Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Anton

shqiptaret e Kosoves, Presheves...ne Gjermani akoma numrohen si qytetare jugosllav, duke u bazuar ne shetetsi. Ata te Maqedonise numrohen si maqedon,

E kane humbur kollaj identitetin ata shqiptare atje sepse ata edhe deri sa ishin te ne veten e kane konsideruar turk, sepse ata nuk kane bere kurre dallim ne mes kombit dhe fese, kete tendence e ben islami i cili thot se per Allahu nuk esste me rendesi kombesia , por feja.

Fakti se nuk ka asnje shoqate, asnje web tregon se ata nuk ekzistojne me.....

NE Gejrmani mendoj se jane diku mbi 200 mije shqiptare, dikund e kam lexuar, por nuk me kujtohet me....

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Po e di ate fakt,

por mua me cudit fakti qe ne vete, nuk dime sa jemi ( e kam fjalen per shtetin shqiptar RSH).

Ne Gjermani duhet te jene mbi 400 000 shqiptare.

Di kush te kene ndonje shoqate me mbi 100 anetare?

Dolem nga tema fare , por mendoj se po nuk erdhi dikush qe jeton ne turqi e te shkruaje nuk kemi me informacion.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O albano, ngadale more vellau im, pse po ngutesh?, natzyrisht se ne ate momentin e pare ndjen nje dhimbje, PERSE e leshuan atdheun, a nuk do te ish me mire te kishin lene jeten per atdhe, por kane ikur. Per kete ty ndergjegjesisht e akuzon islamin. E din cka?, islami ne kete situate te frymezon te luftosh, ke bisedue ndonjehere me nje luftetare te UCK_se?, pyeti cka kane menduar dhe ku ajne mbneshtetur ne lufte?, per ZOT e per ATDHE.

Ata njerez qe jane debuar, mendoj se kane pasur premtime se pari, dhe se dyti kane tentuar te shpetoj LEKUREN e vet!!!, ka edhe shenime historike, edhe epika popullore, edhe thenie gojore nga te vjtrit, se c'kane perjetuar ne koherat e "kraljevines", te keshilloj te lexosh dicka mbi Xhem Gostivarin!, por ky burre i dheut ka jetuar ne Gotivare, ne nje toke tejet me shqiptare te banuar, CKA kane bere ata qe kane jetuar ne vende qe nuk kane qene kaq te banuara me shqiptare, ku nuk kane patur kush ti mbroje?

Mos paushallizo, dhe qeveria ataturke nuk ka qene metevertet nje opcion i preferuar, por se paku JETEN e kane patur te siguruar. Shum prej tyre rruges kane mbetur thjesht ne kosove, ne maqedoni, ne shqiperi, por nga trojet etnike te tyre jane debuar. Dhe kete krejtesisht nga DHUNA, e jo nga qejfi. Natyrisht se nder ta ka patur edhe turk, por fakti qe edhe sot e kesaj dite tek neve ka turk, tregon se shqiptaret e turqise nuk i ka detyruar QEJFI te leshojn vendin. Gjyko pak me me shume gjakftohtesi.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Muse

turqit jane terhequr ne vitin 1912. Turqit e sotem jane shqiptaret e asimiluar. Turqit tane shumcia nuk dijen turqisht, por flasin shqip. Ne rrethine Shkupi ka fshatra ku te gjithe shkruhen turk, e askush nuk flet turqisht. Pleqt mendojne se duke u shkruar turq shkojne ne xhenet.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    o alban, si thua, a duhet ta mar serioz shkrimin e fundit?, turqit ne tetove kan arsim ne gjuhen e tyre. Nese qendron ndonjehere ne tetove, hin ne ndonje rrojtore, dhe mund te ndegjosh si flasin turce njerezit. Por as ata, e as ne nuk kemi probleme, perkundrazi, ndihmohemi me njeri tjetrin, dhe e din edhe nje gje?, Ali Ahmeti po ben reklama edhe neper vendbanime me slave musliman (torbesh), qe na duan neve, shqiptareve. Une vet ne shkollen fillore ketu ne vjene kam patur nje vajze, ajo nuk dinte fare shqip (gjuhe te nenens e kish slavishten), por kenget tona i dinte gati te gjitha permendsh. Ne nje shoqeri muslimane KOMBI nuk eshte i kufizuar dhe nuk rrezikohet, pasiqe mbreteron toleranca, dije se edhe slawomaqedonet e vjeter flasin shqip!!!, jo nga zorti, por se e don koha, dhe eshte nje akt NDERI ndaj tjetrit. Pra, nuk jam aspak i mendimit, se shqiptaret e turqise TE GJITHE na qenkan assimiluar.

Problemi qe ne diskutojm ketu ka karakter tjeter, e jo si dhe kush shkon ne xhennet.

Flm

Nje gojedhene aktuale, tash takova rrastesisht nje strugan ketu, dhe duke biseduar me tregoj nje rast te nje familjari te tij, i cili ne luften e dite kish there slawomaqedonet si qengja. Pas lufte ish detyruar te leshoj vendin, dhe ish vendos ne shqiperi, ku e kishin vra (mendohet te kene qene agent te huaj), dhe ne vazhdim familja e tij largohet per ne turqi. Edhe njerez te tille ka, dmth. njerez qe jane ndjekur politikisht. Ne nu kemi ASNJE informat te sakte mbi ekzodusin e shqiptareve per ne turqi, dhe ata qe i posedojm tregojn qarte se jane larguar torturave dhe terrorizimeve slave, e jo per te gjetur xhenetin, se XHENNET, de kishin gjetur, te kishin rra per atdheun.

Lexoje historine e Xhem Gostivarit (ndryshe i njohur si Xhem Simnica), eshte nje episode nga jeta e shqiptareve ne kohen e mbreterise serbe, ky nuk iki ne turqi, por i luftoi.
    albanish by nature

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    O Nuh,

po mire si shpjegohen dy fakte:

Pse u debuan shqiptaret si turq e nuk paskan ike turqit vete nga jugosllavia?

Pse jane asimilu 3 milion shqiptaret ne turqi?

Pastaj dhe dicka tjeter:

Pse nuk mbet nje turk ne territoret e RSH?

Une nuk e di, por jam i bind se ne Prizren nuk ka turq, por shqiptare te turqizum.

Me me ra rasti do te perpiqem te bej nje studim.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Per shpernguljet shqiptare nga Kosova dhe ish jugosllavia ka mjaft shkrime. Nese nuk gabohem kane shkruar Dr.Ali Hadri dhe Dr.Hakif Bajrami, mendoj se diku mbi 500 mije jane debuar.....

Pyetja e Antoni pse iken shqiptaret e jo turqit ka nje domethenie te madhe...turk nuk ka mbetur te ne, por shqiptar pa identitet kombetar .....

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    ketu ke dicka Anton nga Hakif Bajrami anglisht

http://www.kosova.dk/qik/serb_l5.htm

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O toni, ku ka turq ne jugoslavi more?, aty ku ka shqiptare, thjesht, aty ku kane mbrojtje, mendoj se ne bosnje nuk ka me, per ne shqiperi duhet ty te me japish pergjigje, mendoj se me siguri diku duhet te kete!!!

A jane assimiluar a jo, ne nuk e dijm. Mungesa e organizimit tregon se ata deri ne nje shkalle pa dyshim jane te assimiluar, por shembulli konkret i vllehve ne serbi tregon, se edhe me fe te njejte, edhe me mungese te kultivimit te traditave kombetare, dicka nuk assimilohet, gjuha. Prandaj une jam i mendimit se per keta njerez duhet SE SHPEJTI te kujdesen qeverite shqitare, pasiqe nuk eshte ende vone.

Shqiptare te turqizuem?, haroe mor anton, turqia gati 90 vjet nuk ka influence tek njerezit tane. Toleranca jone ka mundesuar qe keta njerez ENDE te folin turqisht. Ata jane TURQ, e jo shqiptare.

Une jam gati te nderoj mendimin, skam problem, por nese ka studime te mirrefillta sillni ketu, kemi nevoje per gjithcka, qe ka te beje me kete.

MfG
    albanish by nature

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Jo, jo

une e kisha fjalen:

Ne vitet 60 kur shqiptaret u debuan si turq ne Turqi thua te kene mbete turqit e vertete ne Prizren?

Nuk me duket e mundur.

Dije se po gjeta ndonje pasardhes te tyre sot ne brezin e 5 apo te 6 katolik me ke boxh nje fuci birre.(llojin e caktoj une)

A ka arkiv qyteti i Prizrenit?

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Liria
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 06:24
  3. Tė drejtat e njeriut nė Islam
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  4. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •