Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 70
    Ji vetvetja! Maska e *Raina*
    Anëtarësuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    po te kerkosh, gjen!
    Postime
    23
    E keqja jone eshte se ne dashurojme shume dhe urrejme shume dhe nuk kemi nje rruge te ndermjetme sikurse e ka perendimi.
    Meriton me shume dhe kenaqu me aq!...

i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252
    Si iu duket hipokrizia ne Perendim?
    Me mire se ato fjalet qe shqiptaret ne Shqiperi i leshojne si bajge lope plluq pa menduar fare!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Nje nga faktoret me kryesoj qe po me bejn te dua te largohem qe ktu qe neser. Eshte ndryshimi me kryesor qe ndieva kur po mundohesha te ingranohesha pak me kulturen ktu. Njerezit ktu skan personalitet. Kan nje shprehje "kill them with kindness" dhe kur te urrejn prap te flasin duke qeshur dhe ta fusin thiken mbrapa kurrizit me lezet. Jan njerez koti bobo sa mi ngren nervat.

Ne South eshte kulmi fare se andej North jan pak me ndryshe.

nje histori e vockel ca me ndodhi ne pune para ca ditesh

Na ka ardhur nje manaxher i ri tek puna dhe po ben shume ndryshime. Ca nga ato jan budalliqe thjesht na pengojn kur punojm. Un i thash qe "me menyren tende te gjith puntoren kan veshtiresi dhe duhet ta bejm prap si ishte" dhe me thot "po ste pelqeu menyra ime ik ne shpi!"...iku ne shpi teta dhe e mori bossi madh ne tel po i lutej te kthehej prap. Nejse mengjesin tjeter vete ne pune dhe me thot njera qe punon me mua (qe "me do" shume) "spunohet fare kshu si e ka bere ky! Sa njeri injorant etj etj" i thash un qe bie dakort me te dhe qe duket ti thuash dhe ti ati se un i thash nje here "PATJETER" tha ajo "nuk e le un kshu kte pun o do ta cojm prap ne menyren qe ishte o do iki nga puna!" e po thash dhe un ja dhe nje amerikane qe ka pak ze. Na vjen xhaxhi manageri mbas ca oresh dhe u hap prap muhabeti ndryshimit. "Dhe kto qe punojn ne mengjes e kan shume problem" i them une "ja te thot dhe Kendra se ate sa po llafoseshim para se te vije" dhe thot teta Kendra "oh jo mua nuk me pengon ndryshimi!!!!!!!! "

si sia kam futur me grusht ne ate moment se di si e kam mbajtur vehten, por experienca te tilla na duhen qe te kuptojn si jan njerezit.

Gjith te mirat te gjithve ne Perendim aman mos u Amerikanizoni shume

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Sa Kendra Shqiptare kam pare une brenda e jashte Shqiperise, (se per ti njohur, ncuq, s'dua!).
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    yllo dihet qe keta lloj njerezit eksistojn kudo, por ne South rriten -pa e kuptuat- duke mesuar si te jen fake dhe hipokrite dhe kjo behet si menyr jetese per kta sepse nuk din ndryshe.

Po prap nuk i fusim te gjith njerezit ne nje thes sespe kudo ka dele te bardha dhe te zeza...dhe portokalli ka po deshe ti

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    nigjo ti fierakeja se je zog i ri. i ktu n'ameriqi i here mos i beso askujt. ska shok ene shoqe njaty ku puno. shif vetem punen tate. duhet me qen as mish ene as peshk me t'gjith. ktu ka ardh koha e mijeteses ene te shet robi per 1 cent.

bo at punen tate mos llap shum me shajt tjeret se ja cojn t'gjitha nvesh ene krijo shoqni jasht pune. mos u komprometo me i llaf mos t'ket njeri mdor. mos fol shum mi jeten tate private po tpyti kush thuj it's not your business.

edhe n'shqipni ta fusshin sa krahu po nuk e nijshe shum se ta fuste i joti hahahahaha
    no glove no love

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-05-2005
    Vendndodhja
    Shkoder
    Postime
    139
    Hipokrizia ne perendim, teme e bukur, e kam lodhur krytin edhe une ne fillim kur erdha ketu per ti kuptu, edhe pse e papelqyeshme hipokrizia ketu eshte metode pune dhe vjen si pasoje e globalizmit sepse eshte nje mix njerezish nga vende te ndryshme te botes, secili me kodin e vet te kultures dhe mesatarja aritmetike e pergjithshme qe te merresh vesht me te gjithe i bjen me ken hipokrizia, nji buzeqeshje fallso pa e lodh krytin shume edhe u rregullu puna, askush nuk ka kohe te mendoje cfare mendon kinezi, cfare mendon shqiptari apo gjermani.

Hipokrit eshte cdonjeri qe i ka dy pare mend, ndryshe do quhej i pagdhendur, por nuk jam per ate qe hipokrizia te arrije deri ne ato masa qe njeriu te haje sy per sy ate qe thote vetem per hir te nje interesi minimal, keta njerez jane per kosh plehnash, pa personalitet e oportunista.

Raste te ngjashme me te fierakes me kane ndodhur edhe mu personalisht shume shpesh, ktu njeriu bahet ure per gjene ma te vogel, keto njerez me vjen me i rrah ne thuper, sa me shume qe njoh ketu aq me shume vleresoj disa veti te shqiptarit qe me perpara nuk i kam vleresu sic duhet.

Me e keqja nuk eshte hipokrizia, me e keqja e perendimit eshte humbja e vlerave njerezore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga unforgiven II : 08-03-2007 më 17:33
    Kur u ndane, keshtu na rane.

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Hipokritet ma shpifin, jane qenie shume te ulta. S'ka asnje arsye te vlefshme per te qene hipokrit, dhe prape ata me deshire e vullnet e bejne kete gje. Si te mos i urresh njerez te ketij stazhi?

Per fat te mire, une i grupoj njerezit ne dy grupe, human ose kafshe. Keshtuqe nqs kafshet jane hipokrite, as me ngelet hatri dhe as qe ma kercet fare. Me menyrat e tyre, nuk do e kene te gjate...ndaj ngushellohem nga ky fat i paevitueshem qe i pret!
    As qe du me dit!

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Si ju duket hipokrizia në Perëndim?
    Me duket aq futja kot saqe paskeni ul veten me hap tem per Hipokrizitet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    nigjo ti fierakeja se je zog i ri. i ktu n'ameriqi i here mos i beso askujt. ska shok ene shoqe njaty ku puno. shif vetem punen tate. duhet me qen as mish ene as peshk me t'gjith. ktu ka ardh koha e mijeteses ene te shet robi per 1 cent.

bo at punen tate mos llap shum me shajt tjeret se ja cojn t'gjitha nvesh ene krijo shoqni jasht pune. mos u komprometo me i llaf mos t'ket njeri mdor. mos fol shum mi jeten tate private po tpyti kush thuj it's not your business.
    ok mom!!!!

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Influenca e civilizimit islamik në Perëndim
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-12-2008, 07:40
  2. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  3. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  4. Hipokrizia
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 07:05
  5. Hipokrizia!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 20:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •