A ishte Ai vertete profet a veçse nje njeri i drejte?
A ishte Ai vertete profet a veçse nje njeri i drejte?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Pershendetje. qefi e deshira ma ka qe ai te kete qene nje profet, por ama eshte dicka qe deshirone e do qe te jete, qe esthe large nga raliteti e verteta. se cfare deshiron e do jo gjithemon jan reale, e te verteta, nga njehere magjinata e deshirave e tekalojen ralitetin.
me shume respekt
eda
1- Ai eshte e verteta edhe jeta!!!
2- po mos te besoni pyesni dhjedhesit, te droguarit, vrasesit, perdhunuesit, pijanecet, prostitutat etj.(ata qe benin keto gjera)sa shpejte kane ndryshuar jete pasi e kane pranuar ne jeten e tyre, pse? mos valle Jezusi eshte siç e thone disa qe nuk vepron edhe eshte falso, por po te jete siç e thone keta atehere kush i ndihmone keta persona qe te lene veset e tyre(po te tjeret qe nuk e pranojne pse nuk i lene keto gjera)? po te pyesesh ata qe kane patur familjaret e tyre me kancer edhe me zemer ose semundje epiletike etj. qe mjeket nuk i kane dhene shpresa por pas disa kohesh keta persona kane qene te sheruar, pse? po mos te besosh atehere shko e pyet ose me thjesht shko nje takim lutje te krishtere edhe pastaj do te shikosh ato qe nuk ke pare kurre edhe do te besosh ato qe nuk ke besuar kurre!!!
3- une e kam pranuar Jezusin para 8vjetesh duke lexuar biblen edhe duke u lutur. asnje nuk me foli per te (qofte i krishtere apo deshmimtare i jehovait). isha myslymane edhe lexoja edhe kuranin edhe ne fillim kur lexova biblen (me pelqeu me teper edhe me dha nje gezim ne zemer, ate qe nuk e kisha provuar kurre), isha i trazuar edhe nuk kuptoja se kush ishte e verteta edhe nuk dija nga te shkoja por lavdi Zotit qe kur fillova te lutesha me nxorri nga ajo trazire qe kisha(ngaterrese)edhe zgjodha Jezusin ne jeten time. qe kur e kam pranuar e deri me sot kam nje jete jo hipokrite(te tjereve tju theme ju beni por une nuk e jetoje ate qe e theme siç jane myslymanet e ketij forumi). ketu ne itali me thone gjithmone "beato a te" lum si ty" ndersa une ju pregjigje e di sepse Jezusi ma tha qe kush do te besoje ne mua do te jete i lumtur!!!
4- çfare duhet bere per ta njohur? thjesht fare. sot shkoni e gjeni nje vend ku nuk jini te bezdisur edhe i thoni Jezusit qe te hyje ne jeten tuaj edhe ta udheheqe edhe me pase filloni te lexoni fjalen e tij çdo dite(mundohuni ta beni sepse vetem keshtu do te njihni te verteten). po ta beni me gjithe zemer edhe jo sa per tu tallur atehere do te hyje ne zemrat tuaja edhe do te ndiheni nje gezim perbrenda(ate qe ndjeva edhe une kur e bera). ju lutem ta beni edhe mos te filloni ndonje studim te bibles sepse atehere do te jete me keqe. lejoni shpirtit te shenjte qe te hyje nder ju edhe tju udheheqe kur te lexoni biblen, d.m.th. lutuni per ate qe lexoni ne bibel sepse eshte e vetmja menyre per ta njohur edhe pa u ngaterruar me fete e ashtequajtura te krishtere!!!
5- nuk dua qe tju flase per nje fe sepse nuk dua qe te pranoni te jeni fetarer por qe te pranoni Zotin edhe te ndiheni te çliruar edhe te gezuar. Dua qe ndiheni nje dashuri qe askush nuk jua ka dhene edhe nuk ju ka bere qe ta ndiheni. me besoni, jane te verteta edhe jo enderra. thuhet nje pjese ne bibel "provoni edhe shikoni sa i mire eshte Zoti. lum ai njeri qe gjene strehe tek Zoti..."(psalmi 34:8)!!!
me falni qe e zgjata. Zoti ju dhente ate qe kini nevoje edhe ju bekofte ne fapin qe do te merni!!!
ne dashurine e Zotit Jezus ju le!!!![]()
![]()
![]()
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Te besh pohimin se Ai nuk ishte apo Ai ishte ne fakt ke marre persiper te identifikohesh vete me te verteten
Pra ai njeri qe percakton per dike tjeter se cila eshte e verteta ne fakt i ka thene vetes se e verteta eshte ai vete dhe duke u nisur qe nga ky unifikim e verteta atij i del ajo qe perputhet me ate cka i ngjan atij dhe e genjeshterta ajo qe nuk i ngjan.
Ne qofte se dikush do ti mohoje Jezu Krishtit se ai ishte e verteta ne fakt ai ka thene te njejten gje qe tha edhe Jezu Krishti
Te identifikosh veten me te verteten do te thote ne fakt te zevendesosh veten me Jezu Krishtin.
Pra qe te mos biesh ne paradoks duhet qe te nxjerresh veten nga e verteta dhe ta cosh te verteten diku tjeter
Duke u nisur nga sa thashe me siper del se te ngelet te thuash se e pranon apo nuk e pranon se Jezu Krishti eshte e verteta
Pra ajo qe te ngelet ne fakt eshte vetem nje zgjedhje dhe jo nje perkufizim.
A po lodhesh kot me ate filozofine tende sepse fjala e Perendise thot qarte se Jezusi eshte rruga e verteta dhe jeta dhe kjo nenkupton se Ai eshte e vetmja rruge per tek Perendia sepse Ai eshte vete Perendia dhe eshte e vetmja e vertete dhe kjo tregon se gjerat e tjera jane genjeshtra dhe eshte vetem Ai jeta qe dmth se cdo gje tjeter te con ne vdekje.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Krishti eshte ai qe kush beson ne te, te mos vdes por te kete jeten e perhershme![]()
м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.
Duhet te ma kishe thene kete me perpara. Keshtu, nuk do te mundohesha te vrisja mendjen (ose te logjikoja) ne jete...Krishti eshte ai qe kush beson ne te, te mos vdes por te kete jeten e perhershme
Jezusi eshte personi qe ka ndikuar me se shumti ne historine njerzore. Me shume se cilado fe, perandori, ideologji etj. dhe gjithashtu ka bindur me se shumti njerez qe Ai eshte AI qe ka pretenduar. Mesimet e Tij jane me superioret se cilido personalitet tjeter qe ka jetuar dhe une mendoj se mendja njerzore nuk do te kishte kurre kapacitetin t'ia shpikte apo atribuonte ato thenie qe kane dale nga goja e Tij. Secila fe mundohet ta 'grabise' kete personalitet dhe t'ia atribuoje ate vetit, por Ai qendron 'I PAVARUR'. Eshte vetem nje spjegim qe duket me logjik nese duam t'i pergjigjemi kesaj pyetjeje te bere ne titullin e kesaj teme. Ai eshte AI qe ka pretenduar, dhe ne fund edhe e ka deshmuar me Ringjalljen e Tij. Nuk po e zgjaz me shume...
Pershendetje dhe te gjitha te mirat
Krijoni Kontakt