Pa xhelozi dashuria nuk do egzistonte.
Dito.
Pa xhelozi dashuria nuk do egzistonte.
Dito.
...Xhelozia eshte Thirrje per vemendje!
Keto shprehjet-"motra e vogel, motra e madhe e dashurise" jane per te genjyer veten(ne rastin tim).
Dhe po! tregon MOSBESIM(sado te vogel).
Ky ka qene mendimi im perhere...![]()
xhelozia eshte mikrobi i dashurise per mendimin tim...(po flas per ate te tepruaren)...pak xhelozi ka cdo kush pasi tek fundi i dites jemi qenje njerezore.....ndjejm...![]()
How can she fall, if there is no one there to catch her
Postuar mė parė nga green
Shume e vertet green. Mendimi im xhelozia dhe dashuria rrine ne te njejtin vend , thjesht kur dashuria eshte shume e madhe e mposht xhelozine , ama kur dashuria fillon e venitet aty nxjerr koken xhelozia dhe vjen fundi i dashurise.
White_Angel
O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!
Profesori i psikologisė i Universitetit tė Austin nė Texas David Buss thotė se xhelozia nuk ėshtė diēka e padobishme si mund tė mendojnė shumė vetė. Pėrkundrazi, pėrgjatė historisė sė zhvillimit tė njeriut, xhelozia, pėrkrah njė marrėdhėnie tė ndėrsjelltė me dashurinė, ėshtė zhvilluar nė njė mekanizėm mbrojtės tė lidhjes bashkėshortore.
Xhelozia ka lindur si njė mjet mbrojtės ndaj kanosjes sė pabesnikėrisė dhe lėnies. Duke njohur kėto kanosje njeriu fiton njė zgjuarsi tė ndjenjave qė tė mėson se si tė sillesh.
Psikologia gjermane Cora Besser-Sigmund ėshtė e mendimit se pak xhelozi ėshtė e nevojshme pasi tregon se gjithēka shkon mirė nė lidhjen bashkėshortore. Ėshtė krejt normale dhe e llogjikshme qė njeriu don ta mbajė pranė vetes atė qė dashuron. Nėse nuk ndjen ndopak xhelozi, atėherė as lidhja nuk ėshtė lidhje dashurore.
Sipas dijetarėve xhelozia mund tė pasurojė lidhjen bashkėshortore dhe tė ndezė pasionet. Mungesa e plotė e xhelozisė mund tė mos tregojė gjė tjetėr veē se marrjen fund tė ndjenjave.
Por ėshtė e rrezikshme kur xhelozia e tejkalon masėn. Kur njeriu ėshtė xheloz apo dyshon tėrė kohės duke dashur ta ketė bashkėshortin gjithnjė nėn kontroll dhe ia marrė kėshtu lirinė atij. Kjo do tė sillte atė qė asnjėrit nuk do t“i mbetej ndonjė ndjenjė pozitive pėr tjetrin.
o me dy molle moj te godita
o me vrave o te vrafte pika
E nuk te rashe per te vrare
Hmmm... xhelozia e meshkujve shqiptarė ? Nga vjen ajo ? Eh po, ajo vjen nga idiotėsia jonė si meshkuj qė nuk arrijmė tė kuptojmė qė ēupat shqiptare janė nga mė tė ėmblat nė botė, sepse po ta kuptonim kėtė, nuk do tė kishim pafytyrėsinė pėr t'ua shkatėrruar jetėn kėtyre ēupave. Ndryshe nuk ka sesi shpjegohet qė ēunat shqiptarė tė luten e pėrgjėrohen derisa t'u thuash po, e pastaj fillojnė e tė japin mėsime morali qė kėshtu e ashtu, qė tani je e imja dhe nuk ke nga lėviz, qė unė jam zoti yt, e plot e plot shprehje tė tilla. Edhe ēupat pastaj ndihen si nė rrjetėn e peshkatarit, hidhu andej-kėndej por aha... nuk i shpėton fatit tėnd tė zi. Ja kėshtu xhelozia e ēunave, tipari mė i urryer qė ka shkatėrruar sa e sa femra (jo familje ju lutem shumė, sepse ato familje nuk kanė ekzistuar kurrė, ka patur vetėm njė burrė qė urdhėronte dhe njė grua qė zbatonte), femra qė kanė harruar veten e tyre, emrin e tyre, shoqet e tyre, ėndrrat e tyre, dhe janė kthyer nė hije tė vetvetes. Kėrcėnimet ?! Eh po ato i kemi qejf ne ēunat shqiptarė, pa njė pa dy dhe ia lėshojmė mbarė e mbrapsht, pa ditur se sa zemra lėndohen kėshtu. Eh moj ēupa, nė kėto punė duhet shumė fat ose shumė karakter tė fortė, qė sapo tė shihni shenjat e para tė njė degradimi tė vetvetes nga burri juaj, tė dini t'i hiqni vizėn dhe tė merrni jetėn tuaj nė dorė... sepse arrnimet do t'ju kushtojnė shumė mė shtrenjtė sesa hedhja nė koshin e plehrave, dhe sesa dėgjimi i shpirtit tuaj pėr njė jetė tė lirė...Postuar mė parė nga vajze_mire
{Perse mashkulli eshte xheloz ne marredhenien me partneren?}
si perse cfare pyetje eshte kjo .Mashkulli eshte xheloz sepse ka nje dashuri te madhe ndaj asaj qe do dhe per kte arsye behet xheloz,dhe dashuria e tepert te verbon syt dhe ne ate cast nuk e ke iden se cfare mund te besh,por kjo nuk eshte vetem tek meshkujt por kjo xhelozi ndodhet dhe tek femra ndaj mashkullit
Takohemi nė Ditėn e Gjykimit
Po, z. Eduard, kjo xhelozi na ekzistoka edhe tek femrat, por si shpjegohet qe syte e nxire i kane gjithmone ato ? Apo edhe kjo ben pjese ne planin e dashurise ? Po lotet, pse dalin ato gjithmone nga syte e femrave ? Apo edhe kjo ben pjese ne bukurine e dashurise ?
Highlander ne radhe te pare lal nuk jam ZotniPostuar mė parė nga Highlander
e dyta mos u keqkupto ne ate qe kam then tek fjala qe xhelozia egziston ke femrat per meshkujt sepse e kam fjalen tek ajo femer qe e do me shpirt ate djale
e treta pse i kan syt e nxire sepse e kan merzituar dhe kjo ehste vertet gabim qe nje djale te vej dore ke nje femer ,psh un si ed skam ven kurr doren ke nje femer dhe pse e ka merituar,dhe e katerta me pak fjale se u zgjata shume eshte qe jo vetem femrat i kan syt me lot por jan dhe meshkujt ata qe kan syt me lot per ate femer qe duan,do thuash ska mundesi dhe un te them qe ka shume mundesi sepse e kam perjetu dhe e perjetoj vete kte gje -se kam aspak per turp te them qe kam qar dhe qaj me lot per ate vajze qe dua me shpirt dhe jam xheloz sepse e dua dhe ajo eshte shume xheloze ndaj meje sepse me do
shpresoj qe te te kem sqaruar sadopak
flm per verrejtjen
Takohemi nė Ditėn e Gjykimit
Vazhdoj pėr t'ju trajtuar si Zotni sepse kėshtu e do mirėsjellja.Postuar mė parė nga EDUARDI
Lexojeni mirė edhe njė herė ē'keni shkruar. "...edhe pse ajo e ka merituar..." More, po ky ėshtė kulmi ! Merituar tė rrihet njė femėr ?! Ēudi sepse nga kėtu vijnė rrahjet si kafshė tė femrave, apo dhe degradimet shpirtėrore dhe psiqike. Kėto lloj terminologjish, qė unė e dua shumė atė prandaj jam xheloz, kėto janė vetėm justifikime tė lėndimeve tė mėvonshme qė do tė pasojnė. Pėrsa kohė do tė vazhdohet tė mendohet qė njė femėr nganjėherė e meriton tė rrihet, po aq kohė do tė shohim nė rrugė femra me syze tė zeza nė mes tė dimrit, dhe syze ama qė tė mbulojnė gjysmėn e fytyrės...
Krijoni Kontakt