Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 70
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Dicka e re apo dicka me te cilen ishit perballuar ne te njejten mase edhe ne Shqiperi?
    Une pervete jam shume naive nganjehere dhe i besoj njerezit nderkohe qe shumica ketu ne Amerike te pakten dhe sidomos keta amerikanet e lindur, kur thone e bardhe nenkuptojne e zeze dhe anasjelltas.
    Hmmm...e di c'kam marre vesh une Manulke? Qe "shkelqimi" i te ashtuquajturit "qyteterim" ma shpif me teper se kafsheria e "barbarizmit." Nga c'kam pare e jetuar them se perendimi ka humbur ate me te shtrenjtin --dinjitetin--dhe per kete arsye, atij nuk i ka mbetur me asgje per te humbur. Eshte pertej shpetimit, trust me!
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Mos u merzisni kaq shume. Te gjithe ne fund te fundit jane aktore, nga momenti qe ngrihen nga krevati qofshin ne perendim apo ne lindje. Cupka thote qe perendimi eshte ne dekadence.

E di si eshte puna?

Une po iki te pij nai birre qe thoni ju.
    Ignore List: Den Bossi

Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Hmmm...e di c'kam marre vesh une Manulke? Qe "shkelqimi" i te ashtuquajturit "qyteterim" ma shpif me teper se kafsheria e "barbarizmit." Nga c'kam pare e jetuar them se perendimi ka humbur ate me te shtrenjtin --dinjitetin--dhe per kete arsye, atij nuk i ka mbetur me asgje per te humbur. Eshte pertej shpetimit, trust me!
    i ke si me zamke keto llafkat, pikes i ke rene
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Larsus
    hipokrizise se perendimit, nese doni ta quajme hipokrizi -- eshte sheqer para lengut te limonit qe merr nga shqiptaret --

te pakten keta jane predictable dhe reliable, po ec e merru vesh sot me shqipet: me nje ok, rrusho kane rregullu gjithe lagjen
    kta jane predictable dhe reliable?! Kta te buzeqeshin e te thone hi ne fytyre sa per te fshire menderen, dhe pastaj mbrapa shpine ta fusin njeqind here.

"hipokrizia" e perendimit dhe e te gjitheve ne pergjithesi...eshte ajo ...qe i ka bere te ecin me shume se ne te tjeret...qe jetojme per t'ja prish tjetrit e jo per ti bere qejfin vetes ne ket jete.

Arrita ne kete rezultat duke lexuar disave prej jush me siper e duke njohur dhe plot bashkombes te tjere
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Perendimi vlereson individin. Lindja vlereson kolektivin.

I pari ka kuptuar qe po te kete individet e mire, i mire do jete edhe kolektivi.

E dyta mendon qe po te jete i mire kolektivi, do jete i mire edhe individi.
    Ignore List: Den Bossi

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Julie
    "hipokrizia" e perendimit dhe e te gjitheve ne pergjithesi...eshte ajo ...qe i ka bere te ecin me shume se ne te tjeret...qe jetojme per t'ja prish tjetrit e jo per ti bere qejfin vetes ne ket jete.

Arrita ne kete rezultat duke lexuar disave prej jush me siper e duke njohur dhe plot bashkombes te tjere
    dhe kta sjetojne per tja prish njeri tjetrit?! Ka me shume kompeticion ne ndonje vend se sa ne Amerike?! Ktu te han lapen e syrit njerzit, kur s'te mundin dot drejt per drejt, e bejne me cdo menyre te mundshme. Kta jane shpikesit e thenies: it's a dog eat dog world.

Po mire o i pakapshem...po kane takt e pak me shume kulture ...(amon se kete ceshtjen e kultures e kemi dikutuar edhe 1 her bashke hahahaha)

me thuaj ...te lutem
    ku ke me shume propabilitet te ofendohesh ne nje ambjent shqiptar apo te huaj???
    E pra nga njehere ajo qe quhet hipokrizi nga disa ndoshta ...ne disa raste eshte dicka tjeter qe ne se kemi e na duket fallco.
    Sa per kompeticion...ashtu eshte bere dhe Shqipria te pakten Tirana...e pak e nga pak do behemi dhe ne si Amerika.

Po ka nga ata qe jane dhe hipokrite...une smund te them ke dua me shume sepse hipokrizia nuk me pelqen, por takti e miresjellja po.
    Kshu qe nuk e di se si e sheh hapesi i temes e te tjeret me radhe kete punen e hipokrizise.
    Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.

Julie behet fjale per dike qe te thote: "Sa pune te mire po ben!" dhe diten tjeter te thote: "Me duhet te te largoj sepse nuk po ben pune te mire!"
    Pa me thuaj ti si i thone kesaj?
    Nese me nje shqiptar (po ia veme emrin) e di se duhet te ruhesh dhe ke nje fare rezerve ne pikpamje te caktuara, me keta s'di si te ruhesh, te vjen nga s'e pret, qe i thone ndryshe.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Citim Postuar më parë nga Manulaki
    Julie behet fjale per dike qe te thote: "Sa pune te mire po ben!" dhe diten tjeter te thote: "Me duhet te te largoj sepse nuk po ben pune te mire!"
    Pa me thuaj ti si i thone kesaj?
    Nese me nje shqiptar (po ia veme emrin) e di se duhet te ruhesh dhe ke nje fare rezerve ne pikpamje te caktuara, me keta s'di si te ruhesh, te vjen nga s'e pret, qe i thone ndryshe.
    Se di ...mua sme ka ndodhur kjo Manulaki, dhe me kaq vite ne mes te Perendimit se kam degjuar asnjehere nje rast te tille. Mgjth nuk e mohoj qe ti e ke degjuar apo e ke pare, thjesht ne po japim mendimin tone ne baze te eksperiencave qe kemi perjetuar deri tani.
    Dhe une mendova sic jam shprehur me siper pa pasur konsiderate te vecante per hipokrizine si fenoment.
    kalofshi mire

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Influenca e civilizimit islamik në Perëndim
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-12-2008, 07:40
  2. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  3. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  4. Hipokrizia
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-04-2005, 07:05
  5. Hipokrizia!
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 20:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •