Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 168
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa
    Aha, dhe, a mund te me tregosh KURRE, ne CFARE KOHE na u LINDEN rilindasit???, perse u linden rilindasit?

flm
    Mund te me thuash ti se kujt iu kundervune rilindasit cilat ishin idealet e tyre dhe nga i huazuan ato?
    Ajo cka nuk mund te kuptoni ju eshte se kristanizmi ka vlera qe i qendrojne kohes. Kristianizmi ne kundershtim me myslymanizmin mund te moderohet dhe t'i rezistoje kohes.
    Ezekiel 25-17.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Julius
    Mund te me thuash ti se kujt iu kundervune rilindasit cilat ishin idealet e tyre dhe nga i huazuan ato?
    Ajo cka nuk mund te kuptoni ju eshte se kristanizmi ka vlera qe i qendrojne kohes. Kristianizmi ne kundershtim me myslymanizmin mund te moderohet dhe t'i rezistoje kohes.
    Rilindasit ju kundervune KOHES!!!, qe ishte e mbushur me "risine" e asaj kohe, qe ish NACIONALIZMI EUROPJAN, qe buroj nga INDUSTRIALIZIMI EUROPJAN, i cili e solli boten ne SHKATERIME SHEKULLORE, te quajtura LUFTA E PARE BOTERORE dhe LUFTA E DYTE BOTERORE. Dhe KJO EUROPE luften e fundit e ka perjetuar ne vitin 1999!!!, vallahi, bilahi, tallahi SHUM PERPARIMTARE, kjo ēeshtja me REZISTENCEN E KOHES!!!, ne krahasim, ka qytete islame qe nga shekulli i 7 me nuk kan pa LUFT!!!, por nese nuk gaboj, KRYEQITETI I FUNDIT QE U BOMBARDUA NE EUROP ISH BEOGRADI, apo???, kryeqitet i nje nder shteteve me te fuqishme te europes (qe ishte jugosllavia dikur).

A mund te ma sqarosh at qe the mbi REZISTENCEN E KOHES!!!

O figura, o LUKTHOLOG, qe va ka zili e mbare bota per lukthmprehtesine tuaj, jeni te shpejt me lukthin sikur drita, mos i futni hundet ne gjera qe nuk jeni ne gjendje ti perpunoni me TRURIN tuaj....

Vlerat e vetme te KRISTIANIZIMIT EUROPJAN qendrojn ne kultivimin e VERES e GJATHIT!!!; lum ata qe jetojn ne zvicer, franc e austri, se keto vende kan kulture te larte mbi kultivimin e ketyre gjerave.....aaa, edhe PASTA nuk duhet te harohet, jooooooooo, se na vret Zoti....

haj tung tash
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Ne Europe nuk duhet te shkosh si Kristian por duhet te adoptosh nje mentalitet Perendimor sic eshte perkufizuar nga studiuesi Samuel Huntigton dhe pararendesit e tij. Nuk ka kerkuar njeri nderrim fesh prej Shqiptareve.

Mire bre burr, une vetem qe jam lindur ne tetove, tere femijerine e rinine jam duke e kaluar ne mes te PERENDIMIT!, kurre, dhe ne asnje moment nuk me than ata shoket e koleget e mi NJE FJALE, se une dyqish nuk jam ADAPTUAR ne shoqerine austriake!!!, perkundrazi, ata kan RESPEKT te madh ndaj meje....sepse sjelljen time MUSLIMANE e vleresojn shume lart.....tregomi ata te enverit qe kan ngran BAR, tregomi sa gjinden ne BURGJET e perendimit, hajt te lutem....

Pse mor shqiptar silleni keshtu???, nuk me eshte i qart mua QELLIMI i juaj???, shqiptar, nje SHQIPERI PA MUSLIMAN, mund cdo gje te jet por JO SHQIPERI!!!!, do te quheni GREK, SERB (mire, se paku do tju njoh bota si GJYSEMSHQIPTAR) etj.....por KURRE SHQIPTAR!!!. mos mundoheni ta mesoni PERENDIMIN, se KUSH JENI, ai u njeh fort mire, jemi nje RAC, nje FARE, qe ka sunduar jo shum kohe me pare PJESE te medhaja te asaj EUROPE, dhe ata se paku e dijn fort mire, se KUSH JAN SHQIPTARET. Nje gje eshte e qart, ata NUK JAN KATOLIK!!! por vet STATISTIKAT i nxjerin, ktheje si ta kthesh MUSLIMAN!, MBURENI me kete, se kjo tregon nje gje, tregon GUXIMIN, KOKFORTESINE, dhe KEMBENGULJEN tone, gjith keto vyrtute, qe edhe regjimet me te ashpra i gjunjezuan, ndash at te enverit, ndash at te shovinistve pseudosllav.

A me siguri mendoni se jeni ME SHQIPTAR se SHQIPTARET MUSLIMAN???, hahahahahaha, ZDRIPNI NE TOK o figura qesharake....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Rilindasit nuk ju kundervune kohes por zgjedhes qe kishin mbi supe, te semurit te Bosforit qe e kishte zene nje semundje ngjitese dhe shyqyr qe nuk na zuri edhe ne se do te na kishte marre lumi.
    Indusrializmi evropian eshte nje nga arsyet qe ti po flet nga p.c-ja jote edhe keput dokrra. Ndersa lufta e pare dhe e dyte boterore erdhen si rezultat i mohimit te vlerave kristiane dhe lunatiku Hitler qe per shume arsye me ngjan me filozofine islame qe donte t'i kthente te gjthe te pabeset ne rrugen e drejte.
    Pak me perpara zure ne goje diten me diell, ke qendruar shume ne diell zotrote dhe te eshte thare truri.
    Shiko shtetet me te perparuara dhe krahasoi me shtetet islamike do te kuptosh jo vetem rezistencen e kohes por edhe hendekun e gjere qe i ndan. Perparimi arritet vetem me revolucion ne shume raste dhe shume islamike po i paguajne tani mungesen dijes dhe perparimit. Vete SH.B.A megjithese ka ate sharlatan president do tju vere ne rruge te mbare duro se pas Irakut rradha i vjen Sirise. Keto shtete po shihen si forma kancerogjene ne planet dhe mire apo keq me nje menyre apo nje tjeter do i nenshtrohen globalizmit, me shpate u krijua islamizmi nga shpata do te zhduket.
    Sikur te zbatoheshn vetem gjysma e atyre qe predikon kristianizmi do te jetonim ne nje bote me te mire. Ne shtetin me te fuqishem dhe me te madh ne bote ne kartmonedha shkruhet In God we trust gjeje ne cilin zot vete.
    Eshte e veshtire te heqesh dore nga iluzioni se po te vesh ne parajse do te hash pilaf dhe do te kesh rreth e rrotull huri. Nuk po mundohem qe te ta prish kete iluzion por ki kujdes se ne vend te hurive mund te te ngjitin ndonje hu nga pas.
    Ne fund te fundit djathi dhe vera jane me mire se pilafi. Po te kesh bere ushtrine edhe aty do te kesh ngrene pilaf.
    Ajt shnet!
    Ezekiel 25-17.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    \por GJAKUN e kan derdhun afersisht 15 000 kosovare MUSLIMAN per token shqiptare, asnji figure arbereshe, arvanitshe a macoleshe a di guardoleshe....

SHUNI, dhe QETESI NE RRENDET E LIRA ATJE PAS!
    Mos u hidh perpjete o nemce effendi! Arbereshet kane qene gjithmone aktive ne ceshtjet e Shqiptare qyshkur u shperngulen pas pushtimit Osman. Arvanitasit ishin flamurtare te shtetit Heleno-Arvanitas.

Sidoqofte, ti je Tetovar (Kabuli i Shqiptaris). Nuk pres te kuptosh.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mire bre burr, une vetem qe jam lindur ne tetove, tere femijerine e rinine jam duke e kaluar ne mes te PERENDIMIT!, kurre, dhe ne asnje moment nuk me than ata shoket e koleget e mi NJE FJALE, se une dyqish nuk jam ADAPTUAR ne shoqerine austriake!!!, perkundrazi, ata kan RESPEKT te madh ndaj meje....sepse sjelljen time MUSLIMANE e vleresojn shume lart.....tregomi ata te enverit qe kan ngran BAR, tregomi sa gjinden ne BURGJET e perendimit, hajt te lutem....

Pse mor shqiptar silleni keshtu???, nuk me eshte i qart mua QELLIMI i juaj???, shqiptar, nje SHQIPERI PA MUSLIMAN, mund cdo gje te jet por JO SHQIPERI!!!!, do te quheni GREK, SERB (mire, se paku do tju njoh bota si GJYSEMSHQIPTAR) etj.....por KURRE SHQIPTAR!!!. mos mundoheni ta mesoni PERENDIMIN, se KUSH JENI, ai u njeh fort mire, jemi nje RAC, nje FARE, qe ka sunduar jo shum kohe me pare PJESE te medhaja te asaj EUROPE, dhe ata se paku e dijn fort mire, se KUSH JAN SHQIPTARET. Nje gje eshte e qart, ata NUK JAN KATOLIK!!! por vet STATISTIKAT i nxjerin, ktheje si ta kthesh MUSLIMAN!, MBURENI me kete, se kjo tregon nje gje, tregon GUXIMIN, KOKFORTESINE, dhe KEMBENGULJEN tone, gjith keto vyrtute, qe edhe regjimet me te ashpra i gjunjezuan, ndash at te enverit, ndash at te shovinistve pseudosllav.

A me siguri mendoni se jeni ME SHQIPTAR se SHQIPTARET MUSLIMAN???, hahahahahaha, ZDRIPNI NE TOK o figura qesharake....

tung
    Na quajne Turq per ate pune, dhe per me teper edhe emertimi qe na kane rrasur as nuk ka te bej fare me emertimin qe ne i vejme vetes tone. Emertimi i Shqiperise eshte marre, mendohet nga shkrimet e Claudio Ptolemeut, dhe eshte inkorporuar atje sa per rremuje. Kush jane e nga vine keta Shqiptare ? Llogjika e thjeshte te con te mendosh qe si eshte e mundur qe Shqiptaret te kene kaluar nga Kaukazi e te jene vene ne vendin me te mire qe mund te gjehet, mu ne mes te evropes dhe ne brigjet qe kane qene objekt lufte te ashpra ndaj Romakeve dhe Lindoreve te Kostantinopojes. Aresye te con vecse tek vazhdimesia Iliro-Shqiptare, megjiahte pa u zgjatur shume, emertimet na i vendosin te tjeret. Amerikani quhet Amerikan ne token e vet, Amerikan e quajne dhe te tjeret, ne na kan rras emertime sipas qefit, duke filluar nga Grek, Serb, Romak, Arnaut, Albanian e lloj lloj. Nuk eshte aresye kjo per te qene Musliman. Jo per gje por dhe vete Kurani nuk do pranonte besimtare te tille qe bashkoheshin per te qene .... shqiptar !

Ulu e lexo mire car shkruan se nuk ka kuptim. Si katolik si orthodhoks, si musliman e si bektashinj nje komb e nje rrace jemi. Ne vend qe kete ta kthejme ne nje dicka produktive, fillon e ben lemsh me keq perbrenda. Ti nuk po thua histori, ti po ben propagande. Nese do beje histori do filloje te permendje me fakte si erdhen Muslimanet, qysh erdhen, organizimin politik, shoqeror etj etj, e jo kodra mas bregut un jam me shqiptar se te gjithe se jam musliman. Nuk shkon kjo. Fajin nuk e ke ti, po e kane keta te tjeret qe merren me "fene e te pareve" e se kush eshte shqiptar i vertete. Secili ka fene e vet e pike mbaroi. Ne Kosove kane luftuar njerez nga Berati, Vlora, Fieri, Durresi e shume pjese te tjera te jugut per lirine e asaj toke. Eshte dicka shume e keqe kjo gje. Kam degjuar shpesh qe Kosovaret thone per pjesen ekstreme jugore, "le te iki te greki". Ato ne rastin me te mire do ishin deklarata naive, ne rastin me te keq, te agjenteve te UDB-se, pra spiunave. Per ket gje akuzohet Haradinaj ne Hage, se ka vrare keto lloj shqiptaresh, ka prere lidhjet qe Serbi kishte brenda(nese nuk e dinit).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 02-02-2005 mė 16:38
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Po mire more trim po Hafiz Ali Korēa (ky ka hartuar edhe nje alfabet per shqipen), Naim Frasheri, Sami Frasheri e sa e sa te tjere si keta nuk ishin Rilindes? Keta fese Islame ju kundervune? Keta ideale Kristiane mbrojten? Na thuaj ti nga i morren idealet keta? Keta dhe shume te tjere si keta (te te gjitha feve) mbrojten ideale kombetare. Shteti Osman ishte nje bina qe po shembej. Rilindesit u perpoqen qe Shqiperia dhe shqiptaret te mos mbeteshin brenda kesaj binaje. Ismal Qemal Vlora nuk ishte ne Vlore, por ishte ne Stamboll. Ishte deputet. Qe andej erdhi dhe e ngriti flamurin. Dhe nuk ishin ushtaret turq qe po masakronin shqiptaret por serbet qe kishin ardhur deri ne mes te Shqiperise...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 02-02-2005 mė 17:16

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Po mire more trim po Hafiz Ali Korēa (ky ka hartuar edhe nje alfabet per shqipen), Naim Frasheri, Sami Frasheri e sa e sa te tjere si keta nuk ishin Rilindes? Keta fese Islame ju kundervune? Keta ideale Kristiane mbrojten? Na thuaj ti nga i morren idealet keta? Keta dhe shume te tjere si keta (te te gjitha feve) mbrojten ideale kombetare. Shteti Osman ishte nje bina qe po shembej. Rilindesit u perpoqen qe Shqiperia dhe shqiptaret te mos mbeteshin brenda kesaj binaje. Ismal Qemal Vlora nuk ishte ne Vlore, por ishte ne Stamboll. Ishte deputet. Qe andej erdhi dhe e ngriti flamurin. Dhe nuk ishin ushtaret turq qe po masakronin shqiptaret por serbet qe kishin ardhur deri ne mes te Shqiperise...

Une nuk thashe se Rilindasit luftuan islamizmin lal une thashe se luftuan turkun.
    Juve beni gabimin me te madh qe quani vetem myslymanet- shqiptare. Ne kohen e Ali pashe Tepelenes greket i quanin ushtrite e tij si turko-shqiptare per shkak te besimit dhe ju sot pas nje shekulli e gjysem beni gafen me te madhe duke quajtur kristianet shqiptare -greke apo serbe! Nuk ka indetifikim te kombesise dhe besimit kete ngule mire ne tru! Gjithmone nese te ka ngelur nje cike vend.
    Fan Noli ishte prift kur u be kryeminister (per mua eshte simbol i patriotit dhe i njeriut perparimtar) dhe arriti t'i mblidhte gjithe shqiptaret per te krijuar nje shtet dhe do te kishim nje nga shtetet me te perparuara ne Evrope po ta kishin lene ca anadollake dhe mbeturina fondamentaliste.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Une nuk thashe se Rilindasit luftuan islamizmin lal une thashe se luftuan turkun.
    Juve beni gabimin me te madh qe quani vetem myslymanet- shqiptare. Ne kohen e Ali pashe Tepelenes greket i quanin ushtrite e tij si turko-shqiptare per shkak te besimit dhe ju sot pas nje shekulli e gjysem beni gafen me te madhe duke quajtur kristianet shqiptare -greke apo serbe! Nuk ka indetifikim te kombesise dhe besimit kete ngule mire ne tru! Gjithmone nese te ka ngelur nje cike vend.
    Fan Noli ishte prift kur u be kryeminister (per mua eshte simbol i patriotit dhe i njeriut perparimtar) dhe arriti t'i mblidhte gjithe shqiptaret per te krijuar nje shtet dhe do te kishim nje nga shtetet me te perparuara ne Evrope po ta kishin lene ca anadollake dhe mbeturina fondamentaliste.
    Se si e quj veten une ty s'te duhet gje. Dhe ato etiketimet mbaji per vete. Mos perfito nga interneti se vetem bu(bu)rrecat ulerasin ne internet.

Ti dhe shume te tjera si puna jote me komplekse inferioriteti nuk e kane kuptu ndonjehere realitetin dhe mu s'me intereson aspak kjo. Tek e fundit vetem vetes mund ti beni keq.

Per ty simbol i patriotit eshte Fan Noli, per mu eshte Hafiz Ali Korēa eshte Sami Frasheri., meqe qenka keshtu.

Hajt shnet...

Perēarje do? Ti mua me thu anadollak, turk une te them Grek, serb a ēa te dush ti nga keto epitet. KShu eshte kjo pune. I veme nje pike ketu dhe e leme. Une jam turk ti je grek, meqe u dashka patjeter ti veme nga nje epitet njerezve.
    Une jam fundamentalisti, jam fanatik, jam terrorist.
    Do me?

hajde dhe kruje po deshe...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 02-02-2005 mė 17:59

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nqs Turqia ka qene shpetimi per Arberine, ashtu sikurse mundohet Cyclotomicu te jete per forumin, flaka i rafte te dyjave e mos u bofshin mo!

Nuh Musa flet shume qarte nga pozita e vet, por problemi eshte se do behet lemsh po ti zhvendoset debati me kalamjt e forumit.
    Nuhi nuk po sulmon krishterimin, por po vetembrohet me kundrasulm ne nje teme, qe hap Qafiri, ku eshte Islami ai qe eshte sulmu. Kjo lloj teme nuk mund te kete rezultat tjeter pervec se kundrasulmeve.

Tashti,

sa per teorite islamiste, turqia mund te kete qene nje lloj fire exit-i per arbanet nga greket apo sllavet, sikur te marrim dy anet me negative te ketyre dy fqinjve, por ka qene keshtu vetem duke e turqizu ate. Nen Turqi ata qe njihen si shqiptare u shkeputen dramatikisht nga qyteterimi europian qe i kishin perkitur deri atehere, pa krijuar ndonje qyteterim individual te ri te vetin. Perkundrazi, qe prej atehere te vene ne kontrast me gjithe europen, europianet shqiptare kishin tendenca asimilimi turk. Elementi shqiptar NUK KA vepruar asnjehere, edhe kur ka pase pozita ne perandori, si shqiptar, por si turk, madje me turk se turku.

Nga ana tjeter, elementi musliman shqiptar NUK BERI ASGJE, ne nje kohe qe pretendojne me krenari se kane DREJTU perenadorine Osmane, per te shkeput elementin shqiptar kristian nga perkatesia e tyre ne grupime identiteti jo shqiptar - sic beri, jua kam permendur, Serbi Mehmet Pashe Sokolliu, i cili me pelqim te Sulltanit, ne vend qe ti ofronte Islamizmin serbevet per ti shpetuar "thundres" se patrikanes se Stambollit (filozofia Baletiane kjo, nje filozofi Inferiore e padinjitet), qe do ti shpallte ata subjekte greke meqe ishin ortodoks, perkundrazi, ai shkeputi kishen serbe nga patrikana duke e bere ate autoqefale me te vellane e vete kryepiskop - perkundrazi nen pashalliqet e shqiptareve ka lulezuar natyrshem ideja e te qenit grek te ortodokseve.

Pra, nga aspekti i rrezikut te kanosur nga sllavet e greket, osmanet nuk bene vecse shtuan nje rrezik tjeter asimilimi, e mira e te cilit nuk ishte as me pak e as me shume vecse mbrojti nga asimilimi sllav a grek subjekte qe nga ana tjeter ishin asimiluar ne Turq!!!!
    Keto subjekte te asimiluara turqish, jane ata, qe sot si shqiptare, edhe pse e kane arritur kete emertim kombetar shqiptar jo ne saje te bekimit te qene nen Osmanet, por si proces levizjesh anti-osmane me ndikime te ideve nacionaliste te europes perendimore, qe na bejne GAM GUM se jane krenar se turqizimi si la te sllavizohen....

Pra, nuk dalim askund, pervec se jemi ne rrethin vicioz te inferioritetit qe pergenjeshtron vajin e Vaso Pashes: "Ti ke pas qene nji Zonje e rande", se me demek nuk ka pase ndonje here Zonje te rande, por ka pase nje Arberi, nje zonje te rame, qe ka fryka e serbit a grekut, ka pranu te turqizohet.

Pervec kesaj, po te vazhdojme te pranojme te mirat e teorise turke, Skenderbeu nuk ka se si te jete me Heroi kombetar, ndersa gjaku i te reneve ne lufte kundra turkut KA SHKU PER LESHSHSHSH, ose eshte derdh jo per "NE" shqiptaret post-Skenderbeiane.
    Aq me teper qe nqs nenshtrimi ndaj te tjereve e mbijetesa eshte kushti i jetes atehere edhe te qenit Islamik sot ka plotesisht te drejte te jete NEN CENIM nqs kushtet na ofrojne dicka me superiore!

Atehere pse ankohen islamiket?

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Eparkia arbėreshe nė Kalabri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2005, 23:13
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipėria nuk ėshtė me shumicė muslimane
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •