VAZHDIM
Te mos harrojme qe eshe shume te tjere i thurren lavdi diktatorit, por sot u jane harruar emrat.
Kolevica vjen ne perfundimin qe Kadareja ishte komunist. E ēe pastaj? Ja edhe ishte. Nuk e besoj se eshte akoma. Te gjitha keto thuhen e behen dhe Kelmendajt dhe Kolevicat (Si shume K-ra) harxhojne kohen e tyre sepse Kadare eshte i gjalle dhe shpresojne ta terheqin ate ne duele qe gjithsesi do t'ua rritnin vlerat atyre vete.
Kadareja nuk u shit ne perendim dhe vazhdon te shitet ( si libra e kam fjalen) pse ashtu desh Enveri, as pse pershkruante dhe vinte nga nje vend egzotik. (Sa per egzotizem palloin e shef nje here e dy here dhe pastaj nuk te duket me egzotik, duket si zogjte e tjere po me ca ngjyra me shume). Kadareja akoma eshte me i shituri jo vetem ne Shqiperi, por edhe neper Bote. Me kete nuk dua te them qe nuk ka te meta, madje boll, por siē e kam thene edhe me siper nuk mjaftojne K-te e mesiperme.
Tani, me vjen ndermend nje gje e lezeēme per Kolevicen. Kolevica ka qef te na kujtoje qe Kadareja ishte komunist, e cfare komunisti ne nje kohe qe Kadareja nuk eshte perfshire direkt ne politike pas 90-s. (Intervistat dhe mendimet si personazh publik per mua nuk jane perfshirje e drejtperdrejte). Nga ana tjeter vete Kolevica i shkoi prapa Saliut (Berishes e kam fjalen) pa i bere syri tert sapo Saliu u veteshpall antikomunist. Demek ne antikomunizmin e Saliut ( ish-sekretar i dalluar partie, komunist i thekur) Kolevica besoi pa nje pa dy dhe u vu ne dispozicion drejt per drejt. (Per ata qe nuk e dine P. Kolevica ka qene deputet i PD dhe nje nga mbeshtetsit e Dr.Sali (Komunist) Berishes.
Per me shume ndonjehere tjeter, kur te na tregojne qe Kadareja eshte nga Gjirokastra, qe gruan ia quajne Elena, qe eshte i tilli e i atilli, por qe per fat te keq a te mire mbetet shkrimtari i pare i gjalle i kombit dhe per kete eshte i vetedishem dhe nuk fshihet prapa modestise fallco, per t'u bere qefin atyre qe ndonese per veten e tyre mendojne se jane shkrimtari i pare i kombit, nuk kane kurajon t'ia pohojne as gruas se vet, ne se u ka mbetur ndonje e tille.
Krijoni Kontakt