Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 168
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Une nuk te quaj anadollak as turk dhe te kerkoj te mos me quash grek Nuk hiqem si i forte nepermjet internetit, nuk e bej as ne jeten reale. Nuk dua percarje thjesht mirekuptim por e shoh se kjo e fundit eshte luks po ta kerkosh prej jush.

Tani kjo hajde kruaje po deshe me duket shume feminore eshte njesoj sikur te them une qe po te vish nga lagjia ime do te te ze me gure.

shendet pac e diskutime te mbara!
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Julius
    Une nuk te quaj anadollak as turk dhe te kerkoj te mos me quash grek Nuk hiqem si i forte nepermjet internetit, nuk e bej as ne jeten reale. Nuk dua percarje thjesht mirekuptim por e shoh se kjo e fundit eshte luks po ta kerkosh prej jush.

Tani kjo hajde kruaje po deshe me duket shume feminore eshte njesoj sikur te them une qe po te vish nga lagjia ime do te te ze me gure.

shendet pac e diskutime te mbara!
    Ej, lexoji me kujdes shkrimet e mia te meparshme dhe shih mire se ēa kam thene dhe si kam fole. Une flas per njerez, per fakte, jap mendim bazu ne ato ēka kane ndodhe me perpara, ndersa ti vjen e me thu ju mysliament mos e quani veten kshu e ashtu, vjen e me flet per fundamentalizma, per mbeturina etj. etj.

Mund ta marresh si feminore e si te dush, veēse eshte gjeja me e fundit qe mund te thuhet ketu ne internet njerezve qe nuk merren me diskutimin por kalojne ne etiketime per personat. OK?

Nese ti me quan turk, une te quaj grek thashe. Nese jo athere je ne rregull, ti edhe une.

Une s'kam ndermend te kerkoj gure qe hidhen prej njerezve qe kane qellime jo te mira, vetem di te them nje gje: ne realitet ēdo gje eshte ndryshe.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet nė Bllog
    22
    Po mire more trim po Hafiz Ali Korēa (ky ka hartuar edhe nje alfabet per shqipen), Naim Frasheri, Sami Frasheri e sa e sa te tjere si keta nuk ishin Rilindes? Keta fese Islame ju kundervune? Keta ideale Kristiane mbrojten? Na thuaj ti nga i morren idealet keta? Keta dhe shume te tjere si keta (te te gjitha feve) mbrojten ideale kombetare.

Te kam thene edhe ne nje teme tjeter, mos i zer ne goje rilindasit shqiptare nese nuk i ke lexuar pasi shkruan si me lart. E ke marre ndonjehere mundimin te lexosh rilindasin me te madh shqiptar, Naim Frasherin? Ai i kendon me vargje Gjergj Kastriotit, Lirise, Memedheut, Gjuhes, Perendise. E ke marre ndonjehere mundimin te pyesesh veten se cfare e shtyu plakun e mencur Ismail Qemali, qe ishte musliman dhe deputet ne perandorine otomane, qe te ngrinte ne Vlore flamurin bizantin te Kastrioteve, qe turqit edhe sot e kesaj dite kur e shohin zgurdullojne syte? Sigurisht qe nuk e ke bere. Ia ke bere ndonjehere pyetje vetes se si ka mundesi qe Mbreti Zog, nje tjeter figure e shquar e historise sone kombetare po i besimit musliman, martoi nje princeshe katolike ne te njejten dite qe u martua edhe Gjergj Kastrioti ne 27 prill. Dha edhe urdher qe femrat shqiptare te hiqnin ferrexhete dhe motrat e veta i veshi dhe u ofroi ate pak kulture moderne qe ofronte koha? E ke vrare ndonjehere mendjen se perse Prof. Dr. Sali Berisha, nje tjeter shqiptar i besimit musliman, eshte nje nga promotoret me te flakte te integrimit evropian te Shqiperise dhe flet per "vlera perendimore" te shqiptareve? E ke vrare ndonjehere mendjen se si ka mundesi qe Ibrahim Rugova zgjedh per shtetin e ri te Kosoves emrin Dardani, sic e ka patur ne mesjete, dhe flamurin e kastrioteve me yllin me 6 cepa si flamurin e shtetit te ri te dardanise? Pa harruar qe tani se fundmi vete Rugova ka zgjedhur si besimin e tij personal besimin e krishtere katolik. Shembuj te tille gjen sa te duash ne historine shqiptare si ne te shkuaren edhe ne te tashmen.

Asnjeri prej tyre nuk e urren besimin musliman apo besimtaret muslimane ne Shqiperi. Te gjithe e respektojne te drejten e cdo shqiptari per te zgjedhur besimin e tyre ashtu sic ua do zemra. Por kur vjen fjala tek e verteta historike, te gjithe pa perjashtim e pranojne me plot goje qe feja e te pareve tane ka qene krishterimi, pavaresisht nese sot jemi muslimane, orthodhokse, katolike apo ateiste. Ashtu sic te gjithe e pranojne me plot goje qe islamizimi i shqiptareve ka qene here i dhunshem (kujto nizamet qe rrembeheshin si femije), e here i terthote (kujto taksat mbi popullsine e krishtere).

Sot te gjithe ne mburremi me "harmonine fetare" midis komuniteteve fetare ne vend, qe nuk e gjejme ne asnje vend tjeter te botes. Kjo harmoni nuk lindi vetvetiu por eshte nje tjeter prove qe besimi islam nuk zurri rrenje ne toke, por shartoi besimin e krishtere qe besonin dhe praktikonin te gjithe shqiptaret. Kjo duket jo vetem tek harmonia fetare midis shqiptareve por duket edhe tek forma tjeter e islamit ne Shqiperi, bektashizmi, qe eshte nje forme e ndermjetme origjinale besimi midis islamizmit dhe krishterimit. Frasherllinjte ishin bektashij dhe jo muslimane suni sic jane pjesa derrmuese e shqiptareve.

Arbereshet, arvanitasit, shqiptaret e besimit te krishtere qe arriten ti mbijetojne valeve te historise, nuk i vret shume fakti se pjesa derrmuese e shqiptareve jane te fese islame. I vret fakti qe shqiptaret e sotem, edhe pse jane te lire, ende nuk e pranojne te verteten historike por vazhdojne te perqafojne mentalitetin otoman.

Une ende me duhet te takoj nje turk ketu ne Amerike qe te me mburret me historine e lavdishme te perandorise otomane, te gjithe turqit qe kam takuar me kane thene "na la shume te prapambetur". Vetem ne kete forum kam gjetur plot shqiptare qe mburren me perandorine otomane se gjoja i ka mbrojtur shqiptaret nga asimilimi.

Vetem nje pyetje historike bejini vetes:

Kush(Sa) ishin shqiptaret ne Ballkan perpara se te binin nen pushtimin otoman?
    Kush(Sa) ishin shqiptaret ne Ballkan me clirimin nga pushtimi otoman?

Ne kete balance i vune gjerat edhe rilindasit tane te cilet hodhen themelet e identitetit tone kombetar jo ne imazhin e Shqiperise nen pushtimin otoman, por para pushtimit otoman. Prandaj ne mes te Tiranes e Prishtines gjen nje statuje te heroit tone kombetar Gjergj Kastrioti dhe nje flamur me shkabonjen me dy krena.

Albo

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Nqs Turqia ka qene shpetimi per Arberine, ashtu sikurse mundohet Cyclotomicu te jete per forumin, flaka i rafte te dyjave e mos u bofshin mo!
    Paralelizmat e tua, leri kur te nxjerresh studimet e gjeneralizuara. Mos na jep kaq "previews of coming attractions". Mba ca surpriza dreqi ta marrte qe ta blejme ate liber kur te dali, se cu pa pastaj. Rrofsh per flaken... car tradite ka zakon mallkimin ? E gjen dot ?

Nuh Musa flet shume qarte nga pozita e vet, por problemi eshte se do behet lemsh po ti zhvendoset debati me kalamjt e forumit.
    Nuhi nuk po sulmon krishterimin, por po vetembrohet me kundrasulm ne nje teme, qe hap Qafiri, ku eshte Islami ai qe eshte sulmu. Kjo lloj teme nuk mund te kete rezultat tjeter pervec se kundrasulmeve.

Tashti,

sa per teorite islamiste, turqia mund te kete qene nje lloj fire exit-i per arbanet nga greket apo sllavet, sikur te marrim dy anet me negative te ketyre dy fqinjve, por ka qene keshtu vetem duke e turqizu ate. Nen Turqi ata qe njihen si shqiptare u shkeputen dramatikisht nga qyteterimi europian qe i kishin perkitur deri atehere
    , pa krijuar ndonje qyteterim individual te ri te vetin. Perkundrazi, qe prej atehere te vene ne kontrast me gjithe europen, europianet shqiptare kishin tendenca asimilimi turk. Elementi shqiptar NUK KA vepruar asnjehere, edhe kur ka pase pozita ne perandori, si shqiptar, por si turk, madje me turk se turku.

Nga ana tjeter, elementi musliman shqiptar NUK BERI ASGJE, ne nje kohe qe pretendojne me krenari se kane DREJTU perenadorine Osmane, per te shkeput elementin shqiptar kristian nga perkatesia e tyre ne grupime identiteti jo shqiptar - sic beri, jua kam permendur, Serbi Mehmet Pashe Sokolliu, i cili me pelqim te Sulltanit, ne vend qe ti ofronte Islamizmin serbevet per ti shpetuar "thundres" se patrikanes se Stambollit (filozofia Baletiane kjo, nje filozofi Inferiore e padinjitet), qe do ti shpallte ata subjekte greke meqe ishin ortodoks, perkundrazi, ai shkeputi kishen serbe nga patrikana duke e bere ate autoqefale me te vellane e vete kryepiskop - perkundrazi nen pashalliqet e shqiptareve ka lulezuar natyrshem ideja e te qenit grek te ortodokseve.

Pra, nga aspekti i rrezikut te kanosur nga sllavet e greket, osmanet nuk bene vecse shtuan nje rrezik tjeter asimilimi, e mira e te cilit nuk ishte as me pak e as me shume vecse mbrojti nga asimilimi sllav a grek subjekte qe nga ana tjeter ishin asimiluar ne Turq!!!!
    Keto subjekte te asimiluara turqish, jane ata, qe sot si shqiptare, edhe pse e kane arritur kete emertim kombetar shqiptar jo ne saje te bekimit te qene nen Osmanet, por si proces levizjesh anti-osmane me ndikime te ideve nacionaliste te europes perendimore, qe na bejne GAM GUM se jane krenar se turqizimi si la te sllavizohen....

Pra, nuk dalim askund, pervec se jemi ne rrethin vicioz te inferioritetit qe pergenjeshtron vajin e Vaso Pashes: "Ti ke pas qene nji Zonje e rande", se me demek nuk ka pase ndonje here Zonje te rande, por ka pase nje Arberi, nje zonje te rame, qe ka fryka e serbit a grekut, ka pranu te turqizohet.

Pervec kesaj, po te vazhdojme te pranojme te mirat e teorise turke, Skenderbeu nuk ka se si te jete me Heroi kombetar, ndersa gjaku i te reneve ne lufte kundra turkut KA SHKU PER LESHSHSHSH, ose eshte derdh jo per "NE" shqiptaret post-Skenderbeiane.
    Aq me teper qe nqs nenshtrimi ndaj te tjereve e mbijetesa eshte kushti i jetes atehere edhe te qenit Islamik sot ka plotesisht te drejte te jete NEN CENIM nqs kushtet na ofrojne dicka me superiore!

Atehere pse ankohen islamiket?
    Llogjika te nderpritet qysh ne fillim fare. Pse do thuash ti. Ja ta shiqojme. Nuk di nese keto gjera i ben se je naiv apo si, se mua po me kenaq me keto pallavra qe shkruan, dhe menyra si i shkruan.

Po mire ne qe ikem nga ky civilizim, por Serbet, Greket, Bullgaret etj etj qe jane ne cdo liber te mundur te Evropes. Ka nje tendence romantizimi absolut nga ana e vendeve Skandinave per Serbet psh, e spo flas per Serbet. Kush pervec shqiptareve i ndihmoi keto vende ? Pse Shqiperia nuk u ndihmua ? Mos do te thuash qe nuk u ndihmua se ishte me mazhorance muslimane ? Ne dime qe nipi i Garibaldit ka sjellur armatime te tera gjate nje kohe shume te gjate per Shqiperine, dhe se kur Austriaket e zbuluan, desh i shpallen lufte Italise qe fuste hundet atje. E gjermanet gjithashtu, per te mos folur per te tjeret. Eshte shume here me e komplikuar puna se sa pune feje sic e paraqet ti.

Na i shpjego pak keto politika te cuditeshme te perendimit(me lindjen as ja vlen te merresh sepse lindja moderne eshte nje krijim i Anglise) nje here, perpara se ta sqarosh perkatesine shqiptare tek ky civilizim Europian kaq velladashes sac e paraqet ti. Kjo europe qe na priska me krahe hapur e na paska pritur gjithmone me krah hapur. Tendencat e tua, si te Nah Muses nuk diferencojne shume nga njera tjetra ne lloj, vecse nuanca e te shprehurit i jep kahun e kundert.

Sa per flamurin bizantin, na thuaj domethenien nje here nese e di, e pastaj na thuaj kujt i perkiste e ne cilen epoke... hajde Albo se nuk genjehet dynjaja me karamele
    . Se mos na dalin 2 ne 1 ore ... e jo 1 sic mendojme ne...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 03-02-2005 mė 02:31
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Mos u hidh perpjete o nemce effendi! Arbereshet kane qene gjithmone aktive ne ceshtjet e Shqiptare qyshkur u shperngulen pas pushtimit Osman. Arvanitasit ishin flamurtare te shtetit Heleno-Arvanitas.

Sidoqofte, ti je Tetovar (Kabuli i Shqiptaris). Nuk pres te kuptosh.
    Jaja?, per ate ajo TETOVA kendohet ne secilen kenge te dyt folkloristike!!!!

Cka don te me mesoj nje njeri, i cili deri dje ka ngran BAR, se as BUK NU KA PAT TE HAJE!!!, shih njehere, edhe speedy gonzales ju ka zili, se sa shpejt i keni kap gjerrat e kesaj bote, qe deri dje as keni mund ne enderra ta imagjinoni.....

Shqipe, une isha ai qe baballareve/vllezerve/femijve tuaj u ka dhan ka 20 a 30 marka gjermane viteve te 90_ta, kur dolet nga kafazi juaj. Boten do ta mesosh VETEM NEPERMJET meje.....more figura qesharake, ku e keni hallin te ngritni ju ato akuza kunder muslimaneve.....ti kuptoje vetem nje gje, ASNJEHERE, kete ta mbash mend ASNJEHERE ne jeten tende, nuk do te jesh ME SHQIPTAR se une, se ai babai im qe nga viti 1970 ka leshuar shtepine dhe me ka len mua te rritem JETIM, dhe gjith djersin e vet e ka investu po te cajo shtepija ne vendlindje, cajo eshte jeta e tij, e pordhaveca si puna jote e tjereve po vijn ketu te me tregojn se duhet te shkoj te jetoj ne afganistana e pakistana???, shqipe une shkaut gjakun do tja pi, a ty do te gri copa copa e do te ha. Edhe njeher, NJE I KA LIND NANA SHQIPTARET, dhe kurre mos te bjer ndermend se ti je MA SHQIPTAR SE UN apo se nje MUSLIMAN tjeter. Figuro, po te mos kishim qen kokfort, moti koh do te ishim larguar, si ata (te krishteret) ne perendim, ashtu edhe ne (muslimanet) per ne lindje....e pasnllavsitet do te kishin bere not ne detin tone tash....por kjo nuk ndodhi, dhe bastioni shqiptar kunder pansllavisteve eshte ende toka shqiptare andej sharrit, KREJTESISHT I BANUAR ME MUSLIMAN!!!, QETESI NE RRENDIN E LIRE ATJE PAS!!!, SHUJ DHE QETESI e mos fluturo aq lart, se si thot populli, KUSH HIP LART, BJER EDHE SHUM THELLE!!!

tung

PS: ku jan ata arvanitasat e ata arbereshat KU JAN?, kush e derdhi gjakun ne kosove e maqedoni???, KOSOVA E MAQEDONIA JAN TOKA SHQIPTARE, ata bithlepiresit jetojn ne toka GREKE E TALJANE e na shiteni tash si patriot???, hahahah, patriot me BATARIA DURACELL jeni, asgje tjeter!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 03-02-2005 mė 03:59
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Na quajne Turq per ate pune, dhe per me teper edhe emertimi qe na kane rrasur as nuk ka te bej fare me emertimin qe ne i vejme vetes tone. Emertimi i Shqiperise eshte marre, mendohet nga shkrimet e Claudio Ptolemeut, dhe eshte inkorporuar atje sa per rremuje. Kush jane e nga vine keta Shqiptare ? Llogjika e thjeshte te con te mendosh qe si eshte e mundur qe Shqiptaret te kene kaluar nga Kaukazi e te jene vene ne vendin me te mire qe mund te gjehet, mu ne mes te evropes dhe ne brigjet qe kane qene objekt lufte te ashpra ndaj Romakeve dhe Lindoreve te Kostantinopojes. Aresye te con vecse tek vazhdimesia Iliro-Shqiptare, megjiahte pa u zgjatur shume, emertimet na i vendosin te tjeret. Amerikani quhet Amerikan ne token e vet, Amerikan e quajne dhe te tjeret, ne na kan rras emertime sipas qefit, duke filluar nga Grek, Serb, Romak, Arnaut, Albanian e lloj lloj. Nuk eshte aresye kjo per te qene Musliman. Jo per gje por dhe vete Kurani nuk do pranonte besimtare te tille qe bashkoheshin per te qene .... shqiptar !

Ulu e lexo mire car shkruan se nuk ka kuptim. Si katolik si orthodhoks, si musliman e si bektashinj nje komb e nje rrace jemi. Ne vend qe kete ta kthejme ne nje dicka produktive, fillon e ben lemsh me keq perbrenda. Ti nuk po thua histori, ti po ben propagande. Nese do beje histori do filloje te permendje me fakte si erdhen Muslimanet, qysh erdhen, organizimin politik, shoqeror etj etj, e jo kodra mas bregut un jam me shqiptar se te gjithe se jam musliman. Nuk shkon kjo. Fajin nuk e ke ti, po e kane keta te tjeret qe merren me "fene e te pareve" e se kush eshte shqiptar i vertete. Secili ka fene e vet e pike mbaroi. Ne Kosove kane luftuar njerez nga Berati, Vlora, Fieri, Durresi e shume pjese te tjera te jugut per lirine e asaj toke. Eshte dicka shume e keqe kjo gje. Kam degjuar shpesh qe Kosovaret thone per pjesen ekstreme jugore, "le te iki te greki". Ato ne rastin me te mire do ishin deklarata naive, ne rastin me te keq, te agjenteve te UDB-se, pra spiunave. Per ket gje akuzohet Haradinaj ne Hage, se ka vrare keto lloj shqiptaresh, ka prere lidhjet qe Serbi kishte brenda(nese nuk e dinit).

Shoki, ketu nuk diskutohet, por polemizohet!!!, ndaj QART gjerat!

Tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Nqs Turqia ka qene shpetimi per Arberine, ashtu sikurse mundohet Cyclotomicu te jete per forumin, flaka i rafte te dyjave e mos u bofshin mo!

Nuh Musa flet shume qarte nga pozita e vet, por problemi eshte se do behet lemsh po ti zhvendoset debati me kalamjt e forumit.
    Nuhi nuk po sulmon krishterimin, por po vetembrohet me kundrasulm ne nje teme, qe hap Qafiri, ku eshte Islami ai qe eshte sulmu. Kjo lloj teme nuk mund te kete rezultat tjeter pervec se kundrasulmeve.
    Pra, nese jeni te vetedijshem per kete, ateher duhet te mendoj se keni qejf te beni hajgare, apo?, akcio e reakcio, shoku im!, asgje tjeter....

Tashti,

sa per teorite islamiste, turqia mund te kete qene nje lloj fire exit-i per arbanet nga greket apo sllavet, sikur te marrim dy anet me negative te ketyre dy fqinjve, por ka qene keshtu vetem duke e turqizu ate. Nen Turqi ata qe njihen si shqiptare u shkeputen dramatikisht nga qyteterimi europian qe i kishin perkitur deri atehere, pa krijuar ndonje qyteterim individual te ri te vetin. Perkundrazi, qe prej atehere te vene ne kontrast me gjithe europen, europianet shqiptare kishin tendenca asimilimi turk. Elementi shqiptar NUK KA vepruar asnjehere, edhe kur ka pase pozita ne perandori, si shqiptar, por si turk, madje me turk se turku.

Nga ana tjeter, elementi musliman shqiptar NUK BERI ASGJE, ne nje kohe qe pretendojne me krenari se kane DREJTU perenadorine Osmane, per te shkeput elementin shqiptar kristian nga perkatesia e tyre ne grupime identiteti jo shqiptar - sic beri, jua kam permendur, Serbi Mehmet Pashe Sokolliu, i cili me pelqim te Sulltanit, ne vend qe ti ofronte Islamizmin serbevet per ti shpetuar "thundres" se patrikanes se Stambollit (filozofia Baletiane kjo, nje filozofi Inferiore e padinjitet), qe do ti shpallte ata subjekte greke meqe ishin ortodoks, perkundrazi, ai shkeputi kishen serbe nga patrikana duke e bere ate autoqefale me te vellane e vete kryepiskop - perkundrazi nen pashalliqet e shqiptareve ka lulezuar natyrshem ideja e te qenit grek te ortodokseve.

Pra, nga aspekti i rrezikut te kanosur nga sllavet e greket, osmanet nuk bene vecse shtuan nje rrezik tjeter asimilimi, e mira e te cilit nuk ishte as me pak e as me shume vecse mbrojti nga asimilimi sllav a grek subjekte qe nga ana tjeter ishin asimiluar ne Turq!!!!
    Keto subjekte te asimiluara turqish, jane ata, qe sot si shqiptare, edhe pse e kane arritur kete emertim kombetar shqiptar jo ne saje te bekimit te qene nen Osmanet, por si proces levizjesh anti-osmane me ndikime te ideve nacionaliste te europes perendimore, qe na bejne GAM GUM se jane krenar se turqizimi si la te sllavizohen....
    Po de, ne cfare perfundimesh nuk te sjell mosnjohja. Filozofia ISLAME eshte krejtesisht tjeter!, pa mos e dijtur ate mund te dalish ne keto perfundime. Me shnet i patsh.....Shkalla e islamizimit nen sllavet e jugut eshte sa % shoki ???
    Serbet krenohen me MISS TURQINE e vitit kaluar nese nuk gaboj, se ka PREJARDHJE SERBE!!!

ISLAMI KA QEN INDIFFERENT NDAJ FEVE TE ITHTAREVE TE LIBRIT, nese e ke te qarte per cka flitet ketu.

Meri ato "theorite" e mesiperme e hudhi ne kosh....

Pra, nuk dalim askund, pervec se jemi ne rrethin vicioz te inferioritetit qe pergenjeshtron vajin e Vaso Pashes: "Ti ke pas qene nji Zonje e rande", se me demek nuk ka pase ndonje here Zonje te rande, por ka pase nje Arberi, nje zonje te rame, qe ka fryka e serbit a grekut, ka pranu te turqizohet.

Pervec kesaj, po te vazhdojme te pranojme te mirat e teorise turke, Skenderbeu nuk ka se si te jete me Heroi kombetar, ndersa gjaku i te reneve ne lufte kundra turkut KA SHKU PER LESHSHSHSH, ose eshte derdh jo per "NE" shqiptaret post-Skenderbeiane.
    Aq me teper qe nqs nenshtrimi ndaj te tjereve e mbijetesa eshte kushti i jetes atehere edhe te qenit Islamik sot ka plotesisht te drejte te jete NEN CENIM nqs kushtet na ofrojne dicka me superiore!

Atehere pse ankohen islamiket?
    O burr, bota eshte e rrumbullakte dhe ROTULLOHET, ajo eshte ne PROGRESS te panderprere. Cka don?, te stagnoj?, don qe edhe shqiptaret te ken klube tradicionel futbolli te cilat do te festonin keto vite qindervjetoret e tyre, don qe te kemi tradicion qindravjecar ne kultivimin e veres , don qe te kemi pallate te stileve rokoko, barok, renaissance etj....don qe te kemi tradicion ne kultivimin e gjathit?, keto jane gjerat e vetme qe i ka perendimi "para" nesh!!!, krejtesisht te botes MATERIALE. Me eshte shum e qarte kjo deshira juaj, se nuk kein pat edhe BUK, natyrisht se ju duken keto gjera dicka te paaritshme, e fajin e ka TURKU!!!; nje TURK, i cili ne historikun e njerezise ekziston jo me gjat se vet ALBANIA......

Mos beheni qesharak, o shqiptare!!!, keni shum halle tjera. Jemi musliman, se e kemi ne gjak monotheizmin, ky eshte shkaku i vetem, asgje tjeter. Jemi nje popull i PARE nder te PARIT!!!, mburuni me kete!!!

Ose ZOTI na don, ose ZOTI na mallkon. Zgjedhni e merrni!

Ne mes te europes te vetmit MUSLIMAN (si popull), ne mes te europes te vetmit JOKRISTIAN (si popull), haj tash me tregoni!!!

Une si musliman e si europjan i lasht, jam vetem falemnderues per kete fat, andaj i falem Zotit edhe 5 her ne dit.....me tregoni ju cka beni, mos e zhytni tragjedine tuaj personale ne alkohol?

tung

PS: sa per informat, muslimanet e pare kan derdh gjakun e vellezerve te tyre drejtperdrejt, vellau e ka vra vellaun e gjakut !!!, mundohu te kutposh fillozofine islame, e krejt do te behet e qart....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Te kam thene edhe ne nje teme tjeter, mos i zer ne goje rilindasit shqiptare nese nuk i ke lexuar pasi shkruan si me lart. E ke marre ndonjehere mundimin te lexosh rilindasin me te madh shqiptar, Naim Frasherin? Ai i kendon me vargje Gjergj Kastriotit, Lirise, Memedheut, Gjuhes, Perendise. E ke marre ndonjehere mundimin te pyesesh veten se cfare e shtyu plakun e mencur Ismail Qemali, qe ishte musliman dhe deputet ne perandorine otomane, qe te ngrinte ne Vlore flamurin bizantin te Kastrioteve ........
    A i njeh theorite e nacionalsocialisteve gjerman mbi racen e tyre superiore?, kane patur departement te vecant (Ahnenerbe) qe eshte mare me gjurmimin e te kaluares, me prerteksin te gjindet trasheigimia e popullit gjerman, kuptohet ajo kulturore. Ata bile edhe deri ne ANDET e amer. jugore kan aritur te gjejn gjurme te popullit te sterlasht gjerman, sic e quanin asaj kohe.....ku dua te dal me kete?

Dua te dal ne faktin, se FLAMURI KOMBETAR i ka qen po kesaj fryme i nenshtruar, eshte thjesht nje trashigim nga e kaluara, pa asnje cfare prapavije. Eshte vetem nje kthese tek nje FIJE ne te kaluaren. Qarte se me principaten e eskenderbeut identifikohet tragu me i lasht, apo i vetem i nje cfare "shteti" shqiptar, dukuri nga e cila po te gjith popujt europjan u preken.

Flamuri jone NUK KA FILLOZOFI, por eshte i lindur nga NEVOJA. Albo, gjerat duhet te shiqohen ne kontekst te pergjithshem dhe duhet ta keni para sysh rrjedhojen e gjerave ne aspektin kohor. Ismail Qemali si DEPUTET, ka qen i mirinformuar mbi rrjedhojat ne skenen politike mbareuropjane, pasiqe perandoria osmane nuk ish nje cfare "vendi" ekzotik, por shteti me dyndjen me te madhe te asaj kohe....me nje pejese bukur te madhe te europes....identifikimi nepermjet te nje FIJE nga e kaluara ish obligativ per cdo POPULL ne europen copa copa te asaj kohe, si te gjith tjeret, ashtu edhe shqiptaret e gjeten FIJEN ne te kaluaren, nuk ben nam te madh ata shoket....

Ia ke bere ndonjehere pyetje vetes se si ka mundesi qe Mbreti Zog, nje tjeter figure e shquar e historise sone kombetare po i besimit musliman, martoi nje princeshe katolike ne te njejten dite qe u martua edhe Gjergj Kastrioti ne 27 prill. Dha edhe urdher qe femrat shqiptare te hiqnin ferrexhete dhe motrat e veta i veshi dhe u ofroi ate pak kulture moderne qe ofronte koha?

Zogu nuk ke asgje tjeter, vetem se nje MONARK, si te tjeret....shqiperia ish vend EKSPERIMETESH!!!, me te cilin eksperimentohej, pasiqe kish mbet si jetim diku....informohu mbi systemin e monarkise....edhe kjo puna i ka rrendet e veta...

E ke vrare ndonjehere mendjen se perse Prof. Dr. Sali Berisha, nje tjeter shqiptar i besimit musliman, eshte nje nga promotoret me te flakte te integrimit evropian te Shqiperise dhe flet per "vlera perendimore" te shqiptareve?
    Jam kurioz te dij nje vlere perendimore!!!, perndryshe, cfare eshte ANTIISLAME ne EUROPEN perendimore, duek lan mbanesh mendimet e individeve apo te politikes???, muslimanet e kan deshmuar aftesine e tyre per te qen te integruar ne shoqerine e krishtere, pasiqe nuk ka qen ne asnje kohe problematike kjo, cdo qender islame ne bote ka edhe komunitete tjera fetare, pra, ne ASNJE KOHE, multikonfesionaliteti nuk ka qen PROBLEM i muslimaneve, prandaj, edhe UNE VET mund te ju vertetoj se nuk eshte problem integrimi i nje muslimani ne PERENDIM!, perse FRIGOHENI prej kesaj?, pastaj, ne jemi SHQIPTAR, dhe jemi MUSLIMAN, ne token tone, ne vendin tone!, jo ne do te shkojm ne perendim, por ne JEMI NE PERENDIM, duhet vetem ti qartesojm punet, tio shohem problemet, dhe ti ZGJEDHIM!!!, te qenurit musliman nuk eshte problem, eshte poahtu nje VLERE E PERENDIMIT!!, se islami ka qen ne perendim PARA krishterizmit prezent!; fatkeqsisht eshte luftuar per arsye primitive, e jo se ka sjell dem....

E ke vrare ndonjehere mendjen se si ka mundesi qe Ibrahim Rugova zgjedh per shtetin e ri te Kosoves emrin Dardani, sic e ka patur ne mesjete, dhe flamurin e kastrioteve me yllin me 6 cepa si flamurin e shtetit te ri te dardanise? Pa harruar qe tani se fundmi vete Rugova ka zgjedhur si besimin e tij personal besimin e krishtere katolik. Shembuj te tille gjen sa te duash ne historine shqiptare si ne te shkuaren edhe ne te tashmen.
    Cdo gje ne rregull, vetem PERZONI RUGOVA tash disa vite vjen tu mu bere sa e sa me suspekt.....jepnja CMIMIN E NOBELIT e shpetonja nga kriza perzonale kete njeri, se paku e ka meritu te jete ne shpirt i qet.....

Asnjeri prej tyre nuk e urren besimin musliman apo besimtaret muslimane ne Shqiperi. Te gjithe e respektojne te drejten e cdo shqiptari per te zgjedhur besimin e tyre ashtu sic ua do zemra. Por kur vjen fjala tek e verteta historike, te gjithe pa perjashtim e pranojne me plot goje qe feja e te pareve tane ka qene krishterimi, pavaresisht nese sot jemi muslimane, orthodhokse, katolike apo ateiste.
    Po de, edhe une e pranoj kete, ne ne maqedoni kemi ende do rite orthodoxe....por, tregoma tash domethenjen e kesaj te vertete per te ardhmen???, eshte me te njejten vlere sikur me konstantu se dje ka rra borre e sot bie shi!!!, mirre eshte, krejt te kuptoj.

Ashtu sic te gjithe e pranojne me plot goje qe islamizimi i shqiptareve ka qene here i dhunshem (kujto nizamet qe rrembeheshin si femije), e here i terthote (kujto taksat mbi popullsine e krishtere)..
    Po te thuaje se asht perdore ne raste "edhe" dhuna "edhe" shtypja ekonomike, do te besoja, por perndryshe ai konstantimi yt eshte me shum nga deshire se nje konstantim racional.

Sot te gjithe ne mburremi me "harmonine fetare" midis komuniteteve fetare ne vend, qe nuk e gjejme ne asnje vend tjeter te botes. Kjo harmoni nuk lindi vetvetiu por eshte nje tjeter prove qe besimi islam nuk zurri rrenje ne toke, por shartoi besimin e krishtere qe besonin dhe praktikonin te gjithe shqiptaret.)
    Edhe ki konstantim rezulton nga deshira jote perzonale!!!, shoku albo, a e njeh natyren e islamit ti?, harmoni midis feve te ndryshme ke VETEM, nenvizoe kete, VETEM ne boten islame (aktualisht jane konstelacionet gjeopolitike te tilla, qe shesin nje fotografi tjeter, por kjo nuk e mbulon periudhen 1400 vjecare). Islami e shkeli europen perendimore PARA krishterizmit, akoma edhe 100 vjet pas DEMOKRACISE, ne europe UREHET islami nga insitucionet fetare te ketyre vendeve.....jo se urehet, por ata perdorin akcione te rrepta nxitese per te zhdukur islamin nga europa perendimore....

Kjo duket jo vetem tek harmonia fetare midis shqiptareve por duket edhe tek forma tjeter e islamit ne Shqiperi, bektashizmi, qe eshte nje forme e ndermjetme origjinale besimi midis islamizmit dhe krishterimit. Frasherllinjte ishin bektashij dhe jo muslimane suni sic jane pjesa derrmuese e shqiptareve..)
    Laramanizmi eshte nje dukuri tejet e perhapur ne boten islame. Nese ju nuk e dini, bektashizmi e ka burrimin TJETER KUND, jo tek shqiptaret....ne fakt, ekziston nje islam arab, nje turk, nje SHQIPTAR, nje boshnjak, nje kinez, nje pakistanez, etj.....islami ka shum fytyra, se eshte fe PA doktrina.....

Arbereshet, arvanitasit, shqiptaret e besimit te krishtere qe arriten ti mbijetojne valeve te historise, nuk i vret shume fakti se pjesa derrmuese e shqiptareve jane te fese islame. I vret fakti qe shqiptaret e sotem, edhe pse jane te lire, ende nuk e pranojne te verteten historike por vazhdojne te perqafojne mentalitetin otoman...)
    Mire de, dje rra bore, sot po bie shi....kush nuk e kupton kete?

Une ende me duhet te takoj nje turk ketu ne Amerike qe te me mburret me historine e lavdishme te perandorise otomane, te gjithe turqit qe kam takuar me kane thene "na la shume te prapambetur". Vetem ne kete forum kam gjetur plot shqiptare qe mburren me perandorine otomane se gjoja i ka mbrojtur shqiptaret nga asimilimi.
    Albo, mos u ben qesharak!!, rri pak me objektiv!, metevret ka turk RACIONAL ne kete bote, qe nuk mburet me perandorine OSMANE!!!, o shqiptar, a din ti te mi numerosh mu PERANDORITE e njerezise???, me siguri PO, se nuk e mbushin as NJE DORE!, a je ne kete bote bre njeri?, a nuk sheh nga mjegulla e dyndur para syve?
    Osmanlijt kan SUNDUAR botene civilizuar per 500 vjet, edhe amerika nuk esht askund ne kete kontekst, e paska aty ketu nje pordhavec turk (populli kryesore perberes i perandorise) qe nuk din ta vleresoj kete!!!, hajt me dert hajt.....ajo rezullton nga shkolla e ATATURKUT KOKTUL, nga asgje tjeter....per MATERIALIZEM i shkelin IDEALET.

Vetem nje pyetje historike bejini vetes:

Kush(Sa) ishin shqiptaret ne Ballkan perpara se te binin nen pushtimin otoman?
    Kush(Sa) ishin shqiptaret ne Ballkan me clirimin nga pushtimi otoman?.
    PARA nuk e dijm se kush kan qen, sipas te dhenave sepaku aty 2 a 4% i popullates serbe te kosoves kan qen shqiptar.....e sa shqiptar ka pat ne perandorine serbe te car dushanit nuk e din historia se nuk ka shenime, me se paku sa ne perandorite e bullgareve....

Pas lufterave ballkanike u formua shteti i pare SHQIPTAR ne histori me popullate te PASTER shqiptare. TE PASTER ne aspektin statistikor, kur mese 90% e popullates brenda kufijve i takonin kombit te shqiptareve, nje pasterti qe edhe sot eshte e paaritur ne bote....cka do me thene kjo, mund vet ta zbertheni mendoj...

Ne kete balance i vune gjerat edhe rilindasit tane te cilet hodhen themelet e identitetit tone kombetar jo ne imazhin e Shqiperise nen pushtimin otoman, por para pushtimit otoman. Prandaj ne mes te Tiranes e Prishtines gjen nje statuje te heroit tone kombetar Gjergj Kastrioti dhe nje flamur me shkabonjen me dy krena.

Albo

Motoja e vetme e rilindaseve ka qene, SHPETO CKA MUND TE SHPETOSH. Edhe kjo ka mbet PA FRUTE.

Shqiptaret e as turqit, faktoret kryesore te perandorise ne europ, nuk e kan pat fuqine per te ndikuar ne fatin e tyre.....jam kurioz te ndegjoj nje FAKT tjeter ne lidhje me kete....

flm
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 03-02-2005 mė 05:29
    albanish by nature

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Nuk arrij ta kuptoj pse i thoni e i rithoni po te njejtat fjale, po te njejtat shprehje me dhjetra here. Faktikisht ajo qe kuptoj eshte sepse mundoheni te impononi mendimet duke riperseritur argumentat.

Iliret e lashtesise deri aty ku arrijne grimcat e historise qe zoterojme rezultojne te kene qene besimtare, pra besonin diku, per mos tu futur ne ceshtje terminologjie thjesht besonin ne disa Zoter ose ne nje Zot ne varesi te nengrupimeve (fiseve), meqenese ishin te ndare ne nengrupime kishte edhe nga ata qe besonin ne nje Zot psh. Dardanet dhe Enkelejdet kishin Diellin per Zot (le ta quajme kete "feja e Diellit", pasi fe == besim ne dicka, ata besonin tek Dielli pra feja e tyre ishte "feja e Diellit". Na lejohet te bejme shkurtime te tilla pasi pak rendesi dhe info. gjithashtu ka cilat fise besonin saktesisht ku dhe ne shume apo nje Zot) . E "feja e Diellit" nuk eshte fe e Krishtere , por eshte nje fe e vecante ose jo pak rendesi ka, mjafton qe Iliret kishin nje fe, dhe realisht kishin rite te tyre qe u ishin besnik. Pra te paret tane rezultojne te kene qene besimtare te nje feje, besonin diku. Jo te Krishtere. Ne rregull deri ketu.
    (Kerkoj ndjese qe nuk kam mundesi te bie referenca te sakta pasi s'e kam afer biblioteken Kombetare Shqiptare)

Kohet fillojne e ndryshojne dhe mendohet (megjithese s'ka asnje te dhene historike) qe Pali mberrin ne Iliri. Nga kjo pretendohet qe Iliret nje dite me diell kthehen ne nje fe tjeter, pra ne te Krishtere. Argumentueshem: Genjeshter me bisht.
    Argumentat:

1. Iliret kishin konflikte te perhershme me perandorine Romake ne kete kohe e cila jo pak here mundohej per nje pushtim ose shkaterrim te plote te fiseve edhe pse jo te bashkuara por te forta Ilire. Ka te dhena te sakta historike qe jo pak here Iliret i kane shkaterruar plotesisht legjonet Romake ne ate pike sa Iliria ishte pothuaj nje Mit ne Rome dhe ishte bere e qarte qe nuk kishte mjete te drejteperdrejta per te pushtuar dhe konfiskuar plotesisht tokat Ilire. Dihet qe psikologjikisht faktori qe e ben njeriun te forte ne ekstreme eshte ideali, dhe nese ai dobesohet njeriu dobesohet bashke me te. E historikisht Iliret idealin e kishin te ndertuar mbi token meme, e diellin ndricues prandaj fene e tyre e lidhnin me to, kjo eshte edhe arsyeja kryesore pse mahniten historianet e huaj me faktin qe Iliret edhe kur kane qene shume here me te fuqishem se ata qe i rrethonin KURRE nuk jane munduar te pushtojne, e kishin te shenjte token e tyre dhe e gezuan kete veti deri vone , e gezojne disa deri sot. Nga ana tjeter Roma mbahet per metodologjite me fantastike mbi pushtimet si psh. e famshmja "perca e sundo". Keshtu u mendua tu dobesohej ideali Ilireve dhe sic thuhet edhe tek "Dardanet" kur Roma pruri misionaret e pare dhe i futi ne mes tyre Iliret i rrihnin femijet apo te rinjte qe shoqeroheshin me ta. Roma gjithashtu perdorte edhe prostituta me qellim qe Iliret te fillonin te mesoheshin me dukuri te tilla dhe me funksionin kohe te dobesohej Ideali Ilir. Koha bente qe tek me dhune tek me premtime, tek me joshje e oferta Iliret cope cope te kthenin syte nga feja e perandorise.

2. Nese pretendojme qe besimi Ilir s'kishte asnje shtytje apo detyrim rrjedhimisht asnje lidhje me besimin ne Rome a gjetke atehere pse kemi ndarje te Ilireve ne ortodokse e katolike ashtu sic kemi ndarje te mirenjohur te Perandorise, asnje lloj rrjedhoje nuk do ti conte Iliret te ndaheshin nese Krishterimin do ta kishin te tyre dhe jo te importuar dhe madje te sforcuar, s'ka rendesi deri ne cfare grade.

3. Ajo qe une e quaj pema historike duket nje si objektet me te mira per te shpjeguar fenomenet historike, mjafton te kapesh nje dege me siper dhe kupton strukturen e deges me poshte saj, vetem detajet mund te ndryshojne. Dikush me siper dha disa arsye per te cilat Arberit u kthyen nga Islami. Atehere kur ata arriten ti kthenin syte tek nje besim tjeter per arsye te tilla te dobeta, nga nje Krishterim qe e gezonin ndoshta pak me shume se nje mijshe vjetore, imagjinoni cfare detajesh jane zhdukur nga Roma mjeshtre e ketyre puneve, qe i detyroi Iliret te linin besimet e tyre DHJETRA MIJERA VJECARE.

Eshte turp te mundohesh te nxjerresh luften e Rilindasve per Krishterim, sepse i ben padrejtesi Kombit tend. Vargjet e Lufta e tyre i drejtohej okupatorit, ashtu si atij sllav ne veri tek "Lahuta e Malcise" nga Fishta , ashtu si atij otoman nga Frasherllinjte e te tjere, ashtu si ndaj shovinistave ne jug nga te tjere, ashtu si edhe Vatikanit qe s'e kishte per turp te gllaberonte ca keshtjella e mundesiht tere Arberine po ti jepej rasti. Ajo qe pranojne ne c'do veper Rilindasit e te gjithe patriotet e vertete Shqiptar eshte toka meme, ai ishte Ideal i Ilireve, ai ishte edhe i Gjergj Kastriot Skenderbeut, ai ishte edhe i atij Hoxhes Cam qe e dogjen te gjalle Greket pse i shkruajti ato dy llafe Shqip.
    Eshte turp gjithashtu te munduash te thuash qe simboli i flamurit nga Ismail Qemali u zgjodh si simbol i flamurit bizantin. Jo or jo, ishte simbol i luftes ndaj pushtuesve, te c'do kohe, te c'do feje.

Otomanet ashtu sic pushtuan Arberin ashtu pushtuan edhe gjithe Arabine po Muslimane, dhe Arabet e pane pushtuesin si pushtues, ashtu sic do ta shihte edhe po te ishte budist, katolik apo ortodoks, e prandaj s'ka lidhje ekspansioni pushtues Otoman me lufte fetare sic mundohen ta paraqisin disa, sepse sic kam thene dhe me pare, po te ishte ashtu nuk shkonte Gjergj Kastrioti ti binte e ti bente therror Danjes e pushtuar nga Katoliket ose Serbet Ortodoks s'e linin ne balte ashtu sic e lane e nga ana tjeter benin planet si ta zaptonin sa me mire "mikun e tyre ortodoks"

Prandaj nese Otomanet na mbajten peng gjate, Evropa na copetoi token e integritetin, e ato pyetjet kush ishim e sa ishim ashtu sic duhet t'ja pyesim Otomaneve ashtu ndoshta edhe me shume duhet t'ja pyesim edhe Evropes sepse Evropa nuk copetoi Perandorine e kalbur, por copetoi Shqiperine qe kishte shtetin e saj ne ate kohe dhe qe fatkeqesisht 5 shekuj me pare u veteflijua per ate Evrope dhe mori si shperblim ne pergjysmim te trojeve.

E verteta eshte e vertete e nuk ka gjak Shqiptari kush i trembet asaj.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Bukur popull!

Cunimartum;

Ju falenderoj per te gjithe faktet qe keni rradhitur ne shkrimin e mesiperm por nuk e kuptoj per ke i ke rradhitur ama!!!

Ndoshta per Albon e seminarist qe akoma paguhen nga janullaqi?
    Mendoj se tashme jane shume te karikuar te shkruajne sepse eshte fillim muaji dhe jane akoma me qefin e rroges.

Po ti shohesh shume kisha ne shqiperi nga forma e kryqit nje here kane qene ne formen e kryqit katolik e nje here ne formen e kryqit Ortodoks cfare na ben te mendojme se tokat Arberore kane qene udhekryq dhe fushe betejash midis dy perandorive qe tradhetuan njera tjetren.
    Nje here vinin te katoliket e persekutonin nje here vinin te Ortodokset e Dushanit dhe pasi benin konvertimin me dhune ndryshonin edhe formen e kryqit.

Kjo qe nje.
    E dyta:
    Nese pretendohet se nje dite Apostulli Pal veshi sandalet dhe u nis per ne Iliri per te perhapur lajmin e mire si ka mundesi qe te gjithe te behen nga pagane ne te krishtere?
    Mos valle kishte Adrese interneti Pali apo edhe Website dhe beri kaq buje?
    Apo kishte pas vetes kameramane te shumte qe programonin ne televizjonet me te famshme Arberore(Ilire) leksjonet e tij?
    kjo eshte shume e dyshimte te nderuar pasi ne ato kohe rruget kane qene ne ate forme qe dhia zbriste me frena dore, dhe eshte e pamundur qe nje njeri ti bjere rrotull tere fiseve Arberore dhe per nje kohe relativisht te shkurter Iliria te ngryset pagane e te gdhihet e kishtere.

E treta: Nese pretendoni se Osmanllinjte perhapen Islamin me dhune per afro 500 vjet e perseri ne shqiperi mbeten 25% te krishtere, atehere si mund te pranohet fakti qe pa lufte fare Pali ti beje Iliret te Krishtere? Dhe per nje kohe qesharake?

Me qeshrarakja eshte se Ismail qemali na paska zgjedhur simbolin Ortodoks te bizantit per flamur te shqiperise hahahahahaa. Gaboheni shqiponja me dy krere eshte simbol i lirise se shqiptareve i cili qe qe nga koha e Skenderbeut dhe do te jete kunder vete pasardhesve te qelbesires Bizantine(Serbeve e grekeve).

Nuk kam ndermend te shkruaj me gjate pasi kjo eshte humbje kohe por te quash Osmanllinjte pushtues dhe Bizantinet ndihmues ky eshte kulmi i injorances.
    Shqiptaret e cfaredo feje qofshin i kane pritur ekupatoret me shpate ne dore pa marre parasysh se cili ka qene ai.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Eparkia arbėreshe nė Kalabri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2005, 23:13
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipėria nuk ėshtė me shumicė muslimane
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •