Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    Ngjarje e nje te Krishteri me emrin Joshua ne Kampala, ku ishte diktatori Idi Amin.

"Policia sekrete e Idi Aminit, i kishte raportuar nje rritje te madhe te nje kishe dhe, ai dha nje urdher aresti per pastorin e kishes, Joshuan. E futen ne nje qeli dhe e denuan me vdekje. Duke pritur zbatimin e ekzekutimit ai i thirri Zotit: "Zot, kam frike. Me ndihmo te lutem! Nuk kam frike te vdes, por kam frike nga torturat qe do me bejne perpara se te me vdesin." (shume te krishtere nuk vriteshin me plumb, por me sqepar)
    "Zot, le te jete vdekja me goditjen e pare...te lutem!"
    Nje mrekulli ndodhi ne ate qeli te zymte dhe Joshua e pershkruan si me poshte:
    "Papritur nje drite ndricoi ne qeli dhe degjova nje ze qe me tha: "Nuk je i vetem-Une jam me ty-Gjithmone!"
    Gjithe frika u zhduk dhe u perula per te lavderuar Perendine. Me siguri kam kenduar me sa ze qe kisha pasi menjehere u hap dera e qelise dhe dy police me terrhoqen zvarre. Mendova se kishte ardhur momenti kur do te me vrisnin, por vazhdova te lavderoja Zotin tim. Kur oficeri me pa dhe me degjoi qe po kendoja u tha policeve: "Ky eshte i cmendur, nuk ia vlen te vrasesh nje njeri te tille. Nxirreni jashte." Momentin tjeter isha njeri i lire.
    Me lini te shtoj c'mesova!
    Asnjehere, asnjehere, nuk jemi vete.
    Ka fuqi ne lavderimin e Perendise
    Perendia eshte gjithmone ne kontroll
    C'mund te deshiroje me teper se kaq njeriu?"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 26-01-2005 mė 18:00
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

I Krishtere nga Nepali
    "Jo: Isha ne burg dhe Krishti ishte me mua.
    Por: Krishti ishte ne burg dhe une isha me te."

Pastor Mehdi Dibaj - Iran mbasi ishte liruar nga burgu.

"Eshte me mire te jesh ne burg me Te, sesa ne nje pallat pa Te."

"Te qenit prane Krishtit e ben edhe burgun me te sigurt, nje parajse te vertete."

Pastor Lamb - Kine
    "Abrahami e dergoi Ishmaelin ne shkretetire me nje shishe uje, Perendia i siguroi atij nje burim."

Proverb Yidish
    "Perendia dha jo vetem barren, por edhe shpatullat."

Proverb kinez
    "Ne vend qe te mallkosh erresiren, ndiz nje qiri!"

Horace Bushneel
    "Ato qe ti i quan pengesa, veshtiresi, rrezime, ka mundesi te jene rastet e Perendise per te vepruar."

Corrie ten Boom - Hollande
    "Perendia nuk ka probleme - vetem plane."

Dikush
    "Problemet e tua behen plane te Perendise ne momentin qe ti ia paraqet ato Atij."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 03-02-2005 mė 19:07
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

I krishtere ungjillor kinez nga burgu:
    "Nuk kam frike kur njerezit me shikojne per te me perulur, sepse kur e ngre koken lart, une shoh fytyren e Perendise qe me buzeqesh."

George MacDonald
    "Asnje burre nuk u rrezua nga rendesa e nje dite. Eshte pesha e se nesermes qe i shtohet rendeses se dites, qe e ben barren me te rende nga sa mund te mbaje nje njeri."

John Trapp:
    "Perendia ka nje Bir pa mekat, por asnje pa dhimbje."

Dikush:
    "Persekutimi i Kishes se Krishtit nuk eshte shenje mundjeje, por fitoreje."

Wong Ming Dao:
    "Qendro i/e patundur ne besimin tend, jeto jeten e Krishtere; Perendia mund te te perdore kudo qe te jesh!"

William Orchard:
    "Mund te duhet nje Kishe e Kryqezuar per t'i dhene botes mesazhin e Krishtit te Kryqezuar."

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Gjon Muzaka, u le amanet femijėve te tij (1515)
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 21-05-2012, 11:07
  2. Diana Ēuli: Ndjesė familjes sė poetit tė pushkatuar..
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Lista e shkrimtarėve tė persekutuar nga rregjimi komunist
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-02-2007, 23:15
  4. Te Akuzoj!
    Nga Agim Doēi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-11-2002, 17:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •