Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19

Tema: "Kishtare"

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    degjo Rebele

shkruaj sic ta ka qejfi...por kur i nxjerr diku ne shesh, mesohu te pranosh dhe ndonje mendim qe ste shkon pas oreksit. pergjigja jote eshte shkruar me mllef , prandaj spo e marr ne analize se nuk ia vlen. ajo qe te ben ty te ndihesh keq dhe te japesh nje pergjigje aq te gjate eshte se ti e di qe eagle nuk eshte lexues dosido. kjo nuk ka diskutim.

ty te shqeteson fakti qe une hykam ne cdo teme te letersia dhe le komente? po pse ca te keqe shef ti ktu? apo pse une s'jam anetar i listes se msn tende apo te shume te tjereve ketu dhe s'me takoka te them cfare eshte e bukur apo jo? Get life oj cuce...dhe mos e shih fajin tek une pse ajo qe ke shkruar dhe ne pergjithesi cfare shkruan ti, s'jane kurrkund.

shnet pac dhe i here.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Ndersa une do desha ta ktheja pak ne binare fokusin e pergjigjes se Rebeles.
    Une nuk thashe qe s'ka eksperienca njerezore ne jeten tende... une po flisja per poezine dhe nuk e kuptoj perse e ke perkthyer personalisht.

Plus, vertet qe poezia nuk eshte mode (ose te pakten ashtu duhet te jete), por me pare duhet te meritoje emrin poezi. Se s'jane te gjitha ato qe serviren ne pjate poezi. Ka poezi, ka edhe "poezi", dhe ato qe jane "poezi" jane thjesht nje mode kalimtare.

Ndoshta nuk eshte mire te besh krahasime midis anetareve ne forumin e letersise(ose te pakten shpesh perkthehet si armiqesore), por sa per nje shembull se cilat lloje jane poezi me mesazh njerezor qe i rezistojne kohes...
    Ato mesazhe qe s'jane thjesht mode kalimtare, per mendimin tim jane te ketij lloji:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=40244

P.S.: Heret e tjera do te deshiroja te citohesha e plote.
    Edhe mund te mos isha futur fare te lija mesazh tek kjo teme, po ja qe ishte nate e gjate. Sidoqofte, shendet.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Pershendetje Rebele!

Ne lidhje me krjimin "Kishtare" me pelqen si ide ne pergjithesi. Vete jam rritur pa besim, por gjate jetes kam rene ne kontakt me njerez qe me kane mesuar ndryshe. Ne fillim as i kuptoja nga vinin, tani kam vene re qe shpesh eci me ta.

Gjithashtu mendoj se vete krijimi (menyra si e ke shprehur) eshte i ndikuar. Me "i ndikuar" nuk dua te kuptosh "i kopjuar", thjesht besoj se pas leximit te krijimeve ne forum, te gjithe ndikohen pak nga njeri tjetri. Ndaj ne pergjithesi per mendimin tim, nje qe pelqen te krijoje eshte me mire mos lexoje. Kjo ne menyre qe ti jape krahe individualizmit dhe vecantise ne krijimet personale. Gjithsesi ngjashmerise nuk kemi per ti shpetuar ndonjehere, perderisa te gjithe jemi njerez dhe shpejt a vone do vendosemi ne situata te njejta.

Asnje krijim nuk eshte i keq perderisa ti harxhove kohe dhe ndjenje nga ana jote per te thene ate qe mendoje. Disa shkruajne letersi te "mirefillte", pasi njihen me rregullat e te shkruarit, qe vete njerzit kane vendosur dhe nuk kane marre mundimin ti ndryshojne ne vite (ne nje kohe kur vete njerzit ndryshojne nga sekonda ne sekonde). Disa pastaj shkruajne ate qe mendojne, bardhe e zi. Une nuk do vecoja asnjeren nga te dyja per vete faktin se nje krijim i bukur per mua eshte nje krijim nga i cili marr nje mesazh, komunikoj me vete krijuesin.

Nq se te pelqen te shkruash, vazhdo dhe urimet me te sinqerta nga une, nuk ka me bukur se te shprehesh ato qe ndjen. Por gjithmone kupto se jo te gjithe lexuesit do pelqejne ato qe shkruan (madje dhe ata qe do komunikojne me ty, dmth do e kuptojne mesazhin nuk do te thote se gjithmone do jene pro mesazhit tend). Mendja nuk i mbushet asnjeriu per ato qe mendon ti, si dhe ulja e vlerave te krjimeve qe dikush tjeter pelqen, nuk do i jape me shume vlere krijimeve te tua.

Urime ne krijimtari dhe ne jete!

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    Poezi nga Ledia Dushi

Ledia eshte nje poeteshe e re shkodrane qe afersisht ne moshen e "Rebeles" beri BUM ne librin e saj te pare.
    ("poetikja e shtrirjes se paskajshme te hapesires se mbushur, i ngjashem si tek piktori surealist,S Gali, me objekte fantazmagorike,groteske dhe me permasa te brendshme")
    do shprehej nje kritik i mirfillte

Sanktuar

Ati jem
    perfundet
    n'arome t'murgeshes
    tue diftue
    drenat e hangun
    n'qafe
    buzet i ka ba
    rruzare
    Me mend
    gjuen zotin
    n'bel
    ndjen
    tue iu mberthy
    brezi i bekuem
    i gjakut

Pershendetje speciale per "Rebele"
    muzg i heshtur

i/e regjistruar Maska e Dreri
    Anėtarėsuar
    02-06-2002
    Vendndodhja
    Florida
    Postime
    661
    * * *
    Perendimi paralajmeron
    ne parshute te vet
    terrin e mendjes
    ne perplitje te fundit
    dielli i ftohte
    rrezon mbi lutje te malit
    faljen e vet
    agimi nis e qesh
    sendeve
    te mbetuna
    te kujtimit te djeshem
    me te idhtet e fjaleve
    mbi kranet e thata
    ne dridhjen e paperendueshme te ujit
    gjarperinjte kane
    formen e rruges se fikur
    te perendimit

* * *
    muzg i heshtur

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Do vij,
    kaleruar nė bryme te bardhe
    (oh, sa mekatare)
    Thyesat po n'a rrafshojne
    nėn idhullin tend,
    E quan Perendi?
    (ndonese nuk e ke pare)
    ate dordolec tė fshehur
    i cili nga mbreti e deri tek k'urva
    merr asgje me pak se
    gjithshka tė toktė?
    Ndiq shiritin e kuq teksa shpaloset
    (oh, sa i pafajshem duket).

```

Nėse Fati im
    gėrshėrazi pėrpėlitet
    brėnda qelise,
    sė lotit tė nje Zoti
    nuk do t'a le tė rrjedhe
    nė faqe te rrema
    Unė, flake pa shkrepse
    (pra e pa'zote)
    do t’a gelltis nė rėnie
    para se ai tė lagė
    rėra zotuese (!)

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Atij ...
    ia fale peshtymen
    teksa puthje ikonat
    E pse ndyen buzet
    kur Atė s'e lan dot?

Atij
    ia dhe gishtat
    mes drithmash e lutjesh
    E pse bashkon duart
    kur ai ty te ndan?

Atij
    i dhe belin
    perkulshem kur faleshe
    e pse bie pertoke
    kur ate s'e prek dot?
    (mos i zbraz kupat e gjunjeve
    se Ai s'i mbush dot)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    31
    bloody blasphemy...........i kam qejf njerzit qe nuk kan frike te humbin brinjen e njembedhjete................
    p.s. pas tre oresh meditimi dhe kerkimi intensiv arita ne konkluzionin final: fjala "blasphemy" nuk ekziston ne shqip.....
    engjell sic jam vet

C O B sanguin Maska e whisper
    Anėtarėsuar
    14-11-2004
    Vendndodhja
    Toronto ( perkohesisht ne Tirane)
    Postime
    1,028
    Nėse Fati im
    gėrshėrazi pėrpėlitet
    brėnda qelise,
    sė lotit tė nje Zoti
    nuk do t'a le tė rrjedhe
    nė faqe te rrema
    Unė, flake pa shkrepse
    (pra e pa'zote)
    do t’a gelltis nė rėnie
    para se ai tė lagė
    rėra zotuese (!)

Me pelqen, Rebele, me pelqen fakti qe ti nuk je dhe nuk mund te behesh kurrsesi...nje rere zotuese (!)...
    Te lexoj dhe e pelqej rebelimin tend qofte edhe vetem ne vargje...!
    ......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
    drejt gjinjve te tu me ndjell...

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •