Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 122

Tema: Racizmi

DoNt Hate Me4 BeIn HoNeSt Maska e Tironse_Girl_69
    Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga s0ni
    Tironse une jam nje nga ata qe i gjykon dhe kam me vite ne USA. Gjykoj sepse zezaket ne pergjithesi nuk kane ate kulturen e duhur (edukaten), besoj se e kupton vete per c'fare kulture flas.

Te gjithe duam nje jete sa me te mire per veten tone, tani pse duhet te ulemi ne nivelin e tyre nese e kerkojme kete jete te mire? Nivelin e tyre domethene, ne traditat dhe kulturen e zezakve qe eshte pertoke ne krahasim me te Shqiptarve. E ke lexuar librin the The Bluest Eye nga Toni Morrison? Nese jo lexoje dhe do e kuptosh me mire. Ose ose shiko e degjo tekstet e kengeve Rap, aty duket dhe me paster sa e edukur eshte kjo rrace ne pergjithesi.

Prandaj i gjykoj Shqiptaret qe shkojne me zezake (ketu ku jam une s'ka bere vaki) sepse nuk i therrasin mire mendjes. Kur te gjithe kerkojme nje jete sa me te mire si munden ata te ulin veten e tyre?
    Po mire ti flet sikur i ke njofur te gjithe zezaket ? jo te gjithe shqipot jane njesoj ca jane te keqinje disa te mire. E njejta gje me zezaket jo te gjithe jan njesoj prandaj nuk mendoj qe edukata e tyre ka te hyj ketu. E pastaj cte duhet ty ca bejne te tjeret shif jeten tende. Pse i gjykon kot me kot njerezit kur nuk i njef mire hee? Mendohu rrusho se jo te gjithe jemi njesoj.
    Guys r Players... and thats a fact... Dont fall n love... just play 'em back!

Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Vallahi mu s'me terheqin hiē gocat zezake...

Po kjo s'do te thote qe une t'i urrej zezaket, ose te them se jam me lart se ata. Une jam ai qe jam o vlla, pse u dashka te krahasohem me tetjeret...

Ēa eshte kjo? Ky eshte nje pergjithesim i kote. Ke shqiptar pa kulture, eshte krejt normale... ke edhe zezake qe jane njerez te mire, me kulture etj.
    Nuk eshte e thene qe nje gje qe s'e pelqen ta shash...

Paska goca qe u pelqen te shoqerohen me zezake. Kane arsyet e veta...Pse u dashka t'i gjykosh... Le te bejne ēfare te duan...Nese ajo nuk te zgjedh ty dhe zgjedh nje zezak athere ajo mendon se ai eshte me i mire... Jo po une jam shqiptar.... kur ka gjithe shqiptar, pse shkon me zezak k...., thone.... Le te bejne ē'te done...

Dikush (komb, ngjyre etj) mund te te mos pelqeje por kjo nuk tregon se ti je me lart se ai, nuk te jhep te drejte ta shash.

Rracizmi s'eshte gje me vlere.

Faleminderit shume kete doja te thoja dhe un, ketu doja te dilja dhe un dhe ti je i vetmi qe me kuptoj. Un se ul kurre veten para te tjereve po sdo te thote qe shqiperia eshte numer nje asnje vend nuk eshte perfekt. Dhe do vazhdoj te kembengul se nuk keni te drejte te futeni te jeta e te tjereve se me ke shoqerohen e me ke rrijne. zezaket jan zezak ka njerez te keqinj ka njerez te mire. Sa mir qe i degjoni kenget e tyre edhe flisni si zezaket ose me visheni si zezaket apo nuk quhen ato??? Vetem te gjykoni jeni pshhh......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Tironse_Girl_69
    Faleminderit shume kete doja te thoja dhe un, ketu doja te dilja dhe un dhe ti je i vetmi qe me kuptoj. Un se ul kurre veten para te tjereve po sdo te thote qe shqiperia eshte numer nje asnje vend nuk eshte perfekt. Dhe do vazhdoj te kembengul se nuk keni te drejte te futeni te jeta e te tjereve se me ke shoqerohen e me ke rrijne. zezaket jan zezak ka njerez te keqinj ka njerez te mire. Sa mir qe i degjoni kenget e tyre edhe flisni si zezaket ose me visheni si zezaket apo nuk quhen ato??? Vetem te gjykoni jeni pshhh......
    Te kuptoj se i kam jetu ca gjana... I kam pa si bajn si rracista do tipa ...

Shqiptaret deri dje laheshin me sapun 15 leksh. Dolen e pane pak boten, lane ca pjata greke, pastrun ca hale italiane e fillun me u ba rracista... Ngjoj shpesh neper shqiptar qe kur kalon ndonje zezak me bajne si me pa piku prej qielli.

Tironse, une studioj ne Turqi. Ketu ka zezake plot, nga Afrika. Jane grupa te tane... njerez te kulturum, dine te flasin, te sillen... nje ndryshim kane: ngjyren e lekures... edhe ate e kane prej Zotit. Ta gjykosh njeriun prej diēkaje qe se ka ne dore dhe te mburresh me diēka qe s'eshte merita jote eshte absurde....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 31-01-2005 mė 16:49

Anėtarėsuar
    10-12-2004
    Vendndodhja
    ohio, usa
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Te kuptoj se i kam jetu ca gjana... I kam pa si bajn si rracista do tipa ...

Shqiptaret deri dje laheshin me sapun 15 leksh. Dolen e pane pak boten, lane ca pjata greke, pastrun ca hale italiane e fillun me u ba rracista... Ngjoj shpesh neper shqiptar qe kur kalon ndonje zezak me bajne si me pa piku prej qielli.

Tironse, une studioj ne Turqi. Ketu ka zezake plot, nga Afrika. Jane grupa te tane... njerez te kulturum, dine te flasin, te sillen... nje ndryshim kane: ngjyren e lekures... edhe ate e kane prej Zotit. Ta gjykosh njeriun prej diēkaje qe se ka ne dore dhe te mburresh me diēka qe s'eshte merita jote eshte absurde....
    Po hajt pra disa persona nuk kuptoj e vejne dallime vetem se ato kan ngjyre tjeter. E pastaj qe thoni ju shqiptaret, po ato tonet qe i quani "jevgjte" dhe ato shqiptar jane dhe te njejten gjuhe qe flasim ne kan. Cdo te thoni per ato hee??..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Ryder
    o Xeno ca ti thush ksaj psh? Ca fjale kemi shpik per ket? lol
    Nje lapsus nga nguti duhet te jete...

Ryder, sinqerisht ta them, kam njofte njerez te bardhe aq legena sa as m... s'ua jap, po t'ma kerkojne. Kam njofte edhe zezake qe kam pase kenaqesi me e ndrru i muhabet a me i pase shoke...Ti jeton ne Angli me sa kam kuptu. Edhe une kam nejte njefare kohe atje. Kam pa te bardhe, legena krejt, rob nga at qe duhet me perdore fjalor argo me i pershkru. Ne disa raste kam pa edhe se si kane ofendu shqiptaret. Po kam pa edhe zezak grupa taman. Kam njofte ca somalez p.sh. ishin rob zoti o vlla...
    Une s'po tham qe te bardhet jane te keqij, por edhe raste te tilla (te shumta) ka.
    D.m.th. per mu rendesi ka njeriu.

Tashi vime ke shembujt qe ke dhane. Ēa thone zezaket per kete? Une mbaj mend njehere ne nje film nje dialog kur nje zezake tha: "I bardhe, por qenka simpatik." D.m.th. ato idete qe zezaket jane inferiore nuk jane shume te sakta, nuk kane nje baze ne origjine. Pavaresisht se kontinenti ku jetojne zezaket me se shumti ka pase rrezikun me u shfrytezu prej te bardhve prape kjo nuk tregon qe ata jane ma poshte... edhe neve na kane shtype dikur e kemi qene poshte te tjereve... (na ka shtyp komunizmi p.sh.)

Tek e fundit, Ryder, jena te tane njelloj. KEna ardhe ne kete bote pa na pyt se ēar nghyre dum... Kena hap syte rreth e rrotull e kena pa do te zi e do te bardhe... Po te ishim dele do vraponim me vrap noshta kur te shohim naj dele te zeze tu menu se asht gja tjeter, por si njerez qe jemi evrasim menjen pak e masi e shohim qe edhe ajo e zeza eshte si ne, njeri, athere nuk ikim me vrap....

Me te mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Tironse, c'do njeri ka per te paragjykuar neqoftese ai/ajo nuk vepron si nje person. Per c'do gje gjykojm/paragjykojm...por me shume per dicka qe shumica nuk ka per te pranuar (pshm te kesh nje te dashur zezak...shumica do peshtiren me vajzen apo djalin, dhe kan per ta konsideruar si nje "femer/mashkull i ulet, etje). Do ishte mire mos te gjykonim, apo te mos fusnim hundet tek marrdheniet e te tjereve...por kjo gje ska per te ndryshuar.

Vete kam paragjykuar meshkujt/femrat e bardha qe shkojn me zezaket...dhe shpesh here mendoj cfare i terheq tek zezaket (c'do njeri eshte i ndryshem dhe ka preferencat e tyre, dhe e di qe s'duhet te paragjykoj por sic thash kur sjam ne vendin e personit kam per te gjykuar )...

Jam raciste vetem per faktin qe sme duket e drejte nje lidhje romantike midis nje personit te bardhe me nje te zi. Gjithashtu kur zezaket te qepen dhe flirtojn duke menduar qe s'do kesh problem meqe vajzat e bardha amerikane se kane...per keto ceshtje jam raciste, sic jane edhe shumica e zezakve me te bardhet.

gjithe secili, racen e vet - eshte motoja ime :P

ps: Nuk mendoj se jemi superior nga zezaket dhe ata inferior nga ne...te tere jemi njesoj...dhe vec mund te tregojm respekt ndaj njeri tjetrit...vec kaq, jo marredhenie romantike :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 03-02-2005 mė 01:33 Arsyeja: gjuhe e huaj
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

I-L-M Maska e indrit gjoni
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    35
    Un per vete sjam shum racist, kam shok marokin, zezak,jevgj italie,nuk i konsideroj rac inferiore, po sdo mč pelqente nje lidhje me e nje shqiptari/e, me nji zezak.
    jam racist vetem per faktin qč vajzat shqiptare jo ēunat tč lidhen me njerčztč racave tč tjera qofshin kta zezak apo bardh.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Racizmi nuk ėshtė i lindur nė njeri,ai mėsohet.Dallimi racor ėshtė vetėm njė pigment i imagjinatės njerėzore,pjesė e shoqėrisė tė cilėn e kanė krijuar njerėz kundėr apo pėr njerėz tjerė.
    Ja edhe njė thėniė pėr racizmin qė mė pėlqen shumė-

"I got nothing against no Viet Cong. No Vietnamese ever called me a nigger. (Une nuk kam asgje me luftetaret vietnamez. Asnjeri prej tyre nuk me ka quajtur 'neger') ~Muhammad Ali, 1967, kur refuzoi tė luftoj nė Vietnam"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 03-02-2005 mė 01:36 Arsyeja: gjuhe e huaj
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Leni mendimin tuaj ne lidhje me temen dhe respektoni mendimet e tjereve sado qe keto te jene ne kontrast me tuajin. Te gjithe replikat dhe ofendimet personale u levizen ne Kosh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Une jetoj ne nje vend edhe kam shume kohe ketu.E kam jetuar racizmin ndaj shqiperateve?Juve nuk mund ta imagjinoni dot se si mund te ndihesh kur ne shkolle nuk te flet njeri me goj sepse je SHQIPETARE.Kam jetuar ne nje vend me nje popullsi shume te vogel{ishull}as atje nuk donin shqipetaret se kisha nje pune shume te mire edhe te lart.Nuk mund ta imagjinoni thashethemet qe thonin vetem qe te me prishnin pune mua.Kam shume vjet ne kete vend edhe kur jam ne vend publik flas gjuhen greke sepse keshtu na mesuan nuk duhet te flasim shqipse jemi SHQIPETAR.Si mendoni juve qe ne ketu per keta jemi nje cop mish por ka shqipetar qe e kane fituar respektin se nuk jane te gjithe njesoj.Te gjithe gishtat sjane njesoj si thot populli.Me respekt

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Racizmi dhe darvinizmi social nė Amerikė
    Nga Gimi3 nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 30-01-2008, 10:36
  2. Londer, racizmi, debohen studentet
    Nga shefqeti11 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 01:28
  3. Racizmi - problem shqiptar?
    Nga Ullmar Qvick nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 15-02-2004, 11:25
  4. “Mafia shqiptare” - njė libėr urrejtje dhe racizmi antishqiptar
    Nga Shijaksi-London nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 01:32
  5. Shtypi italian dhe racizmi i ri ?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 05:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •