Close
Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 122

Tema: Racizmi

DoNt Hate Me4 BeIn HoNeSt Maska e Tironse_Girl_69
    Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64

Racizmi

Mund te jet hapur kjo teme me kte pyetje perpara nuk e di, sepse jam anetare e re dhe gjithashtu ka te rinj, dhe do ket komente te reja. Me sa kam ven re shumica e prinderve tan i urrejne zezaket. Dhe e kuptoj pse se ashtu jan rritur. Brezi jon i ri pak a shume ka pare boten dhe e shef ndryshimin, dhe se te gjithe kemi te njejtat te drejta, dhe se jemi te gjithe njerez dhe ska rendesi ngjyra.Por ka dhe te tjere qe mendojn ndryshe dhe jan raciste.Pyetja ime eshte pse brezi i ri i gjykojne kaq shume keto vajzat shqiptare qe dalin me zezaket?? Duke i quajtur me emra.. Mendoni se do ishte e drejte sikur dikush te fuste hundet te jeta juaj dhe te te gjykoj se me ke del ti, e shume te tjera

PS: ska te bej asgje me mua personalisht thjesht doja mendime te shqiptarve tjere
    Guys r Players... and thats a fact... Dont fall n love... just play 'em back!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Tironse une jam nje nga ata qe i gjykon dhe kam me vite ne USA. Gjykoj sepse zezaket ne pergjithesi nuk kane ate kulturen e duhur (edukaten), besoj se e kupton vete per c'fare kulture flas.

Te gjithe duam nje jete sa me te mire per veten tone, tani pse duhet te ulemi ne nivelin e tyre nese e kerkojme kete jete te mire? Nivelin e tyre domethene, ne traditat dhe kulturen e zezakve qe eshte pertoke ne krahasim me te Shqiptarve. E ke lexuar librin the The Bluest Eye nga Toni Morrison? Nese jo lexoje dhe do e kuptosh me mire. Ose ose shiko e degjo tekstet e kengeve Rap, aty duket dhe me paster sa e edukur eshte kjo rrace ne pergjithesi.

Prandaj i gjykoj Shqiptaret qe shkojne me zezake (ketu ku jam une s'ka bere vaki) sepse nuk i therrasin mire mendjes. Kur te gjithe kerkojme nje jete sa me te mire si munden ata te ulin veten e tyre?

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Citim Postuar mė parė nga s0ni
    Tironse une jam nje nga ata qe i gjykon dhe kam me vite ne USA. Gjykoj sepse zezaket ne pergjithesi nuk kane ate kulturen e duhur (edukaten), besoj se e kupton vete per c'fare kulture flas.

Te gjithe duam nje jete sa me te mire per veten tone, tani pse duhet te ulemi ne nivelin e tyre nese e kerkojme kete jete te mire? Nivelin e tyre domethene, ne traditat dhe kulturen e zezakve qe eshte pertoke ne krahasim me te Shqiptarve. E ke lexuar librin the The Bluest Eye nga Toni Morrison? Nese jo lexoje dhe do e kuptosh me mire. Ose ose shiko e degjo tekstet e kengeve Rap, aty duket dhe me paster sa e edukur eshte kjo rrace ne pergjithesi.

Prandaj i gjykoj Shqiptaret qe shkojne me zezake (ketu ku jam une s'ka bere vaki) sepse nuk i therrasin mire mendjes. Kur te gjithe kerkojme nje jete sa me te mire si munden ata te ulin veten e tyre?
    Nuk jam dakort me ty soni.Nuk ekziston popull i edukuar apo i kulturuar por njeri i edukuar dhe i kulturuar.Mos harro qe shqiptaret ne cdo tre fjale dy i kane te "pista".

Gjithashtu tironse mendoj qe shumicen e rasteve nuk hyn racizmi po xhelozia dhe krenaria verber qe na karakterizon neve si popull.Kshtu qe kur nje shqiptar/e shoqerohet me nje zezak perdorim justifikimin e racizmit dhe te pisllekut ose kur del me nje te bardhe te huaj themi qe e bon per leke apo ku di une per cfare tjeter.Ne nuk mund ta konceptojme qe nje shqiptar/e mund te bie ne dashuri apo te pelqeje nje person te nje popullsie tjeter pasi mendojme qe jemi ne te paret dhe kemi precedencen.Kjo gje eshte shume e dukshme te meshkujt shqiptare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Chingy : 31-01-2005 mė 12:40
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Kjo tema e racizmit eshte bere si mjekra e Nanos, s'mbeti vend pa e diskutuar. Po e le menjane per tani por mu duk interesant kjo situata e femres Shqiptare me Zezake. Njeriu e zgjedh partnerin te barabarte ose me te mire se vetja. Me sa duket keto lloj plehrash jane te te njejtit rang me jevgjit. Sic eshte thene dhe me pare, Jevgu si Shqiptar si Amerikan, jevg mbetet.... dhe do e nxjeri karakterin jevg diku.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    ne nje emision, nanoja duke bera shaka tha : the best golfer in the world is a nigger.
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    . Njeriu e zgjedh partnerin te barabarte ose me te mire se vetja. Me sa duket keto lloj plehrash jane te te njejtit rang me jevgjit. .

Shume dakort me ty R2T ...

Mendimi im personal kur shoh nje vajze shqiptare te shoqeruar me nje te zi ( te dashuruar )....???

Ska me keq ... Turp
    ne qafe pacin veten k'to pilivisa qe marrin jeten e tyre ne qafe ...
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    nqs do te jesh rraciste --

eshte mir kur puthen se ijevgjit i kan buzet te trasha.

oh dhe esh moda tashi te kesh partner ijevg se dinit ju ?
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Chingy si nuk ekziston populli i kulturuar? Kultura dhe traditat e Shqiptarve jane shume me ndryshe nga ato te zezakve (meqe po flasim per to). Ne dijme si ti bejme respektin njeri-tjetrin, kur hyn mysafiri ne shtepine e nje Shqiptari kurre nuk ndihesh i vetmuar sepse te gjithe pjestaret e familjes te pershendesin, e jo si ketu ku nuk ta varin hic. Kjo eshte nje nga shume te mirat qe ka populli jone si edukate.
    "Shqiptaret ne c'do tre fjale i ka dy te pista"--- Nuk ka me shume sesa Zezaket, Amerikanet, Anglezet etj. si c'do popull tjeter.
    Mendoj qe ne si popull kemi me shume te mira sesa te keqija, dhe pse sharja eshte dicka e keqe, duket e shenjte perpara pislleqeve qe bejne zezaket dhe amerikanet. (hera e pare ne jeten time qe kam degjuar per abuzime seksuale ndaj femijve ka qene ketu ne amerike).

"Gjithashtu tironse mendoj qe shumicen e rasteve nuk hyn racizmi po xhelozia dhe krenaria verber qe na karakterizon neve si popull"
    E di qe s'ma drejtove mua kete fjali dhe shpresoj qe s'do te ngeli hatri nese i kthej pergjigje.
    Krenarine per vendin tim e kam dhe do ta kem sa te rroj, por kjo krenari nuk eshte fare e verber. Kete krenari e kam te bazuar nga c'fare kam perjetuar. Kam krenari, gezim, lumturi qe pupulli im ka tradita te mrekullueshme, dhe keto tradita per mua jane 100 here me te mira sesa te zezakve. Prandaj si c'do njeri ne bote do shkoj mbas te mires dhe jo te rreshkas poshte te keqes.

Sic e tha R2T "Njeriu e zgjedh partnerin te barabarte ose me te mire se vetja"
    Zezaket nuk e kane ate kulture qe te jene te barabarte me tonen prandaj dhe gjykoj Shqiptare qe shkojne me zezake.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 31-01-2005 mė 14:32

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Chingy si nuk ekziston populli i kulturuar? Kultura dhe traditat e Shqiptarve jane shume me ndryshe nga ato te zezakve (meqe po flasim per to). Ne dijme si ti bejme respektin njeri-tjetrin, kur hyn mysafiri ne shtepine e nje Shqiptari kurre nuk ndihesh i vetmuar sepse te gjithe pjestaret e familjes te pershendesin, e jo si ketu ku nuk ta varin hic. Kjo eshte nje nga shume te mirat qe ka populli jone si edukate.
    "Shqiptaret ne c'do tre fjale i ka dy te pista"--- Nuk ka me shume sesa Zezaket, Amerikanet, Anglezet etj. si c'do popull tjeter.
    Mendoj qe ne si popull kemi me shume te mira sesa te keqija, dhe pse sharja eshte dicka e keqe, duket e shenjte perpara pislleqeve qe bejne zezaket dhe amerikanet. (hera e pare ne jeten time qe kam degjuar per abuzime seksuale ndaj femijve ka qene ketu ne amerike).

"Gjithashtu tironse mendoj qe shumicen e rasteve nuk hyn racizmi po xhelozia dhe krenaria verber qe na karakterizon neve si popull"
    E di qe s'ma drejtove mua kete fjali dhe shpresoj qe s'do te ngeli hatri nese i kthej pergjigje.
    Krenarine per vendin tim e kam dhe do ta kem sa te rroj, por kjo krenari nuk eshte fare e verber. Kete krenari e kam te bazuar nga c'fare kam perjetuar. Kam krenari, gezim, lumturi qe pupulli im ka tradita te mrekullueshme, dhe keto tradita per mua jane 100 here me te mira sesa te zezakve. Prandaj si c'do njeri ne bote do shkoj mbas te mires dhe jo te rreshkas poshte te keqes.

Sic e tha R2T "Njeriu e zgjedh partnerin te barabarte ose me te mire se vetja"
    Zezaket nuk e kane ate kulture qe te jene te barabarte me tonen prandaj dhe gjykoj Shqiptare qe shkojne me zezake.
    Vallahi mu s'me terheqin hiē gocat zezake...

Po kjo s'do te thote qe une t'i urrej zezaket, ose te them se jam me lart se ata. Une jam ai qe jam o vlla, pse u dashka te krahasohem me tetjeret...
    Ēa eshte kjo? Ky eshte nje pergjithesim i kote. Ke shqiptar pa kulture, eshte krejt normale... ke edhe zezake qe jane njerez te mire, me kulture etj.
    Nuk eshte e thene qe nje gje qe s'e pelqen ta shash...

Paska goca qe u pelqen te shoqerohen me zezake. Kane arsyet e veta...Pse u dashka t'i gjykosh... Le te bejne ēfare te duan...Nese ajo nuk te zgjedh ty dhe zgjedh nje zezak athere ajo mendon se ai eshte me i mire... Jo po une jam shqiptar.... kur ka gjithe shqiptar, pse shkon me zezak k...., thone.... Le te bejne ē'te done...

Dikush (komb, ngjyre etj) mund te te mos pelqeje por kjo nuk tregon se ti je me lart se ai, nuk te jhep te drejte ta shash.

Rracizmi s'eshte gje me vlere.

Fshatar i varfer Maska e Chingy
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    363
    Ne dijme si ti bejme respektin njeri-tjetrin, kur hyn mysafiri ne shtepine e nje Shqiptari kurre nuk ndihesh i vetmuar sepse te gjithe pjestaret e familjes te pershendesin, e jo si ketu ku nuk ta varin hic. Kjo eshte nje nga shume te mirat qe ka populli jone si edukate.

[
    Jam plotesisht dakort me ty.Une nuk i mohova vlerat e shqiptarit dhe ato qe ke thane jane plotesisht te verteta dhe jane disa nga arsyet qe na bejne te ndjehemi krenar qe jemi shqiptar.I permena thjesht per te gjetur nje arsye,nuk i permena se mendoj se jane te keqija.Edhe une nuk e shof me sy te mire qe shqiptaret te dalin me zezake(dhe jo vetem me to) po thjesht per arsyen e krenarise time.Kshu qe ndoshta jam shprehur gabim me perpara po nuk desha absolutisht te ulja vlerat tona dhe jam plotesisht dakort me ty per kto vlera.Me beso.Jam edhe une jashtezakonisht shume krenar qe jam shqiptar.
    Megjithate ato qe shkruajta per njeri te kulturuar e jo popull te kulturuar jam bazuar per diskrimin qe na behet ketu ne Itali per te njejtat arsye qe ne e kemi ndaj zezake(pervec ngjyres kuptohet).Dhe nqs tani sikur eshte ulur nje cike kjo eshte sepse ato kane filluar te njohin njeriun perpara se ta paragjykojne.
    Si perfundim qe ta mbyll me sa kam pa deri tani jashte shtetit:
    S'ka si ne SHQIPTARET. por Rracizmi s'eshte gje me vlere sic thote edhe Xeni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Chingy : 31-01-2005 mė 15:03
    Se sei stanco e vuoi morire, pensa a chi sa di dover morire e vuole vivere...

Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •