Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 168
    Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Na bane me qesh...

Ēar shtetesh kristiane thu mer? Evropa qe ti e qun kristiane, kur ishte me te vertete kristiane, nen sundimin e kishes, ishte ne erresire. Vete Iluminizmi eshte nje reaksion ndaj kishes... Nese Evropa e ka arrite nje zhvillim kete e ka nga shkenca dhe jo nga feja kristiane.. kujtoi pak si i kane djege ne zjarr robt kur kane thane se toka rrotullohet rreth diellit...

Ne Itali kam qene... e di sa kristiane jane njerezit atje... As nuk don me ia dite kush per fene...
    E vertete. Por ti po e sheh gjendjen me lenten e robit fetar. Edhe per Ungjilloret e Amerikes Europa nuk eshte e Krishtere. Por ne aspektin kulturor Europen nuk e kupton dot pa Krishterimin.. prandaj edhe i vene kryqet ne flamur

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    E vertete. Por ti po e sheh gjendjen me lenten e robit fetar. Edhe per Ungjilloret e Amerikes Europa nuk eshte e Krishtere. Por ne aspektin kulturor Europen nuk e kupton dot pa Krishterimin.. prandaj edhe i vene kryqet ne flamur
    Kur u ba Kushtetuta e Evropes Papa u anku... pse u anku Papa?

s'e paske lexu kete... nejse...

Shiko plako, une jetoj me musliman, jetoj me katolik, jetoj me ortodoks, pa pike problemi...

Kam te aferm nga te trija fete. Nuk kam pase naj here probleme me ta. Ne Shqiperi, ne jeten reale, punet nuk jane aspak ashtu siē pershkruhen ne internet me disa teori idiote si keto qe duhet te shkojme ne Evrope si Kristian se paskemi qene kristian...
    Turqia me 70 milion musliman po don me u fute ne Evrope dhe asht shume afer, ne nje vend qe s'ia keni var naj here fese, nuk u futkemi dot ne Evrope gjoja se qenkemi musliman...

Realiteti asht krejt ndryshe nga ato qe thuhen... Dalin ca idiota, ca njerez te pagum e fusin naj shkrim idiot me i fute ne sherr njerezit...

Rrini o njerez rahat se Shqipria ka problemee te tjera...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    O njeri une i shoh gjerat pa lente...

Shqipria or mik shume gjana i ka te shkrujtuna neper libra jo ashtu siē jane por ashtu siē i kane interesu disa te tjereve...

NE kem jetu ne komunizem... ne ate komunizem ku jane vra qindra prifta e hoxhallare, ne ate komunizem ku jan shemmb kisha e xhami...

Shkolla tetevjeēare qe kem ba ne asht e tille qe une dikur mendoja qe kur te rritem duhet me luftu me turqit, me i vra ata... AShtu na i kane pershkru...

Kur erdha ne Turqi pashe se sapo i thoja qe jam shqiptar me thonin "Arnaut kardeshim" qe do me than "vllai im shqiptar"... ne tetevjeēare te gjithe kujtonim se "arnaut" eshte nje sharje... PSE? kuptoje vete kete

Pra une nuk i shoh gjerat me lentet e fese, por me lentet e te vertetes...

Ti akoma ecen me me librat e shruem prej historianucave me direktivat e Rusve...

Po do rregullohet "Historia", mos u merzit... Vetem se ia kane fillu tu rregullu historine me grekun...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 02-02-2005 mė 13:04

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    punet nuk jane aspak ashtu siē pershkruhen ne internet me disa teori idiote si keto qe duhet te shkojme ne Evrope si Kristian se paskemi qene kristian...
    Ne Europe nuk duhet te shkosh si Kristian por duhet te adoptosh nje mentalitet Perendimor sic eshte perkufizuar nga studiuesi Samuel Huntigton dhe pararendesit e tij. Nuk ka kerkuar njeri nderrim fesh prej Shqiptareve.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa
    Do me thene, deri ne vitin 1500 shqiptaret kan patur alfabet, kan patur gjuh, kan patur ckamos.....interessant!!!, ku i ke mesuar keto te verteta???

flm
    Une nuk thashe se kishim alfabet mos u kap pas nje qimeje.Sigurisht pushtimi turk nuk na ndihmoi te kishim nje, rilindasit ne rradhe te pare u penguan nga turqit ne levizjen e tyre.
    Ezekiel 25-17.

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    [QUOTE='[xeni]']Na bane me qesh...

Ēar shtetesh kristiane thu mer? Evropa qe ti e qun kristiane, kur ishte me te vertete kristiane, nen sundimin e kishes, ishte ne erresire. Vete Iluminizmi eshte nje reaksion ndaj kishes... Nese Evropa e ka arrite nje zhvillim kete e ka nga shkenca dhe jo nga feja kristiane.. kujtoi pak si i kane djege ne zjarr robt kur kane thane se toka rrotullohet rreth diellit...

Ne Itali kam qene... e di sa kristiane jane njerezit atje... As nuk don me ia dite kush per fene...

E kam fjalen te mentaliteti kristian jo te feja. Ka dhe parti demokristiane e cila nuk ka fare lidhje me kishen, kristianizmi per mendimin tim eshte dicka me shume se koncept fetar, eshte mentalitet dhe menyre e te menduarit dhe perballimit te situatave.
    Ezekiel 25-17.

Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Ne Europe nuk duhet te shkosh si Kristian por duhet te adoptosh nje mentalitet Perendimor sic eshte perkufizuar nga studiuesi Samuel Huntigton dhe pararendesit e tij. Nuk ka kerkuar njeri nderrim fesh prej Shqiptareve.

Ketu e kisha fjalen edhe une Qafiri e ka thene tamam,
    Sa per Turqine qe do te futet ne Evrope ka akoma shume rruge per te bere. Sot per sot eshte 10 vjet larg NEGOCIMEVE per te hyre ne BE.Po ju kujtoj se procesi i negocimeve eshte kundershtuar fuqimisht nga Franca dhe sigurisht Qiproja dhe Greqia. Edhe nqs hyn me shpejt do te hyje jo per merite te saj por VETEM per te stabilizuar gjendjen dhe per te ruajtur ekuilibrat e duhur ne Evrope.
    Ezekiel 25-17.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Julius
    Une nuk thashe se kishim alfabet mos u kap pas nje qimeje.Sigurisht pushtimi turk nuk na ndihmoi te kishim nje, rilindasit ne rradhe te pare u penguan nga turqit ne levizjen e tyre.
    Aha, dhe, a mund te me tregosh KURRE, ne CFARE KOHE na u LINDEN rilindasit???, perse u linden rilindasit?

flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Rrene! Aspak e vertete! Islami nuk ruan identetete kombetare por i shkaterron ato, e i amalgamon ne nje komb te vetem te quajtur Umeti Islamik.

Ti don tash ne ket dit te kthjellet e me diell te me besh budalla, apo don te me besh vetem me qesh?

Cfare jan turqit, cfare jan boshnjaket, cfare jan ARABET, cfare jan persianet, po ato lekurverdhit e azise, cfare jan ata, e me ne fund, PERSE neve nuk na quajn MUSLIMAN por shqiptar?, perse BOTA e quan nje popull musliman SHQIPTAR e jo MUSLIMAN?

hajde mor shujni me se na lodhet me keto pallavra femijesh....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Aha, dmth. ne duhet tash ti pervertojm ligjet e natyres, e ta shohem boten sipas lentes se nje pakice fetare "jodomethenese" shqiptare???, ju lutem, ai Di Guiardiiii (emer tipik shqiptar) e ka ndihmuar ceshtjen e shqiptareve, por GJAKUN e kan derdhun afersisht 15 000 kosovare MUSLIMAN per token shqiptare, asnji figure arbereshe, arvanitshe a macoleshe a di guardoleshe....

SHUNI, dhe QETESI NE RRENDET E LIRA ATJE PAS!
    albanish by nature

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Eparkia arbėreshe nė Kalabri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2005, 23:13
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipėria nuk ėshtė me shumicė muslimane
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •