Ngjarje e nje te Krishteri me emrin Joshua ne Kampala, ku ishte diktatori Idi Amin.
"Policia sekrete e Idi Aminit, i kishte raportuar nje rritje te madhe te nje kishe dhe, ai dha nje urdher aresti per pastorin e kishes, Joshuan. E futen ne nje qeli dhe e denuan me vdekje. Duke pritur zbatimin e ekzekutimit ai i thirri Zotit: "Zot, kam frike. Me ndihmo te lutem! Nuk kam frike te vdes, por kam frike nga torturat qe do me bejne perpara se te me vdesin." (shume te krishtere nuk vriteshin me plumb, por me sqepar)
"Zot, le te jete vdekja me goditjen e pare...te lutem!"
Nje mrekulli ndodhi ne ate qeli te zymte dhe Joshua e pershkruan si me poshte:
"Papritur nje drite ndricoi ne qeli dhe degjova nje ze qe me tha: "Nuk je i vetem-Une jam me ty-Gjithmone!"
Gjithe frika u zhduk dhe u perula per te lavderuar Perendine. Me siguri kam kenduar me sa ze qe kisha pasi menjehere u hap dera e qelise dhe dy police me terrhoqen zvarre. Mendova se kishte ardhur momenti kur do te me vrisnin, por vazhdova te lavderoja Zotin tim. Kur oficeri me pa dhe me degjoi qe po kendoja u tha policeve: "Ky eshte i cmendur, nuk ia vlen te vrasesh nje njeri te tille. Nxirreni jashte." Momentin tjeter isha njeri i lire.
Me lini te shtoj c'mesova!
Asnjehere, asnjehere, nuk jemi vete.
Ka fuqi ne lavderimin e Perendise
Perendia eshte gjithmone ne kontroll
C'mund te deshiroje me teper se kaq njeriu?"
Krijoni Kontakt