Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Question Ēfare eshte kjo?

Para ca ditesh po ndiqja nje nga edicionet e kahershme (qershori i vjetshem a diēka e tille) te nje prej programeve te shumepelqyer: "Portokalli".

Me beri pershtypje diēka. Personazhi i famshem "Gjin" mbas nji dialogu me Gon Llaken, shume i revoltuar me diēka qe asnje s'mund ta marre vesh i keput nje nga ato te zakonshmet: "Oh ju dh....fsha mu n'Portokalli". Por nuk mbetet me kaq ēudia e kesaj "batute". Nuk vonon shume dhe fillojne e ndihen duartrokitjet e salles. Shfaqja ishte ne nje salle te madhe, tek Pallati i Kongreseve, ne mos gabohem.

Habitet njeriu kur e degjon qe diēka e tille te thuhet kaq haptazi por ato durtrokitjet ishin edhe me te habitshme.
    1) Ai shikues a ka ardhur per te pare Portokalline? PO. E si e ben Portokalline, e dh...t, ia jep atij shikuesi dhe me ne fund merr duartrokitje? Absurde.
    2) Ne fillim fajesoja skenaristet per k'to gjera te papelqyshme por me duket se nuk kane faj. Ky popull kete pelqe dhe keto i japin. Ky popull keshtu eshte dhe keshtu sillen.
    Gon Llaka e ka thene shume bukur ne fakt, duke mbrojtur vendin ku ha buken: "Banalitetin nuk e solla une, ate e gjeta mes jush."

Tashi ju si mendoni? A kemi te bejme me nje popull pa kulture e banal qe i serivret diēka sipas shijeve te tij apo nje popull te lodhun qe ha ē'ti japin e s'ka fuqi qe te ngreje koke? Apo diēka tjeter...

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    kjo eshte per te qeshur sepse eshte e papritur.

eshte humor. welcome to the real world. ata qe bejne portokalli e kane gjetur formulen per humor. banalititi eshte nje nga perberesit e formules. nqs tjetrit i pelqen dicka ti duhet ti japesh me shum

e ju dhejfsha temen

nuk gjykohen popujt aq kollaj mo.

edhe ktu ne angli humori esht banal, po eshte me subtle.

sdihet se ca humori behet ne afganistan
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga good devil : 26-01-2005 mė 09:53
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Mendimet dalin ne pah edhe aty ku nuk jepen.

Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    banalitet ku kudo, ai mund te ket vene maske, dhe te hidhet per dicka tjeter.

ca te keqe ka baniliteti. eshte vetem nje form tjeter e shprehjes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga good devil : 26-01-2005 mė 10:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Cool

Citim Postuar mė parė nga good devil
    banalitet ku kudo, ai mund te ket vene maske, dhe te hidhet per dicka tjeter.

ca te keqe ka baniliteti. eshte vetem nje form tjeter e shprehjes.
    Per momentin po flasim per ata pa maska. Duro se do te vije koha edhe ty. Meqe "you're back" ribeje nje prezantim dhe rihiqe masken!

Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    he me thuaj pak cfare te keqesh ka banaliteti.
    lets not be hypocrites here

dhe un nuk kam mask. kam mask vetem per ata qe nuk shohin mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga good devil : 26-01-2005 mė 10:32

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Smile

kaq zhurme te behet per nje "te dhjefja portokallin"???
    xeni, kjo eshte gjuha e folur vella, pse na eshte bere fiksim se perdorimi i disa fjaleve eshte banal, dhe se shume fjale marrin kuptime tabł vend e pa vend.
    dakord, ka te beje me moshen e degjuesit, te ruhet sa te jete e mundshme qe te mos prishet ndergjegja e te miturve, por nuk mendoj qe eshte nje gje kaq tragjike.

e them kete sepse the diēka per popullin, qe kaperdin ēfare t'i serviret...

faktikisht, vetem per te qeshur nuk qeshet me zor.
    te them te drejten, humoristet shqiptare jane gati 380 dite ne vit(365) te dehur tape, thumb, ose ne gjendje ekstaze. prej te tille personash mund te presesh ēdo lloj gjeje dhe ēdo gje do te te vije papandeur(papritur).

une mbaj mend nje here ne berat, andej nga viti 96...
    u be nje si tip festivali ne shesh, me humoriste, etj... na ishin te ftuar edhe disa humoriste me ze, te pakten per beratin, ishte cekja, qe respektohet nga te gjithe aty.
    ai filloi qe te ēirret e te vjelle ne mes te sheshit, ne mes te dites. ne mendjen e tij, jam i sigurte qe po bente humor(se dhe populli qeshte). por, te them te drejten, mua ma shpifi fare. ai e kapi me politikanet, dhe e ndyu gojen aq shume, saqe mendoja qe edhe sikur te kishin ndonje ēeshtje nderi te lene pezull, nuk do ta kishte ndyre gojen aq teper. humor i thenēin, se ishte banalitet i mirefillte; por populli nuk ja kursente te qeshurat.
    e them kete, per te shpjeguar nje aspekt te kesaj dukurie.
    te marrim ceken si shembull konkret.
    ai eshte humorist me ze, dhe ne berat eshte nder te paktet qe eshte ngjitur aq lart. prandaj ne nje fare menyre ai e quan veten perfaqesues te beratit, edhe pse nuk mund ta gjesh kurre esell, dhe nese i ben analizat e gjakut alkooli(se gjak ska fare) i del i grupit 0 negativ. puna eshte, se ēfaredo qe te thote nje personazh i tille, populli qesh edhe per inerci. ... nuk e di nese arrita ta shpjegoj si koncept.
    te njejten gje, une e kam vene re edhe ne tvsh, ne nje program qe koēo devole kishte ftuar xhev. zenelin dhe gon llakajn. te them te drejten, me gjithe admirimin qe kam per te tre, dhe qe me pelqejne shume si humoriste, ate nate lane nam, dhe treguan se ne te vertete kane humbur sensin e orientimit. vetem koēo devolja u tregua vertet i permbajtur.
    por, si thote dhe good devil, nganjehere, te tille njerez thone gjera te paparashikueshme, dhe eshte spontaniteti i batutave qe bejne me shume te qeshesh, sesa batuta vete.
    faktikisht, ne jemi mesuar me nje televizion komunist me gjuhe, mesazhe dhe programe jashte mase te filtruara, dhe me renien e sistemit, ēdo gje mund edhe te na duket banalitet.
    te ndjekesh humorin italian, si ate femeror, si ate mashkullor, banaliteti(ose ajo qe mund te quhet banalitet, dmth, qe s'mund t'ja perkthesh nje familjari/eje) eshte thelbi i humorit.
    humori eshte me teper venia ne loje e(dhe shtremberimi i) situatave te ndryshme neper te cilat kalon nje shoqeri; nese gjuha e perditshme qe perdoret eshte plot me banalitete, nuk eshte me vend ta filtrosh se tepermi, sepse per ndryshe do humbesh shijen...duket se jeton tjeter kund, ose jeton jashte kohes dhe ambjentit te shoqerise qe te rrethon...

;-)))
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 31-01-2005 mė 17:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    hajde analize hajde...

mire mo mire, ideja eshte e sakte ne ate qe thu... edhe une s'eshte se jam ndonje person qe te gjitha fjalet i kam te pastra

duket se jeton tjeter kund, ose jeton jashte kohes dhe ambjentit te shoqerise qe te rrethon...
    une tjeterkund jetoj dhe ēeshte e verteta ketu ku jetoj une s'guxon njeri te perdore shume banalitete ne televizor sepse ia mbyllin...ka nje ligj, nje pike ku e ndalojne perdorimin e fjaleve qe jane nekundershtim me "moralin dhe strukturene familjes turke"...
    muhabeti eshte se te gjithe dh....im, asnjeri s'e mohon kete, por kemi caktu vende te posaēe qe i kemi qujte hale, ne menyre qe te mos mbaje ere vendi dhe qe te mos shperndahen mikrobe, qe te mos demtohen ata qe jane ne vend publik...lol d.m.th. televizori eshte nji vend publik ku duhet te kete njefare pergjegjesie dhe njefare rregulli e ku nuk duhet te dh......

Une e them kete duke pase parasysh efektin e madh qe ka televizori... Nuk asht fjala vetem tek kjo fraza e perdorur jo... ka edhe shume gjana te tjera te cilat perdoren...po t'ia nis e t'i baj nje liste zgjatet shume muhabeti...

Puna eshte se ne shoqeri ka njefare tendence me shku drejt kaosit, drejt sthurjes ekjo eshte normale, kshu eshte njeriu... jane ligjet qe vendosen nga njerezit ato qe e ballancojne kete "natyralizem"...

gjithsesi eshte edhe ai opsioni tjeter, me e ndrru kanal ose me i fute nji te fikme po ēa me i ba se edhe pa qeshe nuk rrihet...lol....

shnet.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Talking

o xeni; nuk me ke kuptuar krejtesisht; perndryshe nuk do me kishe cituar, dhe te ishe pergjigjur per veten tende.
    ti e di qe ma ke treguar se ku jeton; andaj s'kisha pse ta shkruaja per ty ate gje.
    ne kontekst te shkrimit tim, duhet ta kuptosh ndryshe.

me pak fjale, nese humoristi nuk behet pak banal, populli na mendoka se ai jeton tjeter kund dhe nuk e njeh realitetin ku jeton populli i vet. -me kupton?
    une nuk jam per nje televizion banal dhe te degjeneruar; por as edhe nje televizion ku ēdo gje filtrohet. po, e perseris, per hir te femijeve duhet pare gjuha e folur, ajo qe serviret ne varesi te orarit te transmetimit. por edhe ky rregull i fundit nuk duhet te sherbeje si shkak per ta degjeneruar fare(sidomos ne oret e vona); ose si do thoshte gon llakaj; per ta dh**re fare.
    por edhe ne mos te bejme si pioniere te enverit, ose si anetare te rinise komuniste...
    gjithshka, banaliteti ose morali vleresohen nga etika.
    se une edhe mund te perdor fjale "te edukuara" per te share dike.
    psh: "a mund te thyesh qafen te lutem?".. do te ishte njesoj banale si te mos perdorje hiē fjalen "e edukuar".
    francezet e kane ne vend te lekures kete gje.
    ose edhe mund te perdoresh "llafe turpi" dhe te tregohesh me shume edukate.

gjella me kripe e kripa me karar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 01-02-2005 mė 01:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •