Vajz e Mire behu sic ke nick edhe shpjegoje mire se per cfar dashurie e ke llafin
Vajz e Mire behu sic ke nick edhe shpjegoje mire se per cfar dashurie e ke llafin
Online erse ma thua kete ?.Do te pergjigjem me aq sa di se kam moshen qe mund mos ta di as une ose mund mos ta kam jetuar ate dashuri qe dua te kem.
Dashuria shnderrohet ne rrespekt per njeri tjetrin se sa mbetet ajo ndjenja e zjarrte qe ishte ne fillim.
Dashuria per mendimin tim eshte arsya pse shume njerez zgjohen ne mengjes dhe pse flene ne darke! ( qe te zgjohen prape ne mengjes) Kjo arsye sic eshte permendur me lart e ben jeten shume me intensive dhe te bukur se ceshte ne realitet.Shume te tjere zgjohen dhe dalin te kerkojne per dashuri cdo dite qe te vi nje dite dhe ata te ken mundesine te jen te lumtur! Te bejne gjera me dike qe ato repsektojne dashurojne dhe kan afer!
Une mendoj se dashuria me kalimin e kohes jo se ndryshon ne mendim por ndryshon ne forme, ashtu sic ndryshojne njerezit me kalimin e kohes, edhe kjo ndjenje nuk mund te mbetet e pandryshuar por ajo qe ndodh eshte nje pershtatje e dashurise me moshen e njerezve. Pastaj nese dy persona qendrojne bashke per 20 vjet rresht eshte si te kishin te njetin gjak dhe gruaja behet si moter e burri si vella.
Me pak fjale...terheqje fizike/pasioni--terheqje shpirterore---perbashkesi interesash(familja,femijet etj)---te mesuarit me pranine e njeri-tjetrit--- DHEMBSHURIA...qe eshte nje forme dashurie transformuese e cila erdhi nga dashuria fillestare qe permendem me pare, arrihet te quhet "dashuria e perjetshme"....Megjithate edhe pse besoj ne kete evulim te dashurise,perseri nuk mendoj qe nje perqindje shume e larte e cifteve i perjetojne keto faza.
Nje gje qe besoj shume verberisht eshte infatuacioni....por kjo eshte dicka tjeter.
PO ESHTE E VERTET QE ESHTE NJE ART PO ESHTE DHE TALENT PER ATA QE E PERDORIN KA SHUM MENYRA PER TE DASHUR , PRANDAI UNE MENDOI SE TA DASHUROSH ESHTE TALENT QE JO TE GJITH E KANE
Tani, pra, keto tri gjera mbeten:
besimi, shpresa dhe dashuria;
por me e madhja nga keto eshte dashuria
Dashuria... eshte jete, shijoje
Dashuria... eshte enderr, endrroje
Dashuria... eshte e bukur, adhuroje
Dashuria... eshte dhimbje, sheroje
Dashuria... eshte tradheti, mesohu me ta
Dashuria... eshte detyre, plotesoje
Dashuria... eshte pasuri, ruaje
Dashuria... eshte loje, luaje
Dashuria... eshte mister, zbuloje
Dashuria... eshte fat, perfitoje
Dashuria... eshte avanture, kujdes
Dashuria... eshte luft, mesohu edhe me te
Por dashuria... eshte dashuri, lufto per te!!
Besoj se tani me kupton se ku dua te dal me keto qe shkruajta.Dhe shpresoj se je djal ti kuptosh se si ndjen nje vajze edhe keto fjale edhe kete besim do nga nje djal.![]()
pse dashuroj???? pyetje me shume pergjigje te vlefshme....pergjigjja e pare dhe me e rendesishme per mua qe me vjen tani nder mend eshte se nuk me pelqen vetmia....nje tjeter pergjigje eshte se dashuria eshte ushqim..a qendron njeriu dot pa u ushqyer????dashuria eshte ushqimi me i shijshem i zemres....nje tjeter pergjigje eshte e lidhur me faktin se ndjehesh mire pran dashuris tende...ka dhe shume pergjigje te tjera po nuk po i permend se jan shume
Ka disa lloj dashurise sic jane
Dashuri materjale
Dashuri biollogjike
Dashuri shpirterore
Dashuri familjare
Dashuri dhune
Dashuri seksuale ect se jane pa mbarim
Kjo e fundit eshte nder me te kerkuara.Shkencetaret mund te dalin me shume metoda apo konkluzione por asnje nuk mund te percaktoje se cfar dashurie ka nje apo nje tjeter.
-Alby
KI I VETMI♥ALBY
vajze mire nje keshille nqs e pranon ke prej meje....
Kur te flasesh per Dashurine ti dhe keta te tjeret flisni per ate Dashuri qe njihni dhe jetoni Ju jo per ate qe u tregojne te tjeret...
Ndaj eshte me e udhes ti lesh llafet e teperta ....
Nqs ka ndonje gje ne Bote qe nuk i nevojiten fjalet e teperta ajo ka qene ...eshte ...dhe do ngelet gjithmone :
Dashuria.....
pershendetje
Blossoms of heaven, Ashes of hell...
JAM e mendimit me ty Shkelqesia_E_Tij!!!
Pershndetje
Koha me e mire ka ardhen tash vetem Copy/Paste..
Dashuroj pytje pa pergjigjeje , sdi me ju pergjigj vallaji..
Gjith te mirat
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
pse eshte e ndalume te dashurojme nje jet kemi dhe duhet ti provojme te gjitha
Njeri me siper kishte bere verejtje me vend."Kur te flisni per dashurine thuani cfare mendoni jo cfare lexoni".Une nuk jam dakort me ata qe ia japin biokimise nderin te ngjeshe ne sup lavdet si e vetme ne krijimin e kesaj ndjenje(nese mund te quhet).Eshte edhe shpirterore pasi te ben pershtypje menyra se perse dashuron nje person te caktuar.Biokimise bravo i qofte per ngrehje-shkrehjet,te tjerat jane me te thella.
Shume e vjeter eshte e thena
Qe qengji urte pin dy nena,
Ah ta dini kete te rene,
Pin servili tere kopene.
Perse dashuroni?Postuar mė parė nga YaSmiN
Sepse Dashuria Eshte Mjet I Cili Te Dergon Deri Tek Personi Qe E Dashurojme .
Per Hir Te Dashurise Eshte Bashkuar Fillimi Me Fundin![]()
Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .
Krijoni Kontakt