Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 70
    pema
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    28
    ju pershendes te gjitheve, lexova rastesisht kete teme, dua te them qe me duket vetja pak si ai qe fund hunden ...., meqenese ndodhem jashte shqiperise dhe per fatim tim gezoj njefare rangu per shkak te punes time mendoj qe problemi qendron tek fakti qe hipokrizia konsiderohet si pjese e pandare e shoqerise njerezore ( domethene pjese integrale e natyres njerezore) fakti qe te jesh i pa edukate sipas meje perkthehet si pamundesi o paaftesi per te respektuar nje kod aktual te shoqerise, e kjo do te thote ndoshta edhe injorance, qe nuk eshte gjithmone e denueshme , per rethana qe nuk varen shpesh nga une nuk di te ha me tre sete lugesh apo jo, une si shqiptar do te qeshja ne nje vend ku ndoshta nuk duhet te qeshet , kjo me ben me te pa edukuar ne nje reth shoqeror pra per nje kod te caktuar sjelljeje, ndrresa ipokrizia njihet si nje ves universal i njerezimit dhe mendoj qe eshte me e denueshme per faktin qe eshte vlere universale

ju uroj dite te mbare

Citim Postuar më parë nga Julie
    Mendova se po diskutonim, dhe ne diskutim ka dhe sqarime te metejshme, e kjo nuk eshte vetembrojtje, sepse s'me ka cenuar askush

Sa per ate qe ke thene me siper ...skishe asgje per te kundeshtuar tek shkrimi apo komenti im ...me fal por ne forum cdo gje ngelet, e po te jap ate qe sapo the me lart.

pra ky ishte diskutim ... dhe mbrojtje e idese time.
    Une s'kam nevoje te me vlersoje dikush ne forum Manu kto ja kam lene njerzve qe takoj per se gjalli qe edhe une i njoh me mire dhe i vlersoj mbrapsh. As sulm nuk mu duk, thjesht fjalet sollen fjalet sic ndodh gjithmone neper forume.

kalofshi mire
    Faleminderit per mbrojtjen e idese sate atehere qe nuk ta paska sulmuar kush.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga pema
    hipokrizia konsiderohet si pjese e pandare e shoqerise njerezore ( domethene pjese integrale e natyres njerezore)
    ..vetem ne ato raste kur shoqeria njerezore pretendon te jete universale. Me demek 'po te beni si bej une do dilni te gjithe ne selamet'. Cmimi i universalizmit gjithmone eshte hipokrizia. Pra, perandoraket, ish-perandoraket, dhe ato qe pretendojne per perandori qe te na 'ndricojne' ne barbaret e tjere kuptohet qe do te jene hipokrite. Qofte me ne si qenie me te ulta barbara, qofte dhe me njeri tjetrin. Por kur vjen puna tek hipokrizia mes sojit te tyre, jane te inokuluar se u eshte bere lekura sholle.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2006
    Postime
    8
    Manulaki me duket se i'a fute kot .Varet se me c'amerikane ke rene ti

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Nuk kam lindur Hipokrit ket e mesova ne Perendim, por tash me sherben edhe per vendin tim ....hipokrizia semundja ne heshtje ...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    hipokrizia vs formaliteti vs miresjellja, ...
    -nuk e di se ku ekziston dallimi mes tyre?
    Te trija jane pjelle e genjeshtres!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e SEABREEZE
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Postime
    23

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga nursezi
    Une mendoj se pak a shume niveli i hipokrizise eshte i njejte. Ama kur vjen puna tek formaliteti (qe eshte tjeter gje nga hipokrizia) eshte me i theksuar ne Amerike. Them se formaliteti i tepert vjen si rezultat i nevojes per te shmangur konfliktin. Edhe une kam vene re qe jam bere me formal po nuk mendoj se kjo me bene me tepe hipokrit. Gjithashtu them se nuk mund te flasim per ndonje sinqeritet te madh ne shqiperi, ku njerit i duhet te kaloje nje mije te zeza vetem per te nxjerre buken e gojes.
    Me mire se kaq s"ka se si te shprehet.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pse ku sheh ti dallimin mes formalitetit dhe hipokrizise?!!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

LE TE BEHET DRITE! Maska e Aloa
    Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku qielli takon detin
    Postime
    71
    Une mendoj se ta do puna (perderisa e ndeshim gjithandej)
    Everything I do, I do it for you.

Ne bregdet Maska e Asriana
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Perendim-Lindje-Veri-Jug hipokrizia mban vetem nje emer''hipokrizi''

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Influenca e civilizimit islamik në Perëndim
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-12-2008, 07:40
  2. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  3. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  4. Hipokrizia
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 07:05
  5. Hipokrizia!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 20:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •