Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 167
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Vendndodhja
    GJERMANI
    Postime
    3
    nuk dua te ofendoj tani ata qe vene ne dyshim vlerat e kadarese si shkrimatar mgjth. marr guximin te them se ai eshte per mua me plot gojen I MADH sespe fama fitohet dhe me fat dhe rastesisht por kadareja eshte koke. pata rastin ta shoqeroj tre dite kur erdhi ne gjermani per panairin e librit ballkanik dhe qe atehere jam e bindur plotesisht per ato qe them.
    :brire

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    e di pse je i bindur....?
    ka gjasa ta kesh ndjekur nga poshte lart...sidomos marr shkak ta shfaq kete bindje mbas 22 qe ke vene ne bisht te nickut.
    Pra mos i beso aq shume bindjes se tanishme te cilen e ke fituar ne rrethana e kushte qe deri neser do te ndryshojne. Ndoshta sapo te behet 2 i fundit 5
    ose me e vona sapo te te behet 2 i pare 4.
    megjitheate gjitha sa thashe nuk e kundershton me kush bindjen tende per madheshtine e tij.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    E di c`eshte e mire?
    Qe Kadare eshte gjalle ,dhe ne shkruajme ketu pro-kunder tij...
    Kjo tregon...
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2002
    Postime
    278
    Si shqiptar, jam padyshim patriot qe ne lindje si gjithe shqiptaret
    e tjere. Por mund te them se vetem duke lexuar librat e Kadarese kam kuptuar se tek une dashuria per atdheun, per Kosoven, per shqiperine e madhe eshte perpunuar per tu persosur gjithnje e me shume.

I jam mirenjohes!

Siē thone ne itali -Ismail grazie di esistere-

Falemnderit qe ekzistoni, edhe ju te gjitheve djem e vajza te forumit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga artur : 19-12-2002 mė 23:10

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Shqipnia vu'n e ka per te vu'jt, derisa kraharore kuqet me floke blu, dun te jene pjestare te demokracise duke pase ende testerat e partise si kujtime te arritjeve te merituara te se kaluares!!!!
    ...
    Klod , sa me pelqeu kjo ...me pelqeu deri ke dhimbja e te vertetes.
    c'ti besh te verteta te vret, sidomos e verteta jone...!
    te perqaf macia
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    Kadare e Qosja
    dhe zogjet e shtrigave
    edhe sa kohe u ka mbetur t'i rrenojne

nga kush presin lartesim
    a vetem nga veprat?
    Po kush rrenon vetveten
    vetem zogjet e shtrigave

edhe sa kohe u ka mbetur t'i rrenojne
    e ata vetem jetojne e jetojne

Kadareja ėshtė mjeshtri mė i madh i letrave qė kemi. Nuk besoj se ata qė e kritikojn dėshirojn qė tė kishte vdekur, kalbur nė burg. Ai kishte qenė mė i madh sikur (tė mos ishte shkolluar nė Moskė) t ishte shkolluar diku nė perėndim! Atė e pengon egoizmi personal dhe komoditeti pėr tė qenė intelektual i madh e i mirėfilltė. Disa e paraqesin si disident, ēka nuk ka qenė. Ai nuk kontriboi me asgjė pėr shembjen e diktaturės. Ai vetem pėr komoditet iku, dhe kėtė e paraqet si goditje tė diktaturės, ēka nuk ka qenė. Ai edhe shkoi nė Francė, politikanėt e tė cilės gjithmon kanė mbajtur dhe mbajn anėn e armiqėve tanė,tė serbėve e grekėve.
    Personaliteti i madh, rrezikon dhe sakrifikon kur kombi e shteti i tij kanė probleme. I madhi Vacllav Havel mori post politik pėr tė ndihmuar atdheun, ndersa Kadareja ish bashkėpartiakėt e tij nuk i kritikon qė po e pėrdhosin Shqipėrinė, jo mė tė marrė ndonjė post.
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

Kemi shumė pak personalitete qė i pėrkasin elitės sė mirėfillt kombėtare. Pėr fat tė keq tonin kėtė e kemi pasur problem tė madh kahmoti. Intelektualė e politikanė qė e meritojn me u quajt elitė janė fare pak. Kemi shumė pseudointelektualė e pseudopolitikanė, dhe ata e kanė fajin pse jemi nė kėtė gjėndje. Eliten sė fundi na e ka shkatrruar diktatura. Tash duhet kohė qė tė krijohet shtresa e mesme e shoqėrisė sonė, e cila do japė eliten e mirėfilltė e patriotike, mua mė pėlqen edhe nacionaliste, jo shoviniste.
    Gati gjithmon udhėheqėsit i kemi pasur egoistė qė kanė pasur parėsore interesin personal e jo interesat e Atdheut e tė Kombit. Ata mė shumė kanė punuar nė dėm tė Atdh. e tė Kombit, dhe populli kurrė nuk e ka ēmuar (me arsye) si pushtetin e tyre.
    Me punėn e secilit do bėhet mė mirė!

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    edhe t'i futi ne etite kombetare Qosen e Kadarene edhe t'i demaskoj e njollosi - kete pune e bejne vetem zogjet e shtrigave! Jo nuk ka ndonje koncept tjeter per ata qe perpiqen te mos jene elite kombetare, ata qe e meritojne! Shih, sa i coroditur del njeriu, kur flet nen prizmin politikuc - per eliten kombetare!
    Here thote ka fajin diktatura, here koha, e vet leshon helm nen gjuhe - e per kete helm kush ka faj?

Sigurisht se tė kompleksuarėve e robėrve tė ideologjive si idolėt e tyre u duket helm e vėrteta! Jam njeri i thjesht, dhe nuk njollosi askė. Idolėt e tu nėse e kanė njollosur, e kanė njollosur veten. Edhe Qosja kishte mbetur i madh sikur tė kishte kontribuar pėr liri e pėr tė vėrtetėn, e jo duke e quajt shumicėn e shqipt. tė Kosovės popull qen, duke vjellė vrrerė kundėr institucioneve e Rugovės ka ēuar ujė nė mullirin serb. Nuk kam faj unė, qė pėr kėtė arsye nuk e do shumica e Shqiptarėve tė Kosovės! Nuk e urrej aspak, veē jam i lumtur qė nuk udhėheqė ai me ideologjinė e egocentrizmin e tij. Pėr Kadarenė nuk kam ēka shtoj. Si letrarė ėshtė mė i miri qė sot jetojn! Si politikan s ėshtė nė nivel tė duhur!

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  3. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  4. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  5. Historia fetare pėrmes historisė dramatike (nga Ismail Kadare)
    Nga macia_blu nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •