume e shume shqiptare te tjere, jemi studenta qe anash studimeve, edhe punojme ndershmerisht e njerezit vertete na sillen mire sa per sy e faqe (ndoshta nuk mund te pergjithesoj), por ne ne Shqiperi pse je nga ndonje zone qe s'para pelqehet shume, (qe mos te permend emra qytetesh) s'te shohin dot me sy e s'ta pertojne ofendimin, pra nga njehere s'dine te adaptojne hipokrizine, qe edhe kur dicka s'te pelqen, te dish te ruash disa norma sjelljeje te pakten.
    Keshtu vetem prej ketyre disave, kam pershtypjen se dikush i ardhur ne Tirane, apo diku tjeter mund te ndjehet me keq se dikush i ardhur jashte shtetit.
    Pse duhet te jete keshtu? Fundja jemi te gjithe shqiptare por ama pergjithesojme duke menduar se te gjithe katunaret jane njelloj e se te gjithe malsoret jane maloke(ne sensin negativ).....sepse ne na mungon dicka tjeter, kultura ne pergjithesi e takti ne vecanti.

Qe ti jap fund kesaj bisede, sec ben perendimi e si sillet, sme intereson, fundja po i pij lengun vendit ku jam qe te kthehem me dicka me teper ne Shqiperi ne te ardhmen, por mua me intereson me shume sec bejme ne si shqiptare per te ecur para, e me sa kam vene re, kam pershtypjen qe bejme shume pak, mqs gjithcka duhet nisur pike se pari nga edukata personale e jona ....e pastaj te tjerat me radhe.

kshu kshu, Zombie vertete te pelqyen te sharat qe jane bere me siper?
    Julie, cdo gje eshte relative. Une nuk e kam idene e gjendjes tende financiare, po shumica e shqiptareve eshte shume me e varfer sesa amerikanet, qofshin shqiptaret studente apo punonjes. Duhet ca kohe te ndertohet pasuria.

Amerikanet te shohin sa i afte je plus sa para ke, se fundi si sillesh. Nese je i afte, prape ti s'ke ato para qe kane ata. Plus nuk te shohin si nje prej tyre, sepse ti nuk je nje prej tyre. Mund te punosh te behesh i/e tille, po jo gjithmone njerezit arrijne te adaptohen krejtesisht. Duhet shume pune, dashuri per vendin, durim dhe kembengulje qe te arrish ne ate faze qe te dish se c'ben vaki ne koken e amerikanit tipik po s'pate ardhur i vogel ne kete vend.

Nese zoteron kulturen e vendit nuk do te te trajtoje njeri me hipokrizi. Ama nese keput ndonje mufke, qe e ka burimin ne edukimin tend fillestar, te pafiltruar nga edukata tipike e vendit, amerikanet e edukuar s'do te te thone gje, po ne mendjen e tyre do te ta heqin fillin. Nga ai moment ti e preve mundesine per te qene shoqja e tyre (nese nuk je ndonje perri - ne kete rast ata i mbyllin veshet).

Te njejten gje do kishe bere edhe ti me malokun shqiptar.
    Ignore List: Den Bossi

Citim Postuar më parë nga Zombie

Nese zoteron kulturen e vendit nuk do te te trajtoje njeri me hipokrizi. Ama nese keput ndonje mufke, qe e ka burimin ne edukimin tend fillestar, te pafiltruar nga edukata tipike e vendit, amerikanet e edukuar s'do te te thone gje, po ne mendjen e tyre do te ta heqin fillin. Nga ai moment ti e preve mundesine per te qene shoqja e tyre (nese nuk je ndonje perri - ne kete rast ata i mbyllin veshet).

Te njejten gje do kishe bere edhe ti me malokun shqiptar.

Po themi te dy te njejten gje kam pershtypjen ... sepse dhe une tek edukata shqiptare u kapa....ajo cka me dhemb me shume ne bashkebisedimin me shqiptare. E midis dy te kqijash hipokrizi apo pa edukate...do kisha dashur qe shqiptaret te ishin me shume hipokrit se sa pa edukate.

Sigurisht ka te beje dhe me moshen, ne je femer apo mashkull, dhe me sa je pershtatur vendit. Une jam e re ne Amerike, por e di se c'fare do te thote Perendim e thjesht mundohem ti pershtatem ftohtesise e hipokrizise se tij, qe tashme pas 8 vjetesh ne Perendim s'me ben me pershtypje thjesht e anashkaloj...edhe pse se duroj dot.

Kalofshi mire
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Duhet te jesh hipokrit per te evituar nje diskutim ose nje debat.
    Te jesh hipokrit je rracist, nuk e do tjetrin, nuk do qe ai te ndryshoje edhe nqs ti mendon se ke te drejte.
    Pas hipokrizise, patjeter fshihet perbuzja, urrejtja.

Po themi te dy te njejten gje kam pershtypjen ... sepse dhe une tek edukata shqiptare u kapa....ajo cka me dhemb me shume ne bashkebisedimin me shqiptare. E midis dy te kqijash hipokrizi apo pa edukate...do kisha dashur qe shqiptaret te ishin me shume hipokrit se sa pa edukate.

Sigurisht ka te beje dhe me moshen, ne je femer apo mashkull, dhe me sa je pershtatur vendit. Une jam e re ne Amerike, por e di se c'fare do te thote Perendim e thjesht mundohem ti pershtatem ftohtesise e hipokrizise se tij, qe tashme pas 8 vjetesh ne Perendim s'me ben me pershtypje thjesht e anashkaloj...edhe pse se duroj dot.

Kalofshi mire
    Julie, kur ta hash sapunin per djathe atehere do flasesh perseri sa shume do vleresosh nje njeri te pa edukate dhe sa do vleresosh nje hipokrit/e.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Une e kam pare ca eshte sapuni dhe djathi...dhe ja di shijen ...e kur e provo 1 her, si ngatrro dot te dyja pastaj...
    Pra mos mendo se di me shume se tjetri sepse asnjehere si dihet, tjetri mund te jete pak me i rrahur me jeten se ty, e ndoshta kur i thote ca gjera i thote ashtu se fundja ashtu i mendon e jo sepse do te kundershtoje ty.

Gjithashtu nqs kete teme e kishe hapur qe te gjithe te binin dakort me ty, kete se kisha menduar me pare. Mgjth une dhashe mendimin tim, e nqs spaske deshire ta shohesh drejt ate mesazhin tim (apo mesazhet me rradhe), te pakten mundohu te respektosh mendimin e tjetrit ashtu sic une nuk e kundershtova tendin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julie : 07-03-2006 më 17:42

Une e kam pare ca eshte sapuni dhe djathi...dhe ja di shijen ...e kur e provo 1 her, si ngatrro dot te dyja pastaj...
    Pra mos mendo se di me shume se tjetri sepse asnjehere si dihet, tjetri mund te jete pak me i rrahur me jeten se ty, e ndoshta kur i thote ca gjera i thote ashtu se fundja ashtu i mendon e jo sepse do te kundershtoje ty.

Gjithashtu nqs kete teme e kishe hapur qe te gjithe te binin dakort me ty, kete se kisha menduar me pare. Mgjth une dhashe mendimin tim, e nqs spaske deshire ta shohesh drejt ate mesazhin tim (apo mesazhet me rradhe), te pakten mundohu te respektosh mendimin e tjetrit ashtu sic une nuk e kundershtova tendin.
    Une nuk te ktheva pergjigje me qellim kundershtimi dhe as qe njerezit qe shkruajne te bien dakord me mua, me vjen keq qe me paske keqkuptuar. Mua me beri pershtypje ai komenti qe ke vene me lart qe
    do kisha dashur qe shqiptaret te ishin me shume hipokrit se sa pa edukate.
    Nuk ka pse te mendosh qe c'kam shkruar eshte personale dhe te drejtohet ty si person, pasi nuk te njoh, shkrimi im eshte thjesht ne lidhje me kete koment, qe ne fund te fundit mund ta kishte shkruar kushdo.
    shendet

n.sh. persa u perket rrahjeve nga jeta, secili ka te vetat
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 07-03-2006 më 18:01
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

pikerisht pse gjithesecili ka te vetat (rrahje me jeten) smund te supozojme se gjithesecili ka perjetuar te nejtat gjera, e me te njejtin intensitet, pra gjithcka varet.... e per kete s'jam gati te kundershtoj dike mbi mendimin qe ka.

Ndaj dhe une e ti vlersojme gjera te ndryshme ne shoqeri, edhe pse s'jemi aq larg ne mendime sepse une nuk eshte se vlersova hipokrizine ...por thjesht e vura ate mbi...paedukaten, duke e lene kete te fundit ne rreshtin e poshtem fare te vlerave e njeriut, e se kuptoj pse kjo duhet te duket sikur automatikisht hipokriza kalon ne vendin e pare te vlerave njerezore???

Aspak thjesht per mua nuk eshte e fundit....ndaj dhe them midis dy te keqijash...preferoj ate qe eshte pak me ndryshe se tjetra. Po ne i shohim gjithmone gjerat o te bardha o te zeza e fillojme e diskutojme me shume vrull pastaj.

Une se mora personale ndaj personit tim, por ndaj shkrimit tim, i cili eshte dhe mendimi im keshtu qe dhe dhashe nje pergjigje. Vazhdoj te them qe gjeja qe urrej me shume jane njerezit qe s'dine te sillen, sepse ato te peshtirosin ambjentin, ndersa hipokritet tregojne veten se c'fare jane dhe kaq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julie : 07-03-2006 më 18:27

pikerisht pse gjithesecili ka te vetat (rrahje me jeten) smund te supozojme se gjithesecili ka perjetuar te nejtat gjera, e me te njejtin intensitet, pra gjithcka varet.... e per kete s'jam gati te kundershtoj dike mbi mendimin qe ka.

Ndaj dhe une e ti vlersojme gjera te ndryshme ne shoqeri, edhe pse s'jemi aq larg ne mendime sepse une nuk eshte se vlersova hipokrizine ...por thjesht e vura ate mbi...paedukaten, duke e lene kete te fundit ne rreshtin e poshtem fare te vlerave e njeriut, e se kuptoj pse kjo duhet te duket sikur automatikisht hipokriza kalon ne vendin e pare te vlerave njerezore???

Aspak thjesht per mua nuk eshte e fundit....ndaj dhe them midis dy te keqijash...preferoj ate qe eshte pak me ndryshe se tjetra. Po ne i shohim gjithmone gjerat o te bardha o te zeza e fillojme e diksutojme me shume vrull pastaj.

Une se mora personale ndaj personit tim, por ndaj shkrimit tim, i cili eshte dhe mendimi im keshtu qe dhe dhashe nje pergjigje. Vazhdoj te them qe gjeja qe urrej me shume jane njerezit qe s'dine te sillen, sepse ato te peshtirosin ambjentin, ndersa hipokritet tregojne veten se c'fare jane dhe kaq.
    nuk e kuptoj gjithe kete vetmbrojtje
    nuk eshte nevoja te shpjegohesh, une nuk te sulmova as ty, as shkrimin, thjesht, ashtu si ti ke ne liste te fundit "paedukaten" une kam "hipokrizine" dhe shkrova thjesht nje pershtypje ne lidhje me kete vleresim.
    Me fal nese te eshte dukur sulm, apo nenvleresim, nuk kam dashur aspak te shpreh ndonje gje te tille

Citim Postuar më parë nga Manulaki
    nuk e kuptoj gjithe kete vetmbrojtje
    nuk eshte nevoja te shpjegohesh, une nuk te sulmova as ty, as shkrimin, thjesht, ashtu si ti ke ne liste te fundit "paedukaten" une kam "hipokrizine" dhe shkrova thjesht nje pershtypje ne lidhje me kete vleresim.
    Me fal nese te eshte dukur sulm, apo nenvleresim, nuk kam dashur aspak te shpreh ndonje gje te tille
    Mendova se po diskutonim, dhe ne diskutim ka dhe sqarime te metejshme, e kjo nuk eshte vetembrojtje, sepse s'me ka cenuar askush

Sa per ate qe ke thene me siper ...skishe asgje per te kundeshtuar tek shkrimi apo komenti im ...me fal por ne forum cdo gje ngelet, e po te jap ate qe sapo the me lart.

Citim Postuar më parë nga Manulaki
    . Mua me beri pershtypje ai komenti qe ke vene me lart
    Nuk ka pse te mendosh qe c'kam shkruar eshte personale dhe te drejtohet ty si person, pasi nuk te njoh, shkrimi im eshte thjesht ne lidhje me kete koment, qe ne fund te fundit mund ta kishte shkruar kushdo.
    shendet

n.sh. persa u perket rrahjeve nga jeta, secili ka te vetat
    pra ky ishte diskutim ... dhe mbrojtje e idese time.
    Une s'kam nevoje te me vlersoje dikush ne forum Manu kto ja kam lene njerzve qe takoj per se gjalli qe edhe une i njoh me mire dhe i vlersoj mbrapsh. As sulm nuk mu duk, thjesht fjalet sollen fjalet sic ndodh gjithmone neper forume.

kalofshi mire
    Ndryshuar për herë të fundit nga Julie : 07-03-2006 më 18:44

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Influenca e civilizimit islamik në Perëndim
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-12-2008, 07:40
  2. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  3. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  4. Hipokrizia
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 07:05
  5. Hipokrizia!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 20:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •