Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256

Question Shingles dhe stresi

Me sa di une shingles ndodh zakonisht vetem nje here ...kam lexuar per te: fillon dhimbje te tmerrshme te qafes, sikur te eshte perdredhur muskuli, apo ke marre nje te fohte, (draft). Diten tjeter, perhapen pucra te vogla like a rush pergjate nervit te qafes, dhe shoqerohen me therje te qafes.

Kam lexuar qe emri per chickenpox is varicella zoster and for shingles it is herpes zoster..dhe virusi ngacmohet kur systemi imunitar eshte i dobet, por ndodh shpesh edhe kur kalon nje periudhe stresi jo normal

ju mjeket e forumit keni ndonje informacion per ndonje trajtim te shpejte? ose tips qe te ndihmojne per zbutjen e simptomave, please?

Thank y'all
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Larsus,

Mos eshte gje ajo semundja qe ne shqip e quajne Zjarri i nates?

Semundje shume e besdishme qe i ze zakonisht femrat pas 60-tave . Kam degjuar qe eshte shume e besdishme

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    xhuxh, per nje gje te punon mendja ty....shingles nuk ka diskrimin seksi,

however, ti dukesh qe ditke shume per femrat mbi 60-at (te pakten behet me e lehte per ty huh )

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Xhuxhu, me ka pyet njona per ty I pranon nen 60 ti?

Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Kuqka,

Nje miku im(moshatar) rekordin e ka 57, por ne Greqi.

Ketu ne Shqiperi ka paragjykime, por atje ne Amerike mund te luftoj per tia thyer rekordin shokut...lol

Pastaj mosha e femrave eshte rritur tani, ajo profesoresha Rumune lindi 67 vjec!!!!????

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga Xhuxhumaku
    Kuqka,

Nje miku im(moshatar) rekordin e ka 57, por ne Greqi.

Ketu ne Shqiperi ka paragjykime, por atje ne Amerike mund te luftoj per tia thyer rekordin shokut...lol

Pastaj mosha e femrave eshte rritur tani, ajo profesoresha Rumune lindi 67 vjec!!!!????

Ti te mberthen nga faktet, s'ke nga te te kapesh (lol).

Po atij ne Greqi s'i ve faj une...i ke pa greket (ne moshe) si ma kane lekuren...si gjalp tamam. Po kjo vjen ngaqe jane shume te dhjamshme. (lol) Ketu ne Amerike (NY, lol) pastaj...te iken truri fare. Po do i shofec vete...c'te thom kot une

Lars, nje udhetim ne Orlando eshte teraupetik per shingles

Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga Larsus
    xhuxh, per nje gje te punon mendja ty....shingles nuk ka diskrimin seksi,

however, ti dukesh qe ditke shume per femrat mbi 60-at (te pakten behet me e lehte per ty huh )
    Larsus Per cfare me punon mendja mua

Femra e cfaredo moshe respektohet 15- 115 qofte. e ka thene edhe VOLTERI

Seriozisht, nese eshte ajo semundje qe permenda me pare eshte shume e bezdishme, s'ka lidhje me cfare mund te mendohet me heren e pare, por naten te djeg komplet trupi nga pucrat dhe flluskat qe te krijohen. Uroj te mos ta kesh se do bllokohesh ne shtepi

Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Larsus,

Hodha nje sy nga tema.

Si u bere me mire je tani? ke prape shqetesime?

nese je permiresuar na trego dicka cfare kure perdore?

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Chicken Pox dhe Shingles shkaktohen nga i njejti virus (Varicella-Zooster) qe ben pjese ne familjen e Herpes virus. Chicken Pox njihet me emrin Varicella kurse Shingles me emrin Zooster (pamvaresisht se eshte i njejti virus).
    Puna me Herpes virus eshte se po e more do ta kesh gjithe jeten ne trup (me sa di une). Ne rastin e chicken pox, pasi e ke kaluar semundjen, virusi qendron "latent" ne dorsal root ganglions (...ne nervat e shtylles kurrizore). Nese pacienti me vone ne jete kalon stres apo semundje te renda qe i shkaktojne ulje te sistemit te imunitetit, atehere ka mundesi qe virusi riaktivizohet duke te dhene keshtu Shingles. Zakonisht, kjo shihet tek pleqte por raportohet qe mbi 80% e njerezve qe marrin Shingles jane mbi moshen 20 vjec....dmth, mund ta marresh dhe me i ri. Dhe oh, njeriu nuk ka mundesi te marre shingles pa kaluar chicken pox ne fillim.

Prezantimi i semundjes nuk eshte vec ne qafe por kudo qe ke dermatomes....ky eshte rrjeti nervor i trupit (psh. C3, C4, C5, etj. etj). Dhe eshte unilateral...psh. te kap C5 ne anen e majte te trupit (qe eshte si shirit). Une nje rast kam pare....ishte nje grua rreth te 40ave, dhe mu poshte brinjes se fundit ne anen e majte kishte disa si pucrra ne vije te drejte qe ngjanin si buleza uji mbi nje petale trendafili dhe kishte shume dhimbje aty.

Si kurohet? Me Acyclovir (i njejti antiviral ilac qe perdoret dhe per per semundje te tjera te herpes). Gjithashtu me antidepressante (amitriptyline) sepse te heq dhimbjet. Ka pastaj dhe analgesics te tjere por keto ilace s'i merr dot over-the-counter.

Sa zgjat dhimbja? 1-3 muaj thone por iken vete pastaj.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Stresi, si ta pėrballojmė atė
    Nga miki_al2001 nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 09-08-2023, 21:25
  2. A ndikon Stresi ne Plakje ?
    Nga J@mes nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 07-06-2007, 07:18
  3. Rritet numri i njerezve te prekur nga stresi
    Nga EDUARDI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-04-2005, 06:45
  4. Islami dhe Mjeksia
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-12-2004, 18:18
  5. A jetojme ne ne ne epoken e Stresit ...
    Nga AuGuSt_ nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-09-2004, 06:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •